ZAKKWYLDE Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Όχι οτι κόπηκα παρότι είχα τα χρήματα για τα δίδακτρα ... με τη λογική σου εφόσον μπορούσα να να ανταπεξέλθω στα δίδακτρα θα έπρεπε να γίνω δεκτός.. χμ, ίσως κάτι δεν κατάλαβα/ἔίπα καλά. Αν έχουν γεμάτες θέσεις αναγκαστικά κόβουν...αλλά αν υπάρχουν κενές μια χαρά αφήνουν.
chill Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Όχι οτι κόπηκα παρότι είχα τα χρήματα για τα δίδακτρα ... με τη λογική σου εφόσον μπορούσα να να ανταπεξέλθω στα δίδακτρα θα έπρεπε να γίνω δεκτός.. χμ, ίσως κάτι δεν κατάλαβα/ἔίπα καλά. Είχες quotάρει μια πρόταση σχετικά με "παραθυράκια" και πως γίνεται να ξεπεραστούν γι' αυτό και νόμισα λαθεμένα ότι σε απέρριψαν παρόλο που διέθετες μέσο. Επειδή και εγώ έκανα κάποιες αιτήσεις για μεταπτυχιακά φέτος, ανακάλυψα πως αν δεν έχεις μέσο να σε σπρώξει δεν πας πουθενά. Και πληρώνεις ένα σεβαστό ποσό δηλαδή και πρέπει να έχεις και μέσο προκειμένου να δεχτούν.....τα φράγκα σου
viper2005 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2011 Η ύλη είναι μεγάλη (δε ξέρω αν αναφέρεσαι στη ύλη κάθε level ή στη συνολική που μπορεί να την κάνεις σε 3 χρόνια. Κριτική σκέψη δε θα το έλεγα ... η πλειοψηφία των ερωτήσεων είναι quantitative απλά χρειάζεται να ξέρεις τους τρόπους υπολογισμού καλά. Τα ποσοστά αποτυχία μπορεί να είναι και πάνω από 60% σε κάθε level αλλά από την άλλη ... όλα είναι σχετικά. Αν δεις πχ το CFA L1 συγκριτικά με ένα εξάμηνο νομικής προσωπικά το βρίσκω ευκολότερο (πόσο μάλλον από 8). Και με αριθμούς να το δεις ... Ποιό είναι το ποσοστό αποτυχίας στη νομική? Όσον αφορά το κόστος όντως είναι πολύ για μια εξέταση αλλά αν δεις όλο το πρόγραμμα σαν ισοδύναμο ενός καλού master μάλλον είναι οικονομικότερο. Η value/money συγκριση με ένα BSc από το Deree είναι προφανής. το θεμα με το cfa ειναι οτι ειναι πανακριβο 1000$ για την εξεταση επισης δεν ξερω καν με τη προυπηρεσια σε δεχονται ειναι ποιο ευκολο απο τις ελληνικες εξετασεις γιατι ειναι πολλαπλης επιλογης και ενα αλλο θεμα ειναι που βρισκεις δουλεια με αυτο...
arxaggelos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Γιατί είναι τόσο "ποιητικό" το προηγούμενο ποστ; :mrgreen:
DrLo Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 το θεμα με το cfa ειναι οτι ειναι πανακριβο 1000$ για την εξεταση Ναι είναι ακριβό (μια διόρθωση $1000 είναι μαζί με την εγγραφή, η 2η εξέταση νομίζω είναι κάπου $600-$700). Και φυσικά αν κοπείς σε ένα level και θες να το ξαναδώσεις ξαναπληρώνεις. Οπότε για το πλήρες πρόγραμμα έχεις minimum ~$2500. Αν θες τη γνωμη μου για το τι σημαίνει CFA στο χώρο το ποσό είναι μικρό όταν ένα οποιοδήποτε master σε ένα κολλέγιο στην Ελλάδα κοστίζει κάπου εκεί (δεν είμαι γνώστης των τιμών αλλά λογικά κανα 2.000 ευρώ σίγουρα). επισης δεν ξερω καν με τη προυπηρεσια σε δεχονται Η μόνη προυπόθεση είναι να έχεις πτυχίο (οποιοδήποτε) .... και νομίζω να μην έχεις καταδικαστεί για απάτες. Εγώ πχ έχω μηχανικού, καμία σχέση με χρηματοοικονομικά. ειναι ποιο ευκολο απο τις ελληνικες εξετασεις γιατι ειναι πολλαπλης επιλογης Ποιές ελληνικές εξετάσεις ? Δεν υπάρχουν αντίστοιχες ελληνικές επαγγ. πιστοποίησεις. Αν εννοείς τις πανελλήνιες συγκρίνεις ανόμοια πράγματα. αν εννοείς τις εξετάσεις μιας εξεταστικής ΑΕΙ θα έλεγα ότι είναι αρκετά δυσκολότερο το Level 1 οπότε λογικά ακόμα πιο δύσκολες οι επόμενες. Το ότι είναι πολλαπλής επιλογής από μόνο του δεν σημαίνει και πολλά. και ενα αλλο θεμα ειναι που βρισκεις δουλεια με αυτο... Τίποτα δε σου εξασφαλίζει δουλειά, αλλά κατά κανόνα απασχολούνται σε χρηματοοικονομιά (τράπεζες, asset managment κλπ)
viper2005 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Η μόνη προυπόθεση είναι να έχεις πτυχίο (οποιοδήποτε) .... και νομίζω να μην έχεις καταδικαστεί για απάτες.Εγώ πχ έχω μηχανικού, καμία σχέση με χρηματοοικονομικά. εγω ημουν στην μεταδευτεροβαθμια της διοικησης και του χρονου τελιωνω το εαπ παλι στην διοικηση και οχι μονο τα εχω κανει χρησιμοποιησα CFAL1 2010 video για κατι εργασιες [ξαναλεω το CFAL1 ειναι πανευκολο σε σχεση με την ΔΕΟ31 του ΕΑΠ ] Η μόνη προυπόθεση είναι να έχεις πτυχίο (οποιοδήποτε) .... και νομίζω να μην έχεις καταδικαστεί για απάτες.Εγώ πχ έχω μηχανικού, καμία σχέση με χρηματοοικονομικά. μου φαινεται οτι μπορεις και χρηματοοικονομικη προυπηρεσια Ποιές ελληνικές εξετάσεις ? Δεν υπάρχουν αντίστοιχες ελληνικές επαγγ. πιστοποίησεις. Αν εννοείς τις πανελλήνιες συγκρίνεις ανόμοια πράγματα.αν εννοείς τις εξετάσεις μιας εξεταστικής ΑΕΙ θα έλεγα ότι είναι αρκετά δυσκολότερο το Level 1 οπότε λογικά ακόμα πιο δύσκολες οι επόμενες. Το ότι είναι πολλαπλής επιλογής από μόνο του δεν σημαίνει και πολλά. ελληνικες εξετασεις γενικα που χρειαζεται να γραφεις σεντονια για να δειξει ο εξεταστης σου οτι αξιζεις τον βαθμο μου φαινεται οτι υπαρχουν καποιες εξετασεις απο την τραπεζα τις ελλαδος αλλα τις σπαει σε segments for the mullah πολλαπλης επιλογης ειναι παντα πολυ ευκολες για εμενα που βαριεμαι να γραφω... απο την αλλη το CFA ειναι ποιο φθηνο απο το FSA http://www.fsa.gov.u...fee/index.shtml μια που μιλαμε για DEREE πετυχα διαφημιση και καλα απο πετυχημενους επιχειρηματιες... η πρωτη http://www.fashioncircus.gr/ ουτε site της προκοπης δεν εχει...
ZAKKWYLDE Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 μια που μιλαμε για DEREE πετυχα διαφημιση και καλα απο πετυχημενους επιχειρηματιες... η πρωτη http://www.fashioncircus.gr/ ουτε site της προκοπης δεν εχει... Ναι έπρεπε καλύτερα να βάλουν αυτόν εδώ: http://www.thecoca-colacompany.com/ourcompany/bios/bio_117.html Αλλά δεν είναι επιχειρηματίας, μόνο CEO της Coca-Cola North America.
viper2005 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Ναι έπρεπε καλύτερα να βάλουν αυτόν εδώ: http://www.thecoca-c...os/bio_117.html Αλλά δεν είναι επιχειρηματίας, μόνο CEO της Coca-Cola North America. θα επρεπε...
