madman88 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Τελειώνω του χρόνου τη Νομική Αθηνών και θα ήθελα πληροφορίες για το Deree. Το γιατί, είναι μεγάλη ιστορία... Ενδιαφέρομαι κυρίως για τις προϋποθέσεις εγγραφής, το αν γίνεται καλή δουλειά εκεί και αν δίδεται η δυνατότητα για μεταπτυχιακά στο εξωτερικό με το πτυχίο αυτό. Εννοείται ότι μπήκα στο site τους, αλλά δε θέλω στρογγυλοποιημένες-ωραιοποιημένες πληροφορίες. Ευχαριστώ εκ των προτέρων
kage Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 δηλ.πας για ακομη ενα bachelor? πριν λιγους μηνες που υπηρχε μια συζητηση πλεον το πτυχιο τους ειναι απο αγγλικο uni.(3ή4 χρονια? βγαλαν τα μαθηματα γενικης παιδειας τυπου μουσικης,αμερικανικης ιστοριας?) δεν θα χεις προβλημα για μαστερ.
madman88 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 @ kage. Δεν ενδιαφέρομαι για master, αλλά για bachelor. Η επιλογή μου για Νομική ήταν λανθασμένη. Με ενδίεφεραν πάντοτε τα οικονομικά και τα σχετικά master, απαιτούν πτυχίο θετικού προσανατολισμού(Μαθηματικά, Οικονομικά, Μηχανικός κοκ). Έχω έως τώρα 7,8 βαθμό πτυχίου. Δε σκέφτομαι εξωτερικό, δότι θέλω να μάθω ξένη γλώσσα. Επίσης, δε σκέφτομαι κατακτήριες σε δημόσιο ΑΕΙ, δίοτι δεν ξέρεις αν θα κάνεις μάθημα λόγω καταλήψεων και το σύστημα με τα βιβλία είναι χαμός.
arxaggelos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 @ kage. Δεν ενδιαφέρομαι για master, αλλά για bachelor. Η επιλογή μου για Νομική ήταν λανθασμένη. Με ενδίεφεραν πάντοτε τα οικονομικά και τα σχετικά master, απαιτούν πτυχίο θετικού προσανατολισμού(Μαθηματικά, Οικονομικά, Μηχανικός κοκ). Έχω έως τώρα 7,8 βαθμό πτυχίου. Δε σκέφτομαι εξωτερικό, δότι θέλω να μάθω ξένη γλώσσα. Επίσης, δε σκέφτομαι κατακτήριες σε δημόσιο ΑΕΙ, δίοτι δεν ξέρεις αν θα κάνεις μάθημα λόγω καταλήψεων και το σύστημα με τα βιβλία είναι χαμός. offtopic ίσα ίσα, το ελληνικό ΑΕΙ είναι παράδεισος. Θα πάρεις πτυχίο Ο,ΤΙ και να γίνει, Ο,ΤΙ και να είσαι, πας-δεν πας... :X
Physics_Rulez Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δεν θέλεις να πας εξωτερικό και θες να πας στο Deree? Να γραφτείς αν μπορείς σε ΑΕΙ. Αν δεν μπορείς, γράψου σε ΤΕΙ, αλλιώς το συζητάμε μετά! Είτε στο εξωτερικό, είτε στο ΑΕΙ, είτε στο ΤΕΙ θα πάρεις περισσότερα πράγματα. Προσωπικά από τους αποφοίτους Deree έχω κακή εμπειρία. Έρχονται στην αρχή για δουλειά με τουπέ (χωρίς κανένα λόγο, αφού το πιο πιθανό είναι να μην μπόρεσαν να περάσουν ή να μην ανταπεξήλθαν σε κάποιο ΑΕΙ/ΤΕΙ), και μετά φεύγουν προσγειωμένοι. Στα + απ ότι μου λένε είναι οι εγκαταστάσεις, που μοιάζουν με αμερικανικό πανεπιστήμιο. Το επίπεδο όμως και η δυσκολία είναι στο μηδέν. Φρουφρου κ αρώματα.
saya Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Kαλα αν ειναι να φυγεις εξω γιατι δεν φευγεις ως νομικος .Στην Ελλαδα ο τομεας των οικονομολογων ειναι καραφισκα .Θα πας απο θεωρητικη κατευθυνση να γινεις οικονομολογος στα καλα καθουμενα;Ξερεις τι ειναι ολοκληρωμα πχ; :confused: Δεν σε κοροιδευω απλα μου φαινεται οτι σε προσγειωνω .Σιγουρα για να μπει μεσω πανελλαδικων την στιγμη που ηταν θεωρητικη θα πρεπει να επαναλαβει την δευτερα λυκειου στα μαθηματικα και την φυσικη κτλ και την τριτη.Τα μαθηματικα της θεωρητικης ειναι πολυ ελλειπη για τετοιου ειδους σχολες.
Physics_Rulez Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με ένα φορολογικό/εμπορικό δίκαιο και να κάνεις παπάδες. Ψάξε για μεταπτυχιακό δηλαδή. Λογιστική χρηματοοικονομία φορολογία κι έτσι. Αυτό θέλει η αγορά. Δικηγόρους που να σκαμπάζουν από τέτοια.
black_widow Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Θα σου πρότεινα να ασχοληθείς με ένα φορολογικό/εμπορικό δίκαιο και να κάνεις παπάδες. Ψάξε για μεταπτυχιακό δηλαδή. Λογιστική χρηματοοικονομία φορολογία κι έτσι. Αυτό θέλει η αγορά. Δικηγόρους που να σκαμπάζουν από τέτοια. Μεταπτυχιακό από ότι μου έχει πει η κολλητή μου που έχει τελειώσει Νομική εάν θες μεταπτυχιακό με προσανατολισμό προς Οικονομικά , Λογιστική κ.λ.π. ζητάνε GMAT όχι ότι αποκλείουν τελείως τους Νομικάριους. Kαλα αν ειναι να φυγεις εξω γιατι δεν φευγεις ως νομικος .Στην Ελλαδα ο τομεας των οικονομολογων ειναι καραφισκα .Θα πας απο θεωρητικη κατευθυνση να γινεις οικονομολογος στα καλα καθουμενα;Ξερεις τι ειναι ολοκληρωμα πχ; :confused: Δεν σε κοροιδευω απλα μου φαινεται οτι σε προσγειωνω .Σιγουρα για να μπει μεσω πανελλαδικων την στιγμη που ηταν θεωρητικη θα πρεπει να επαναλαβει την δευτερα λυκειου στα μαθηματικα και την φυσικη κτλ και την τριτη.Τα μαθηματικα της θεωρητικης ειναι πολυ ελλειπη για τετοιου ειδους σχολες. Εγώ από θεωρητική κατεύθυνση μπήκα στο ΤΕΙ ( Διοίκηση Επιχειρήσεων ) και τα μαθήματα Μαθηματικών - Οικονομικών ήταν πάντα τα καλύτερα μου ( ήθελα και Οικονομικά και δεν τα έπιανα Αθήνα ) . Είδα και το επίπεδο πολλών από τεχνολογική - θετική ( του τμήματος μου ) ... Απλά έκανα κάποια μαθήματα εντατικά για να καλύψω την ύλη της Γ λυκείου και πραγματικά έλιωσα στις ασκήσεις. Είναι λογικό όταν είσαι 17 και έχεις και πόσα άλλα μαθήματα και καθόλου χρόνο ( σχολείο - φροντιστήριο ) να σου φαίνεται βουνό η ύλη των Μαθηματικών Κατεύθυνσης αλλά δε σημαίνει ότι είναι και τόσο δύσκολη. Οι θεωρητικάριοι που δεν έκαναν αυτό που φρόντισα να κάνω εγώ ( με είχαν προειδοποιήσει οι καθηγητές του φροντιστηρίου όταν έφτιαχνα το μηχανογραφικό ) ή τα παράτησαν ή το παλεύουν ακόμα. Οπότε ακατόρθωτο δεν είναι , αν το θέλει. Αρκεί να συνειδητοποιήσει από τώρα ότι χρειάζεται καλές βάσεις στα Μαθηματικά . Εδώ χρειάζονταν στο ΤΕΙ , στο ΑΕΙ δε θα χρειάζονται ; Αυτό που έχω ακούσει είναι ότι πολλοί δικηγόροι προσπαθούν να συνδυάσουν τις σπουδές τους με σπουδές χρηματοοικονομικών γιατί πολλά δικηγορικά ασχολούνται με παράγωγα , δεν είμαι του χώρου να γνωρίζω εάν ισχύει. Το τι ειδικότητα θέλει η topic starter δε μας έχει πει , απλά ανέφερε το Deree και ότι θέλει σχολή θετικού προσανατολισμού.
