ioannnou Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Σε καποιον συγκεκριμενο φιλο ή σε καποιον συγκεκριμενο ssd? Οχι, το θεμα του thread ειναι αν ένας SSD ειναι κατάλληλος για server, αν εξαντληθηκε μπορουμε να περασουμε και στο αν ενας SSD ειναι καταλληλος για htpc.
stamatisx Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 (Αν ρωτάς για συγκεκριμένο μοντέλο SSD ) Φυσικά και είναι κατάλληλος
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 είναι overkill όμως...
profi Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 2ΤΒ μου μυρίζει δίσκος στις 5400rpm...μήπως φταίει αυτό? επίσης διαδικασίες από partition σε partition είναι πιό αργές απ'ότι από δίσκο σε δίσκο!!
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 και 24/24 να τον καιει και 3 χρονια να κρατησει ο δισκος λιγο τον νοιαζει.αν τα παιξει πιο πριν εχει εγγυηση αν τα παιξει μετα τα 3-5 χρονια που μπορει να εχει εγγυηση τοτε θα εχουν βγει αλλα 200 μοντελα σε 5 χρονια η 3 αναλογα τι εγγυηση δινει ο καθε δισκος.
liopyr Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Όχι σίγουρα δεν είναι για 24/24 αφού η «ζωή» ενός ssd είναι σαφώς μικρότερη από έναν μηχανικό οπότε αν δεν θες να αλλάζεις δίσκους κάθε λίγο δεν λέει να βάλεις ssd. Αυτό από που προκύπτει; SSD Myths and Legends - "write endurance"
TheELF Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Ε,αφού είναι έτσι και αντέχουν άνετα 50 χρόνια τότε τι σκ@τ@ λένε ακόμα και οι ίδιες οι εταιρίες να μην κάνουμε καν defragment αφού μειώνεται η διάρκεια ζωής;; π.χ. η ocz Solid State Drives DO NOT require defragmentation. It may decrease the lifespan of the drive. Δεν μπορώ να το καταλάβω.
stamatisx Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Ε,αφού είναι έτσι και αντέχουν άνετα 50 χρόνια τότε τι σκ@τ@ λένε ακόμα και οι ίδιες οι εταιρίες να μην κάνουμε καν defragment αφού μειώνεται η διάρκεια ζωής;; π.χ. η ocz Δεν μπορώ να το καταλάβω. Κοίτα οι SSD που είναι για τέτοιου είδους χρήσεις είναι SLC based, και είναι έτσι για καλό λόγο, πχ ο X25-E 64GB αντέχει μέχρι 2 Petabytes of random writes, σύμφωνα με την Intel πάντα, ενώ ένας MLC based πχ Intel X25-M 160GB έχει αντίστοιχα 14TB, επομένως καταλαβαίνεις τη διαφορά στα μεγέθη. Για την OCZ συγκεκριμένα δεν ξέρω αλλά υποθέτω ότι είναι ακόμα λιγότερα, + έχουν και μεγαλύτερα ποσοστά αποτυχίας επομένως για server τα περισσότερα μοντέλα της δεν κάνουν σίγουρα.Όλα εξαρτώνται από τον όγκο των δεδομένων που θέλεις να επεξεργαστείς με τον συγκεκριμένο SSD και σε πόσο χρόνο.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 ah να δούμε πότε θα βγουν οι new SLC της Intel και οι αντίστοιχοι sandforce based από OCZ
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Και τα cd 60 χρόνια ζούν, αλλά έχω μερικά που δεν παίζουν πουθενά..... Server grade και ΌΧΙ slc δίσκος κάνει 1000euro το 50 GB. Αλλού είναι το πρόβλημά του , λες και με το home pc έπιασε rock solid , ας αλλάξει το OS πρώτα σε ξεχωριστά spindles,
stamatisx Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Server grade και ΌΧΙ slc δίσκος κάνει 1000euro το 50 GB. O Intel X25-E enterprise grade είναι (btw δεν έχω δει πολλούς SSD σε αυτήν την κατηγορία που να μην είναι SLC ή έστω eMLC, HET MLC θα δούμε με τη σειρά 710 της Intel -οχι οτι δεν υπάρχουν-, το κόστος δεν τέθηκε ως ζήτημα από τον OP και αν είδες το ανέφερα ήδη σε προηγούμενο μου post παραπάνω)
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 ah να δούμε πότε θα βγουν οι new SLC της Intel και οι αντίστοιχοι sandforce based από OCZ το βασικο ειναι ποτε θα ανεβουν τα giga και θα πεσουν οι τιμες. Ε,αφού είναι έτσι και αντέχουν άνετα 50 χρόνια τότε τι σκ@τ@ λένε ακόμα και οι ίδιες οι εταιρίες να μην κάνουμε καν defragment αφού μειώνεται η διάρκεια ζωής;; π.χ. η ocz Δεν μπορώ να το καταλάβω. οπως ειπαν ειναι πιο πολυ για τους παλιους και β.οτι μειωνει την ζωη δεν σημαινει κατι.οπως λενε για το o/c .οτι μειωνει την ζωη.τωρα απο τα 10 χρονια που μπορει να ζει αν κανεις O/c και αντεξει 5 και τι εγινε.σε 3 max θα τον εχει αλλαξει καποιος. Και τα cd 60 χρόνια ζούν, αλλά έχω μερικά που δεν παίζουν πουθενά..... Server grade και ΌΧΙ slc δίσκος κάνει 1000euro το 50 GB. Αλλού είναι το πρόβλημά του , λες και με το home pc έπιασε rock solid , ας αλλάξει το OS πρώτα σε ξεχωριστά spindles, καλα ναι καποιες μαρκες ραγιζουν ακομα και οταν ζεστενονται απο το διαβασμα.καποια αλλα δεν τα χρησιμοποιεις καν και χαλανε.αστα να πανε.ποτε backup σε cd/dvd πλεον
tom-f Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Τελικά παρήγγειλα 2 OCZ 60άριδες (σε raid 1 διάταξη) για το λειτουργικό και αυτόν για τα mp3 και πιστεύω ότι θα είμαι ΟΚ. Στην πράξη θα δείξει. Ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Super Moderators Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 σε raid δεν θα έχεις Trim πάντως...
tom-f Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Έτσι και αλλιώς δεν θα έχω trim γιατί παίζω με winxp.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.