iniohos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 γεια σας. θα ηθελα την βοηθεια σας στο παρακατω σεναριο. Πρεπει να καλεσω ενα webservice που να του δινω σαν παραμετρο εναν δισδιαστατο πινακα και να μου επιστρεψει μια τιμη boolean και εναν επισης δισδιαστατο πινακα. Δεν με απασχολει το θεμα απο την πλευρα του webservice οσο το θεμα πως αυτο πρεπει να υλοποιηθει σε C# και σε CF 3.5 Εχω βρει καποια παραδειγματα και εχω διαβασει την θεωρεια αλλα δεν εχω καταφερει να το καλεσω σωστα. Οποιαδιποτε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη. (Δεν δινω κωδικα γιατι δεν με ενδιαφερει να διορθωθει το συγκεκριμενο αλλα να καταλαβω την ολη φιλοσοφια.)
nspyrou Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 γεια σας. θα ηθελα την βοηθεια σας στο παρακατω σεναριο. Πρεπει να καλεσω ενα webservice που να του δινω σαν παραμετρο εναν δισδιαστατο πινακα και να μου επιστρεψει μια τιμη boolean και εναν επισης δισδιαστατο πινακα. Δεν με απασχολει το θεμα απο την πλευρα του webservice οσο το θεμα πως αυτο πρεπει να υλοποιηθει σε C# και σε CF 3.5 Εχω βρει καποια παραδειγματα και εχω διαβασει την θεωρεια αλλα δεν εχω καταφερει να το καλεσω σωστα. Οποιαδιποτε βοηθεια ειναι ευπροσδεκτη. (Δεν δινω κωδικα γιατι δεν με ενδιαφερει να διορθωθει το συγκεκριμενο αλλα να καταλαβω την ολη φιλοσοφια.) Καλησπέρα σου,, Θες να γίνεις λίγο πιο συγκεκριμένος? Τί είδους Web Service? ASP Web Service, η WCF ?? Κανονικά με το να περάσεις στο ASP Web Service σε ένα [WebMethod] έναν πίνακα δεν θα έχει πρόβλημα να επεξεργαστεί σε κανένα από τα δυο endpoints ... στο WCF όμως ίσως να χρειάζεσαι data contract για να μπορέσεις να το περάσεις σωστά στο Service και αντίστροφα ...
iniohos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Σε wcf. Ψαχνω να βρω τι και πως γινετε με το data contract...
nspyrou Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Ένα καλό link που θα σε βοηθήσει να καταλάβεις πως δουλεύουν τα data contracts θα το βρείς ΕΔΩ. Υπάρχουν πολλά παραδείγματα στο Internet για τα WCF καθώς και tutorials και πως υλοποιούνται. Η γενική αρχή υλοποίησης είναι περίπου η ίδια με τα ASP Web Services, με τη διαφορά του οτι η αρχιτεκτονική διαφέρει κατά πάρα πολύ ... Το κακό είναι οτι έχει πολύ παραμετροποίηση που πρέπει να παίξει στο web.config για να πεις οτι θα παίξει όπως το θες. Γενικά ένα Service μπορεί να είσαι self-hosted ή hosted σε κάποιον web server. Σε αυτό έχεις άπειρες επιλογές,, δηλαδή την εξής μία: IIS .. Resources θα βρείς κι εδώ ... Μόλις "πιάσεις" τη φιλοσοφία, δεν είναι δύσκολη τεχνολογία,, αλλά είναι πολύ δυνατή!
iniohos Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μελετοντας αυτα που μου εδωσες (και να σε ευχαριστησω για αυτο) κατεληξα στις επιλογες, στην εξης μια : ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ 2d DIMENSIONAL ARRAYS ΣΤΟ COMPACT FRAMEWORK!!! (το εγραψα κεφαλαια για να το δει αν το χρειαστει καποιος χωρις να διαβαζει ολα τα σχολια) οποτε και εφτιαξα εναν πινακα που περιεχει πολλους πινακες και περασα αυτον σαν παραμετρο στο webservice. workaround αλλα επαιξε σωστα στις πρωτες δοκιμες....ιδωμεν για την συνεχεια...
nspyrou Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μελετοντας αυτα που μου εδωσες (και να σε ευχαριστησω για αυτο) κατεληξα στις επιλογες, στην εξης μια : ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ 2d DIMENSIONAL ARRAYS ΣΤΟ COMPACT FRAMEWORK!!! (το εγραψα κεφαλαια για να το δει αν το χρειαστει καποιος χωρις να διαβαζει ολα τα σχολια) οποτε και εφτιαξα εναν πινακα που περιεχει πολλους πινακες και περασα αυτον σαν παραμετρο στο webservice. workaround αλλα επαιξε σωστα στις πρωτες δοκιμες....ιδωμεν για την συνεχεια... Αφού έπαιξε, να είσαι ευχαριστημένος!! Αλλά,, γιατί δεν περνάς ένα ArrayList (θα το βρείς στο assembly System.Collections, να τελειώνεις?! Αν θες να περάσεις πίνακες, μπορείς να ορίσεις σε κάθε θέση του ArrayList έναν πίνακα μονοδιάστατο και δεν χρειάζεται να χτυπιέσαι γενικά,, άσε που είναι και Serializable οπότε και με serializing να μπλέξεις για να περάσεις κάτι, δεν χρειάζεται να γράψεις custom serializer ... (Αν κάνω λάθος, ας με διορθώσει κάποιος!)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.