Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 63
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

αυτο αξίζει πιο πολύ για την περίπτωση που το φέρεις από γερμανία. Δεν θα πληρώσεις καν δασμούς στην Ελλάδα και για μεγάλο αυτοκίνητο π.χ. Mercedes θα σου βγει τουλαχιστον 40% φθηνότερα από ότι ενα αντιστοιχο στην Ελλάδα.

Το εχει κανει ενας φίλος που έχει μερικά στρεμματα στη Βουλγαρία (τα ειχε παρει 100€ το 2001) και τα νοικιάζει με τη μορφή "εταιρείας", οποτε εβγαλε ετσι πινακίδες σε μια bmw που πηρε απο γερμανία.

Εχω την εντύπωση βεβαια οτι πρέπει μια φορά στις τόσες (ανα 6 μηνες;) να το περνάει βουλγαρία, χωρις να ειμαι σίγουρος.

Δημοσ.

Εχω την εντύπωση βεβαια οτι πρέπει μια φορά στις τόσες (ανα 6 μηνες;) να το περνάει βουλγαρία, χωρις να ειμαι σίγουρος.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα για μένα. Πάω και εκδρομούλα. Θεσσαλονίκη είμαι.

Απλά είναι η πρώτη φορά που το άκουσα. Δε ξέρω μήπως υπάρχει τίποτα που θα πρέπει να προσέξω κλπ.

Το δικό μου είναι δύο λίτρα και από ότι βλέπω είναι τα μισά λεφτά σε ασφάλιστρα και σήμα.

Αν Π.Χ. τρακάρω Ελλάδα. Υπάρχει πρόβλημα?

Δημοσ.

Αυτό δεν είναι πρόβλημα για μένα. Πάω και εκδρομούλα. Θεσσαλονίκη είμαι.

Απλά είναι η πρώτη φορά που το άκουσα. Δε ξέρω μήπως υπάρχει τίποτα που θα πρέπει να προσέξω κλπ.

Το δικό μου είναι δύο λίτρα και από ότι βλέπω είναι τα μισά λεφτά σε ασφάλιστρα και σήμα.

Αν Π.Χ. τρακάρω Ελλάδα. Υπάρχει πρόβλημα?

η αληθεια ειναι οτι θέλει ψάξιμο το ζήτημα...

Λογικά πάντως καλυπτεσαι και απο ασφαλειες. ΕΕ ειμαστε και οι 2 χώρες. Βρες μια εταιρεία που να υπαρχει και στις 2 χώρες για να εισαι πιο σίγουρος...

Πάντως φαίνεται οτι μπορεις να φερεις κανενα τριλιτρο ευκαιρια απο γερμανια και να το εχεις με ψιχουλα με βουλγαρικες και με δελεαζει... ^_^

Δημοσ.

Είμαι επαρχία αυτές τις μέρες και βλέπω παντού Έλληνες με βουλγάρικες πινακίδες.

Με αυτούς που μπλέξαμε, θα αποποιηθούμε και την εθνική μας ταυτότητα σιγά, σιγά...

Δημοσ.

και αναρωτιώμουν τον τελευταίο καιρό.. τι γίνεται και υπάρχουν τόσα αυτοκίνητα με βουλγαρικες πινακίδες.

πάντως πριν 3-4 καλοκαίρια που βρέθηκα στη Σαμοθράκη τα αυτοκίνητα με βουλγάρικες πινακίδες ήταν πολλά.

ανάμεσα στα οποία, volvo s80, porsche Cayenne, mercedes, bmw.

τώρα αυτοί ή βούλγαροι μαφιόζοι θα ήταν ή έλληνες με βουλγαρικες πινακίδες

Δημοσ.

βουλγαροι ηταν

κατεβαινουν με το κιλο προς θασο-σαμοθρακη κλπ

τυπικα πρεπει να ανεβαινεις νομιζω 1 το 6μηνο αλλα στην πραξη στα συνορα πλεον δε σημειωνουν πινακιδες οπως ισως παλια(4 χρονια εδω πανω 1 φορα μονο μου σημειωσαν αριθμο πινακιδας στα συνορα)

οσο αφορα την ασφαλεια νομιζω μπορεις να βαλει ελληνικη ασφαλεια κ ας εχεις βουλγαρικες πινακιδες

Δημοσ.

Η ελληνική είναι πιο ακριβή όμως.

