Προς το περιεχόμενο

Cooler για ATI Raden 5770

Mortis19

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Ηρθε η ψυκτρα και σας εχω θερμοκρασιες. Ειμαι πολυ ευχαριστημενος. Καταρχας χρειαστηκε να την κοψω λιγο στο πλαι (περιπου 1 cm) αλλα στις περισσοτερες 5770 θα κανει χωρις να χρειαζεται κοψιμο, δεδομενου οτι η δικια μου ειναι μικροτερη απο τις συνηθισμενες. Εβαλα πανω ενα 12αρι ανεμιστηρακι και το συνδεσα με τη motherboard (στο chassis fan - btw υπαρχει τροπος να ελεγξω την ταχυτητα του fan που ειναι συνδεδεμενο εκει; ). Οριστε οι θερμοκρασιες με την gpu idle πριν και μετα αντιστοιχα:

beforev.jpg afterj.jpg

Ειμαι σιγουρος οτι σε full load οι διαφορες θα ναι τεραστιες!!

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Δεν το εξεφρασα σωστα, απ το BIOS το ξερω απλα ρωταω αν γινεται μεσα απ τα windows να ρυθμιζω την ταχυτητα;

Εχω gigabyte mobo, μηπως υπαρχει κανα προγραματακι της gigabyte για κατι τετοια;

Δεν το εξεφρασα σωστα, απ το BIOS το ξερω απλα ρωταω αν γινεται μεσα απ τα windows να ρυθμιζω την ταχυτητα;

Εχω gigabyte mobo, μηπως υπαρχει κανα προγραματακι της gigabyte για κατι τετοια;

Δεν μπορεί να γίνει μέσω windows κάτι τέτοιο απο την στιγμή που ο fan αφενός δεν είναι pwm και αφετέρου είναι σε 3πινη υποδοχή της μητρικής. Θεωρητικά, αν ήταν pwm, θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο με το speedfan. Στην πράξη, έχοντας ψάξει και κάνει πολλές προσπάθειες παλαιότερα με το εν λόγο πρόγραμμα, δεν κατάφερα κάτι ουσιαστικό.

Στην περίπτωσή σου, αν θέλεις να ρίξεις στροφές για ησυχία βάζεις μια αντιστασούλα μεταξύ της μητρικής και του 3πινου του fan. Αν θέλεις να έχεις ρύθμιση των στροφών (αυξομείωση δλδ κατά το δοκούν), μπορείς να το κάνεις χειροκίνητα αγοράζοντας ένα τέτοιο: Fan Controller Zalman Fan Mate 2.

Στα BIOS παντως ενω λεει την ταχυτητα του ανεμιστηρα σε rpm δεν βρηκα κατι για να το ρυθμισεις...

Προφανώς δεν έχει την δυνατότητα η μητρική σου.

Επί παραδείγματι η δικιά μου msi 790fx-gd70 αν πάω στην καρτέλα hardware monitoring μπορώ να επιλέξω να τρέχουν οι ανεμιστήρες στο full, στο 90%, στο 70% στο 50% κλπ.

Επίσης υπάρχει η δυνατότητα να αυξάνονται οι στροφές των fans με την αύξηση της θερμοκρασίας, σαν να είναι pwm δηλαδή.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...