Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Fedona έτσι κι αλλιώς κανείς μας δεν κρατάει δίσκο τόσο πολύ...

Τώρα η με δουλεύεις η δεν διάβασες τίποτα από την προηγουμενη σελίδα... :P το ποσο κρατάς εσύ η κάποιος άλλος τους δίσκους του.. δεν έχει να καμια απολύτως δουλειά με το αν η "ζωή" ενός δίσκου μετράει στην "καταλληλότητα" του για back-up...

Δημοσ.

Με συγχωρείς αλλα παραπληροφορείς το γεγονός ότι υπάρχει η τιμή 10 euro ανά BR δεν σημαίνει ότι το φτηνότερο κάνει 10 euro... http://www.amazon.com/Blu-ray-Blank-Memorex-Write-Single/dp/B002YSH6FI

http://www.amazon.com/Verbatim-97237-Blu-ray-Double-Recordable/dp/B003S51GUC/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1308914928&sr=1-1

http://www.skroutz.gr/c/472/cd-dvd-media.html?keyphrase=bd-r

Πολυμερισμός ονομάζεται η συνένωση μικρών μορίων (μονομερή) που ως προϊόν έχει τον σχηματισμό ενός μεγαλύτερου μορίου, που ονομάζεται πολυμερές.

Άρα συμβαίνει σε μονομερή μόρια κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες... το πλαστικό είναι πολυμερές άρα δεν γίνεται να πολυμεριστεί (εκτος από ειδικές περιπτώσεις κάτω από ειδικούς παράγοντες)

και γενικά στο πολυμερισμό κάτι "μετατρέπεται" σε κάτι άλλο.. δηλαδή αν πολυμεριστεί το πλαστικό δεν θα θολώσει... θα γίνει πχ υγρό.. η κάτι άλλο τέλος πάντων από πλαστικό.. (και το ξέρω ότι δεν είπες ότι οι δίσκοι γράφονται σε πλαστικό.. αλλα είπες ότι το πλαστικό μπορεί να επηρεάσει τον δίσκο... που είναι το ίδιο πράμα.. )

μετά δεν ξέρω πόλους σκληρούς δίσκους να άντεξαν 50 χρονια...

Τέλος το "x4" του BR δεν είναι η ίδια ταχύτητα με το "x4" του DVD όπως και το "x4" του DVD δεν είναι το ίδιο με το "x4" του CD... ο ρυθμός μετάδοσης δεδομένων κατά μια εγγραφη "x16" ενός dvd είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ από τον ρυθμό εγγραφης "x48" σε ένα cd!!

Τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς τα kbps αλλα φαντάζομαι στο nero η σε κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα θα αναφέρονται οι σχετικές ταχύτητες.. το x4 λοιπόν είναι αρκετά γρήγορο ποσο μάλλον το x6...

Μίλησες για δισκάκι 50GB και όχι 25GB...Το φτηνότερο στο skroutz αν βάλεις και ψάξει έχει 10 ευρώ...

Άρα μάλον εσύ παραπληροφορείς και όχι εγώ...

Όσο για τις τιμές του amazon ξέχασες μια λεπτομέρεια.Ακούει στο όνομα τελωνείο.

Μάλιστα στο ένα link του amazon μου έχεις βάλει την τιμή του 25GB ενώ εσύ ανέφερες αρχικά για 50GB.

Κοινώς...Με λένε Ρίζο και όποτε γουστάρω τα γυρίζω...

Αλλά ακομα και έτσι να είναι και να πάρουμε την τιμή του 50GB στα 26,5 δολάρια=ευρώ (μιας και θα πληρώσεις και τελωνείο) για 3 δισκάκια σου έρχεται 8,8 ευρώ το ένα.Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης.

Άρα για 40 δισκάκια 50αρια θα πληρώσεις 352 ευρώ.Not bad ε;

Για την ταχύτητα εγγραφής με πρόλαβαν άλλοι οπότε κάθησε και διάβασε...

Όσο για τον πολυμερισμό, αδυνατώ να καθήσω να σου γεμίσω το κεφάλι για να καταλάβεις οτι το γήρας του υλικού είναι υπεύθυνο για το ότι πολλά δισκάκια απλά δεν διαβάζονται

• Super Moderators
Δημοσ.

Τώρα η με δουλεύεις η δεν διάβασες τίποτα από την προηγουμενη σελίδα... :P το ποσο κρατάς εσύ η κάποιος άλλος τους δίσκους του.. δεν έχει να καμια απολύτως δουλειά με το αν η "ζωή" ενός δίσκου μετράει στην "καταλληλότητα" του για back-up...

και πρέπει να έχει σχέση το σχόλιο μου με αυτά? είναι ψέμα ότι δεν κρατάει κανείς μας τόσο καιρό δίσκους?

Δημοσ.

Δεν ειναι περιεργο να κραζουν τα Blu-Ray αυτοι που κατεβαζουν Blu-Ray rips;

Η πλειοψηφία δηλαδή, που δεν γουστάρει να πληρώνει την ληστρική παντέντα-απάτη της Sony, τα κατεβάζει σε Rips με την ίδια ποιότητα και χωρίς να δίνει φράγκο...

Δημοσ.

Δεν ειναι περιεργο να κραζουν τα Blu-Ray αυτοι που κατεβαζουν Blu-Ray rips;

Το μέσο κράζουμε και όχι το περιεχόμενο.Άλλο το ένα άλλο το άλλο...

Δημοσ.

Μίλησες για δισκάκι 50GB και όχι 25GB...Το φτηνότερο στο skroutz αν βάλεις και ψάξει έχει 10 ευρώ...

Άρα μάλον εσύ παραπληροφορείς και όχι εγώ...

Όσο για τις τιμές του amazon ξέχασες μια λεπτομέρεια.Ακούει στο όνομα τελωνείο.

Μάλιστα στο ένα link του amazon μου έχεις βάλει την τιμή του 25GB ενώ εσύ ανέφερες αρχικά για 50GB.

Κοινώς...Με λένε Ρίζο και όποτε γουστάρω τα γυρίζω...

Αλλά ακομα και έτσι να είναι και να πάρουμε την τιμή του 50GB στα 26,5 δολάρια=ευρώ (μιας και θα πληρώσεις και τελωνείο) για 3 δισκάκια σου έρχεται 8,8 ευρώ το ένα.Δεν είναι Γιάννης είναι Γιαννάκης.

Άρα για 40 δισκάκια 50αρια θα πληρώσεις 352 ευρώ.Not bad ε;

Για την ταχύτητα εγγραφής με πρόλαβαν άλλοι οπότε κάθησε και διάβασε...

Όσο για τον πολυμερισμό, αδυνατώ να καθήσω να σου γεμίσω το κεφάλι για να καταλάβεις οτι το γήρας του υλικού είναι υπεύθυνο για το ότι πολλά δισκάκια απλά δεν διαβάζονται

Αυτό ακριβώς ισχύει για εσένα φιλε μου...

Εγώ μίλησα για μερικά euro σε 50 GB και εσύ μου βάζεις τα ακριβά δισκάκια για 400GB BU.. αν θες 400GB BU σπατο στα 25GB που είναι αρκετά φτηνότερα!

Τέλος τελωνεία για μικρής αξιας προϊόντα και μικρού μεγέθους ειδικά αν δεν κανεις βλακεία να παραγγείλεις μέσω ιδιωτικού κούριερ δεν πληρώνεις μετά έχει και amazon στην ευρώπη κτλ.. και τέλος δεν θα ψάξω τώρα με τις ώρες να βρω βέλτιστες τιμές

Εγώ έχω πάρει από FNAC (πέρσι όταν ήταν ακόμη ανοιχτά) BD-R 50GB με 8 euro... και σίγουρα θα έχει και φτηνότερα!

EDIT: Επίσης το γήρας στα δισκάκια που λες έχει να κάνει με 2 σημαντικούς παράγοντες.. 1) την ποιότητα του δίσκου (όσο πιο φτηνός τόσο χειρότερη) 2) την χρήση... αν δεν χρησιμοποιήσεις έναν δίσκο (=back up) τότε απλά έχει ΔΡΑΜΑΤΙΚA περισσότερες πιθανότητες να μην πάθουν τίποτα τα δεδομένα του σε σχέση με έναν σκληρό δίσκο...

τέλος όσο αφορά πάλι το BU.. μπορείς άνετα να το στείλεις ακόμη και ταχυδρομικώς το δισκάκι για να το αντιγράψει ένας φίλος σου στην θεσσαλονίκη η στην γερμανία... με την ίδια άνεση και το ίδιο ρίσκο στέλνεις σκληρό δίσκο κάπου? η γενικά τον μεταφέρεις?

μου κάνει εντύπωση που <<μαλώνουμε>> για τα αυτονόητα.. δηλαδή αλίμονο αν δεν αναγνωρίζεις τα καλά ενός οπτικού δίσκου ! αν ήταν άχρηστοι δεν θα υπήρχανε (όπως τώρα οι δισκέτες ας πούμε) τόσο απλό..

Δημοσ.

Αυτό ακριβώς ισχύει για εσένα φιλε μου...

Εγώ μίλησα για μερικά euro σε 50 GB και εσύ μου βάζεις τα ακριβά δισκάκια για 400GB BU.. αν θες 400GB BU σπατο στα 25GB που είναι αρκετά φτηνότερα!

Τέλος τελωνεία για μικρής αξιας προϊόντα και μικρού μεγέθους ειδικά αν δεν κανεις βλακεία να παραγγείλεις μέσω ιδιωτικού κούριερ δεν πληρώνεις μετά έχει και amazon στην ευρώπη κτλ.. και τέλος δεν θα ψάξω τώρα με τις ώρες να βρω βέλτιστες τιμές

Εγώ έχω πάρει από FNAC (πέρσι όταν ήταν ακόμη ανοιχτά) BD-R 50GB με 8 euro... και σίγουρα θα έχει και φτηνότερα!

Μάλον εκτίθεσαι... :whistle:

Έπειτα ένας από τους κυριους λόγους της χρήσης του blu ray (πέρα από τις ταινίες πορνό :P ) είναι το back up... 50GB ανά δίσκο με ένα δυο euro (έχει και δίσκους με 128 GB ) είναι ότι πρέπει για back up!

Δημοσ.

Το μέσο κράζουμε και όχι το περιεχόμενο.Άλλο το ένα άλλο το άλλο...

Το περιεχόμενο δεν είναι το ίδιο.. γιαυτο λέγονται RIPS και όχι πχ CLONES.... είναι κομμένο (χωρίς τα extra κτλ) και συμπιεσμένο... ~70Mbps bitrate σε HD μονο Bluray μπορεί να στο δώσει.. (εκτος και αν το αρχείο που κατέβασες είναι 30-60GB) ... είναι σαν να συγκρίνεις 64k Mp3 με Αυθεντικό CD η ακόμη και με δίσκο βινυλίου.. βασικά η σύγκριση rips με BR είναι ακόμη χειρότερη από το παράδειγμα που ανάφερα.. :P

Μάλον εκτίθεσαι... :whistle:

Ο μονος που εκτίθεται είσαι εσύ.. "ένα δυο <<insert πράματα>>" είναι ελληνική έκφραση και ισοδυναμεί με το "λίγα"

αλλα ακόμη και δίκιο να είχες στην συγκεκριμένη λεπτομέρεια..(που δεν εχεις) συνεχίζεις να εκτίθεσαι γιατί παραβλέπεις όλα τα αλλα που είχες άδικο και γενικά την ουσία και επικεντρώνεσαι σε μια λεπτομέρια που θα μπορούσε να είναι απλά γραμματικό λάθος (που δεν είναι)

Με λίγα λόγια φιλε <<Ρίζο>> κανεις "γυριστές" χωρίς νόημα.. :)

Δημοσ.

Το περιεχόμενο δεν είναι το ίδιο.. γιαυτο λέγονται RIPS και όχι πχ CLONES.... είναι κομμένο (χωρίς τα extra κτλ) και συμπιεσμένο... ~70Mbps bitrate σε HD μονο Bluray μπορεί να στο δώσει.. (εκτος και αν το αρχείο που κατέβασες είναι 30-60GB) ... είναι σαν να συγκρίνεις 64k Mp3 με Αυθεντικό CD η ακόμη και με δίσκο βινυλίου.. βασικά η σύγκριση rips με BR είναι ακόμη χειρότερη από το παράδειγμα που ανάφερα.. :P

Καλά, μην υπερβάλουμε.

Έχεις δει εσύ διαφορά ανάμεσα σε RIPαρισμένο .mkv ~20GB και σε BR;

Πληροφορία σίγουρα χάνεται, αλλά οι αλγόριθμοι που «πετάνε» δεδομένα κατά τη συμπίεση είναι αρκετά έξυπνοι. Αν πας και κολλήσεις τη μύτη σου πάνω στην 60" TV ίσως να καταλάβεις διαφορά, υπό φυσιολογικές συνθήκες όμως, όχι. Ή μήπως καταλαβαίνεις διαφορά ανάμεσα σε audio CD πρεσσαρισμένο του εμπορίου και MP3 στα 192-256 Kbps;

Μην πιάνεις τα άκρα σχετικά με τη συμπίεση. Δεν είναι ανάγκη να RIPάρεις την ταινία ώστε από BR να φτάσει στα 700MB, λες κι είναι DVD-RIP. ;)

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...