Alxnks Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 22 Αυγούστου 2011 Δεν γνωρίζεις ότι για να κυκλοφορεί εδώ ένα όχημα με πινακίδες άλλης χώρας, πρέπει ανά κάποιο χρονικό διάστημα (6μηνο; χρονος; δεν θυμάμαι) να πηγαίνει στη χώρα αυτή. Προφανώς γι αυτό λέει το άρθρο ότι οι ιδιοκτήτες επικοινωνούν με αυτούς που τους άλλαξαν τις πινακιδες, οι οποίοι φροντίζουν να τους παρέχουν σχετικά έγγραφα (αποδείξεις κτλ) ότι υπήρξαν έστω και για μια ημέρα...λίγες ώρες έστω, στο εξωτερικό. Το θέμα είναι...δεν καταγράφεται πουθενά στα σύνορα η πινακίδα ενός αυτοκίνητου που εισέρχεται στην ελλάδα η εξέρχεται από αυτην; αν ναι..η διασταύρωση (και τα σχετικά πρόστιμα) θα είναι εύκολη υπόθεση, αν όμως όχι...τρεχα γύρευε. Sent from my HTC Desire using Tapatalk
kage Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 23 Αυγούστου 2011 μλκς λενε για να κοψουν λιγο τις αιτησεις... 100% δεν καταγραφετε απλυτως τιποτα στα συνορα.
leonidas_fs Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 εχω φίλο που έχει βουλγάρικες πινακίδες. Εχει ενα Audi 3,000 κυβικά Diesel και πληρώνει 64 ευρώ τέλη κυκλοφορίας ( στην βουλγαρία.) Το μονο κακό είναι οτι απο τον νόμο είναι παράνομος γιατι το αμάξι πρέπει να είναι 6 μήνες στην Βουλγαρία. Επίσης πρέπει να έχεις και επιχείρηση στην Βουλγαρία για να βγάλεις βουλγάρικες πινακίδες.
epp Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 μα στα συνορα ετσι κ αλλιως δεν καταγραφουν πια πινακιδες κλπ οποτε πως να αποδειξουν οτι δεν ηταν τους μηνες που πρεπει εκει
kage Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 Δημοσ. 24 Αυγούστου 2011 (επεξεργασμένο) http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=16295&subid=2&pubid=108409161 πιο αναλυτικα ινφο για τα κολπα.. Επεξ/σία 25 Αυγούστου 2011 από kage
Lucifer Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 10 Νοεμβρίου 2012 Λοιπόν, bump. Κάθομαι και το ψάχνω καμιά ώρα τώρα και έχω σκατοψηθεί. Κατ' αρχήν στην ερώτηση περί συνόρων, να απαντήσω μιας και το έμαθα, πως είναι δική σου ευθύνη να αποδείξεις πως είσαι λιγότερο από 6 μήνες εδώ. Οπότε το "μα μόλις χθες ήρθα" σκέτο δεν αρκεί, πρέπει να 'χεις τη στάμπα. Τώρα, σειρά μου να ρωτήσω: αν έχω νόμιμα μια ΕΤΑΙΡΕΙΑΡΑ στη Βουλγαρία, με άδεια παραμονής και αμάξι και μπλαμπλαμπλα. Και το πηγαίνω πράγματι μια στους 6 εκδρομούλα για roadtrip στο Μποροβετσ και στη Σόφια. Παίζει να 'χω θέμα; Τι θα μου πούνε;
epp Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Λοιπόν, bump. Κάθομαι και το ψάχνω καμιά ώρα τώρα και έχω σκατοψηθεί. Κατ' αρχήν στην ερώτηση περί συνόρων, να απαντήσω μιας και το έμαθα, πως είναι δική σου ευθύνη να αποδείξεις πως είσαι λιγότερο από 6 μήνες εδώ. Οπότε το "μα μόλις χθες ήρθα" σκέτο δεν αρκεί, πρέπει να 'χεις τη στάμπα. Τώρα, σειρά μου να ρωτήσω: αν έχω νόμιμα μια ΕΤΑΙΡΕΙΑΡΑ στη Βουλγαρία, με άδεια παραμονής και αμάξι και μπλαμπλαμπλα. Και το πηγαίνω πράγματι μια στους 6 εκδρομούλα για roadtrip στο Μποροβετσ και στη Σόφια. Παίζει να 'χω θέμα; Τι θα μου πούνε; θεωρητικα οχι , αλλα οπως βλεπεις οσο αυξανεται ο κοσμος που βαζει Βουλγαρικες πινακιδες τοσο στενευει και ο ελεγχος , λιγα χρονια πριν εβαζες ανετοτατα πινακιδες και ποτε κανενας δεν εψαχνε ποσο ησουν εξω κλπ , πλεον οπως βλεπεις γινονται ελεγχοι με βαρβατα προστιμα σε οσους δεν μπορουν να αποδειξουν την σχεση που εχουν με την αλλη χωρα οποτε νομιζω δεν υπαρχει 100% απαντηση σε αυτο που ρωτας γιατι μπορει πολυ απλα σε 2-3 μηνες να σκεφτουν αλλο τροπο ελεγχου παντως σε γενικες γραμμες δεν εχω ακουσει ακραια περιστατικα , απλα οτι λογω της τασης να αλλαζουν πινακιδες πλεον γινονται ελεγχοι και πρεπει ,οπως ειπες, μοναχος να βρεις τροπο να αποδειξεις 1000% οτι εχεις παρε-δωσε με την χωρα.. που σε εναν βαθμο θα εχεις ειτε για κανενα банско/боровец ειτε για να ανανεωνεις τα χαρτια του αμαξιου/αδειες παραμονης/ασφαλειες κλπ κλπ , το ολο μπερδεμα στην ιστορια ειναι κατα την αποψη μου το τι γινεται σε περιπτωση ατυχηματος γιατι αν το χεις ασφαλισμενο σε βουλγαρικη ασφαλιστικη θα πρεπει πχ αν το χτυπησεις πουθενα και εχεις μικτη ασφαλεια με καποιο τροπο να το επιθεωρουν για να βγαζουν το ποσο που σου καλυπτουν κλπ..
