petros_samurai Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Καλησπερα παιδια,ειμαι απο αθηνα και καθως εδω ολα ¨πεθαινουν" απο δουλειες μερχι ονειρα και τα λοιπα σκεφτομαι να παρω την γυναικαρα μου να την κανουμε σε κανα χωριο.Λεμε να παμε στο χωριο των παππουδων της καπου στην μακεδονια να ασχοληθουμε με χωραφια.Αλλα εβλεπα της προαλλες ενα χωριο το Αναβρα στην μαγνησια και ηταν φοβερο με καθολου ανεργια και γενικα πολλοι νεοι την κανουν για εκει.Εχετε ακουσει κατι γιαυτο το χωριο?Ειναι κανεις απο κει?Γενικα ειναι κανεις που εφυγε απο πολη να παει σε χωριο να μου πει την γνωμη του για τα σχεδια μου?
petros_samurai Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Κανεις δεν το εχει ψαξει το θεμα η να το εχει κανει???
firewalker Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Γενικά στην Ανάβρα (ή κατά κόσμο Γούρα) όσο ήταν πρόεδρος ο Τσxxxxxx ήταν μια χαρά. Το είχε κάνει το χωριό κουκλί. Η ανεργία στο χωριό όντως ήταν 0. Μιλάμε όμως όμως για αγροτικές και κτηνοτροφικές δουλειές. Έχει βέβαια κανονίσει ο πρόεδρας η εταιρία (η Ισπανική Gamesa αν θυμάμαι καλά) που έχει βάλει γεννήτριες εκεί κοντά να παίρνει κόσμο από το χωριό. Το χωριό είναι hi-lux. Δεν ξέρω αν έχουν ADSL. Είναι αρκετά ορεινό χωριό, γύρω στα 45 λεπτά από την κοντινή πόλη. Τώρα έπαψε να είναι αυτόνομη κοινότητα. Πολύ φοβάμαι πως αρκετά γρήγορα θα παρακμάσει.
chiderboy Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Τη καλύτερη δουλειά θα κάνεις. Πρέπει να έχεις και κάποιο κεφάλαιο/χωράφια βέβαια εκεί για αρχή
Mirlogria Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Η Ανάβρα είναι ένα ορεινό χωριό όπως όλα τ'άλλα,με τη διαφορά ότι έτυχε να έχει πρόεδρο τζιμάνι ο οποίος αντί να κάνει τα κονδύλια "μπιφτέκια" τα αξιοποίησε στο έπακρο,έκανε ανεμογεννήτριες για να καλύπτει το χωριό τις ενεργειακές του ανάγκες και πολλά άλλα ώστε μέσω οργανωμένης κτηνοτροφίας και γεωργίας να έχουν οι κάτοικοι ένα εισόδημα ικανό να τους ζει με αξιοπρέπεια...και φυσικά σ'όλα αυτά πρόσθεσε και διάφορες παροχές που άλλα χωριά θα ζήλευαν (δωρεάν γυμναστήριο,δωρεάν παθολόγος κ.α.)... Δεν ξέρω αν θα συνεχίσει να είναι έτσι αν πλακώσει κανένα "μπούγιο" λόγω κρίσης...θα ήθελα πολύ να το επισκεφθώ στην παρούσα φάση,αλλά εδώ μετράμε τα λεπτά που πάμε για κατούρημα,άντε να τρέχουμε Μαγνησία να παίρνουμε τα βουνά...
Chrisxxx Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Διοργανώνουν εκδρομές στην Αναβρα, αν βρεις καμια πηγαινε θα σου λυθουν πολλές απορίες.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.