Προς το περιεχόμενο

Μικρό αμάξι (για φοιτητή) [Α1-Civic-κ.α.]

stavrakas92

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μενω θεσσαλονικη και συζηταμε με τον πατερα μου για να παρω αμαξι....

Γενικα θελω κατι "μικρο",θα παρω καινουργιο,μιας και θα το παρει αργοτερα ο μικροτερος αδερφος μου...

Ο πατερας μου λεει να παρουμε το Α1,ενω γενικα μου αρεσουν τα AUDI,το Α1 δεν μπορω να πω με εντυπωσιασε,και για μια αξιοπρεπείς εκδοση (1.4 Ambition + καποια extra) βγαινει σχεδον 25χ (τα οποια δεν θεωρω οτι αξιζει)...

Το civic μαρεσει επισης,το εχω οδηγησει (το 1.8 type S βεβαια) και ειναι μια εναλλακτική,αλλα ουτε αυτο (το 14αρι) με ενθουσιαζει ιδιαιτερα...

Απο την αλλη δεν ξερω τι γινεται με το νεο τροπο φορολόγησης με τους ρυπους,υπαρχουν περιπτωσεις οπου 18αρια εχουν χαμηλοτερες εκπομπες απο 14αρια....

Αυτην την στιγμη δεν μου ερχεται καποιο αλλο αμαξι,απο γκρουπ VAG δεν μαρεσει καποιο αλλο,οπως και τα BMW...

To CR-Z ομορφο αλλα υβριδικο.....

Θελω να ακουσω προτασεις για αλλα μοντελα (για αυτου του στυλ,νεανικα) και για το ποιες εκδοσεις κρινονται συμφερουσες.....

• Απαντ. 67
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

χαχαχα ξεκινάω να διαβάζω τίτλο "μικρό αμάξι (για φοιτητή)" και μετά βλέπω το Α1 ! χαχαχα

Λες στην αρχή χαμηλό κόστος συντήρησης....και μετά πετάς Α1...μάλιστα... μήπως θες να γίνεις πιο αναλυτικός στο τι εννοείς με το κόστος συντήρησης;

Δημοσ.

Χμμμ...ναι...μισο να το σβησω...κρατηστε μονο την καταναλωση και τους φορους....

Αν το Α1 και το Civic δεν θεωρουνται μικρης κατηγοριας,ποια θεωρουνται;;;;

Fiat 500cc???

Αντε το civic ειναι μια κατηγορια επανω,αλλα το Α1 ειναι κατηγορια polo,yarris,clio.....

Γιατι τετοιο δουλεμα;;;;;;;

Τελος παντων,και για το Α1 πιθανον θα τα δωσω(-ει) τα 25 χιλ,απλως κοιταω μηπως βρω κατι βολικοτερο,φθηνοτερο,"καλυτερο"

NickTG,θεωρω τα υβριδικα αχρηστα,δεν υπαρχει λογος να υπαρχουν,μπορουν να υπαρξουν αλλοι εναλλακτικοί τροποι εφαρμογής της τεχνολογίας και εξοικονομήσεις ενεργειας....

[Επισης,στην παρουσα φαση εχουμε 1 polo (98'),1 RAV4 (95')[το οποιο θα φυγει] και ενα επαγγελματικο Hilux,ολα εχουν σχετικα ακριβο κοστος συντηρησεις,οποτε νομιζω οτιδήποτε χαμηλοτερα απο το πολο ειναι καλα.....

Δημοσ.

Κι εγω οταν διαβαζω "μικρό,φθηνή συντήτηση,για φοιτητή" το μυαλό μου πηγαίνει και τιποτε ματιζ,σμαρτ,107,αντε κάνα γιάρις βαρειά βαρειά...

Φαίνεται ο καθείς μας έχει και άλλη άποψη!

Ουσιαστικά θες αυτ/το πλεον σαν το 1ο σου αμάξι ή ένα οτι ναναι με μικρός κοστος ωστε να σε πηγαινοφερνει στη σχολη;

Διότι στη 1η περίπτωση ανήκει το Α1 (διοτι 25000 εχει ενα οικογενειακό μεγάλο αυτ/το) και στη 2η ανήκει πχ το ατος...

Δημοσ.

Λοιπόν δυστυχώς δεν μπορούμε να απαντήσουμε εμείς εδώ θα πρέπει εσυ να αποφασίσεις τι να πάρεις για πολλούς λόγους. (Και όποιος απαντήσει κακό του κεφαλιού του)

πχ!!!!!!!!!!

1) πόσα χρόνια θα το κρατήσεις εσυ; και πόσα ο αδερφός σου;

2) 25κ για audi...μήπως θα ήταν καλύτερο 12,5 για ένα οπελ κορσα (παράδειγμα τυχαίο!) και άλλα 12,5 για τον αδερφό σου αργότερα;

3) όταν λέμε μικρό και σαλλόνικα θες πραγματικα μικρό...αλλά που είσαι ακριβώς...το μέγεθος εσυ θα το κρίνεις με λίγα λόγια

4) πόσα διαθέτει να δώσει ο μπαμπας;

5) ...

6) ...

.

.

.

ν) ...

γενικά παίζουν πολλοί λόγοι που θα επιλέξεις ένα αμάξι..

οικονομικές βενζίνες έχουν τα σμαρτ και το 500αρι με το twinair που λες...αλλά δεν συγκρίνονται με το rav ή το civic, είναι τεράστια μπροστά τους.

Απλή λογική για σερβις ανταλλακτικά...άλλο να αλλάξεις τον προφυλακτίρα του Α1 όταν τον τρακάρεις και άλλο του μεταχειρισμένου polo...

Πρέπει να βάλεις στον εαυτό σου πολλά παραπάνω κριτήρια και "φίλτρα αναζήτησης" για να κατατοπιστείς καλύτερα...

Προσοχή! δεν έχω επιθετικό χαρακτήρα απλά σε βλέπω "χαμένο" στις επιλογές και σου λεω 2-3 πράματα ;)

Δημοσ.

Αμάξι για φοιτητή=αμάξι συνήθως μεταχείρ. και μάξιμουμ 10Κ ευρώ.

Want to elaborate?Οφ κόρς!Κάνεις τις εξής ερωτήσεις στον εαυτό σου: -Πόσων ετών είμαι,τι εμπειρία έχω πάνω στο τιμόνι,τι ζημιές θα κάνω στο αμάξι (ηθελημένα και μή)

Το να πάρεις καινούριο αμάξι και δή premium στην κατηγορία των 25Κ ευρώ μετράει,μετράει πολύ (και καλά στο μυαλό του 18χρονου -τέσπα-),σκέψου όμως πόσο θα χαλαστείς όταν δείς τις πρώτες ζημιές.

Το οτι θα κάνεις μαλακίες πίσω απο το τιμόνι δέν το παρουσιάζω σάν πιθανότητα,άλλα σάν δεδομένο.Μήν με παρεξηγήσεις,δέν θέλω σε καμία περίπτωση να σε μειώσω,άλλα να σου παρουσιάσω την πραγματικότητα ωμά και ξάστερα.

Δέν έχουμε χαώδη διαφορά ηλικίας και σίγουρα δέν ξεχνάω όταν έλεγα στα 18 μου οτι "Εγώ δέν είμαι σάν τα άλλα τα ζωάδια"...απλά ανώριμος μέχρι το κόκκαλο.

-Θές να μου πείς σε μάστορα να μήν πάρω καλό αμάξι γιατι θα το κάνω κομμάτια;

-Οχι,δέν είναι αυτή η λογική μου και τσολιάς στο πορτοφόλι σου (του πατέρα σου) δέν είμαι.

Απλά πιστεύω οτι πέρα απο τα όσα παρατράγουδα φέρει η συμβίωση με το τετράτροχο άτι σου,είμαι σχεδόν σίγουρος οτι δέν ξέρεις και εσύ ο ίδιος ποιες είναι οι ανάγκες σου.Οταν κάνουμε τα πρώτα μας βήματα,συνήθως κοιτάμε τις απόλυτες επιδόσεις ή το σηματάκι πάνω στο καπό.Θα εκπλαγείς πώς θα αλλάξουν οι προτεραιότητές σου στην πορεία.

Εχεις τα 25000 για το Α1 και σου αρέσει;Go for it και μήν ρωτάς κανέναν.Αν απλά ρωτάς μια γνώμη, μεταξύ των 3 οχημάτων που παρέθεσες και σε αυτό το budget,υπάρχουν καλύτερες επιλογές.

Ενας πρώην κάτοχος Civic Type-S (επειδή αναφέρθηκε),ο οποίος προσανατολίζεται σε κάτι πιο low profile πλην τίμιο όχημα (Hyundai i30/Mazda 2/Ford Fiesta)

Δημοσ.

Αν το Α1 και το Civic δεν θεωρουνται μικρης κατηγοριας,ποια θεωρουνται;;;;

Fiat 500cc???

Ναι.

Το Α1 είναι supermini και το Civic μικρό οικογενειακό. «Μικρά» λέμα τα Aygo, iQ, Smart, 500C, i10, Fox, κλπ.

Δημοσ.

Φιλαρακι εγω παλι θα ελεγα το smartaki και το fiat το 500αρακι.εδικα το φιατακι εαν θελεις και βολτες με τους συμφοιτητες.

Απο Θεσσαλονικη εισαι και θεσσαλονικη θα σπουδασεις?αρα δεν το βαζεις και τοσο φοιτητικο το ολο θεμα.....

Δημοσ.

Τελος παντων,και για το Α1 πιθανον θα τα δωσω(-ει) τα 25 χιλ,απλως κοιταω μηπως βρω κατι βολικοτερο,φθηνοτερο,"καλυτερο"

ειναι ανουσια ακριβο το Α1 για σουπερμινι..

καλυτερα να κοιταξεις Α3 1.2 που ειναι πιο ολοκληρωμενο αυτοκινητο κι ας ειναι παλιατζουρα :P (απο τη στιγμη που κοιτας και civic , το οποιο ειναι στη κατηγορια του Α3)

αν και το ιδανικοτερο για μενα θα ηταν να κοιταζες το νεο πολο, ειναι πιο ομορφο πιστευω , εχει πολυ πιο λογικη τιμη και νταξει , αν δεν εχει εξισου καλα πλαστικα δε χαλασε ο κομος

το παιρνεις 1.2Τ για να μην καις τιποτα και εισαι αρχοντας

βεβαια ο πατερας σου απο οτι καταλαβα ειναι που γουσταρει το α1, αλλα με τοσα λεφτα παιρνεις πολυ καλυτερα πραγματα

(ξεχασα και τα scirocco/golf)

Λες στην αρχή χαμηλό κόστος συντήρησης....και μετά πετάς Α1...

γιατι τι διαφορετικο κοστος συντηρησης θα ειχε απο ενα οποιοδηποτε vw ?

(εκτος κι αν εννοεις οτι τα service της vw γενικα ειναι τσιμπημενα)

η μονη διαφορα που εχει στη συντηρηση ενα audi με ενα vw ειναι τα περιπου 2 ευρω παραπανω στην εργατωρα :P

και οτι θα περιμενει σε premium δερματινα σαλονια , χωριστα απο τους "ποταπους" κατοχους vw s6vhaha.gif

μαλιστα επειδη καποιοι δε μπορεσαν να εχουν ξεχωριστα "premium" σαλονια λογω χωρου , εχασαν εξουσιοδοτηση για service audi :lol:

ολα τα υπολοιπα στα βασικα service ειναι ιδια , ειτε δινεις 12 χιλιαρικα , ειτε δινεις 50

ειμαι βεβαια λιγο υπερβολικος, αλλα καποια service και εργασιες οντως θα κοστισουν το ιδιο και για τους 2 , η διαφορα μπορει να υπαρξει σε καποια ανταλλακτικα, αλλα εργατικα και τα συνηθη αναλωσιμα (φιλτρα, λαδια, υγρα φρενων, μπουζι.. ) ειναι τα ιδια για παρα πολλα μοντελα

και εγω προσωπικα εχω πληρωσει καποια ανταλλακτικα στην audi τα οποια ηταν απροσμενα φθηνα , ειδικα συγκρινοντας τα με αντιστοιχα πιο "ταπεινων" κατασκευαστων.

(υπαρχουν βεβαια και καποια πραγματα στα οποια σου πιανουν το κωλο, με πρωτα και καλυτερα τα λαδια τα οποια παιρνεις παντα απ'εξω )

NickTG,θεωρω τα υβριδικα αχρηστα,δεν υπαρχει λογος να υπαρχουν,μπορουν να υπαρξουν αλλοι εναλλακτικοί τροποι εφαρμογής της τεχνολογίας και εξοικονομήσεις ενεργειας....

ευγε νεε μου! B)

μπορεις να καψεις λιγο παραπανω , αλλα να πηγαινεις σαν ανθρωπος με τουρμπο :D

ετσι κι αλλιως σε λιγο κανεις μας δε θα τολμαει να χρησιμοποιει το αυτοκινητο του, οποτε κοιτα να το χαρεις οσο μπορεις, γιατι αυτα που προλαβαμε εμεις οι μεγαλυτεροι , εσεις δε θα τα δειτε ποτε :-(

λοιπον ασε τα α1 και τα premium αμαξακια πολης και παρε ενα scirocco 160 να γουσταρεις γκαζια και πολυ καλυτερη οδικη συμπεριφορα

αν το βρισκεις υπερβολικα γκαζιαρικο , παρε ενα 122 με dsg να εισαι και πιο ξεκουραστος μες στη πολη (dsg με 122 ειναι αρκετα οικονομικος συνδυασμος απο αποψη καταναλωσης , εχει κολλητος μου σε γκολφω )

κανε και μια επεκταση εγγυησης οπωσδηποτε (γιατι με το "μικρο" 7αρι dsg , δε μπορεις ποτε να εισαι σιγουρος :rolleyes: ) και δε χρειαζεσαι τιποτε αλλο

μονο προσεχε στο δρομο, αντε και καλα χλμ!

Αμάξι για φοιτητή=αμάξι συνήθως μεταχείρ. και μάξιμουμ 10Κ ευρώ.

Want to elaborate?Οφ κόρς!Κάνεις τις εξής ερωτήσεις στον εαυτό σου: -Πόσων ετών είμαι,τι εμπειρία έχω πάνω στο τιμόνι,τι ζημιές θα κάνω στο αμάξι (ηθελημένα και μή)

.....................

συμφωνω απολυτα με τη σκεψη σου, ενας νεος οδηγος (ακομα κι αν το "φυσαει" η οικογενεια) , καλο ειναι να αρχιζει απο ενα τριμπουδερλο γιατι παντα υπαρχει η πιθανοτητα να κανει βιδες το καινουριο του πανακριβο αμαξακι

επισης λογω ελλειψης εμπειριας γενικα παιζει να του κανει κακο και ειναι κριμα αυτα να γινονται σε αυτοκινητο του κουτιου

βεβαια επειδη οι εποχες προχωρανε και επειδη εχω κακα προηγουμενα με ατυχηματα , αυτο το "τριμπουρδελο" καλο θα ηταν να εχει καποια υποτυπωδη ασφαλεια, γιατι τα αυτοκινητα με τα οποια ξεκινησαν να οδηγουν τα ατομα της γενιας μου (αυτοκινητα των 80's και αρχων 90's) ηταν κυριολεκτικα κινουμενοι ταφοι που μπορουσαν για πλακα να σε στειλουν στον αλλο κοσμο

βεβαια σημερα ενα αυτοκινητο 10ετιας δεν εχει το ιδιο νοημα με πριν 10 χρονια , οποτε τα πραγματα ειναι καλυτερα , αλλα καλο ειναι να ειναι οσο πιο συγχρονο γινεται , γιατι οσο πιο παλιο τοσο πιο σκατα και επικινδυνο, κακα τα ψεματα

ΟΜΩΣ (εχω 2 ομως)

