Προς το περιεχόμενο

Βιταμινη C σε χυμό πορτοκάλι ή/και πορτοκαλάδα


yannis27gr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παίζει ρόλο η μάρκα των χυμών στην περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη C; Ο Amita ας πούμε έχει πιο πολύ από το φτηνό (στο 1/3 της τιμής) του Lidl; Δεν αναφέρομαι σε γεύση, αυτό είναι γούστο του καθενός. Αναφέρομαι αποκλειστικά στην περιεκτικότητα σε βιταμίνη.

 

2η ερώτηση: Οι πορτοκαλάδες με ανθρακικό έχουν βιταμίνη C;

Δημοσ.

1η: παίζει, αλλά δεν υπάρχει τρόπος να τις ξεχωρίσεις.Υποτίθεται ότι η βιταμίνη C στην πορτοκαλάδα ελαττώνεται όσο περνάει η ώρα, οπότε καταλαβαίνεις...

2η: εννοείται πως δεν έχουν τα αναψυκτικά βιταμίνη C, εδώ για μερικά δεν ξέρεις καν αν έχουν πορτοκάλι μέσα...

Δημοσ.

Οι έτοιμοι χυμοί δεν έχουν καμία απολύτως θρεπτική αξία ούτε βιταμίνη

κι εγω ετσι νομιζω. ακομα κι αν καταλαθος εχουν, ειναι αμελητεα η ποσοτητα για τις αναγκες του οργανισμου.

Δημοσ.

Οι έτοιμοι χυμοί δεν έχουν καμία απολύτως θρεπτική αξία ούτε βιταμίνη

Φυσικα και εχουν βιταμινη. Αλλιως δε θα εγραφαν οτι εχουν. Απ' οτι ξερω η βιταμινη σε στις τυποποιημενες πορτοκαλαδες δεν ειναι ιδια με αυτην στις "φυσικες" υπο την εννοια οτι δεν χανεται μετα απο λιγα λεπτα του στυψιματος. Πρεπει να ειναι προσθετη, επεξεργασμενη ή κατι τετοιο. Παντως αποκλειεται η βιταμινη στους χυμους να καταστρεφεται πριν καν τους ανοιξεις.

Δημοσ.

Επιπλεον υπαρχει και μια αμιτα πορτοκαλι, διαφορετικη απο την κλασσικη, που γραφει οτι εχει εξτρα βιταμινη c. Και μια αλλη με "μειωμενη οξυτητα".

Δημοσ.

Φυσικα και εχουν βιταμινη. Αλλιως δε θα εγραφαν οτι εχουν. Απ' οτι ξερω η βιταμινη σε στις τυποποιημενες πορτοκαλαδες δεν ειναι ιδια με αυτην στις "φυσικες" υπο την εννοια οτι δεν χανεται μετα απο λιγα λεπτα του στυψιματος. Πρεπει να ειναι προσθετη, επεξεργασμενη ή κατι τετοιο. Παντως αποκλειεται η βιταμινη στους χυμους να καταστρεφεται πριν καν τους ανοιξεις.

 

 

Μπορεί κάποιος να πει με (σχετική) σιγουριά τι ισχύει;

Ειδικά βιταμίνη δεν έχουν καθόλου. Οι βιταμίνες είναι τρομερά ευαίσθητες στον αέρα και στην θερμοκρασία. Καταστρέφονται από το εργοστάσιο όταν ο χυμός βράζεται ή και πιο πριν.

Εδώ πορτοκάλι στύβεις και πρέπει να το πιεις μέσα σε λίγα λεπτά γιατί χαλάνε οι βιταμίνες από τον αέρα.

Οι συσκευασμένοι χυμοί είναι μόνο για την γεύση

Δημοσ.

Ναι που το κατάλαβες;;

 

 

Φτιάχνονται από φαρμακοβιομηχανίες με συγκεκριμένες προδιαγραφές και με εντελώς άλλο τρόπο.

Δεν στύβουν πορτοκάλια, τα αποξηρένουν και σου δίνουν την σκόνη

 

 

Δημοσ.

Ναι που το κατάλαβες;;

 

 

Φτιάχνονται από φαρμακοβιομηχανίες με συγκεκριμένες προδιαγραφές και με εντελώς άλλο τρόπο.

Δεν στύβουν πορτοκάλια, τα αποξηρένουν και σου δίνουν την σκόνη

 

 

Παντως η αμιτα λεει οτι απομακρυνεται ο "διαλελυμενος αερας (απαερωση)" κι ετσι διατηρουνται αναλοιωτα τα συστατικα.

Efzinamita.gr...

Δημοσ.

Μαλακίες λένε απλά.

5. Ο χυμός παστεριώνεται για 30 δευτερόλεπτα στους 92 βαθμούς Κελσίου, με στόχο την απομάκρυνση από το χυμό όλων των ανεπιθύμητων μικροοργανισμών.

Τώρα που λέει και αυτό να είστε σίγουροι ότι δεν έχει ούτε ίχνος βιταμίνης.

Είναι γνωστό ότι η θερμική επεξεργασία καταστρέφει τις βιταμίνες

Δημοσ.

αλλο χυμος αλλο φρουτοποτο ή νεκταρ.τα δευτερα παιζουν με ζαχαρονερο και ποσοστα συμπυκνωμενου φρουτου κτλ

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

  • Δημιουργία νέου...