narbi Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα σε όλους! Έχω μια οθόνη που έχει υποδοχές 1xDVI και 1xVGA και στον υπολογιστή μου μια κάρτα γραφικών που έχει 2 υποδοχές DVI. Όταν συνδέω το DVI της κάρτας με το DVI της οθόνης η οθόνη δεν παίρνει σήμα. Άμα βάζω κι ένα καλώδιο στην υποδοχή VGA κ το συνδέω στην κάρτα τότε παίζει κανονικά. Εγώ όμως θέλω να συνδεω μόνο το καλώδιο με μεατξύ των DVI . Ξέρεις κανείς γιατί γίνεται αυτό?
macabre_sunsets Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Μήπως έχει κάποιο κουμπί η οθόνη που γυρνάει από VGA σε DVI και τούμπαλιν και αυτή την στιγμή είναι στο VGA; Μπορεί να είναι απενεργοποιημένη η λειτουργία της αυτόματης ανίχνευσης σήματος.
johnpap Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Πήγαινε στις ρυθμίσεις της κάρτας και άλλαξε το primary και secondary monitor. Αυτή τη στιγμή η κάρτα σου στέλενει σήμα στο DVI μόνο αφού βει οθόνη στη VGA γιατί η VGA είναι ρυθμισμένη ως primary
ninos30 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Προφανώς δεν παίρνει σήμα από την αρχή (post message) του PC και όχι μόνο αφού μπει μέσα στα Windows ώστε να πειράξει τον Driver της κάρτας. Και στα Win7 δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο ούτως ή άλλως αφού το ρυθμίζει μόνο του. Εξάλλου όλα αυτά είναι θεωρητικά, αφού η κάρτα του ΔΕΝ έχει VGA-out. Δύο DVI λέει ότι έχει. Εγώ πιο πολύ σε αυτό που λέει ο macabre_sunsets κλίνω. Φαντάζομαι το DVI καλώδιο, το έχεις δοκιμάσει και στις 2 εξόδους DVI της κάρτας. Σωστά?
johnpap Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Προφανώς δεν παίρνει σήμα από την αρχή (post message) του PC και όχι μόνο αφού μπει μέσα στα Windows ώστε να πειράξει τον Driver της κάρτας. Και στα Win7 δεν χρειάζεται κάτι τέτοιο ούτως ή άλλως αφού το ρυθμίζει μόνο του. Εξάλλου όλα αυτά είναι θεωρητικά, αφού η κάρτα του ΔΕΝ έχει VGA-out. Δύο DVI λέει ότι έχει. Εγώ πιο πολύ σε αυτό που λέει ο macabre_sunsets κλίνω. Φαντάζομαι το DVI καλώδιο, το έχεις δοκιμάσει και στις 2 εξόδους DVI της κάρτας. Σωστά? Δεν είδα καλά όσον αφορά τις δύο εξόδους (ότι είναι και οι δύο DVI) αλλά επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω γι' αυτό που λες γιατί απλά... Είναι windows! Μου έχει ξανασυμβεί και εμένα γι' αυτό του το πρότεινα Όσο για το ότι ΔΕΝ έχει VGA-out ΔΕΝ παίζει απολύτως κανένα ρόλο, η κάρτα πάντα αντιμετωπίζει τη μια ως πρωτεύουσα έξοδο και την άλλη ως δευτερεύουσα
ninos30 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δεν είδα καλά όσον αφορά τις δύο εξόδους (ότι είναι και οι δύο DVI) αλλά επέτρεψέ μου να αμφιβάλλω γι' αυτό που λες γιατί απλά... Είναι windows! Μου έχει ξανασυμβεί και εμένα γι' αυτό του το πρότεινα Όσο για το ότι ΔΕΝ έχει VGA-out ΔΕΝ παίζει απολύτως κανένα ρόλο, η κάρτα πάντα αντιμετωπίζει τη μια ως πρωτεύουσα έξοδο και την άλλη ως δευτερεύουσα Προφανώς δεν έγινα αρκετά κατανοητός. Όπως κατάλαβα εγώ το πρόβλημα, ξεκινάει από το πρώτο Post του bios. Από την αρχή δεν δίνει σήμα. Οπότε αυτό που του προτείνεις εσύ δεν έχει νόημα, να μπει δηλαδή στον driver και να του πει μέσα από τα Windows πια έξοδο να θεωρεί ως main. Αυτό θα δουλέψει μέσα στα windows και δεν θα ισχύει στο reboot. Τουλάχιστον στο αρχικό load, μέχρι να μπει στα Windows, όλες οι σύγχρονες κάρτες δίνουν σήμα σε όλες τις εξόδους. Μπαίνοντας στα Windows μπορεί ο driver να κλείνει κάποια, αλλά μέχρι τότε δίνει. Σε παλιότερες VGA ίσχυε αυτό και στο άναμμα του PC. Αν δεν συνέδεες την οθόνη στην main είσοδο δεν έδινε σήμα. Και επειδή δεν μας έχει δώσει αρκετά στοιχεία για το PC/VGA του για να καταλάβουμε αν είναι καινούριο/παλιό, τον ρώτησα και εγώ αν έχει συνδέσει το καλώδιο και στα δύο DVI-outputs. Ακριβώς για αυτόν τον λόγο
johnpap Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δεν ανέφερε ότι το πρόβλημα ξεκινάει από την αρχή. Αυτό που κάνει ο φίλος μας προφανώς είναι ότι έχει το dvi συνδεμένο και δεν βλέπει σήμα, ενώ μετά συνδέει και δεύτερο καλώδιο με DVI στην άλλη υποδοχή ή οποία προφανώς είναι η πρώτη. Τέλος πάντων... Η οθόνη που έχεις είναι τυπικό monitor ή τηλεόραση; Στην πρώτη περίπτωση πρέπει να παίρνει αυτόματα από όποια πηγή κι αν δεχτεί το σήμα, στη δεύτερη πρέπει εσύ να καθορίσεις ποια είναι η είσοδος. Αφού το ξεκαθαρίσεις αυτό σύνδεσε ΕΝΑ καλώδιο DVI και δοκίμασέ το και στις δύο DVI θύρες της κάρτας σου. ΠΡΕΠΕΙ να δουλέψει αλλιώς έχεις κάποιο σοβαρότερο πρόβλημα
narbi Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Έχω μονιτορ AOC LM928 και το προβλημα ξεκιναει απο το boot όχι μέσα στα windows. Θα δοκιμάσω πάλι απο το DVI της οθόνης κ στα δυο DVI της κάρτας μήπως κάτι δεν έκανα καλά αρχικά.. Αλλά από όσο έχω προσπαθήσει ως τώρα δεν είδα φως.
narbi Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Τελικά, δοκίμασα πάλι και στα 2 DVI κι έπαιξε. Μάλλον την πρώτη φορά που το δοκίμασα κάτι έκανα λάθος και δεν είδα output σε κανένα από τα 2. Όλα οκ τώρα!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.