kage Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 δεν εχω βουλγαρικες αλλα για ποια σταμπα μιλατε? σταμπα σε "διαβατηριο"αυτοκινητου βαζαν πριν χρονια!!!! να αποδειξεις κατι σε στυλ να εχω μια αποδειξη περιπτερου ? ή οτι η εταιρεια σου ειναι ενεργη ή οτι το οικοπεδο που πειρες ειναι δικο σου?
Lucifer Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 θεωρητικα οχι , αλλα οπως βλεπεις οσο αυξανεται ο κοσμος που βαζει Βουλγαρικες πινακιδες τοσο στενευει και ο ελεγχος , λιγα χρονια πριν εβαζες ανετοτατα πινακιδες και ποτε κανενας δεν εψαχνε ποσο ησουν εξω κλπ , πλεον οπως βλεπεις γινονται ελεγχοι με βαρβατα προστιμα σε οσους δεν μπορουν να αποδειξουν την σχεση που εχουν με την αλλη χωρα οποτε νομιζω δεν υπαρχει 100% απαντηση σε αυτο που ρωτας γιατι μπορει πολυ απλα σε 2-3 μηνες να σκεφτουν αλλο τροπο ελεγχου Μμμναι, αλλά για ποιο λόγο θα με "πιάσουν"; Θα έχω νόμιμα ένα αμάξι σύμφωνα με νομοθεσία της Χ χώρας, και επειδή ακριβώς θα είναι της Χ χώρας και όχι αυτής, θα πρέπει να μην παραμένει συνεχόμενα εντός Ελλάδας πέραν του εξαμήνου. Αν τηρώ αυτό, με ποια δικαιοδοσία θα επιβάλλουν πρόστιμο σε ιδιοκτησία που δεν υπάγεται στη χώρα;
ikaruga24 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2012 Δεν εισαι ο μονος. Ουτε εγω καταλαβαινω πως ειναι δυνατον να κανει κατι τετοιο.
Timour21 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Αμάξι με ξένες πινακίδες, μπορεί να μένει (είτε συνεχόμενα είτε τμηματικά - να φέυγει και να ξαναέρχεται) 6 μήνες τον χρόνο. Τους άλλους έξι μήνες πρέπει να βρίσκεται εκτός Ελλάδος. Και είναι υποχρέωση του κατόχου να αποδείξει πόσο καιρό βρίσκεται στην Ελλάδα το αμάξι, και όχι του εφοριακού να αποδείξει το αντίθετο. Επίσης αν εγώ φέρω αμάξι απ'έξω (απο Αγγλία πχ που είχα φέρει εγώ) επιτρέπεται να το οδηγώ εγώ και κανένας άλλος. Αν έπιαναν το αυτοκίνητο που είχα φέρει εγώ να το οδηγεί πχ ο αδερφός μου, θα γινότανε κατάσχεση. Αυτά απο πρώτο χέρι, οπου παραλίγο να μου κατασχέσουν αμάξι πριν 3 χρόνια περίπου, όταν κάποιος καλοθελητής έκανε καταγγελία στο τελωνείο πειραιά.
Lucifer Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Μμμμναι, αυτό για το ότι είναι λιγότερο από 6 μήνες στην Ελλάδα το ξέρω. Αλλά πως αποδεικνύεις ότι έμεινε και 6 μήνες πάνω; Δλδ φαντάσου το εξής.Είμαι Βουλγαρία, περνάω σύνορα, τους λέω βάλτε μια σφραγίδα. Με σταματάει μπάτσος 2 μήνες μετά, βλέπει ότι δεν το έχω εδώ πάνω από 6. Κομπλέ. Στους 5 μήνες και 29 μέρες, πάω πάλι Βουλγαρία, κάνω αναστροφή, τους ξαναλέω βάλτε μια σφραγίδα. Πετάω το προηγούμενο χαρτί. Με σταματάει μπάτσος 2 μήνες μετά. Βλέπει ότι δεν το έχω εδώ πάνω από 6. Πώς θα αμφισβητήσει ότι έχει κάτσει και καλά 6 μήνες πάνω το αμάξι; Αν μου πει κανείς online κεντρικός έλεγχος, θα γελάσω πολύ.
johnieXoX Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 δεν είναι και πολύ δύσκολο να καταχωρείται το κάθε πότε ελέγχεται ένα όχημα, οπότε και να ελέγχεται το εξάμηνο.
Timour21 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 12 Νοεμβρίου 2012 Όπως τα λες είναι, ουσιαστικά δεν έχουν τρόπο να ελέγξουν, πόσο καιρό είναι το αμάξι Ελλάδα, παρά μόνο πότε μπήκε Ελλάδα τελευταία φορά. Για τα σύνορα με Βουλγαρία δεν ξέρω τι παίζει, εγώ έπρεπε να πάω Ανκόνα και να γυρίσω, ώστε να "ανανεώσω" το εισιτήριο για 6 μήνες ακόμη.
adi32 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2012 Το πανεξυπνο κρατος κανει για αλλη μια φορα οτι μπορει για να φαει τα μουτρα του (μας) Μετα τις εταιριες που πανε στη Βουλγαρια τωρα θα παμε και ολα τα αυτοκινητα Ετς ετς αυξηστε τα τελη εσεις 1
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα