Προς το περιεχόμενο

ερωτηση για ιντερνετ σε λαπτοπ

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, θελει μια ανηψια μου τωρα που τελειωσε το σχολειο καιθαναι καλοκαιρι στο χωριο, να εχει ιντερνετ στο λαπτοπ για κανα μηνα πουθαναι εκει.

και επειδη το ανελαβα εγω ψαχνομαι....

τι με συμφερει να κανω;

ακουω προτασεις.

Υ.Σ. θελει μονο για ενα μηνα ιντερνετ.μετα οταν γυρισει στην αθηνα,εχει ιντερνετ στο desktop pc.

Δημοσ.

Καλησπέρα. Για τί χρήση Internet μιλάμε; Αν πρόκειται για ελαφριά χρήση όπως browsing, IM, e-mails κλπ., ίσως μπορεί να βολευτεί η ανηψιά με κάποιο από τα μηνιαία πακετάκια προπληρωμένου όγκου που δίνουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας σε συνδρομητές καρτοκινητής. Αλλά θα πρέπει να υπάρχει διαθέσιμο κάποιο καρτοκινητό που να μπορεί να συνδεθεί στο laptop και να του μοιράζει Internet.

Δημοσ.

Καλησπερα παιδια, θελει μια ανηψια μου τωρα που τελειωσε το σχολειο καιθαναι καλοκαιρι στο χωριο, να εχει ιντερνετ στο λαπτοπ για κανα μηνα πουθαναι εκει.

και επειδη το ανελαβα εγω ψαχνομαι....

τι με συμφερει να κανω;

ακουω προτασεις.

Υ.Σ. θελει μονο για ενα μηνα ιντερνετ.μετα οταν γυρισει στην αθηνα,εχει ιντερνετ στο desktop pc.

οτι ειπε ο S.M Parsifal... αναμενουμε την απαντηση σου.

Δημοσ.

ναι παιδια ειναι για ελαφρια χρηση.

1)τα στικακια usb των εταριων cosmote, vodafone κτλ ειναι πιο ακριβη λυση απο αυτη που προτεινετε;

2)η διαδικασια του να παρει το λαπτοπ ιντερνετ απτο καρτοκινητο ειναι αρκετα ευκολη ωστε να τη κανει ενα κοριτσακι 14 χρονων χωρις φυσικα ιδιαιτερες γνωσεις σε Η/Υ;

Δημοσ.

1)τα στικακια usb των εταριων cosmote, vodafone κτλ ειναι πιο ακριβη λυση απο αυτη που προτεινετε;

Νομίζω ναι γιατί, πέραν του κόστους του εξοπλισμού, τα data plans δεν είναι τύπου pay-as-you-go, αλλά πρέπει να συνάψεις σύμβαση για το data plan που θα διαλέξεις.

2)η διαδικασια του να παρει το λαπτοπ ιντερνετ απτο καρτοκινητο ειναι αρκετα ευκολη ωστε να τη κανει ενα κοριτσακι 14 χρονων χωρις φυσικα ιδιαιτερες γνωσεις σε Η/Υ;

Αυτό εξαρτάται φαντάζομαι από τον τρόπο σύνδεσης, τα μοντέλα συσκευών που εμπλέκονται και το σχετικό software. Ενδεικτικά, θα σου αναφέρω τη δική μου περίπτωση: Έδινα Internet ασύρματα με Bluetooth από ένα Sony Ericsson T715 σε ένα EeePC netbook της Asus που έτρεχε Windows XP. Έκανα pair τις συσκευές μέσω Bluetooth (αυτό γίνεται άπαξ). Από εκεί κι έπειτα, κάθε φορά που ήθελα να μπω Internet απλά ενεργοποιούσα Bluetooth και στις 2 συσκευές και έκανα διπλό κλικ σε ένα εικονίδιο (Personal Area Network) που μου εμφάνιζαν τα XP (δεν τα έχω μπροστά μου και δε θυμάμαι ακριβώς οδηγίες, νομίζω κάπου στα Network Connections του Control Panel). Αυτό ήταν, το netbook έβλεπε Internet.

Από την άλλη όμως, ο αδερφός μου στο ίδιο netbook και με πολύ ακριβότερο κινητό (Samsung Omnia) δεν τα κατάφερε γιατί το κινητό του δεν παρείχε το PAN profile στο Bluetooth του (ή κάτι τέτοιο). Πιθανότατα να γινόταν συνδέοντάς το με το data cable, αλλά δεν έμαθα περισσότερα. :mrgreen:

Δημοσ.

Μολις ειδα στο σαιτ της κοσμοτε ιντερνετ σε λαπτοπ με stickaki...

50 ευρο το hardware stick,σim κτλ

ειναι με ογκοχρεωση και βαζεις καρτα οπως στα καρτοκινητα. π,.χ. των 10ευρω.

λεει οτι δινει 1 μηνα δωρεαν ιντερνετ για οσους παρουν αυτη τη περιοδο...

καλο δεν ακουγεται;

η περιπτωση συνδεσης κινητο-λαπτοπ μου ακουγεται ψιλομπερδεμα...

Δημοσ.