kage Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 http://www.youtube.com/watch?v=5ZQ8SUzB2B8&feature=channel_video_title θυμαμαι πριν χρονια χρησιμοποιησουν σαν point οτι δεν εχουν αναγκη για διαφημισεις σε tv οπως τα υπολοιπα γιατι εχουν κοσμο...φαινετε χτυπησε και το deree η κριση. παντως για οσους ενδιαφερονται τωρα που τελικα απο αμερικανικο εγινε αγγλικο δεινουν και αναβολη στρατου
saya Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 To πτυχιο του απο αμερικανικη σχολη δεν το εχει αυτος το αλλο τι ειναι ;
viper2005 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 θυμαμαι πριν χρονια χρησιμοποιησουν σαν point οτι δεν εχουν αναγκη για διαφημισεις σε tv οπως τα υπολοιπα γιατι εχουν κοσμο...φαινετε χτυπησε και το deree η κριση. ειναι και αυτες οι διαφημισεις ομως μονο φρου -φρου
Commentator Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Τελειώνω του χρόνου τη Νομική Αθηνών και θα ήθελα πληροφορίες για το Deree. Το γιατί, είναι μεγάλη ιστορία... Ενδιαφέρομαι κυρίως για τις προϋποθέσεις εγγραφής, το αν γίνεται καλή δουλειά εκεί και αν δίδεται η δυνατότητα για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό με το πτυχίο αυτό. Εννοείται ότι μπήκα στο site τους, αλλά δε θέλω στρογγυλοποιημένες-ωραιοποιημένες πληροφορίες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων δεν ασχολειται καποιος συγγενης σου με δικηγορια ?
Physics_Rulez Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 δεν ασχολειται καποιος συγγενης σου με δικηγορια ? Μήπως ασχολείται κάποιος δικός της με τη δικηγορία και μάλιστα τα πάει πολύ καλά;
fionab Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Δημοσ. 6 Σεπτεμβρίου 2011 Μπορώ να σου πω μόνο την προσωπική μου εμπειρία από το deree και ελπίζω να σε βοηθήσω...κάνω διπλό major(ιστορία και μουσικολογία) με minor στις διεθνείς σχέσεις. Έχω ρίξει αρκετό διάβασμα για να καταφέρω να έχω μέσο όρο 3,7/4 (χωρίς να μου έχει χαριστεί κανένας βαθμός). Στο τμήμα της Ιστορίας οι βασικοί καθηγητές έχουν κάνει PhD στην Οξφόρδη και στο John Hopkins όσο για την μουσικολογία στο Juilliard και στη Βασιλική Ακαδημία. Το ξέρω πως υπάρχουν παιδιά που έχουν τουπέ ή πηγαίνουν για την πλάκα τους, όμως πιστεύω πως αν θέλεις να μάθεις θα μάθεις. Για να είμαι απόλυτα ειλικρινής στο deree άρχισα να διαβάζω περισσότερο, όχι μόνο για τα μαθήματα αλλά ποίηση, λογοτεχνία και φιλοσοφία. Δεν θα ήθελα να σε κουράσω άλλο, ίσως κάποιο που διαβάσουν το σχόλιο μου γελάσουν ή τους φανεί λίγο εκτός θέματος, παρ'όλα αυτά αισθάνομαι ευχαριστημένη με την επιλογή μου, έμαθα να γράφω, να κάνω έρευνα (όσο κι αν πολλοί πιστεύουν ότι δεν το μαθαίνουμε αυτό και ότι όλες οι εξετάσεις μας είναι multiple choice) -σας διαβεβαιώνω όμως ότι δεν γίνεται να γράψεις για την εμπλοκή των ξένων δυνάμεων στον Ισπανικό Εμφύλιο <που ήταν και η διπλωματική μου> ή για την πολιτική των ΗΠΑ στη Μέση Ανατολή χωρίς έρευνα. Σε ότι αφορά το μεταπτυχιακό οι περισσότεροι φίλοι μου εφύγαν είτε για Αμερική είτε για Αγγλία. Μπορείς να μπεις στην σελίδα του deree να δεις τους καθηγητές του τμήματος των οικονομικών... Συγνώμη αν σε κούρασε και καλή επιτυχία σε ότι αποφασίσεις....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.