jim_p Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Δοκιμασα παλι με samba και ntfs και πλεον μπορει να κανει share κανονικα! Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
remalis Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 πωπω ευχαριστώ για όλες τις απαντήσεις και τις συμβουλές xD (το πιο πετυχεμένο θρεντ που έχω ανοίξε hehe) Λοιπόν έβαλα το ubuntu, και αφού κατάφερα να εμφανίζει το grub μετά από 1 ώρα τώρα ακόμα πρώτα βγαίνει σαν command line κ όταν πατήσω exit μου βγάζει το κλασσικό μενού κ διαλέγω. Καμιά ιδέα? Σέταρα το vnc, έτρεξα το remote desktop στο ubuntu και tightvnc viewer στα windows και έπαιξε. Απλα έχω τα εξής προβληματάκια: 1. Πάει πολύ σπασμωδικά 2. Όταν ανοίγει κάποιο νέο παράθυρο ή μενού δεν εμφανίζεται μέχρι να κάνω highlight κείμενο ή να κουνίσω όλο το παράθυρο. Επίσης να ξεκαθαρίσω ότι ο λόγος που το θέλω είναι επειδή το λειτουργώ σαν κατεβαστήρι το pc να μπορώ να προσθέτω torrents και γενικά να μανατζάρω το pc χωρίς να ανοίγω (ή ακόμα κ να έχω) δεύτερη οθόνη. Και επειδή δε μου φτάνει απλά webui του μtorrent γι'αυτό το ψάχνω. Και γι'αυτό θέλω να ρωτήσω αν υπάρχει τρόπος να γίνεται up and running το remote desktop με το startup, δλδ να μην χρειάζεται να ανοίγω οθόνη για να ανοίγω το remote desktop. Για το samba. Δεν βρήκα άκρη. xD έψαξα στο wiki του insomnia αλλά δεν βρήκα guide για samba, βρήκα κάποιους οδηγούς από ubuntuforums και από το ελληνικό φόρουμ αλλά με όλα κάπου κόλλαγα (πχ δεν εβρισκε /etc folder). Το θέμα είναι ότι έχω 3 δίσκους στο pc (και στο προσεχές μέλλον 4) και θέλω όλοι να είναι ορατοί στο δίκτυο. Επίσης επειδή τα δύο χρόνια (από τα οποία ένα περιελάμβανε στρατό) έχουν αποβεί μοιραία στη μνήμη μου θα ήταν πολύτιμο κανένα link με κανενα intro για ubuntu να ξαναθυμηθώ τι παίζει με φακέλους, root, terminal κλπ. Ευχαριστώ και πάλι για τη βοήθεια και τις ιδέες ps. εντελώς διαφορετική η 11.04 από τα προηγούμενα (τουλάχιστον μέχρι την 10.04 που χα δει). Με κουράζει λίγο αυτό με τη μπάρα που δεν ξεχωρίζει shortcuts από running παράθυρα αλλά όλα μια συνήθεια είναι xD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Share Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Καλησπερα φιλε μου , για ubuntu & samba δες εδω http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=202605 απο κει και περα οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ μου ...μπορεις να βαλεις το webmin το οποιο ειναι εργαλειο που δουλευει μεσω browser και να σεταρεις απο κει το samba ομορφα και απλα. το πρωτο που λες με το grub δεν καταλαβα ακριβως τι σου κανει , οποτε δεν μπορω να πω καποια ιδεα... οπως δεν μου ερχεται κατι γιατι σου παει αργα το remote desktop/vnc ..και απορω πως τα συνδυασες αυτα τα 2 τσεκαρε αυτο για να ξεκιναει αυτοματα το remote desktop http://www.lucidtips.com/2008/06/29/enable-remote-desktop-and-auto-login-on-ubuntu/ επισης μην το ξαναπεις αυτο για το /etc .. συστημα λινουξ χωρις /etc δεν υφισταται . ειναι βασικος φακελος του συστηματος και κατα κανονα εκει εγκαθιστουνται τα configuration files του συστηματος αλλα και οτι προγραμματος εγκαθιστουμε Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
