firewalker Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Ρε παιδια εγω πηρα προχθες ενα Dell Inspiron και μου βγαζει με το speedfan τις εξεις θερμοκρασιες : GPU : 46-50 HD0 : 42 Temp1 : 56-57 Core 0 : 58-59 Core 1 : 58-59 Xωρις να κανει τιποτα ...Ειναι φυσιολογικό ? Ποιο μοντέλο; Το δικό μου n411z είναι σε idle 48~51 η CPU και για HDD ~40 (με GNU/Linux). Μου την σπάει αρκετά το φουρφούρι που δουλεύει σχεδόν πάντα (θα το συνηθίσω). Στο παλιό laptop που είναι (ένα Acer 8ετίας) σπάνια έπαιρνε μπρος (άσχετα αν ζεματούσε από κάτω). Γενικά έχω παρατηρήσει πως τα καινούρια laptop δουλεύουν σε ποιο ψηλές θερμοκρασίες. 1
Capdi Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Το N5110 με intel i5. Σε GPU kai HDD ειμαστε στα ιδια, στα υπόλοιπα τι θερμοκρασιες σου βγαζει? Επίσης όταν το ακουμπάς το αισθάνεσαι ζεστο? Γιατι το δικο μου ειναι λιγο ζεστο, γιάυτο κατέβασα και το speedfan να τσεκαρω... 1
firewalker Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Το δικό μου παρόλο που δουλεύει το φουρφούρι και μπορεί να έχει ανεβάσει θερμοκρασία κοντά στους 70 (από κανα compile) είναι παγωμένο (σε αυτό μπορεί να φταίει και το GNU/Linux, να αναγκάζει το φουρφούρι να λειτουργεί χωρίς λόγο). Άλλες θερμοκρασίες δεν μου βγάζει το lm_sensors. Μόνο CPU και δίσκο. Άν μπω κάποια στιγμή σε Windows θα δω από εκεί (κάνει δουλειά τωρα και δεν μπορώ να το κόψω). Το δικό σου δουλεύει συχνά ο ανεμιστήρας; Από φασαρία; Στο δικό μου σίγουρα θα μπορούσαν να έχουν κάνει καλύτερη δουλειά με τον θόρυβο του ανεμιστήρα. Θέλω να τους στείλω και κανα email για το θέμα αυτό.
Xristaras12 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 16 Μαρτίου 2012 στο dell της υπογραφης που το εχω απο μεσα δεκεμβρη εχω cpu 48-52 idle gpu δεν μπορω να σου πω γιατι χρησιμοποιω την INTEL HD.Οταν χρησιμοποιω την 6470m σε idle ειναι κοντα στους 48-50 κ αυτη HDD 32-35 και στα ζορια 42max το φουρφουρι ανοιγει μετα τους 60 βαθμους στον cpu παντως!!
xristoforos89 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Γενικοτερα τα Dell inspiron ανεβαζουν θερμοκρασιες και ακουγεται αισθητα το ανεμιστηρακι (ειμαι και εγω πρωην κατοχος ενος Dell 15r που μου ειχε σπασει τα αυτια και για αυτο το αλλαξα). Τα περισσοτερα Dell το εχουν αυτο το θεμα. Ειδικα αν εχεις δισκο στις 7200rpm,τοτε πρεπει να παρεις και ωτοασπιδες μαζι!
Capdi Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Το φουρφούρι μεχρι τωρα τουλάχιστον, ακούγεται σπάνια...Γενικά πρόβλημα με θόρυβο δεν έχω, ο ήχος που κάνει είναι ο φυσιολογικός, ο δίσκος μου είναι στις 5400 στροφες. Παρ' όλα αυτά όμως ζεσταίνεται το σασι...Όχι πολύ αλλα όταν για παράδειγμα πληκτρολογώ νιώθω μια ζεστούλα στα χέρια μου..Τι να πω...