εχει τυχει να ξερω καμποσα ατομα (και παντα μου εκανε εντυπωση για τετοια ηλικια) που δεν ειχαν το μυαλο πανω απο το κεφαλι τους και παρολο που πηραν καλα αυτοκινητακια σαν πρωτα , δεν τους εκαναν το παραμικρο. δεν ειναι ο κανονας, αλλα δεν αποκλειται ενας νεος οδηγος να ειναι πολυ ωριμος και χαρη σε αυτη την ωριμοτητα να ξεπερασει την ελλειψη εμπειριας

ΟΜΩΣ (νουμερο 2)

ενδεχομενως η οικογενεια του παιδιου εχει καποια οικονομικη ανεση , για να θελει ο father να σκασει 25Κ για ενα μικρο αυτοκινητο.

οποτε γιατι οχι? γιατι αφου μπορει, να μην παρει το καλυτερο δυνατο για το παιδι του?

προφανως θα τα χει υπολογισει ο ανθρωπος και θα του βγαινουν.

τωρα το ποιο ειναι το "καλυτερο" ειναι οντως σχετικο και οντως δεν ειναι ακομα σε θεση να αντιληφθει ο ιδιος τις αναγκες του, οποτε ειναι μεγαλη η πιθανοτητα να κανει λαθος επιλογη οσο κι αν τον συμβουλεψουν οι υπολοιποι και αυτο δυστυχως θα το διαπιστωσει αργοτερα.

ο πατερας του θελει να του προσφερει το πακετο που θεωρει ο ιδιος ως πιο καταλληλο για ενα νεο φοιτητη (ασφαλες, συγχρονο, αργο και "μουρατο" γιατι ειναι πολυ πιθανο να ψαρωσουν τα γκομενακια με το trendy γλυκουλι audi ).

ειναι κλασικη τακτικη και για να μη μπορεις να του πεις τιποτα (με 25Κ θα πρεπε να ησουν πολυ μαλακιστιρι για να εχεις και παραπονο :P ) , αλλα και για να να εχει το κεφαλι του ησυχο οτι δε θα μπορεις να κανεις πολλες μαλακιες ή θα γινεις κομματια

μεγαλωνοντας ομως , ισως αντιληφθει οτι εχει περισσοτερες αναγκες σε χωρους ή γκαζια ή φθηνοτερα κοστη συντηρησης κτλ.. ισως αποφασισει οτι απλα δεν τον νοιαζει και οτι ενα picando που θα το παραταγε απο δω και απο κει χωρις να πολυνοιαζεται ισως ειναι το μονο που θα ηθελε..

ο καθενας εχει διαφορετικα πραγματα στο μυαλο του για το τι ειναι καταλληλο για ενα νεο φοιτητη, αλλα τελικα αυτο το ξερει μονο ο ιδιος ο νεος μολις μεγαλωσει λιγο ακομα.

Δημοσ.

Κοίτα αυτό που είπαν και οι άλλοι...βλέπεις αμάξι για φοιτητή και τσακ πήγαμε σε ανταλλακτικά και σερβις με εργατοώρες στην audi...

Όταν εγώ βλέπω αμάξι για φοιτητή σκέφτομαι ένα fiat punto που στο σερβις θα δίνει 50-70 ευρώ....δεν σκέφτομαι καν κάτι καινούργιο...

Είναι ανώφελο να του πούμε τι να κάνει, αν όμως θέλει να του πούμε ανάμεσα σε κάποια μοντέλα κάτι παραπάνω τότε ναι.

Γενικά εμένα με νευριάζει οταν βλέπω θέμα για πχ "opel corsa opc ή seat cupra" και βλέπω από κάτω απαντήσεις του στιλ:

- "πόσο χρονών είσαι;"

- "μήπως να πάρεις κάτι φτηνότερο;"

- "για τι χρήση το θες;"

Απλά απαντάτε στην ερώτηση ρε παιδιά και αφήστε όλα τα άλλα! Δεν διαφωνώ οτι είναι σωστότερο ένας 18χρονος (χωρίς πειρά, γτ το παιδί που έκανε το θέμα μπορεί αν οδηγάει από τα 12 και από τα 14 να τρέχει σε πίστα του θείου του....who knows??) να μην πάρει τέτοιο αμάξι αλλά δεν ρωτάει κάτι τέτοιο....

