Προς το περιεχόμενο

Deree

madman88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ευχαριστώ πολύ όσους απάντησαν. @Saya Ναι, ξέρω τι είναι ολοκλήρωμα! To πώς, μεγάλη ιστορία. Επίσης, έχω Α-Level στα μαθηματικά με Α(Όσοι πήγαν Αγγλία ξέρουν), ενώ στο λύκειο έκανα μαθηματικα-φυσική με πολύ καλές επιδόσεις. Θα μου πεις πώς μπήκα Νομική. Έδωσα εξετάσεις με τους "ομογενείς". Θα μου πεις γιατί Νομική. Επειδή έγραφα καλές εκθέσεις (το ξέρω, λάθος κριτήριο)

• Απαντ. 43
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Kαι θα μπεις στο δερεε να μαθεις ξενη γλωσσα;Φυγε εξωτερικο παιδι μου .Χαχαχα.Τα μαθηματικα του λυκειου της θεωρητικης ειναι σαν να μην εχεις κανει μαθηματικα ,μην τα κοιτας καθολου.

Δημοσ.

@ Saya. Εννοώ παράλληλα άλλη γώσσα, μόνος μου( Γερμανικά ή Ρωσικά). Το Proficiency, αν νόμισες ότι αναφέρομαι στα αγγλικά το έχω από 13 χρονώ και 14 το GCE O'Level me βαθμό B (Όσοι πήγαν Αγγλία, ξέρουν). Επίσης, έκανα μαθηματικά και φυσική θετικής, όχι θεωρητικής κατεύθυνσης. Ξέρω, ακούγεται μπερδεμένο. Το ανέφερα παραπάνω. Δεν μπήκα με το σύστημα των πανελλαδικών.

Δημοσ.

Βρε φίλε ,πήγαινε ΗΒ κ ζησε εκει κιόλας .Μικρός είσαι ακόμα

Sent from my iPhone using Tapatalk

Έρχονται στην αρχή για δουλειά με τουπέ (χωρίς κανένα λόγο, αφού το πιο πιθανό είναι να μην μπόρεσαν να περάσουν ή να μην ανταπεξήλθαν σε κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ)

Λείπει ο Μάρτης απο την Σαρακοστή;Λέω κ γω πως ειναι δυνατόν σε θέμα για Κολέγιο να μην υπάρχει η περιρεουσα ατμόσφαιρα "πέρασα εθνικές εξετάσεις είμαι καλύτερος απο το Ντερη "

Sent from my iPhone using Tapatalk

Δημοσ.

Ρε κάτι πράγματα ... προβλήματα που έχει ο κόσμος.

Αν σου αρέσουν οικονομικά μη σκοτώνεσαι.

- Κοίτα να δεις αν μπορείς να δουλέψεις σε κάμια τράπεζα έστω σε όποια θέση μπορείς. Αν είσαι διαβαστερός δες αν μπορείς να ξεκινήσεις ταυτόχρονα το CFA.

- είσαι απόφοιτος νομικής και αναρωτιέσαι αν θα σε πάρει το ALBA ? Τούμπες θα κανει (εκτός και αν αυτοκτωνήσεις σε GMAT/συνέντευξη).

Δε θα σου πρότεινα να ξεκινήσεις προπτυχιακό. 4 χρόνια είναι ολόκληρη καριέρα. 4 χρόνια εμπειρίας μετράνε ΠΟΛΥ παραπάνω.

Αν θες οποσδήποτε Ελλάδα κοίτα το παρακάτω

http://www.alba.edu.gr/academic/law/Pages/Overview.aspx

ή το ΜΒΑ τους (αν δεν θες να κάνεις κάποιο super MBA αργότερα στη καριέρα σου).

Νομικός με οικονομικά είναι μια χαρά !!!

Δημοσ.

@ drlo Το έχω ήδη υπ'όψιν το CFA. Μου το πρότεινε αμερικανοσπουδαγμένος καθηγητής μου. Θέλει εργασιακή εμπειρία στο χρηματοοικονομκό τομέα, όμως.

Δημοσ.

