Προς το περιεχόμενο

Σκληρός καπούτ...

ntinos19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

...δεδομένα τέλος.

Μου κάηκε ένας seagate 500GB. το ανοίγω το πρωί και μπαίνω κανονικά στα windows, ξαφνικά συνειδητοποιώ πως λείπει ένας σκληρός (ο 500GB). Κλείνω το PC μπαίνω Bios να το δω και απο εκεί αλλά τίποτα, άφαντος. κλείνω, ανοίγω το κουτί αλλάζω θέση τους σκληρούς μήπως και έγινε κάτι, το μόνο που άλλαξα ήταν τα καλώδια ΣΑΤΑ, απο τον έναν σκληρό στον άλλον και φαίνεται πως δούλευε μια χαρά ο ένας σκληρός εκτός απο τον 500GB που ήταν ακόμα άφαντος.

Παρόλα αυτά δεν είχε δείξει ποτέ σημάδια καταστροφής του, απλά μία μέρα είπε να μη ξυπνήσει καθόλου. Τα καλώδια ρεύματος δεν τα άλλαξα αλλά τα check-αρα να δω μήπως και βγήκε με κάποιον τρόπο (που δεν νομίζω να υπήρχε τέτοια περίπτωση).

Σε αυτή την περίπτωση τι μπορώ να κάνω για να τραβήξω έστω τα δεδομένα? άσχετα αν έχει η δεν έχει εγγύηση που δεν με ενδιαφέρει καθόλου αυτή τη στιγμή. μόνο τα δεδομένα θέλω.

Αν υπάρχει κάποιος τρόπος...

Ευχαριστώ :)

Δημοσ.

θα πρέπει να τον βγάλω, θα το κάνω σε λίγο.

Τον έχω αφήσει όπως είναι μήπως και γίνει κανένα θαύμα... ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει αυτό που έγινε :(

Δημοσ.

θα πρέπει να τον βγάλω, θα το κάνω σε λίγο.

Τον έχω αφήσει όπως είναι μήπως και γίνει κανένα θαύμα... ακόμα δεν το έχω συνειδητοποιήσει αυτό που έγινε :(

Σε καταλαβαίνω πίστεψέ με...Περίμενε κάποιον για περισσότερες συμβουλές...

Δημοσ.

νομίζω πως αυτό θέλεις: ST3500320AS

αν είναι κάποιο άλλο πες μου.

Ναι και το περίμενα βασικά. Είναι από τη σειρά 7200.11... Ελπίζω να βγάλεις άκρη, αν και δύσκολα...

Δημοσ.

Παμε αλλη μια...

Γιατι ρε παιδια δεν κρατάτε διπλα και τριπλα back up σε διαφορετικα αποθηκευτικά μεσα?? Ουτε ιδιετερο κοστος έχει ουτε δύσκολο είναι ίσα ισα που σας γλυτώνει από τετοιους μπελάδες.

Κανενας μηχανικός σκληρος δεν είναι 100% ασφαλής.. μπορει να χτυπισει ανα πασα ώρα και στιγμη χωρίς καν προειδοποιηση ... για να μην μιλησω και για χιλια δυο ατυχήματα που μπορει να συμβουν με θύμα σκληρούς!!

Δημοσ.

Παμε αλλη μια...

Γιατι ρε παιδια δεν κρατάτε διπλα και τριπλα back up σε διαφορετικα αποθηκευτικά μεσα?? Ουτε ιδιετερο κοστος έχει ουτε δύσκολο είναι ίσα ισα που σας γλυτώνει από τετοιους μπελάδες.

Κανενας μηχανικός σκληρος δεν είναι 100% ασφαλής.. μπορει να χτυπισει ανα πασα ώρα και στιγμη χωρίς καν προειδοποιηση ... για να μην μιλησω και για χιλια δυο ατυχήματα που μπορει να συμβουν με θύμα σκληρούς!!

Κοίτα τι συμβαίνει:

Εαν πχ έχεις σημαντικά έγγραφα σε doc μορφή ή excel ή προσωπικές φωτιγραφίες που δεν θες να χάσεις, τότε είναι αδικιολόγητο να μην έχεις τουλάχιστον 1 backup.Εαν είναι δε εργαλεία δουλειάς, εκεί επιβάλλεται να τα έχεις όχι σε ένα backup αλλά σε δυο και τρια.

Προσωπικά, δεν μου έτυχε ποτέ να παραδώσει πνεύμα κανένας σκληρός δίσκος τόσα χρόνια αλλά παρόλα αυτά κρατάω 2 και 3 backup.

To πρόβλημα είναι στα πολύ μεγάλα αρχεία που ποιάνουν αρκετό χώρο.

Εαν ο φίλος παραπάνω έχει πχ ταινίες σε HD αποθηκευμένες στον 500άρι, μπορεί να μην έχει την δυνατότητα να αγοράσει άλλον ένα ίδιο μόνο και μόνο για μερικές ταινίες HD.(Άσχετα εαν πχ με 60-65 ευρώ παίρνεις έναν δίσκο 2ΤΒ).Εκεί το δικιολογώ κατά κάποιον τρόπο.

Και για να δώσω καλύτερο παράδειγμα,Φαντάσου κάποιον άλλο να έχει πχ ταινίες HD σε 4 δίσκους των 2ΤΒ...

Να πάει να πάρει άλλους τόσους για backup; Είναι πρόβλημα

Δημοσ.

Κοίτα τι συμβαίνει:

Εαν πχ έχεις σημαντικά έγγραφα σε doc μορφή ή excel ή προσωπικές φωτιγραφίες που δεν θες να χάσεις, τότε είναι αδικιολόγητο να μην έχεις τουλάχιστον 1 backup.Εαν είναι δε εργαλεία δουλειάς, εκεί επιβάλλεται να τα έχεις όχι σε ένα backup αλλά σε δυο και τρια.

Προσωπικά, δεν μου έτυχε ποτέ να παραδώσει πνεύμα κανένας σκληρός δίσκος τόσα χρόνια αλλά παρόλα αυτά κρατάω 2 και 3 backup.

To πρόβλημα είναι στα πολύ μεγάλα αρχεία που ποιάνουν αρκετό χώρο.

Εαν ο φίλος παραπάνω έχει πχ ταινίες σε HD αποθηκευμένες στον 500άρι, μπορεί να μην έχει την δυνατότητα να αγοράσει άλλον ένα ίδιο μόνο και μόνο για μερικές ταινίες HD.(Άσχετα εαν πχ με 60-65 ευρώ παίρνεις έναν δίσκο 2ΤΒ).Εκεί το δικιολογώ κατά κάποιον τρόπο.

Και για να δώσω καλύτερο παράδειγμα,Φαντάσου κάποιον άλλο να έχει πχ ταινίες HD σε 4 δίσκους των 2ΤΒ...

Να πάει να πάρει άλλους τόσους για backup; Είναι πρόβλημα

Σε καμία περίπτωση δεν μπορώ να θεωρήσω τις ταινίες σημαντικά αρχέια!! Γενικά ότι είναι downloadable, με λίγη υπομονή και χρονο ξαναβρίσκεται!!!

Σημαντικά αρχεία είναι προσωπικές φωτογραφίες, έγγραφά και φυσικά αρχεία δουλείας εργασιες κτλ κτλ... πράγματα δλδ που δεν μπορεις να αντικαταστήσεις με τπτ!! Αντε βαρια βαρια και καμιά μεγαλη συλλογή τραγουδιών που είναι δύσκολο να ξαναοργανώσεις!!!

Ειδικά, όταν πλέον για 1Τ δεν χρειάζονται παραπάνω απο 40Ε το θεωρώ το λιγότερο χαζο να μην έχεις έξτρα σκληρό για back up!!

Δημοσ.

ευτυχώς που τις περισσότερες φωτογραφίες (τραβηγμένες απο κινητό) ήταν σε άλλο σκληρό και 3 ηχογραφήσεις που είχα κάνει κάποτε.

btw για τον σκληρό ναι, δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα τα χρήματα αλλά! αν η μητρική έχει 2 sata δεν πας πουθενά...

Δημοσ.

ευτυχώς που τις περισσότερες φωτογραφίες (τραβηγμένες απο κινητό) ήταν σε άλλο σκληρό και 3 ηχογραφήσεις που είχα κάνει κάποτε.

btw για τον σκληρό ναι, δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα τα χρήματα αλλά! αν η μητρική έχει 2 sata δεν πας πουθενά...

Υπάρχουν και εξωτερικοί βρε με Usb :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...