δε ξερω ποσο κανει η ελληνικη για να σου πω, παντως αντε πες και εχεις βουλγαρικη τι θα κανεις σε περιπτωση που σου τυχει κατι? θα κουβαλας το αμαξι με γερανο μεχρι το σαντανσκι? οτι κερδισες το χασες ηδη

Δημοσ.

αρα με αυτον τον τροπο δεν χρειαζετε να κυνηγας τεκμηρια για αυτοκινητο+σκαφος?

http://www.insomnia.gr/topic/301387-%cf%87%cf%81%ce%b5%ce%b9%ce%b1%ce%b6%ce%bf%ce%bc%ce%b1%ce%b9-%ce%ac%ce%bc%ce%b5%cf%83%ce%b1-%cf%84%ce%b7%ce%bd-%ce%b5%ce%ba%cf%84%ce%af%ce%bc%ce%b7%cf%83%ce%b7-%cf%83%ce%b1%cf%82-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-%ce%b1%ce%b3%ce%bf%cf%81%ce%ac-%ce%b1%cf%85%cf%84/page__view__findpost__p__2775267 (το 1000ε για εναρξη εταιριας)

http://www.opel-club.gr/vbulletin/showpost.php?p=226902&postcount=10 (καποιος που εχει επιχειρηση στην βουλγαρια)

http://www.autoscout24.bg/ (βουλγαρικες αγγελιες)

http://www.car.gr/xyma/view/1580658/

παρε τηλ.και ρωτα και δωσε μας κανα ινφο.αν και απ οτι διαβαζω σε αλλο φορουμ ισχυει...εντυπωση μου κανει το

1.πως βγαζεις βουλγαρική άδεια παραμονής?

2.για να εισαι ασφαλισμενος για ιατροφαρμακευτικα εκει αρα εφορια ,δεν πρεπει να πληρωνεις και καποια εξοδα καθε χρονο?ειναι και αυτα στην τιμη?

<<όσον αφορά το θέμα μας έχει πάρει διαστάσεις εδώ στη Μακεδονία.Ολοένα και περισσότεροι φίλοι γνωστοί και γείτονες έχουν βουλγάρικες πινακίδες. >>

-----------

κατι παρομοιο διαβαζα οτι ισχυει και για βουλγαρικα φορτηγα...

Δημοσ.

Και εγώ kage αυτές τις απορίες έχω. Με την ασφάλεια τη βουλγάρικη από ότι ρώτησα δε έχω πρόβλημα γιατί είναι εντός ΕΕ

Δε ξέρω ρε παιδιά τι να κάνω αλλά και τα 800 κάθε φορά που τα σκέφτομαι ανεβάζω πίεση.

Κάνει κακό στην υγεία μου πρώτα και μετά στη τσέπη μου.

Δημοσ.

α

1.πως βγαζεις βουλγαρική άδεια παραμονής?

2.για να εισαι ασφαλισμενος για ιατροφαρμακευτικα εκει αρα εφορια ,δεν πρεπει να πληρωνεις και καποια εξοδα καθε χρονο?ειναι και αυτα στην τιμη?

<<όσον αφορά το θέμα μας έχει πάρει διαστάσεις εδώ στη Μακεδονία.Ολοένα και περισσότεροι φίλοι γνωστοί και γείτονες έχουν βουλγάρικες πινακίδες. >>

-----------

κατι παρομοιο διαβαζα οτι ισχυει και για βουλγαρικα φορτηγα...

αδεια παραμονης βγαζεις με καποια εγγραφα ωστε να αποδειξεις οτι για καποιο λογο θα μεινεις για καιρο στη βουλγαρια( επι λεξη μεταφραζεται ως certificate for long-term residence) δε γνωριζω ακριβως τι θελει για ολες τις κατηγοριες γιατι εχει πχ για φοιτητες/ για εργασια κλπ

σε γενικες γραμμες βγαινει για μεγιστο χρονικο διαστημα 5 ετων και οταν θες την ανανεωνεις , την χρειαζεσαι εκτος των αλλων για να βγαλεις βουλγαρικο ΑΦΜ ωστε να παρεις και το αμαξι...