Xristaras12 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 κ εγω νιωθω απο αριστερα. Πιστευω ειναι λογικο οταν δουλευει ο επεξεργαστης με παθητικη ψυξη για πολλη ωρα να ζεσταινεται το σασι. Εγω να σου πω την αληθεια μου προτιμω να μην το ακουω καθολου παρα σε κατι αλλους φιλου με HP που ειναι μονιμα ανοιχτο.Μαζευει και σκονες και τα παντα μεσα. Βεβαια θα μου πεις δουλευει το μηχανημα πιο δροσερο κλπ.Ο δισκος οντως και στις 5400 ακουγεται μονο και μονο που στροφαρει.
Capdi Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Μπράβο ναι, και γω στα αριστερα το νιώθω, απ'οτι καταλαβαίνω δηλαδή έιναι φυσιολογικό ε? Απλά φοβήθηκα γιατι λεω, αν στις 2 μερες που το εχω νιώθω ζέστη ,τι θα γίνει στα 2 χρονια πχ...
Xristaras12 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 λογικα παντα ειναι φυσιολογικο καθως δεν γυρναει το ανεμιστηρι ωστε να δροσισει την ψυκτρα μεσα με συνεπεια να μενει η θερμοκρασια εσωτερικα. τωρα το ποσο λογικο η σωστο ειναι αυτο μονο ο κατασκευαστης το ξερει. πιστευω το καλοκαιρι θα ειναι πολυ πιο εντονο το φαινομενο αλλα και παλι με μια ψυκτρα το διορθωνεις οσο μπορεις. σε λαπτοπ φιλης με i5,gt525m με ψυκτρα coolermaster(αυτη με τα αποσπωμενα ανεμιστηρια)σε idle εχει 38-42.Φαντασου δλδ ποση δροσια προσφερει ενα ανεμιστηρι που φυσαει στην εισαγωγη του εργοστασιακου.
Capdi Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 17 Μαρτίου 2012 Την ίδια κάρτα εχω 525m και i5. Το έχω σκεφτεί και γω για ψύχτρα, αλλά δε το έχω ψάξει ακόμα για κάποια που να κάνει δουλειά και να μην έχει θόρυβο...Αυτη που έχει η φίλη σου πρέπει να είναι μια χαρά ε?
Xristaras12 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 18 Μαρτίου 2012 ναι μια χαρα ειναι.Παντως προσεχε το γιατι σε μερικα παιχνιδια που δοκιμασα,κυριως assassins creed μετα απο κανενα 20λεπτο και χωρις ψυκτρα ο επεξεργαστης κοντευε τους 90 βαθμους για πλακα. με την ψυκτρα εχει αλλαξει η κατασταση Η μονη λυση(προσωρινη)ηταν σε παιχνιδια να κλεινουμε το HT και να τρεχει ως κλασσικος διπυρηνος. η 525 στα παιχνιδια με και χωρις ψυκτρα δεν ξεπερασε τους 72 βαθμους παντως!
Capdi Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Ευτυχώς δε παίζω παιχνίδια ,ώστε να θερμανθεί τόσο πολύ.. Θα πάρω κάποια βάση ψύξης και θα είναι παγωμένο το μηχάμημα!! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια ! !
De_la_sol Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Ευτυχώς δε παίζω παιχνίδια ,ώστε να θερμανθεί τόσο πολύ.. Θα πάρω κάποια βάση ψύξης και θα είναι παγωμένο το μηχάμημα!! Ευχαριστώ πολύ για τη βοήθεια ! ! "...και θα ειναι παγωμενο το μηχανημα" Φιλε μου πολυ αισιόδοξο σε βλεπω και θα απογοητεύεις...
Giorgos09 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Δημοσ. 19 Μαρτίου 2012 Η παγοκυστη δημιουργει υγρασια και δε σε βλεπω καλα.
chralexo Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Δημοσ. 19 Μαΐου 2013 Συνεχίζω το θέμα με τις θερμοκρασίες καθώς έχω ένα laptop HP PAVILION DV7 το οποίο κλείνει μόνο του κατα πάσα πιθανότητα λόγω υπερθέρμανσης.Οι θερμοκρασίες του φαίνονται στην παρακάτω εικόναΔεν μου φαίνονται πολύ φυσιολογικές....Εχω δει την κάρτα γραφικών να φτάνει και 110 Οι θερμοκρασίες είναι μετά απο 20 λεπτά χρήσης σερφαρίσματος με chrome
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα