Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλά, μην υπερβάλουμε.

Έχεις δει εσύ διαφορά ανάμεσα σε RIPαρισμένο .mkv ~20GB και σε BR;

Πληροφορία σίγουρα χάνεται, αλλά οι αλγόριθμοι που «πετάνε» δεδομένα κατά τη συμπίεση είναι αρκετά έξυπνοι. Αν πας και κολλήσεις τη μύτη σου πάνω στην 60" TV ίσως να καταλάβεις διαφορά, υπό φυσιολογικές συνθήκες όμως, όχι. Ή μήπως καταλαβαίνεις διαφορά ανάμεσα σε audio CD πρεσσαρισμένο του εμπορίου και MP3 στα 192-256 Kbps;

Μην πιάνεις τα άκρα σχετικά με τη συμπίεση. Δεν είναι ανάγκη να RIPάρεις την ταινία ώστε από BR να φτάσει στα 700MB, λες κι είναι DVD-RIP. ;)

Σε τηλεόραση 32" ας πούμε δεν καταλαβαίνεις διαφορά. Σε 55" ή βιντεοπροβολέα και σε σκηνές με έντονη κίνηση και εφέ θα την καταλάβεις.

Το ίδιο και στο audio. Από το κινητό σου, το mp3όφωνο σου, τα ηχεία του υπολογιστή σου, στο αυτοκίνητο δεν θα καταλάβεις διαφορά. Σε ένα καλό στερεοφωνικό όμως ή με καλά ακουστικά θα την καταλάβεις πολύ καλά τη διαφορά, ιδιαίτερα αν το DAC του CD-Player κάνει και oversampling στο CD.

Θα μου πεις και τί έγινε; Πόσοι βλέπουν σε βιντεοπροβολέα ή κάθονται μπροστά στο στεροφωνικό να "ακούσουν" μουσική; Όχι η πλειοψηφία θα σου πω, αλλά αυτό δεν είναι λόγος για ισοπέδωση αυτών που πασχίζουν να ανεβάσουν τα όρια της πιστότητας ακόμη υψηλότερα και αυτών που την αναζητούν.

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

5 χρόνια και δεν έχω αγγίξει ούτε ένα στα χέρια μου :P

τα οπτικα μεσα αργοπεθενουν και δεν τοχουν παρει χαμπαρει ακομα

Αυτά βασικά. Ιδιαίτερα σε θέμα αποθήκευσης χίλιες φορές καλύτερα να παίρνω σκληρους κάθε φορά παρα δισκάκια. Οι λόγοι είναι αυτονόητοι πιστέυω.

Δημοσ.

"5 χρόνια και δεν έχω αγγίξει ούτε ένα στα χέρια μου.."

Τα λέει όλα νομίζω.

Δεν πιστεύω ότι είναι νεκρά αλλα πιστευω οτι αργοπεθαίνουν. Το τελος της δισκέτας ήταν το CD-R, το τελος του DVD-R ήταν τα φλασάκια.. (και γενικά το USB σε οποια μορφή). Ασε που 5 χρόνια μετά είναι πανακριβα ενώ ο ανταγωνισμός από το (ακόμα) επαρκές DVD ειναι σημαντικός. Ακόμα και να επεφτε το κόστος τους, ειναι νομίζω αναξιόπιστα πλέον για φυλαξη δεδομένων. Εδώ στα DVD-R μια μικρή γρατσουνιά και τα εβγαζε off καθώς το κάθε bit ειναι πολλλυυυυ μικρό και μια γρατσουνιά φαντάζει χαράδρα μπροστά τους. Στα bR είναι ακόμα χειρότερα τα πράγματα. Ασε που κανείς δεν ξέρει για το πόσο θα αντέξουν τα βερνίκια τους.. (βαφή τους) πριν ξεθοριάσουν και αυτά όπως τα πρώτα μου CD από το 1997

• Moderators
Δημοσ.

qft, πχ το μόνο dvd που έχω γράψει τα τελευταία χρόνια είναι το bootable του Norton Ghost...

Ουτε ενα windows bootable? Μemtest bootable εστω? :P

• Super Moderators
Δημοσ.

Ουτε ενα windows bootable? Μemtest bootable εστω? :P

usb stick για windows 7, χαλαρά πιο γρήγορο...

Δημοσ.

Για αποθηκευτικο μεσο τσου , πανακριβο σε σχεση με τους δισκους.

Για αγορα , μονο απο προσφορες , κανα επιλεγμενο και αν.

Για ενοικιαση με χιλια . :P

Δημοσ.

Συμφωνω άπολυτα με Haldol

Για να δεις διαφορα απο ριπαρισμενο μπλου ρεη πρεπει να εχεις πολλα κιλα εξοπλισμο οχι μπακατελες ακομα και των σεβαστων 2-3κ ευρω.

Ο λογος μη εξαπλωσης του μπλου ειναι καθαρα χρηστικος. Ποιος κανει μπακ απς σε οπτικα μεσα;

Απο την αλλη οι τιμες ειναι στα υψη σε σχεση με τα παραδοσιακα σι ντι και ντιβιντι που μοιραζονται ιδιες μητρες κατα την παραγωγη. Εαν κερδιζε την μαχη το hd ντι βι ντι δεν θα αλλαζαν μητρες τα παραδοσιακα εργοστασια ( tayo yuden etc) και θα ειχαμε εξαρχης μεγαλο ογκο και με μικρο κοστος τα νεα δισκακια. Τωρα ομως με τις μπλε @@διες απαιτουνται νεες μητρες και αλλα πιο "εξωτικα" υλικα που ανεβασαν το κοστος παρα πολυ.

ΥΓ: καλα ριπς = br απο πενηντα και κατω ιντσες

Υγ2:

Δημοσ.

Παιδιά αντιμετοπιζεται το B/R με λογική ασπρου μαυρου που νομιζω οτι δεν ισχύει.

Όσον αφορά την κοντρα Hdd vs B/R σαν μεσο αποθηκευσης πιστευω ότι Hdd είναι αδιαφιλονίκητα 1ο και με διαφορα για τους εξης λόγους.

-Ογκος δεδομενων (τα TERA εχουν πλέον ξεφυγει)

-Χαμηλοτερες τιμες (αγοραζεις πια 1 TERA σε πολυ λογικες τιμες)

-Ευχρηστη αρχειοθετηση (δε υπαρχει συγκριση μεταξυ online Hdd και B/R στο συρταρι.....)

-100 % διαθεσιμοτητα (NAS με RAID ) .Και το καλυτερο πολυκαρβονικο C/D –DVD-B/R να αγοράσεις... παλι δεν εισαι σιγουρος.

-Δεν θα μπω στην διαδικασια των αριθμων και στις ταχυτητες προσπελασης και εγραφης,θα αναφερω απλα οτι για να κανεις backup σε Hdd , κανεις ενα απλο copy/paste ή χρησιμοποιείς μια αυτοματοποιημενη εφαρμογη backup , ενω για να κανεις backup σε οπτικο μεσο πρεπει καθε φορα να «καις» και να αλλαζεις οπτικο μεσο οταν δεν χωράνε.

Τωρα οσον αφορα το B/R σαν οπτικο μεσο για διανομη ταινιων + games , και σαν διαδοχο του DVD.

Ρε παιδια σορυ... αλλα καποια στιγμη δεν πρεπει να αντικατασταθεί η τεχνολογια DVD???...αμα δεν το ειχανε βγαλει θα ειμασταν παλι εδω και θα φωναζαμε «τι θα γινει επιτελους τοσα χρονια με το DVD ,ειναι μικρο , ειμαστε στο 2011 ,κ.τ.λ.»

Το B/R ειναι η επομένη τεχνολογία του DVD και θα χρησιμοποιείτε για διανομή περιεχομένου.Ο οπτικός δίσκος ειναι απαραίτητος.

Υπάρχουν συλλέκτες μουσικής και ταινιών που δεν θα αντικαταστησουν την συλλογή τους ποτε με το streaming.Το ιδιο και με τα Games.

Οσον αφορα τις ποιοτητες , όπως ειπε και ένας φίλος παραπανω , στο νετ κατεβαζεις rip οχι clone...

Δημοσ.

Πολύ απλά την πατήσανε άσχημα οι εταιρίες με το blu-ray γιατί δεν περπάτησε όσο θα έπρεπε στην αγορά λόγω υπερβολικής τιμής και από πλευράς δίσκου αλλά και από πλευράς συσκευής ανάγνωσης.Και στο CD/DVD στην αρχή οι τιμές ήταν δυσανάλογα μεγάλες αλλά σχετικά σύντομα έπεσαν κατακόρυφα.Αντίθετα στο blu-ray οι μάγκες ήθελαν να βγάλουν από τη μύγα ξύγκι και το έφαγαν στη μάπα το μέσο.

Κυκλώματα λυμαίνονται και σε αυτό το χώρο με ετσιθελικά μονοπώλια.Να υπεθυμίσω μάλιστα για όσους τυχαίνει να μην γνωρίζουν οτι από το 2006 υπήρχε μια ινδική εταιρία η New Medium Enterprises που κατασκεύασε ένα δισκάκι ονόματι VMD(Versatile Multilayer Disc) το οποίο είχε τη δυνατότητα να αποθηκεύσει παρόμοια ποσότητα πληροφορίας με ένα μονής στρώσης blu-ray.Αποθήκευε σε πολλαπλά στρώματα μέχρι και 30GB δεδομένων σε μια πλευρά με μελλοντική δυνατότητα να αποθηκεύει άλλα τόσα δεδομένα και στη 2η πλευρά.Το επαναστατικό όμως στο δισκάκι αυτό δεν ήταν η χωρητικότητά του αλλά το γεγονός οτι ήταν κατασκευαστικά πάμφθηνο επειδή βασιζόταν στη φτηνή τεχνολογία του red layser των γνωστών μας CD/DVD και όχι στην κατά πολύ ακριβότερη τεχνολογία του laser που χρησιμοποιεί το blu-ray.

Και φυσικά, επειδή οι μεγαλοεταιρίες το πρώτο που κοιτάνε σε ένα προϊόν είναι το μάμαλο που θα βγάλουν από αυτό, την έφαγαν λάχανο με συνοπτικές διαδικασίες.Αν εξαιρέσεις κάτι τανίες υψηλής ανάλυσης αποκλειστικά Bollywood και κάτι επιτραπέζια player που διάβαζαν τα εν λόγω δισκάκια, ουδέποτε η εταιρία αυτή κατάφερε να βγει προς τα έξω στο ευρύ κοινό...

Δημοσ.

Δεν ξερω τι λέτε εσείς , ποιος εχει πεθάνει και αργοπεθαίνει αλλα εγώ την συλλεκτική εκδοση του Lord of the Rings Που ερχεται αρχές του άλλου μηνα ΕΛλάδα θα την αγοράσω.

Ειμαι σιγουρος οτι οι περισσότεροι που θάβετε το bluray και "ειστε" fan του ψηφιακού download, ποτέ μα ποτέ δεν έχετε αγοράσει τιποτα σε ψηφιακή μορφή.

Tωρα δειλά δειλά με τη μοδα του iphone καπιοι οταν βαριουνται να πάνε σπιτι να κατεβάσουν, αγοραζουν κανα mp3 απο το Itunes. ΑΛλα και πάλι μιλάμε για το 1/10.000 Mp3 Που εχουν σπιτι.

Eγω ξέρω οτι αν δεν ειχαμε το bluray θα βλέπαμε ακόμα xvid/divx των 700ΜΒ.

Aν υπάρχει κάτι που έχει αλλαξει την ποιότητα της εικόνας τα τελευταια χρονια στα pc/τηλεορασεις ειναι το HD υλικό των bluray,

ουτε οι οθονες ,ουτε τα προγράματα ουτε τιποτα δεν εχουν βελτιώσει τοσο πολύ την εικόνα.

Πολυ μετά τσιμπησε η τηλεόραση και πολυ πιο μετά τα ψηφιακά donwloads/streaming.

Το οτί δεν εχω λεφτα (δεν ειναι κατακριτέο) να το αγοράσω για τον Α,Β λόγο δεν σημάινει οτι ειναι άχρηστο.

ΝΑ σημειώσω οτι Aμερική-Αγγλία οι τιμες των bluray ειναι πιο φθηνές απο τα cd Ελλαδα

και δευτερον στα περισσότερα forum του εξωτερικού που ασχολουνται με HomeCinema λεξεις οπως Bluray rip ,anyDVD,cloneDVD,dvdfab etc απαγορευονται.

Δεν θελω να κάνω την κουβεντα πειρατες vs μη-πειρατές αλλά μη λέμε ό,τι να 'ναι.

Σα μέσο αποθηκευσης ειναι αλλη συζήτηση που δεν με αφορά. Ειναι τελείως άσχετος οποιος περιμένει να σωσει data σε οπτικό μέσο.

Εγω προσωπικά δεν εμπιστεύομαι ουτε τους σκληρούς μου.

ΥΠάρχει κι άλλος λόγος που δεν ειμαστε ως Ελλάδα αντικειμενικό δείγμα για να μιλάμε για αυτό το θέμα.

Ξερω απειρους 30+ που αγοραζαν FullHD & Hd REady τηλεοράσεις μονο και μόνο για εμφανιση. Για να μην εχει καμπουρα η tv,

ενω κανεις απο αυτους δεν κατεβασε ποτέ .mkv

Τωρα με την ErtHD, novaHD έχει φτιαχτεί πολλής κόσμος . Τωρα αρχίζει η μεγάλη μάζα των Ελληνων να μπαινει σιγα σιγα στο κλίμα...

Δημοσ.

Έχω καμία 40αρια blu-ray. Δεν τα θεωρώ ακριβά, αν ξέρεις απο που να τα αγοράζεις. Τα οπτικά μέσα έχουν μέλλον μπροστά τους για αυτούς που θέλουν την καλύτερη δυνατή ποιότητα και γιατί τα ψηφιακά μέσα είναι ΠΟΛΥ περιορισμένα. Αν κοιτάξει κανείς τους ανταγωνιστές του blu θα δει ότι είναι υπηρεσίες όπως το iTunes Movie Store και το Netflix διατίθενται μόνο σε κατοίκους Αμερικής, Αγγλίας κτλ. Έχει μέλλον το blu-ray...

Το όλο εγχείρημα έχει αποτύχει. 5 χρόνια και δεν εχω πιασε ποτέ μου δισκακι blu ray αλλα εχω δει τα άπειρα mkv 1080p και blu ray iso, ο νοών νοειτω.

δεν σου φταιει το μεσο που εσυ εχεις αποφασισει να κλεβεις τις ταινιες.

Δημοσ.

δεν σου φταιει το μεσο που εσυ εχεις αποφασισει να κλεβεις τις ταινιες.

Όχι δε φταίει το μέσο. Η τιμή του φταίει και η τιμή του οδηγού αναπαραγωγής του.

Δημοσ.

Όχι δε φταίει το μέσο. Η τιμή του φταίει και η τιμή του οδηγού αναπαραγωγής του.

οπως ειπα και παραπανω, οποιος ΘΕΛΕΙ να αγορασει blu μπορει. στην αγγλια μεσω amazon κτλ τα εχουν παρα πολυ φτηνα. με 20 € εχω παρει τετραλογιες. και μπορεις να βρεις player μεταχειρισμενο (PS3 για παραδειγμα). αλλα αλλο πραγμα "δεν αγοραζω blu, γιατι τα παιρνω σε dvd/ τα νοικιαζω" και αλλο "εχω ανοιχτο το μtorrent και του βγαζω τα ματια". δεν ειμαι κατα της πειρατειας γενικα, αλλα νταξει, μην δουλευομαστε μεταξυ μας.

Δημοσ.

Εγώ πιστεύω ότι το HD Streaming με μηνιαία συνδρομή είναι πιο αποτελεσματικό μοντέλο.

Μπορεί να έχεις πάρει τετραλογίες με 20 ευρώ αλλά επίσης σημαντικό είναι να βρίσκεις καινούργιες ταινίες σε λογικές τιμές. Πόσο κάνουν οι καλές καινούργιες ταινίες στο Amazon; 20 ευρώ ας πούμε. Οπότε για μια ταινία το ΣΚ θέλεις 80 ευρώ το μήνα. Το φθηνότερο PS3 μεταχειρισμένο είναι 180 ευρώ. Έστω να πάρεις ένα drive για τον υπολογιστή κάνει 60 ευρώ τώρα. Πέντε χρόνια μετά. Όταν είχε πρωτοβγεί πρώτον δεν ήξερες τι να πάρεις (HDDVD vs Blu-Ray) και δεύτερον ήταν πανάκριβα.

Το πρόβλημα είναι ότι ήθελε αρκετά μεγάλη χρηματική επένδυση για πολύ (για τα δεδομένα) καιρό αφότου βγήκε στην αγορά. Έτσι έδωσε την ευκαιρία σε Netflix, iTunes, torrents/rapidshare (για εμάς στην Ελλάδα) να πάρουν προβάδισμα. Βάλε και την αμεσότητα του on-line (TV επεισόδιο διαθέσιμο στο iTunes ίδια μέρα HD χωρίς διαφημίσεις) ενώ με το Blu-ray περιμένεις το τέλος της σαιζόν.

Ο κόσμος έμαθε έτσι και δεν αλλάζει εύκολα.

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...