χρειαζεσαι σιγουρα καποιο βουλγαρικο λογαριασμο τραπεζης(φωτοτυπια την 1η σελιδα του βιβλιαριου δηλαδη με τα ΙΒΑΝ) ,φωτοτυπιες διαβατηριου,καποια βεβαιωση που αποδεικνυει τον λογο αυτης της διαμονης(πχ για φοιτητες βεβαιωση απτην σχολη) και καποιο μικρο παραβολο αν θυμαμαι καλα

α επισης πρεπει να εχεις ιατρικη ασφαλεια ,δηλαδη χρειαζεται και φωτοτυπια του ασφαλιστηριου αλλα αυτο δεν ειναι προβλημα γιατι ειτε τους φερνεις την καρτα ευρωπαικης ασφαλισης του ικα(φωτοτυπημενη μπρος πισω και την οριτζιναλ) ειτε πολυ απλα πας πχ στην allianz κανεις μια ασφαλεια για 7 μερες(20-22 ευρω αν θυμαμαι καλα) τη βγαζεις και φωτοτυπια και τους την πας χωρις κανενα προβλημα

• 1 μήνα μετά...
Δημοσ.

Έλεγχοι για τη νόμιμη κυκλοφορία τους

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ τα ΙΧ με ξένες πινακίδες

http://www.protothema.gr/greece/article/?aid=141004

Στο στόχαστρο του ΣΔΟΕ μπαίνουν τα επιβατικά αυτοκίνητα ιδιωτικής χρήσης, με ξένες πινακίδες, καθώς μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2011, κατά τον έλεγχο 272 οχημάτων διαπιστώθηκαν 142 παραβάσεις.

Για την προτεραιότητα που θα δώσει το ΣΔΟΕ στα ΙΧ αυτοκίνητα με ξένες πινακίδες, ενημερώνει με έγγραφό του, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Παντελής Οικονόμου.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε στη Βουλή, μετά από ερώτηση της βουλευτού της ΝΔ Μαρίας Κόλλια-Τσαρουχά και τις καταγγελίες της ότι στη Βόρεια Ελλάδα εταιρείες αναλαμβάνουν, με αγγελίες στο Ιντερνετ, να εκδώσουν βουλγαρικές πινακίδες σε ελληνικά οχήματα, με στόχο την αποφυγή των τελών κυκλοφορίας και όποια άλλη φορολογική επιβάρυνση.

Όπως μάλιστα έχει επισημάνει η βουλευτής, χρήση αυτής της πρακτικής γίνεται από πολλούς ιδιοκτήτες πολυτελών αυτοκινήτων, που αντικαθιστούν τις ελληνικές πινακίδες με Βουλγάρικες.

"Το μόνο που χρειάζεται είναι μια φωτοτυπία ταυτότητας, το ταμείο στο οποίο είναι ασφαλισμένος ο ιδιοκτήτης, από το οποίο ζητείται κάρτα της Ευρωπαϊκής Ένωσης ιατρικής περίθαλψης. Στη συνέχεια γίνεται μεταβίβαση του αυτοκινήτου στη Βουλγαρία, όπου και παραδίδονται οι ελληνικές πινακίδες και η άδεια κυκλοφορίας και με τη σειρά της η βουλγαρική κυβέρνηση τα επιστρέφει στην Ελλάδα για να διαγραφεί το αυτοκίνητο από την Ελλάδα και να μην υπάρχει επιβάρυνση", έχει επισημάνει η κ. Κόλλια-Τσαρουχά, προσθέτοντας ότι ακόμη και αν ένα τέτοιο αυτοκίνητο εντοπιστεί από τις ελληνικές αρχές, ο ιδιοκτήτης μπορεί να καλέσει την εταιρεία που τον έχει απαλλάξει από τα ελληνικά τέλη κυκλοφορίας και ή θα του σταλεί κάποια απόδειξη, είτε θα βεβαιώσουν ότι ήταν εκεί πριν από κάποιο χρονικό διάστημα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών ενημερώνει με το έγγραφο του ότι στο πρόγραμμα δράσης του ΣΔΟΕ για το 2011, δίδεται μεγάλη βαρύτητα στους ελέγχους διακίνησης (12.672 συνεργεία με μέσο όρο 7 ελέγχους ανά συνεργείο) εκ των οποίων μεγάλο μέρος αφορούν ελέγχους οχημάτων ιδιωτικής και δημοσίας χρήσεως, έλεγχοι που θα συνεχιστούν με "αμείωτο ενδιαφέρον και ένταση" από το ΣΔΟΕ.

Δημοσ.

Μόνο εγώ δεν καταλαβαίνω πώς θα πιάσει το ΣΔΟΕ ένα αυτοκίνητο που έχει υπαχθεί πλέον σε καθεστώς φορολόγησης άλλης ευρωπαϊκής χώρας? :confused:

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...