kreiz Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Έχω τον i5 750 και τον τελευταίο καιρό παρουσιάζει μεγάλο πρόβλημα θερμοκρασίας. Ενδεικτικά σε idle είναι στους 60C ενώ με 30% load φτάνει 85-90C. Έχω ακόμα την stock ψύκτρα και σκεφτόμουνα να αγοράσω μια καινούργια. Άπο αλλα thread που κοίταξα προτείνoνται αρκετά 2 της xigmatek. Το πρόβλημα είναι οτι το κουτί μου είναι σχετικά μικρό Link και δεν ξέρω αν θα χωράνε. Οποιαδήποτε πρόταση και συμβουλή ευπρόσδεκτη.
Arctic Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Πόσο καιρό τον χρησιμοποιείς; Έχεις αλλάξει πάστα; Από σκόνες πώς πάει; EDIT: Έχεις κάνει overclock;
kreiz Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Είναι περίπου 1 χρόνου αν δεν κάνω λάθος. ο/c δεν έχω κάνει και δεν σκοπεύω στο άμεσο μέλλον μιας και δεν τρέχω κάποιο βαρύ πρόγραμμα ή παιχνίδι που να το καθιστά αναγκαίο. Σκόνες γενικά τις καθαρίζω κάθε 3 μήνες και από ότι είδα τώρα δεν έχει σχεδόν καθόλου. Πάστα δεν έχω αλλάξει απο τότε που τον πήρα.
karmen1983 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Είναι περίπου 1 χρόνου αν δεν κάνω λάθος. ο/c δεν έχω κάνει και δεν σκοπεύω στο άμεσο μέλλον μιας και δεν τρέχω κάποιο βαρύ πρόγραμμα ή παιχνίδι που να το καθιστά αναγκαίο. Σκόνες γενικά τις καθαρίζω κάθε 3 μήνες και από ότι είδα τώρα δεν έχει σχεδόν καθόλου. Πάστα δεν έχω αλλάξει απο τότε που τον πήρα. Λογικά κάτι δεν πάει καλά με την ψύχτρα σου... Είναι αυτή που είχε ο επεξεργαστής ή αγόρασες κάποια άλλη εσύ και την έβαλες; Αν το δεύτερο ποια είναι; Πάντως θα πρέπει να την βγάλεις και να την ξανακουμπώσεις αφού ανανεώσεις την πάστα... (Αν δεν ξέρεις πως πες να σου περιγράψω) Πόσους ανεμιστήρες έχεις στο κουτί;
kreiz Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Είναι η stock ψύκτρα. Στο κουτί μέσα έχει ένα ανεμιστηράκι, στο πίσω μέρος κάτω απο το τροφοδοτικό. Δεν έχω αλλάξει πάστα ποτέ, ούτε έχω αλλα σκεφτόμουνα να πάω να αγοράσω μια μήπως φταίει αυτό.
karmen1983 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Αλλαξε πάστα και καλό είναι να βάλεις και ένα ανεμιστήρα μπροστά χαμηλά. (νομίζω έχει θέση εκεί για έναν 120άρη). Ο μπροστά να βάζει αέρα και ο πίσω που είναι πιο ψηλά να βγάζει... Τι θερμοκρασίες έχεις στο δωμάτιο; Πάντως οι 60 και οι 90 βαθμοί δεν είναι ότι καλύτερο...
kreiz Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Το χειμώνα δεν μου παρουσιάζε τόσο πρόβλημα, ήταν γενικά στούς 60 με 65 με μέτρια πάλι χρήση. Στο δωμάτιο μέσα γύρω στους 30.
karmen1983 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Το χειμώνα δεν μου παρουσιάζε τόσο πρόβλημα, ήταν γενικά στούς 60 με 65 με μέτρια πάλι χρήση. Στο δωμάτιο μέσα γύρω στους 30. Μα και με μέτρια χρήση το 65 είναι ψηλά και ειδικά χειμώνα... Δες την παστούλα και βλέπουμε αν συνεχίσει
kreiz Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Θα την αλλάξω το συντομότερο και θα ποστάρω αποτελέσματα, ευχαριστώ για την βοήθεια.
karmen1983 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Θα την αλλάξω το συντομότερο και θα ποστάρω αποτελέσματα, ευχαριστώ για την βοήθεια. Τίποτα να είσαι καλά... Ξέρεις να την αλλάξεις έτσι;
kreiz Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Ναι, είχα κοιτάξει ενα manual της arctic και κάτι video. Το μόνο που με προβληματίζει είναι πως καθαρίζω την παλιά πάστα? με ενα πανί και οινόπνευμα είναι καλά?
karmen1983 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Ναι, είχα κοιτάξει ενα manual της arctic και κάτι video. Το μόνο που με προβληματίζει είναι πως καθαρίζω την παλιά πάστα? με ενα πανί και οινόπνευμα είναι καλά? Με Βαμβάκι και οινόπνευμα καθαρίζεις καλά την παλιά και μετά βάζεις καινούρια (άστο και λίγο να στεγνώσει)
Arctic Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Πάντως και χωρίς πάστα να είναι η ψύκτρα δεν ανεβάζει τέτοιες θερμοκρασίες ο επεξεργαστής(αν είναι στα stock όλα και σωστά τοποθετημένη η ψύκτρα). Αφού πάντα είχε υψηλές θερμοκρασίες λογικά δεν πατάει η ψύκτρα σωστά
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.