KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 γεια σας παιδια..μια ερωτηση ηθελα να κανω..τι στην ευχη ειναι αυτο το cloud που λενε τωρα τελευταια? κατι εχω ακουσει οτι ολα σου τα αρχεια ειναι ανεβασμενα στο ιντερνετ και εχεισ προσβαση σε αυτα μονο οταν εισαι στο ιντερνετ..κατι τετοιο..αρχιζει και μου αρεσει αυτο..μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ακριβως ειναι...που θα το βρω και πως θα το χρησιμοποιησω?
Dbzakias2 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 γεια σας παιδια..μια ερωτηση ηθελα να κανω..τι στην ευχη ειναι αυτο το cloud που λενε τωρα τελευταια? κατι εχω ακουσει οτι ολα σου τα αρχεια ειναι ανεβασμενα στο ιντερνετ και εχεισ προσβαση σε αυτα μονο οταν εισαι στο ιντερνετ..κατι τετοιο..αρχιζει και μου αρεσει αυτο..μπορει καποιος να μου εξηγησει τι ακριβως ειναι...που θα το βρω και πως θα το χρησιμοποιησω? μηπως εννοεις το icloud που εχουν ολα τα apple προιοντα οπου κατεβαζεις μια εφαρμογη π.χ. στο iphone σου, αλλα μπορεις να την χρησιμοποιήσεις και στο ipad σου;
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 μηπως εννοεις το icloud που εχουν ολα τα apple προιοντα οπου κατεβαζεις μια εφαρμογη π.χ. στο iphone σου, αλλα μπορεις να την χρησιμοποιήσεις και στο ipad σου; http://www.youtube.com/watch?v=ae_DKNwK_ms
atrias Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 ρίξε μια ματιά στο dropbox https://www.dropbox.com/ εκεί μπορείς να βάλεις τα αρχεία σου και να τα βλέπεις μετά σε όλες σου τις συσκευές
kage Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 οκ απλα για αποθηκευτικο χωρο αλλα δεν εχω καταλαβει πως θα δουλευουν τα προγραμματα.ολα τα pc θα συνδεονται στο account του σερβερ και θα αποθηκευουν εκει?και σας λειτουργει χωρις προβληματα?lag ktl? ή απλα το σκηνικο αυτο ειναι για να λες στην εφορια τα παντα τρεχουν αγορασμενα απο ενα account?!
Luciddream Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 οκ απλα για αποθηκευτικο χωρο αλλα δεν εχω καταλαβει πως θα δουλευουν τα προγραμματα.ολα τα pc θα συνδεονται στο account του σερβερ και θα αποθηκευουν εκει?και σας λειτουργει χωρις προβληματα?lag ktl? ή απλα το σκηνικο αυτο ειναι για να λες στην εφορια τα παντα τρεχουν αγορασμενα απο ενα account?! δεν σου εγγυάται κανείς οτι δεν θα έχεις προβλήματα και lag. επίσης δεν εγγυάται κανείς οτι δεν θα έχουν άλλοι 100 πρόσβαση στα αρχεία που εσύ ανέβασες (με άπειρους τρόπους) .. ουσιαστικά αυτό που σου δίνει δυνατότητα είναι να έχεις πρόσβαση στα αρχεία σου απο πολλά σημεία, αλλα και να μπορείς να κάνεις αλλαγές εσύ, είτε άλλα άτομα που τους έχεις δώσει εσύ την άδεια... υπάρχουν άνθρωποι που χρειάζονται αυτές τις δυνατότητες και θα πληρώσουν για αυτό, οπότε και όλες οι εταιρίες έχουν αρχίσει να στρέφονται προς τα εκεί...
kage Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 αρα δεν εχει καμμια σχεση με το sw που λεει παραπανω στο βιντεο
Luciddream Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 αρα δεν εχει καμμια σχεση με το sw που λεει παραπανω στο βιντεο αυτό που λέει παραπάνω το video δεν είναι για αποθήκευση. είναι για εφαρμογές τις οποίες μπορείς να τρέξεις σε ένα cloud σύστημα. σαν να λέμε οτι θέλεις να κάνεις encode μια ταινία και για να μην την κάνεις στον υπολογιστή σου (που μπορεί π.χ να κάνει 3 ώρες) την τρέχεις σε ένα τέτοιο cloud σύστημα. αυτό το σύστημα μπορεί να αποτελείται απο πολλούς υπολογιστές διαφόρων τεχνολογιών, αλλα αυτό δεν σε ενδιαφέρει εσένα.. εσύ απλά του δίνεις την ταινία, πατάς encode, και στην παρουσιάζει έτοιμη, ίσως και σε μισή ώρα (ίσως και λιγότερο ανάλογα το σύστημα).. εντάξει όλα αυτά είναι θέματα των εταιριών, τώρα σαν καταναλωτής/χρήστης δεν ξέρω πόσο σε ενδιαφέρει κάτι τέτοιο... εκτώς και αν αλλάξει κάτι απότομα στην αγορά (σταματήσουν να βγαίνουν υπολογιστές) νομίζω ο υπολογιστής που έχουμε πλέον ο καθένας στο σπίτι του είναι ΥΠΕΡ υπολογιστής και αρκετός για τα περισσότερα πράγματα που θα χρειαστούμε ποτέ μας... επίσης το video είναι παραπλανητικό, τα παρουσιάζει λές και τώρα έχουμε άπειρα προβλήματα που θα μας τα λύσει το cloud computing, που δεν είναι έτσι... στο θέμα μας λοιπόν που μας ενδιαφέρει, στην αποθήκευση σε συστήματα τύπου dropbox, google docs, οπου μάλλον αυτά τελικά παραπλανητικά χρησιμοποιούν τον όρο cloud, εφόσον δεν είναι τίποτα παραπάνω απο hosting.. είναι καλό για να αποθηκεύεις αρχεία που θέλεις να τα δείς εσύ και γνωστοί σου αλλα και να τα επεξεργαστείς και εσύ και αυτοί, αλλα μέχρι εκεί...
KoKoPsOpSaRoS Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 κοιταξτε..ψιλοκαταλαβα τι παιζει...αλλα προτιμω τον παραδοσιακο τροπο...και ολα αυτα μου ακουγονται πολυ μελλοντικα εμενα προσωπικα..ποιος θα κατσει να ασχοληθει με ολα αυτα τα πραγματα..εννοω απο τον καταναλωτη ετσι?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.