chill Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Μεταπτυχιακό από ότι μου έχει πει η κολλητή μου που έχει τελειώσει Νομική εάν θες μεταπτυχιακό με προσανατολισμό προς Οικονομικά , Λογιστική κ.λ.π. ζητάνε GMAT όχι ότι αποκλείουν τελείως τους Νομικάριους. Σοβαρό μεταπτυχιακό θα είναι οποιοδήποτε δέχεται νομικάριους απλά και μόνο με gmat.......
black_widow Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Σοβαρό μεταπτυχιακό θα είναι οποιοδήποτε δέχεται νομικάριους απλά και μόνο με gmat....... Νομίζω για το κολλέγιο του Alba μου έχει πει ότι δέχεται , για πανεπιστήμια όχι .
dimkar2405 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 http://web.xrh.unipi.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=1254&Itemid=652&lang=el Aυτο ειναι καινουριο και απευθυνεται και σε αποφοιτους Νομικης.
chill Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Νομίζω για το κολλέγιο του Alba μου έχει πει ότι δέχεται , για πανεπιστήμια όχι . Έτσι ok το δέχομαι Και για να απαντήσω στο OP. Δεν γνωρίζω αν λαμβάνουν υπ' όψιν τους βαθμό πτυχίου. Βαθμό απολυτηρίου τσεκάρουν σίγουρα και αν είναι αρκετά υψηλός παίζουν και υποτροφίες. Το επίπεδο ανάμεσα σε όσους φοιτούν δεν είναι και ότι καλύτερο αλλά αυτοί που ξεχωρίζουν προωθούνται κατάλληλα. Μπορείς να συνεχίσεις τις σπουδές σου μετά το πρώτο έτος σε κάποιο πανεπιστήμιο του εξωτερικού. Είναι αρκετά υψηλό το κοστούμι της φοίτησης εκεί, έχε το κατά νου. Α ναι κατά την εισαγωγή εκπονείς μια εργασία για να κρίνουν το επίπεδο σου. Όχι τίποτε ιδιαίτερο, κάτι σαν εκτεταμένη "έκθεση".
saya Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Mετα ποιο ετος ;Γιατι εχω ακουσει περιπτωσεις που καναν 4 χρονια εδω σε καποια ιεκ,τους στειλαν στο εξωτερικο στο τριτο ετος αντιστοιχης σχολης .Και τους βαλαν να επαναλαβουν το τριτο ετος 2 φορες και να παρουν καιτι μεταπτυχιακα για να τους θεωρησουν ισαξιους με τους δικους τους.Αν ειναι να ξερει να ξαναδωσει πανελλαδικες.Εμ αν πας εκει ως ο καλυτερος απο τους χαμηλου επιπεδου τι να σε κανουν;
chill Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Νομίζω από το 2 κιόλας έτος με προϋπόθεση να έχεις άνω του 3,5 μ.ο. (με άριστα το 4!). Με κάθε επιφύλαξη αυτά, πρέπει να πετύχω την μικρή μου αδερφή που θα ξεκινήσει φέτος εκεί για ακριβή infos.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.