papas342 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Καλησπερα παιδια. Ο πατερας μου προσφατα αγορασε ενα laptop το οποιο ειναι HP Presario CQ56-205EV - Laptop - Celeron 925 2.3 GHz Τα χαρακτηριστηκα του ειναι τα εξης: Επεξεργαστής: Intel Celeron 925 / 2.3 GHz Μνήμη RAM: 3 GB (installed) / 4 GB (max) - DDR2 SDRAM Σκληρός δίσκος: 320 GB - Serial ATA-150 - 5400 rpm Οπτική μονάδα: DVD±R/RW SuperMulti διπλής επίστρωσης και Lightscribe Ενσωματωμένος ελεγκτής γραφικών: Intel GMA 4500M Λειτουργικό σύστημα: Microsoft Windows 7 Home Premium - 64-bit Παρατηρω οτι ο επεξεργαστης περνει "φωτιες" σε απλες εφαρμογες, οπως firefox, gom player (σε ταινιες 720p) ή αν εχω firefox και κανα αλλο ελαφρυ προγραμμα. Μπορει να γινει κατι (εκτος το να αγορασω καινουργιο )? Καταρχην μπορω να αλλαξω CPU? Αν ναι με ποσα χρηματα μπορει να γινει?
ducatirulez Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Καλησπερα και καλως ηρθες! Εννοεις οτι σερνεται η οτι ζεσταινεται? Πιστευω πως δεν αξιζει να αλλαξεις cpu γιατι πρωτον θα χασεις την εγγυηση και δευτερον οτι εφοσον εχει πανω σελερον αντε να σε ''αφηνει'' το σοκετ του να βαλεις παλι σελερον αλλα ''πιο γρηγορο'' Μπορεις να αλλαξεις σκληρο και να βαλεις ssd η hdd αλλα να γυρναει στις 7200 και να βαλεις αλλο ενα γιγα ραμ.
papas342 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Το laptop απο θεμα ψυξης ειναι μια χαρα. Απλα οταν εχω ανοιχτα καποια προγραμματα (που θεωρουνται σχετικα ελαφρυα) η χρηση της CPU φτανει στο 100% με αποτελεσμα να κολαει για καποια δευτερολευτα. Στο παλιο μου laptop (SONY VAIO VGN-NR21S αγοραστηκε πριν 3-4 χρονια) δεν ειχα τετοιο προβλημα. Με την επιπλεον RAM και την αλλαγη σκληρου θα λυθει το προβλημα μου?
pano Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Για αναβάθμιση επεξεργαστή μπορείς να δείς εδώ http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Hardware/Laptop-CPU.htm που έχει αρκετούς σε καλές τιμές,αρκεί βέβαια να βρείς κάποιον που να υποστηρίζεται από το chipset της μητρικής του laptop.
TheDevilMayCare Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Επεξεργαστής: Intel Celeron 925 / 2.3 GHz Μνήμη RAM: 3 GB (installed) / 4 GB (max) - DDR2 SDRAM Σκληρός δίσκος: 320 GB - Serial ATA-150 - 5400 rpm Μπορει να γινει κατι (εκτος το να αγορασω καινουργιο )? Καταρχην μπορω να αλλαξω CPU? Αν ναι με ποσα χρηματα μπορει να γινει? Με την επιπλεον RAM και την αλλαγη σκληρου θα λυθει το προβλημα μου? Κατα 99% θα μπορει να αλλαχθει cpu (εκτος και ειναι soldered) Οποιοσδηποτε διπυρινος θα ειναι ταχυτερος απο μονοCeleron Αν μπορεις να το κανεις μονος σου, παρε το most cost/benefit!
papas342 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Το chipset της mainboard ειναι: Intel GL40 Rev. 07 Αν εχετε κατι να μου προτυνετε πειτε μου και σε τι τιμη πανω κατω θα μου βγει.
ducatirulez Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Ποσα χρηματα διαθετεις? Για την εγγυηση δεν σε νοιαζει?
papas342 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Η εγγυηση με προβληματιζει να πω την αληθεια αλλα απο την αλλη να περιμενω 1 χρονο για να δουλεψω σωστα στο pc ειναι αρκετος καιρος . Τα χρηματα που διαθετω ειναι μεχρι 150€.
ducatirulez Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Πιστευω πως το προβλημα ξεκινα απο το software και το τι τρεχει στο background... H πιο απλη λυση ειναι να μην το ''ζοριζεις'',να χρησιμοποιεις πιο ελαφρια προγραμματα αντιστοιχα αυτων που χρησιμοποιεις τωρα π.χ chrome Μπορεις να δοκιμασεις να το πουλησεις π.χ 300ευρω και με αλλα 150-170 να παρεις καινουριο με i3 cpu η ακομα και με i5 cpu μεταχειρισμενο και με υπολοιπο εγγυησης. Αλλαζεις σκληρο και βαζεις κατι τετοιο http://www.skroutz.gr/s/272438/Seagate-Momentus-XT-Solid-State-Hybrid-320GB.html http://www.skroutz.gr/s/272518/OCZ-Vertex-2-SATA-II-2-5-60GB.html Αλλαζεις cpu,που αν δεν κανω λαθος ειναι socket p,αλλα δεν ξερω κοστος και ανωτερο μοντελο που μπορεις να βαλεις.(χανεις την εγγυηση)
TheDevilMayCare Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Αν μπορεις να το βαλεις μονος σου, καθαριζεις και με 20ευρω ακομη http://forum.notebookreview.com/hardware-components-aftermarket-upgrades/334009-gl40-chipset-cpu-compatibility-14.html Η εγγυηση δεν χανεται, αν κρατησεις και τη παλια cpu του (αν δεν υπαρχουν "warranty void if removed" stickers ) Τελος, δεν χρειαζεσαι επιπλεον ram: 3GB ειναι μια χαρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.