Όντως, κι εγώ πιστεύω ότι ένα ακόμα bachelor δεν σου χρειάζεται. 4, ακόμα και 3 χρόνια είναι πάρα πολλά για να πάρεις αρκετές πιστοποιήσεις/εργασιακή εμπειρία που ένα bachelor σίγουρα δεν θα σου προσφέρει.

Αρχικά πρέπει να δεις ποιος κλάδος των οικονομικών σε ενδιαφέρει. Για παράδειγμα το business law έχει κάποια απόσταση με το CFA και το να εργαστείς σε νομικό/λογιστικό τμήμα επιχείρησης έχει κάποια απόσταση από το να δουλέψεις σε τραπεζική θέση στα ομόλογα.

Ό,τι και να διαλέξεις πάντως μην αγχώνεσαι, δεν χρειάζεσαι bachelor στα οικονομικά για να ασχοληθείς με αυτά επαγγελματικά. Άπειροι δικηγόροι/μηχανικοί, ακόμα και πολιτικοί επιστήμονες έχουν σοβαρές θέσεις, απλά πρέπει να έχεις όρεξη για διάβασμα για να καλύψεις τα όποια "κενά".

Δημοσ.

@ drlo Το έχω ήδη υπ'όψιν το CFA. Μου το πρότεινε αμερικανοσπουδαγμένος καθηγητής μου. Θέλει εργασιακή εμπειρία στο χρηματοοικονομκό τομέα, όμως.

Εργασιακή εμπειρία θέλει για πάρεις τον τίτλο, για να ξεκινήσεις το πρόγραμμα δε χρειάζεται (πριν λίγες μέρες έδωσα το Level 1).

Απλά όπως είπε ο φίλος από πάνω είναι focused σε χρηματοοικονομικά. Αν σε ενδιαφέρει πχ Business Law δεν είναι αυτό που θες.

Αλλά και πάλι και μόνο που θα ασχοληθείς λίγο με το χώρο καλό θα είναι (θα χρειαστεί να γράψεις ώρες διαβάσματος βέβαια)

Με αυτή τη λογική σου λέω ότι αν μπορείς να βρεις οποιαδήποτε δουλειά έχει να κάνει με πχ τράπεζα και ταυτόχρονα να αρχήσεις το CFA θα είναι πολύ καλό. Μαζί με το πτυχίο σου νομικής σε όσα χρόνια θα τελείωνες απλά ένα BSc θα είσαι "λουκούμι" πχ για θέσεις σε M&A.

επίσης ίσως ποτέ δε χρειαστεί να τελειώσεις το CFA σου, απλά το κάνεις

1. για να μάθεις τα βασικά

2. για να δείξεις ότι το έχεις πάρει το θέμα στα σοβαρά

Δημοσ.

1)@ DrLo, Praetorianos. Έπεσα σε περιπτώσεις και σας υπερευχαριστώ για την απάντηση!!! Για το διάβασμα, μην ανησυχείτε, δεν είμαι στ@ρχιδιτής. Στο site του CFA, λέει ότι αν δεν έχεις την απαιτούμενη στο χώρο εργασιακή εμπειρία, αλλά περάσεις τα μαθήματα, είσαι "affiliate member". Δηλαδή, μετράει ως επαγγελματικό προσόν? Σας ρωτάω, δίοτι ξέρω ότι κοπήκανε οι προσλήψεις στις τράπεζες (έχω θείο διευθυντή υποκαταστήματος), πόσο μάλλον και σε άλλες εταιρίες του χώρου. Μόνη μου επαγγελματική διέξοδος, πάλι καλά φυσικά με βάση την κατάσταση της χώρας, είναι δικηγορικό γραφείο.

2) DrLo, όντως είναι παλούκι το CFA; Για να καταλάβεις, ξάδερφός μου, πτυχιούχος toy Imperial και υποψήφιος στο ACCA, μόλις του είπα ότι το σκέφτομαι, άλλαξε 10 χρώματα.

Δημοσ.

