Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

που ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα

Σε ξαναρωτω λοιπον ευα.. I mean, eu@ τι οριζεις σαν πραγματικοτητα.

Προτεινω τις ταινιες Matrix, Matrix Reloaded, Matrix Revolutions για συμβουλατορες.

• Απαντ. 3,8k
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Σε ξαναρωτω λοιπον ευα.. I mean, eu@ τι οριζεις σαν πραγματικοτητα.

Προτεινω τις ταινιες Matrix, Matrix Reloaded, Matrix Revolutions για συμβουλατορες.

χαχα ελα μην πλατιάζεις!λεγε τον πλασματικο λογο κ θα σου πω μετα!

Δημοσ.

χαχα ελα μην πλατιάζεις!λεγε τον πλασματικο λογο κ θα σου πω μετα!

Μετα? Παγια ψυχολογικη μεθοδος η αναβολη αλλα δεν πιανει σε μενα. Εδω και τωρα πες μου! Κλασσικη διπλωματια του Ζυγου αυτη.

Δημοσ.

Μετα? Παγια ψυχολογικη μεθοδος η αναβολη αλλα δεν πιανει σε μενα. Εδω και τωρα πες μου! Κλασσικη διπλωματια του Ζυγου αυτη.

ελα λεγε!

Δημοσ.

Tι? Καπου χασαμε το νοημα? ^^

λοιπό ν,ερχομαι στο θεμα:

Πραγματικότητα είναι η κατάσταση των πράγματων, όπως αυτά συμβαίνουν και όχι όπως θα μπορούσαν να συμβαίνουν (δυνατότητα). Στην πιο διευρυμένη του έννοια ο όρος πραγματικότητα περιλαμβάνει όλα όσα υπάρχουν είτε αυτά είναι παρατηρήσιμα είτε όχι.

Η σύγχρονη Ευρωπαϊκή Φιλοσοφία χρησιμοποιεί 4 έννοιες ώστε να ξεχωρίζει τι αποτελεί μέρος της πραγματικότητας, δηλαδή τι αποτελεί πραγματικό φαινόμενο.

Φαινομενολογική πραγματικότητα

Αλήθεια

Γεγονός

Αξίωμα

-Φαινομενολογική πραγματικότητα

Αναφέρεται στην αντίληψη του κόσμου από ένα και μόνο άτομο. Η φόρμα αυτή της πραγματικότητας βασίζεται καθαρά στην προσωπική αντίληψη του ατόμου από πολύ απλά πράγματα, όπως σχήματα, χρώματα κτλ. μέχρι σύνθετες έννοιες. Οι φαινομενολογικές πραγματικότητες πολλών ανθρώπων μπορούν να μοιάζουν ή να συμπίπτουν ή να είναι εντελώς διαφορετικές. Παράδειγμα: Η εντύπωση ότι η Γη είναι επίπεδη.

-Αλήθεια

Όταν δύο ή περισσότεροι άνθρωποι συμφωνούν στην αντίληψη ενός φαινομένου τότε δημιουργείται μια κοινή σύμβαση για το φαινόμενο και την αίσθηση που δημιουργεί. Όταν αυτό συμβαίνει για ένα μεγάλο σύνολο ανθρώπων τότε αναπτύσσεται η έννοια της αλήθειας, δηλαδή η κοινή σύμβαση ότι ένα φαινόμενο το αντιλαμβάνονται όλοι όμοια. Παράδειγμα: Δύο διαφορετικά σύνολα μπορούν να έχουν διαφορετικές κοινές αλήθειες. Οι μεν να λένε ότι ο ουρανός είναι γαλάζιος και οι δε ότι ο ουρανός είναι μπλε.

- Γεγονός

Γεγονός αποτελεί ένα φαινόμενο το οποίο δεν μπορεί να κριθεί υποκειμενικά και έχει έναν οικουμενικό χαρακτήρα. Παράδειγμα: Ο Ήλιος είναι το κέντρο του Ηλιακού μας συστήματος.

- Αξίωμα

Αξίωμα είναι μια αυτο-αποδεικνυούμενη πραγματικότητα. Αποτελεί την βάση πάνω στην οποία περαιτέρω υποθέσεις γίνονται. Παράδειγμα: 1 + 1 = 2. Αφού 1 + 1 = 2 τότε 1 + 1 + 1 = 2 + 1.

Δημοσ.

wtf .. ερωτευτηκα το μυαλο της χαχαχαχα :wub:

Που να την ακούσεις να στα λέει κιόλας!!!

Δημοσ.

οποιος εχει αδεια οπλοφοριας και ξερει και σημαδι, θα του δινω ενα κερμα ευρώ αν πετυχαίνει καθε περιστερι που θα κουνιεται/καθεται/αραζει απειλητικα απο πανω μου !!!!

Δημοσ.

οποιος εχει αδεια οπλοφοριας και ξερει και σημαδι, θα του δινω ενα κερμα ευρώ αν πετυχεναι καθε περιστερι που θα κουνιεται/καθεται/αραζει απειλητικα απο πανω μου !!!!

παρε ενα αεροβόλο!

Δημοσ.

wtf .. ερωτευτηκα το μυαλο της χαχαχαχα :wub:

ερωτιάρη! γατουλη!! νιαρ !

wtf :lol:

Δημοσ.

αχ00αχ0χ00αχ0χα00αχ0αχ0χ0α0χα0χ0α0χα0χ0

Γεια σου ρε Πανο!

γεια σου ρε Χρηστο!

παρε ενα αεροβόλο!

έχω αεροβολο αλλα ριχνει πλαστικά μπιλάκια και αμφιβαλλω αν πηγαινουν εστω και 1 μετρο μακρια. ασε που δε ξερω σημαδι για να πετυχω τα παλιοπουλα!

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...