yannis27gr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Παίζει ρόλο η μάρκα των χυμών στην περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C; Ο Amita ας πούμε έχει πιο πολύ από το φτηνό (στο 1/3 της τιμής) του Lidl; Δεν αναφέρομαι σε γεύση, αυτό είναι γούστο του καθενός. Αναφέρομαι αποκλειστικά στην περιεκτικότητα σε βιταμίνη. 2η ερώτηση: Οι πορτοκαλάδες με ανθρακικό έχουν βιταμίνη C;
cthulhucarbide Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Οι έτοιμοι χυμοί δεν έχουν καμία απολύτως θρεπτική αξία ούτε βιταμίνη
Traumatias Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 1η: παίζει, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να τις ξεχωρίσεις.Υποτίθεται ότι η βιταμίνη C στην πορτοκαλάδα ελαττώνεται όσο περνάει η ώρα, οπότε καταλαβαίνεις... 2η: εννοείται πως δεν έχουν τα αναψυκτικά βιταμίνη C, εδώ για μερικά δεν ξέρεις καν αν έχουν πορτοκάλι μέσα...
salliara Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Οι έτοιμοι χυμοί δεν έχουν καμία απολύτως θρεπτική αξία ούτε βιταμίνη κι εγω ετσι νομιζω. ακομα κι αν καταλαθος εχουν, ειναι αμελητεα η ποσοτητα για τις αναγκες του οργανισμου.
marantonis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Οι έτοιμοι χυμοί δεν έχουν καμία απολύτως θρεπτική αξία ούτε βιταμίνη Φυσικα και εχουν βιταμινη. Αλλιως δε θα εγραφαν οτι εχουν. Απ' οτι ξερω η βιταμινη σε στις τυποποιημενες πορτοκαλαδες δεν ειναι ιδια με αυτην στις "φυσικες" υπο την εννοια οτι δεν χανεται μετα απο λιγα λεπτα του στυψιματος. Πρεπει να ειναι προσθετη, επεξεργασμενη ή κατι τετοιο. Παντως αποκλειεται η βιταμινη στους χυμους να καταστρεφεται πριν καν τους ανοιξεις.
santana99 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Ναι ρε παιδιά συμπληρώματα είναι.... και τα χάπια βιταμινών πως κρατάνε τις βιταμίνες τους;
devil-ji Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δλδ η αμιτα πορτοκαλι κλασικη που παιρνω εδω και κανα 2μηνο ειναι παπαλα τελειως?
yannis27gr Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μπορεί κάποιος να πει με (σχετική) σιγουριά τι ισχύει;
marantonis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Επιπλεον υπαρχει και μια αμιτα πορτοκαλι, διαφορετικη απο την κλασσικη, που γραφει οτι εχει εξτρα βιταμινη c. Και μια αλλη με "μειωμενη οξυτητα".
cthulhucarbide Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Φυσικα και εχουν βιταμινη. Αλλιως δε θα εγραφαν οτι εχουν. Απ' οτι ξερω η βιταμινη σε στις τυποποιημενες πορτοκαλαδες δεν ειναι ιδια με αυτην στις "φυσικες" υπο την εννοια οτι δεν χανεται μετα απο λιγα λεπτα του στυψιματος. Πρεπει να ειναι προσθετη, επεξεργασμενη ή κατι τετοιο. Παντως αποκλειεται η βιταμινη στους χυμους να καταστρεφεται πριν καν τους ανοιξεις. Μπορεί κάποιος να πει με (σχετική) σιγουριά τι ισχύει; Ειδικά βιταμίνη δεν έχουν καθόλου. Οι βιταμίνες είναι τρομερά ευαίσθητες στον αέρα και στην θερμοκρασία. Καταστρέφονται από το εργοστάσιο όταν ο χυμός βράζεται ή και πιο πριν. Εδώ πορτοκάλι στύβεις και πρέπει να το πιεις μέσα σε λίγα λεπτά γιατί χαλάνε οι βιταμίνες από τον αέρα. Οι συσκευασμένοι χυμοί είναι μόνο για την γεύση
marantonis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Να φανταστω οτι και τα συμπληρωματα βιταμινων ειναι μονο για τη γευση, ε;
cthulhucarbide Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Ναι που το κατάλαβες;; Φτιάχνονται από φαρμακοβιομηχανίες με συγκεκριμένες προδιαγραφές και με εντελώς άλλο τρόπο. Δεν στύβουν πορτοκάλια, τα αποξηρένουν και σου δίνουν την σκόνη
marantonis Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Ναι που το κατάλαβες;; Φτιάχνονται από φαρμακοβιομηχανίες με συγκεκριμένες προδιαγραφές και με εντελώς άλλο τρόπο. Δεν στύβουν πορτοκάλια, τα αποξηρένουν και σου δίνουν την σκόνη Παντως η αμιτα λεει οτι απομακρυνεται ο "διαλελυμενος αερας (απαερωση)" κι ετσι διατηρουνται αναλοιωτα τα συστατικα. Efzinamita.gr...
cthulhucarbide Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Μαλακίες λένε απλά. 5. Ο χυμός παστεριώνεται για 30 δευτερόλεπτα στους 92 βαθμούς Κελσίου, με στόχο την απομάκρυνση από το χυμό όλων των ανεπιθύμητων μικροοργανισμών. Τώρα που λέει και αυτό να είστε σίγουροι ότι δεν έχει ούτε ίχνος βιταμίνης. Είναι γνωστό ότι η θερμική επεξεργασία καταστρέφει τις βιταμίνες
kage Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 αλλο χυμος αλλο φρουτοποτο ή νεκταρ.τα δευτερα παιζουν με ζαχαρονερο και ποσοστα συμπυκνωμενου φρουτου κτλ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.