Προς το περιεχόμενο

Αντίδραση ιθαγενών σε συνάντηση με λευκό άνδρα. ΦΟΒΕΡΟ!!!

traganeus

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μπορεί η φυλή τους να συζούσε από σχεδόν πάντα με σκυλιά. Αν αυτά δεν προϋπήρχαν στο νησί, τότε κάποια στιγμή στο παρελθόν η φυλή τους ίσως να ήρθε σε επαφή με αποίκους που τα έφεραν μαζί τους. Απ την άλλη δε λέει και πουθενά ότι δεν έχουν πάρεδωσε με πιο σύγχρονους ιθαγενείς, αλλά για πρώτη επαφή με λευκό άνθρωπο μιλάει.

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Στο 2.20κάτι, τι ζώο είναι αυτό στο bg; Αν είναι όντως σκύλος, που βρέθηκε;

Δειτε στο 2.40.. ειναι σκυλος η αλεπου, φαινεται πεντακαθαρα..

Δημοσ.

Ποσο τραγικοι ειναι οι τυποι..

Αυτοι ουτε την φωτια εχουν ανακαλυψει...

Οι αρχαιοι αιγυπτιοι 4000 χρονια πριν ηταν πολυ πιο προχωρημενοι,για να μην μιλησω για αζτεκους κτλ..

Δημοσ.

Ποσο τραγικοι ειναι οι τυποι..

Αυτοι ουτε την φωτια εχουν ανακαλυψει...

Οι αρχαιοι αιγυπτιοι 4000 χρονια πριν ηταν πολυ πιο προχωρημενοι,για να μην μιλησω για αζτεκους κτλ..

Βεβαια εδω υπαρχει η αποψη οτι δεν μπορουμε να συγκρινουμε πολιτισμους και οτι δεν ισχυει ο εξελικτικισμος (spelling?) . Παντως εγω δεν συμφωνω απολυτα με αυτο.

Δημοσ.

Άυτό ηταν το part 1/4. Όποιος τσέκαρε και τα υπόλοιπα, θα δει ότι μια χαρά γνωρίζαν ήδη ν' ανάβουν φωτιά με τον αρχέγονο τρόπο. To "instant" ήταν και καλά αυτό που τους ήταν πρωτόγνωρο.

Δημοσ.

Εγώ δεν θα τους έδινα αλάτι... αλλα θα τους έδινα ένα big mac και μια δωροεπιταγή για το ebay :P (για να τους κάνω στο μέλλον συμβόλαιο με netbook και δορυφορική κεραία έτσι ώστε να μπορούνε να εξαργυρώσουν σε διαφορα δώρα την επιταγή στο ebay XD)

Πάντως αυτός ο Jean πιο πρωτόγονος και από τους ιθαγενείς... από bodylanguage δεν είχε ιδέα... άπλωσε το χέρι του ο άλλος νόμιζε ότι κάτι δείχνει πάνω του και ψαχνόταν.. αυτός επέμενε εκεί να το απλώνει.. δεν προσπάθησε να λύσει την παρεξήγηση... και διαφορα αλλα κουλά που κάνει τέσπα.. εγώ όταν άρχισαν τα χαϊδέματα είπα "ωχ την πάτησε ο jean θα γίνει η ιωάννα της λορένης με 3 μαύρους να ξεκινάνε τα χαϊδέματα.... " :P

Δημοσ.

γιαυτό μάλλον δεν αντέδρασε πολύ στο το άναμμα του σπίρτου γιατί το είδε να τρίβεται οπότε του φάνηκε φαμιλιαρ...

Εγώ δεν θα τους έδινα αλάτι... αλλα θα τους έδινα ένα big mac και μια δωροεπιταγή για το ebay :P (για να τους κάνω στο μέλλον συμβόλαιο με netbook και δορυφορική κεραία έτσι ώστε να μπορούνε να εξαργυρώσουν σε διαφορα δώρα την επιταγή στο ebay XD)

Πάντως αυτός ο Jean πιο πρωτόγονος και από τους ιθαγενείς... από bodylanguage δεν είχε ιδέα... άπλωσε το χέρι του ο άλλος νόμιζε ότι κάτι δείχνει πάνω του και ψαχνόταν.. αυτός επέμενε εκεί να το απλώνει.. δεν προσπάθησε να λύσει την παρεξήγηση... και διαφορα αλλα κουλά που κάνει τέσπα.. εγώ όταν άρχισαν τα χαϊδέματα είπα "ωχ την πάτησε ο jean θα γίνει η ιωάννα της λορένης με 3 μαύρους να ξεκινάνε τα χαϊδέματα.... " :P

ζάχαρη δεν ήταν?

Δημοσ.

Πάντως τι γούστο κι αυτό βρε παιδί μου. Άκου εκεί "the taste of the matches tastes awful". Τι σπίρτο έχουμε φάει ως πιτσιρίκια δεν λέγεται, γιαμ γιαμ. :P

Δημοσ.

Η λέξη "civilized" στον τίτλο του βίντεο δεν είναι ούτε politically ούτε ethnologically correct.

Υποτίθεται οτι όλοι είναι πολιτισμοί, απλά κάποιοι είναι πιο προχωρημένοι :P

Σηκώνει Ντημπέητ βέβαια.

Αλλά ναι, κλασική αντίδραση.Λευκός συναντά φυλή. Λευκός κάνει κόλπα με σπίρτα και καθρεφτάκια, μετά λευκός αγαπά τη φυλή, μετά κόρη αρχηγού φυλής τη βρίσκει με λευκό αλλά τσαντίζονται όλοι γιατί την έχουν λογοδοτήσει με τον σουπερ πολεμιστή, μετά λευκοί κάνουν επίθεση για το χρυσάφι της περιοχής, μετά ο λευκός πολεμάει μαζί με το γκομενάκι, ο σουπερ πολεμιστής παίρνει πούλο και ο λευκός ζει για πάντα με το γκομενάκι. Ποκαχόντας - Άβαταρ.

Δημοσ.

Αυτο που τους εδωσε να φανε ηταν ρυζι. Στην αρχη δεν του αρεσε και το εφτυσε και οταν του εβαλε αλατι του φαινοταν νοστιμοτατο.

Δημοσ.

Για την ιστορία, φαίνεται να είναι hoax. Η εξήγηση εδώ μου φάνηκε αρκετή: http://skyvington.blogspot.com/2011/06/human-contacts.html

Το site του σκηνοθέτα: http://www.jpdutilleux.com/collections/toulambi.html

Πάντως ακόμα και σήμερα υπάρχουν απομονωμένες φυλές, αυτό είναι αλήθεια. Αν δείτε το link που παρέθεσα νωρίτερα για μία που ανακαλύφθηκε μόλις πρόσφατα, αναφέρει μια φυσική συμπεριφορά ιθαγενών όπου με το πρώτο πέρασμα του ελικοπτέρου φοβήθηκαν και βάφτηκαν και στο δεύτερο πέταγαν βέλη στο ελικόπτερο... :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...