remalis Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Μέλος Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση, δεν πρόλαβα να απαντήσω πιο σύντομα γιατί είχα πήξει με τη δουλειά. Το λοιπόν, δοκίμασα και: για ubuntu & samba δες εδω http://ubuntuforums.org/showthread.php?t=202605 Αυτόν τον οδηγό είχα βρει και δοκίμαζα αλλά όταν φτάνω στο σημείο να κάνω stop το samba (και start) μου λέει command not found. (αυτό εννοούσα ότι δεν βρίσκει το /etc xD) Και επίσης αφού κάνω edit το file αυτό και πάω να κάνω save μου βγάζει ένα error (screenshot #2) απο κει και περα οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ μου ...μπορεις να βαλεις το webmin το οποιο ειναι εργαλειο που δουλευει μεσω browser και να σεταρεις απο κει το samba ομορφα και απλα. σόρρυ, αυτό το webmin πώς το βρίσκω/σετάρω/ξεκινάω? οπως δεν μου ερχεται κατι γιατι σου παει αργα το remote desktop/vnc ..και απορω πως τα συνδυασες αυτα τα 2 τσεκαρε αυτο για να ξεκιναει αυτοματα το remote desktop http://www.lucidtips.com/2008/06/29/enable-remote-desktop-and-auto-login-on-ubuntu/ το δοκίμασα αλλά εμένα δεν έχει advanced (σε 11.04 είμαι) (επισύναψα screenshot) Επίσης δοκίμασα και το windows remote connection για να συνδεθώ και πάλι τα ίδια, ελάχιστα καλύτερα. επισης μην το ξαναπεις αυτο για το /etc .. συστημα λινουξ χωρις /etc δεν υφισταται . ειναι βασικος φακελος του συστηματος και κατα κανονα εκει εγκαθιστουνται τα configuration files του συστηματος αλλα και οτι προγραμματος εγκαθιστουμε οκ, κατίλαφος, χεχε, απλά ελεγε "command not found" ^^ και έλεγα μήπως με τόσες αλλαγές σε 11.04 έχουν αλλάξει και τα ονόματα των φακέλων. Άλλο λειτουργικό ρε παιδάκι μου σε σχέση με 10.04 πάντως ευχαριστω και πάλι xD edit: χαχαχαχαχαχα, άνοιξα τυχαία το workstation από το my computer έβαλα τους κωδικούς και δούλεψε xD, βλέπω κανονικότατα όλους τους φακέλους και δοκίμασα και ένα 720p video και το παίζει σφεντόνα, μια χαρά, ευχαριστώ και πάλι όλους για τη βοήθεια, άντε τώρα να βρω και το remote desktop γιατί κολάει και να αρχίσει το γλεντι xD Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
mphxths Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Share Δημοσ. 2 Ιουλίου 2011 Ας τα παρουμε με την σειρα για start τον samba οι οδηγιες λενε απο οτι βλεπω sudo /etc/init.d/samba start και το αντιστοιχο με stop για να σταματησει. Αν δεν κανω λαθος ξεκιναει/σταματαει 2 deamons τον smbd και nmbd Αν σου βγαζει στην παραπανω εντολη οτι δεν την βρισκει μπορεις να κανεις 2 πραγματα να πας στον καταλογο που λεει να δεις αν οντως υπαρχει το εκτελεσιμο samba ή αν δεν υπαρχει ο ιδιος ο καταλογος και βρισκεται καπου αλλου επισης με ενα "whereis samba" βρισκεις που ειναι το samba. επισης προσωπικα οσο ωραιο και αν ειναι το sudo , προτιμω να "μπαινω" σε root καθαρα με "su -" , να κανω ο,τι ειναι να κανω και να ξαναγυρναω σε απλο χρηστη . (αυτο το λεω για το error που σου εβγαλε κατα το editing του .conf) Περι webmin ο λογος. Πας εδω --> http://www.webmin.com/ Κατεβαζεις το πακετο που σου ταιριαζει , νομιζω για ubuntu θα κατεβασεις το debian πακετο. επιλεγεις να το κανει εγκατασταση το προεπιλεγμενο προγραμμα στο ubuntu και εισαι ετοιμος ανοιγεις browser , χτυπας https://localhost:10000 , κανεις login με root/pass (πρεπει να εχεις ορισει κωδικο στον root) και φορτωνει το webmin και ρυθμιζεις τα παντα ολα (σχεδον) απο κει ...στο συστημα σου. **δεν ξερω αν με την εγκατασταση του samba ρυθμιστηκε να ξεκιναει αυτοματα με το boot-αρισμα , αλλα αν δε ξεκιναει αυτοματα και για να μην μπλεκεις με ρυθμισεις , μεσω του webmin μπορεις να παραμετροποιησεις μεχρι αηδιας το samba και να το ορισεις να ξεκιναει αυτοματα καθε φορα. οσο για το remote desktop δεν μου ρχεται καποια ιδεα , δεν εχω και καποιο ubuntu προχειρο για να δω/δοκιμασω οτιδηποτε οποτε αν καποιος αλλος φιλος εχει καμμια αναλαμπη...ας μας την πει Συνδέστε για να σχολιάσετε Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες άλλες επιλογές
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.