lebron15 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Εχει πεσει στα χερια μου ενα pavillion dv5 και θελω να του σβησω ολα τα αρχεια απο το σκληρο και δεν μπορω να κανω φορματ το λαπτοπ εχει καμενη μητρικη και δεν ανοιγει καν,εχω ακουσει για εναν μπακαλιστικο τροπο και για καποια αποσυνδεση ενος καλωδιου,να δοκιμασω κατι τετοιο; Ποιο εξαρτημα ειναι συγκεκριμενα; Ξερετε καμια αλλη λυση;
ca6mio Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Βγάζεις τον σκληρό δίσκο και τον συνδέεις σε αλλον υπολογιστή ως δευτερο. Μετά μπορείς να γράψεις-σβήσεις ότι θέλεις. Απλά θα χρειαστείς ένα ελευθερο καλωδιο sata.
lebron15 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Αλλον τροπο ξερεις; Αυτο που ανεφερα με κατι καλωδια;
ca6mio Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Aλλο τρόπο που να μην απαιτει δευτερο υπολογιστη; Αφου το δικο σου δεν ανοιγει θελεις οπωσδηποτε ενα αλλο μηχανημα για να διαβασεις τον σκληρο. Και η λυση να τον βαλεις σε κουτακι και να τον κάνεις εξωτερικό usb πάλι απαιτεί εναν λειτουργικό υπολογιστή. Δεν είναι δύσκολο. Απλά ξεβιδώνεις το καπάκι και τον αφαιρείς προσεκτικά. Χρειάζεσαι όμως ένα ελευθερο καλώδιο sata και τροφοδοσία.
xristoforos89 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Αυτος ειναι ο μοναδικος τροπος που περιγραφει παραπανω το παιδι. Αααντε να τον βαλεις και σε λαπτοπ που δεχεται 2 σκληρους δισκους. Πως αλλιως να σβησεις αρχεια (φορματ) αν δεν τον συνδεσεις καπου;
lebron15 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Eυχαριστω για τις απαντησεις,για να το λετε δικιο εχετε σιγουρα απλα εχω ακουσει οτι μπορεις να διαγραψεις τα δεδομενα του δισκου τραβωντας καποια καλωδια συγγνωμη που δεν μπορω να βοηθησω περαιτερω,ισως να αναφερομαι και στην ραμ η κατι τετοιο!
xristoforos89 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Στα λαπτοπ δεν υπαρχει καποιο καλωδιο γενικοτερα (εκτος απο αυτο του ανεμιστηρα). Ο σκληρος δισκος κουμπωτος συνδεεται με το υπολοιπο συστημα. Επισης και οι ραμ κουμπωτες ειναι επανω στην μητρικη (οπως και στα desktop).
efo355 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Εγώ θα έλεγα να αφήσεις κάποιον άλλο να το κάνει γιατί με αυτά που λες εδώ φαίνεται ότι δεν ξέρεις ούτε βασικά πράγματα (δε το λέω με διάθεση ειρωνείας ). Η διαδικασία είναι πολύ απλή αλλά με αυτά που λες....
tarantules Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 ...απλα εχω ακουσει οτι μπορεις να διαγραψεις τα δεδομενα του δισκου τραβωντας καποια καλωδια συγγνωμη που δεν μπορω να βοηθησω περαιτερω,ισως να αναφερομαι και στην ραμ η κατι τετοιο! Στην πάνω αριστερά πλευρά της μητρικής έχει 6 solic capasitors (ασημένιο χρώμα).Ακριβώς κάτω από τον 4ο (μετρώντας από αριστερά προς τα δεξιά πάντα) έχει μια σειρά από 12 choke (είναι σαν μικρά μαύρα κουτάκια από φερρίτη). Στο 5ο choke πας και διαβάζεις πάνω τι νούμερο γράφει.Είναι της μορφής JΚ00x (όπου x ένας αριθμός). Εαν το x είναι για παράδειγμα 2 , πας και βγάζεις το 2ο καλωδιάκι στη φύσα που έχει η μητρική σου στην κάτω δεξια γωνία. Ανάλογα ενεργείς για οποιοδήποτε άλλο αριθμό.ΠΡΟΣΟΧΗ μην κόψεις το λάθος καλώδιο.Μόνο έτσι θα δουλέψει σωστά. Γκαραντί! Μόλις το κάνεις πες μας αν δούλεψε...
poulinos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 ρε παιδια εφοσον το Pc δεν δουλευει πως θα σβηστει ο σκληρος δισκος???μιλαμε να σβηστουν τα αρχεια του οχι απλα να χαλασεις το Mobo και να μην διαβαζει τον σκληρο. και εφοσον το pc δεν ξεκιναει καθολου οπως λεει ο φιλος οτι και να κανεις στο Mobo ο δισκος δεν θα σβηστει.εκτος αν τον καψει οποτε παμε αλλου μετα.
lebron15 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Φιλε εφο no worry,χαλαρα! Βασικα το λαπτοπ προοριζεται για πωληση λογω καμενης μητρικης αλλα επειδη μεσα εχω ολα τα αρχεια μου και κωδικους απο διαφορα σαιτ και ετσι θελω να τα σβησω ολα,το να βαλω αυτον τον σκληρο στον τωρινο μου υπολογιστη δεν παιζει γιατι πιθανοτερο ειναι να κανω μαλακια παρα σωστη δουλεια!
poulinos Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 η το δινεις χωρις δισκο η πολυ απλα θα αναγκαστεις να τον βγαλεις.δενειναι τιποτα .δεν γινεται να κανεις λαθος.θα δεις οτι ειναι ευκολο.ο δισκος βγαινει ευκολα και αμα ειναι sata τον κουμπωνεις απευθειας στο Pc σου.το θεμα ειναι οτι αμα ειναι Ide θελει ανταπτορα γιατι το ide του 2,5 αρη δεν ειναι σαν του 3,5αρη
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.