vivaki5 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Private Sub BtnIson_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles BtnIson.Click Dim ProtosArithmos As Double Dim DefterosArithmos As Double Dim Praksi As Char Dim Apotelesma As String ProtosArithmos = CDbl(InputBox("Πρώτος Αριθμός", "Αριθμός", "0")) DefterosArithmos = CDbl(InputBox("Δεύτερος Αριθμός", "Αριθμός", "0")) Praksi = InputBox("Πράξη", "Πράξη") If Praksi <> "+""-""*""/" Then Apotelesma = "Πρέπει να εισάγετε μόνο κάποιο σύμβολο αριθμητικής πράξης" LblApotelesma.Text = CStr(Apotelesma) End If Select Case Praksi Case "+" Apotelesma = (ProtosArithmos + DefterosArithmos) LblApotelesma.Text = CStr(Apotelesma) Case "-" Apotelesma = (ProtosArithmos - DefterosArithmos) LblApotelesma.Text = CStr(Apotelesma) Case "*" Apotelesma = (ProtosArithmos * DefterosArithmos) LblApotelesma.Text = CStr(Apotelesma) Case "/" If (DefterosArithmos <> 0) Then Apotelesma = (ProtosArithmos / DefterosArithmos) LblApotelesma.Text = CStr(Apotelesma) Else Apotelesma = "Δεν γίνεται διαίρεση με το μηδέν" LblApotelesma.Text = CStr(Apotelesma) End If Case "^" Apotelesma = (ProtosArithmos ^ DefterosArithmos) LblApotelesma.Text = CStr(Apotelesma) End Select End Sub End Class > Η απορία μου είναι η εξής...Εφόσον στο πρώτο if δεν δίνεται ως επιλογή η πράξη "^" πως όταν του ζητήσεις αυτήν την πράξη την κάνει αντί να σου πει "Πρέπει να εισάγετε μόνο κάποιο σύμβολο αριθμητικής πράξης" ??
Tmark Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Γιατί μετά συνεχίζεις , στο select case όπου υπάρχει η επιλογή ^. Έτσι το lblApotelesma παίρνει την τιμή Apotelesma = (ProtosArithmos ^ DefterosArithmos).
vivaki5 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Ωραία αυτό που μου είπες το κατάλαβα αλλά αν το κάνω έτσι όπως μου είπες όταν του ζητάω να υψώσει σε δύναμη μου βγάζει αυτό "Πρέπει να εισάγετε μόνο κάποιο σύμβολο αριθμητικής πράξης" όπως και θα έπρεπε να κάνει!!!Όταν όμως στο if προσθέσω και το σύμβολο της δύναμης εξακολουθεί να βγάζει "Πρέπει να εισάγετε μόνο κάποιο σύμβολο αριθμητικής πράξης" Γιατί το κάνει αυτό??Και πως θα μπορούσα να το διορθώσω? > Private Sub BtnIson_Click(ByVal sender As System.Object, ByVal e As System.EventArgs) Handles BtnIson.Click Dim ProtosArithmos As Double Dim DefterosArithmos As Double Dim Praksi As Char Dim Apotelesma As String ProtosArithmos = CDbl(InputBox("Πρώτος Αριθμός", "Αριθμός", "0")) DefterosArithmos = CDbl(InputBox("Δεύτερος Αριθμός", "Αριθμός", "0")) Praksi = InputBox("Πράξη", "Πράξη") If Praksi <> "+""-""*""/""^" Then Apotelesma = "Πρέπει να εισάγετε μόνο κάποιο σύμβολο αριθμητικής πράξης" LblApotelesma.Text = CStr(Apotelesma) Else Select Case Praksi Case "+" Apotelesma = (ProtosArithmos + DefterosArithmos) LblApotelesma.Text = CStr(Apotelesma) Case "-" Apotelesma = (ProtosArithmos - DefterosArithmos) LblApotelesma.Text = CStr(Apotelesma) Case "*" Apotelesma = (ProtosArithmos * DefterosArithmos) LblApotelesma.Text = CStr(Apotelesma) Case "/" If (DefterosArithmos <> 0) Then Apotelesma = (ProtosArithmos / DefterosArithmos) LblApotelesma.Text = CStr(Apotelesma) Else Apotelesma = "Δεν γίνεται διαίρεση με το μηδέν" LblApotelesma.Text = CStr(Apotelesma) End If Case "^" Apotelesma = (ProtosArithmos ^ DefterosArithmos) LblApotelesma.Text = CStr(Apotelesma) End Select End If End Sub End Class
vivaki5 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 δυστυχώς όχι!!!Και ούτε ξέρω καν τι είναι αυτό που ανάφερες!!!Δεν υπάρχει κανένας πιο απλός τρόπος??
Tmark Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Οκ δοκίμασε να πατήσεις δίπλα σε μια γραμμή κώδικα. Λογικά θα σου εμφανίσει μια κόκκινη κουκκίδα, το breakpoint. Αν το καταφέρεις πες το.
Tmark Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Βάλε breakpoint σε αυτή την γραμμή >If Praksi <> "+""-""*""/""^" Then και πάτα το F5. Και μετά διαδοχικά το F10.
vivaki5 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Αν το έκανα σωστά έχω φτάσει σε ένα σημείο όπου εκτός της κόκκινης βούλας που έχει βγάλει (breakpoint) μου έχει κιτρινίσει κιόλας την συγκεκριμένη γραμμή και από δίπλα έχει ένα κίτρινο βελάκι!!!Μετά τι πρέπει να κάνω??
vivaki5 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 ναι...αλλά δεν βλέπω να γίνεται κάτι...τι κάνω λάθος??
Tmark Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Βάλε το ποντίκι πάνω από το Praksi και πες μου τι λέει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.