Αυτό εδώ λες, σωστά; Ενδιαφέρον, δεν ήξερα ότι βγάλανε και πακέτα χωρίς ετήσια δέσμευση. Αλλά οι τιμές, πέραν του 1ου μήνα που τον δίνει δωρεάν, είναι απλά τραγικές:

post-43041-0-17976500-1309131076_thumb.png

Τί να σου πω; Αν το κόστος των 50€ δεν αποτελεί θέμα, ίσως ένα τέτοιο stick να είναι καλύτερη λύση τελικά. Αν και θα πρότεινα, εφόσον πάντα υπάρχει καρτοκινητό που μπορεί να συνδεθεί με το laptop (Υπάρχει τελικά; Δε μας είπες. Και αν ναι, ποιας εταιρείας; ), να δοκιμάσεις(-ετε) και τη λύση που πρότεινα πιο πάνω, έστω ξοδεύοντας 1€ για ένα ημερήσιο internet pass όπως αυτό. Νομίζω πως όλες οι εταιρείες προσφέρουν κάτι αντίστοιχο πλέον.

Δημοσ.

Στο whats up πρέπει να έχει πακέτο 60mb.

Μέχρι τέλος του τρέχοντος, τρέχει προσφορά που διπλασιάζει τα MB, από 60 σε 120. Μόλις μπει ο Ιούλιος όμως, δεν ξέρουμε δυστυχώς τί θα γίνει. Θα δώσουν παράταση στο διπλασιασμό; Θα αλλάξουν τιμές; Θα καταργήσουν εντελώς το πακέτο; Ποιος ξέρει! Πάντως, αυτήν τη στιγμή, μπορείς να ενεργοποιήσεις μέχρι 4 τέτοια πακέτα ταυτόχρονα, δηλαδή βγαίνουν τελικά 4x3=12€ τα 4x120=480 MB.

Καμιά 10ριά βιντεάκια στο youtube να δεί τελείωσαν :P (Και πολλά είπα :lol:)

Όντως, πολλά είπες! Δεν είναι για YouTube αυτά τα πακέτα. Είπαμε: browsing, IM, e-mails. Από downloads, άντε στο τσακίρ κέφι κανένα μικρό freeware προγραμματάκι. Και οπωσδήποτε να τρέχει μόνιμα κάποιο προγραμματάκι στο system tray που να μετράει αθροιστικά την κίνηση και να μας ειδοποιεί. Εγώ χρησιμοποιούσα το NetMeter γι' αυτόν το σκοπό.

Δημοσ.

Μέχρι τέλος του τρέχοντος, τρέχει προσφορά που διπλασιάζει τα MB, από 60 σε 120. Μόλις μπει ο Ιούλιος όμως, δεν ξέρουμε δυστυχώς τί θα γίνει. Θα δώσουν παράταση στο διπλασιασμό; Θα αλλάξουν τιμές; Θα καταργήσουν εντελώς το πακέτο; Ποιος ξέρει! Πάντως, αυτήν τη στιγμή, μπορείς να ενεργοποιήσεις μέχρι 4 τέτοια πακέτα ταυτόχρονα, δηλαδή βγαίνουν τελικά 4x3=12€ τα 4x120=480 MB.

Απ' ο,τι βλέπω στο site τους, η προσφορά του διπλασιασμού πήρε παράταση μέχρι 31/08/2011.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

παιδιά καλήμερα και συγγνώμη που επαναφέρω το θέμα,

ένας φίλος που θα κατεβεί ελλάδα για διακοπές και θα μείνει κοντά ένα μήνα με ρώτησε πως θα μπορούσε να βάλει internet στον φορητό για να κατεβάζει mail και να κάνει καμμία κλήση skype για την δουλειά....

Ξεκίνησα να ρίχνω μια ματιά αλλά ειλικρινά δεν μπορώ να βγάλω άκρη (με μπερδεύεουν με τα συμβόλαια, την μη υποστήριξη VoIP (vodafone πχ)) κτλ.

Το σκεπτικό ήταν να πάρει ένα stickaki με μια προπληρωμένη κάρτα με χρόνο/όγκο για τον μήνα που θα είναι ελλάδα χωρίς να πληρώσει κερατιάτικα 12-24μηνα, έχετε να προτείνεται κάτι?

Από ταχύτητες ελλάδα (σε νησί) ξέρετε τι παίζει? θα μπορέσει να τρέξει skype?

πχ. για αυτό: http://www.cosmote.gr/cosmoportal/page/T15/xml/Personal__contractplans__contractplan_internetonthego_10GB/section/InternetOnTheGo_Plans

12μηνη ή 24μηνη σύμβαση πρέπει να κάνεις μόνο αν θες το netbook/tablet? αλλιώς δουλεύει σαν καρτοκινητή?

Δημοσ.

Καλή περίπτωση αυτή με το stick αν και είναι πράγματικά λίγο ακριβό το bandwith

υπάρχει κάτι αντίστοιχο απο τους υπόλοιπους παρόχους αφού θα το χρειαστώ και

εγώ κάτι αντίστοιχο για τον Αύγουστο.

Δημοσ.

Στα posts που προηγούνται, μπορείς να βρεις μερικές πληροφορίες.

η λύση του tethering δεν προσφέρεται γιατί δεν έχουν καν ελληνική σύνδεση,

αυτό που πρότεινες σε προηγούμενο Posτ: http://www.cosmote.gr/cosmoportal/page/T37/xml/Personal__articleadvanced__articleadvancedIOTGonRequest-p/section/Internet_E-mailwithLaptop μου φαίνεται μια χαρά, η επόμενη ερώτηση είναι: skype θα δουλέψει στην Cosmote ή εχουν φραγές?

δηλαδή για ένα μήνα και 5Gb το σύνολο είναι: 50 εuro (full pack) + 20 euro (ανανέωση χρόνου για να φτάσεις τα 40 ευρώ)= 70 euros?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...