Προς το περιεχόμενο

Κόστος τελετής έναρξης παραολυμπιακών αγώνων.

firewalker

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Κάπου άκουσα πως η τελετή έναρξης των παραολυμπιακών αγώνων θα μας στοιχίσει γύρω στα 7,5 εκατομμύρια €. Άκουσε κανείς σχετικά;

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Κάπου άκουσα πως η τελετή έναρξης των παραολυμπιακών αγώνων θα μας στοιχίσει γύρω στα 7,5 εκατομμύρια €. Άκουσε κανείς σχετικά;

Δε ξερω, αλλα η σχετικη διαφημιση στην τηλεοραση ειναι ισως το πιο επιτηδευμενο πραγμα που εχω δει στη ζωη μου.

Δημοσ.

Ναι το άκουσα και εγώ προχτές στην ΕΡΑ....κάπου αλλού βέβαια διάβασα για 75 μύρια. Τώρα αν σωστά έχει μπει η υποδιαστολή ή όχι δεν το ξέρω, είτε 7,5 είτε 75 αποτελεί μια αχρείαστη σπατάλη την δεδομένη χρονική στιγμή. Τους μεσογειακούς μας τους αφαίρεσαν ας έκαναν τον ίδιο και με τους παρολυμπιακούς...

android.png

Δημοσ.

Μια μικρη παρεμβαση παιδια. Δεν ειναι παραολυμπιακοι αγωνες, ειναι special olympics, δηλαδη συμμετεχουν ατομα με ειδικες αναγκες κι οχι ατομα με αναπηρια (τα οποια συμμετεχουν στους παραολυμπιακους).

Δημοσ.

Εγω παντως καταλαβα οτι εφερε αρκετο τουρισμο. Αν ειναι 7.5 εκατομμυρια. ΟΛΟΙ η αθηνα ειναι ξενοι και συνεχεια ρωτανε πληροφοριες -.-

Δημοσ.

Μια μικρη παρεμβαση παιδια. Δεν ειναι παραολυμπιακοι αγωνες, ειναι special olympics, δηλαδη συμμετεχουν ατομα με ειδικες αναγκες κι οχι ατομα με αναπηρια (τα οποια συμμετεχουν στους παραολυμπιακους).

Ναι, έχεις δίκαιο.

Δημοσ.

Διαφημίστηκε καθόλου? Πολύ αμφιβάλω όταν το μισό στάδιο ήταν άδειο.

Οντως ουτε γω ηξερα οτι ειχε εναρξη . Αλλα το αδειο κατω μερος ηταν για τους αθλητες γιάυτο το απογευμα το ειδες αδειο. Μολις βραδιασε γεμισε :D

Δημοσ.

εγω νομιζα οτι "ατομα με ειδικες αναγκες" ηταν ενας πιο καθωσπρεπικος τροπος για να πεις "ατομα με αναπηρια". Υπαρχει διαφορα;

Δημοσ.

εγω νομιζα οτι "ατομα με ειδικες αναγκες" ηταν ενας πιο καθωσπρεπικος τροπος για να πεις "ατομα με αναπηρια". Υπαρχει διαφορα;

Σε επιπεδο αγωνων πρωτα: Στους special olympics λαμβανουν μερος αθλητες με νοητικη υστερηση. Στους παραολυμπιακους λαμβανουν μερος αθλητες με αναπηρια (χωρις νοητικη στερηση).

Σε επιπεδο καθημερινοτητας τωρα: Μια δεκαετια πριν γινοταν χρηση του ορου ''ατομα με ειδικες αναγκες" καθε φορα που καποιος αναφεροταν σε καποιον ανθρωπο με αναπηρια (κινητικη, νοητικης υστερησης, κλπ). Πλεον ομως εχει γινει διαφοροποιηση και χρησιμοποιειται ο ορος "ατομα με αναπηρια" οταν καποιος αναφερεται σε καποιον ανθρωπο με κινητικη αναπηρια ή αλλη μορφη αναπηριας πλην της νοητικης υστερησης. Πλεον ο ορος "ατομα με ειδικες αναγκες'' αναφερεται σε ανθρωπους με νοητικη υστερηση.

Οπως καταλαβαινεις δεν υπαρχει καποια επισημη ορολογια και ο διαχωρισμος ειναι περιπλοκος σε κοινωνικο επιπεδο. Παντως, τελευταια, δειχνει να γινεται περισσοτερο αποδεκτος ο ορος ''ατομα με αναπηρια" για καθε μορφης αναπηρια, ακομη και νοητικη.

Δημοσ.

άτομα με ειδικές ΙΚΑΝΟΤΗΤΕΣ είναι τα συγκεκριμένα των Special Olympics

Πετανε, βγαζουν φωτιες και λειζερ απ' τα ματια;

Η ηθικη/τυπικη υποκρισια μας μαρανε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...