Εμένα για πχ στην συγκεκριμένη περίπτωση θα έπερνα αμάξι (αν ηθελα καινούργιο με 14κ τοπολυ) και τα άλλα 10 θα τα κράταγα...

Και ένας φίλος μου πήρε στα 18 Α3 με 25Κ...... τι μαλακίες είναι αυτες;;;;;; Εξαρτάται όμως από την οικονομική κατάσταση δεν μπορούμε να ξέρουμε ή να προσπαθήσουμε να συμβουλέψουμε κανένα για τα οικονομικά του...

Μπορεί κριτήριο κάποιου πριν παρει αμάξι να είναι ή μούρη και η ευκολία να έχεις ένα γκομενάκι, άλλος μπορεί αυτό το κριτήριο να το γράφει στα @@ του.

Γενικά παίζουν πολλά γιαυτό είναι πολύ αόριστη η συζήτηση... Αυτή τη συζήτηση μπορεί να την κάνει με τους φίλους του που τον ξέρουν...όχι με εμας.

Από εμένα φίλε μου τοπικ σταρτερ καταρχήν όσο αναφορά τον χώρο σκέψου αν θες μικρό ή μινι αυτοκίνητο.

Μετά αν θες πες μας μέχρι πόσα λεφτά διαθέτεις για ένα αμάξι και τι απαιτήσεις έχεις από αυτό (τι χρήση δλδ). Και θα σου απαντήσουν πολλοί με την γνώμη τους....

Βέβαια πολλοί θα πουν "τι 25κ για αμάξι" αλλά μια γενική γνώμη και κατατοπισμό σε αυτό που ψάχνεις πιστεύω θα βρεις...

Δημοσ.

Κοιτα εφοσον εισαι και φοιτητης, λογικα θα ειναι το 1ο σου αυτοκινητο...

Εγω σαν πρωτο αυτοκινητο φοιτητης ειχα παρει ενα πολο μεταχειρισμενο καμια 4χιλιαρικα..Το οποιο το εσκισα πραγματικα και δεν καταλαβαινε τιποτα..

Τι παρκαρισματα, τι 5 ατομα εκδρομες με βαλιτσες, τι χιονια με αλυσιδες κτλ, τι λακουβες και χωματοδρομους..

Οτι καλυτερο για φοιτητη(εκτος κι αν θες να κανεις "εντυπωση")

Και μαθαινεις να οδηγας, και ασφαλες ειναι, και δεν τρελαινεσαι με την καθε γρατζουνια που θα γινει, και ειναι φτηνο...

Τωρα αν θες σωνει και καλα καινουργιο και μπορεις να δωσεις αρκετα χρηματα παρε πολο tsi1.2.πολυ γρηγορο οικονομικο ποιοτικο.

Δημοσ.

Ειμαι απο Ξανθη,οχι θεσσαλονικη,και τον τελευταιο εναμισι χρονο εχω το RAV εγω (το οποιο ειναι ψιλορημαγμενο,2λιτρο,εχει κανει 330000 χλμ,τα παντα τριζουν)[μηχανικα αψογο δε,toyota γαρ],και θελω επι της ουσιας να παρω ενα αμαξι σαν 1ο μου (εγω δεν ειχα προβλημα με μεταχειρισμενο,απλα στην οικογενεια μου εχουν το κολλημα,δεν τα θελουν)....

Το αμαξι θα κανει περισσοτερα χλμ στο πηγαινε-ελα θεσσαλονικη,παρα μεσα στην πολη,και ακομα περισσοτερα τα καλοκαιρια....

Επισης θελω να μπορουν να κατσουν δυο ατομα πισω....

Οταν ειναι να το παρω,θα παω απο αντιπροσωπίες να δω τους χωρους,αν ειναι ανετο κτλ.

Αυτο που θελω ειναι προτασεις στην κατηγορια αυτη (σουπερμινι-μικρο οικογενειακό)[Σκεφτηκα και το sciroco],ωστε να παω να τα δω και να αποφασισω ποιο θα παρω....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...