1)@ DrLo, Praetorianos. Έπεσα σε περιπτώσεις και σας υπερευχαριστώ για την απάντηση!!! Για το διάβασμα, μην ανησυχείτε, δεν είμαι στ@ρχιδιτής. Στο site του CFA, λέει ότι αν δεν έχεις την απαιτούμενη στο χώρο εργασιακή εμπειρία, αλλά περάσεις τα μαθήματα, είσαι "affiliate member". Δηλαδή, μετράει ως επαγγελματικό προσόν? Σας ρωτάω, δίοτι ξέρω ότι κοπήκανε οι προσλήψεις στις τράπεζες (έχω θείο διευθυντή υποκαταστήματος), πόσο μάλλον και σε άλλες εταιρίες του χώρου. Μόνη μου επαγγελματική διέξοδος, πάλι καλά φυσικά με βάση την κατάσταση της χώρας, είναι δικηγορικό γραφείο.

2) DrLo, όντως είναι παλούκι το CFA; Για να καταλάβεις, ξάδερφός μου, πτυχιούχος toy Imperial και υποψήφιος στο ACCA, μόλις του είπα ότι το σκέφτομαι, άλλαξε 10 χρώματα.

affiliate member είναι αυτός που δεν πληρή όλες τις προυποθέσεις. πχ εδώ στο HEC έχουμε 2 παιδιά (ο ένας μηχανικός ο άλλος κάτι ξεκάρφωτο) που έχουν τελειώσει και τα 3 levels αλλά δεν έχουν τα χρόνια επαγγελματικής εμπειρίας πάνω στα χρηματοοικονομικά. Πάντως και μόνο να "έχεις" πχ το Level 2 του CFA μετράει και σίγουρα λέει στον άλλο ότι σκαμπάζεις από χρηματοοικονομικά. Δε χρειάζεται να πάρεις τον τίτλο για να σε βοηθήσει.

Κοίτα, εγώ έδωσα το Level 1 ταυτόχρονα με το ΜΒΑ μου οπότε δε διάβασα ιδιαίτερα

1. Γιατί δεν είχα το χρόνο

2. Γιατί υπήρχε αρκετή (εώς ΠΟΛΥ) επικάλυψη με το πρόγραμμα του ΜΒΑ.

Από ότι γράφουν ένας μέσος όρος είναι τουλάχιστον 300 ώρες προετοιμασίας (για level 1 μιλάμε πάντα). Εγώ ζήτημα αν έγραψα 100. Βέβαια δεν είμαι και 100% σίγουρος πως τα έχω πάει αλλά γενικά δε το βρήκα ΠΟΛΥ δύσκολο. Σίγουρα όχι δυσκολότερο από ένα εξάμηνο νομικής. βοηθάει πολύ βέβαια αν σου εξηγήσει κάποιος τα βασικά αν είσαι ακουστικός τύπος (πχ εμένα δε μου μένει τίποτα από αυτά που διαβάζω, μόνο αν μου τα εξηγήσει κάποιος). Από την άλλη το quantitative part για μένα ως μηχανικό ήταν αρκετά προσιτό (είχα κάνει στατιστική και στο ΕΜΠ και στο HEC). Ίσως για έναν "τριτο-δεσμίτη" (για να καταλάβεις περίπου την ηλικία μου) ίσως να είναι δύσκολότερο.

Αν θες να ασχοληθείς με χρηματοικονομικά είναι πολύ καλό εφόδιο και σίγουρα το προτείνω (και μετράει πολύ).

Το ACCA δε ξέρω πόσο δύσκολο είναι, σκοπέυω να αιτηθώ απαλλαγή για τα F1,F2,F3 μόλις τελιώσω και αν μου αρέσει ίσως συνεχίσω (αν και η λογιστική είναι λίγο βαρετή) ... αν συγκρίνεις το CFA Level 1 με τα πρώτα 4 πεδία του ACCA ίσως να είναι δυσκολότερο αλλά δε μπορώ να φανταστώ γιατί κάποιος που έχει τελειώσει το imperial να το φοβάται.

on-topic ξανα

Η συμβουλή μου, από προσωπική εμπειρία και "στερνή μου γνώση να σ'είχα πρώτα" φάση μη χασεις 3-4 χρόνια. Βρες μια υποφερτή δουλειά (δεν είναι ανάγκη να είναι εντελώς στα οικονομικά). αν πχ μπορείς να εργαστείς σε ένα Δικ. γραφείο που έχει να κάνει με business υποθέσεις μια χαρά θα είναι και δες παράλληλά κατά πόσο πραγματικά θες κάτι εφαρμοσμένο πχ στα χρηματοικονομικά ή σε κάποιο άλλο τομέα. Το θέμα είναι μην αφήνεις το χρόνο να περνά τσάμπα και προσωπικά έτσι βλέπω αυτή τη στιγμή για σένα 3-4 χρόνια στο Deree.

αν θες πεισσότερες πληροφορίες/υλικό για το CFA ή για ότι άλλο στείλε PM και μιλάμε.

Δημοσ.

Το μόνο κριτήριο για να μπεις σε οποιοδήποτε MBA σε οποιαδήποτε σχολή είναι να έχεις τα χρήματα να πληρώσεις (ιδιαίτερα στις μέρες μας). Για όλα τα "τυπικά" προσόντα υπάρχει πάντα "παραθυράκι" να ξεπεραστούν.

Δημοσ.

το θεμα με το cfa ειναι

οτι εχει τεραστια υλη

να καλυψεις

+

οτι πρεπει να εχεις και

κριτικη σκεψη

τα ποσοστα αποτυχιας ειναι τεραστια

πανω απο 50%

το θεμα ειναι οτι ειναι και ακριβα τα exams

http://www.cfainstitute.org/cfaprogram/process/fees/Pages/index.aspx

Δημοσ.

το θεμα με το cfa ειναι

οτι εχει τεραστια υλη

να καλυψεις

+

οτι πρεπει να εχεις και

κριτικη σκεψη

τα ποσοστα αποτυχιας ειναι τεραστια

πανω απο 50%

το θεμα ειναι οτι ειναι και ακριβα τα exams

http://www.cfainstitute.org/cfaprogram/process/fees/Pages/index.aspx

Η ύλη είναι μεγάλη (δε ξέρω αν αναφέρεσαι στη ύλη κάθε level ή στη συνολική που μπορεί να την κάνεις σε 3 χρόνια. Κριτική σκέψη δε θα το έλεγα ... η πλειοψηφία των ερωτήσεων είναι quantitative απλά χρειάζεται να ξέρεις τους τρόπους υπολογισμού καλά.

Τα ποσοστά αποτυχία μπορεί να είναι και πάνω από 60% σε κάθε level αλλά από την άλλη ... όλα είναι σχετικά.

Αν δεις πχ το CFA L1 συγκριτικά με ένα εξάμηνο νομικής προσωπικά το βρίσκω ευκολότερο (πόσο μάλλον από 8). Και με αριθμούς να το δεις ... Ποιό είναι το ποσοστό αποτυχίας στη νομική?

Όσον αφορά το κόστος όντως είναι πολύ για μια εξέταση αλλά αν δεις όλο το πρόγραμμα σαν ισοδύναμο ενός καλού master μάλλον είναι οικονομικότερο.

Η value/money συγκριση με ένα BSc από το Deree είναι προφανής.

Το μόνο κριτήριο για να μπεις σε οποιοδήποτε MBA σε οποιαδήποτε σχολή είναι να έχεις τα χρήματα να πληρώσεις (ιδιαίτερα στις μέρες μας). Για όλα τα "τυπικά" προσόντα υπάρχει πάντα "παραθυράκι" να ξεπεραστούν.

Όχι πάντα ... αλλιώς κάτι έκανα λάθος όταν κόπηκα από ένα συγκεκριμένο περυσι.

Δημοσ.

Όχι πάντα ... αλλιώς κάτι έκανα λάθος όταν κόπηκα από ένα συγκεκριμένο περυσι.

Υπονοείς ότι κόπηκες έχοντας μέσο :confused:;

Δημοσ.

Υπονοείς ότι κόπηκες έχοντας μέσο :confused:;

Όχι οτι κόπηκα παρότι είχα τα χρήματα για τα δίδακτρα ... με τη λογική σου εφόσον μπορούσα να να ανταπεξέλθω στα δίδακτρα θα έπρεπε να γίνω δεκτός.. χμ, ίσως κάτι δεν κατάλαβα/ἔίπα καλά.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...