Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μην είστε ισοπεδωτικοι.

Μια χαρα πουλάει το bluray και δεν έχει όλος ο κόσμος ΔΝΤ και απατεώνες μαγαΖατορες & εταιρίες.

Οι τιμές των bluray στην Αμερική και την Αγγλία είναι πιο φθηνές (πολλές φορές μισή) απο τις τιμές των CD στην Ελλάδα.

Υπάρχει παρα πολλης κόσμος

Ανα την υφηλιο που βλέπει σε μεγάλες οθόνες 50+ και προτζεκτορες,( και όχι σε Dell u2311) όπου η απώλεια της ποιότητας ενός mkv βγάζει μάτι.

Δεν είναι δυνατόν ένα αρχείο 50gb να έχει ίδιο ήχο και εικόνα με ένα 4gb.

Αυτα που λέει ο Steve jobs και ο κάθε Steve jobs εξυπηρετούν το μαγαζάκι του και έχουν σχέση και με το κοινό που στοχεύει.

Χε--νη την έχουν την Ελλάδα όλοι αυτοί. Η αμερική είναι τελείως διαφορετική κατάσταση.

Oποιος έχει σκοπό να πληρώσει, θα πληρώσει.

Εκει πουλάει και το iTunes & το amazon. Ελλάδα ποιος αγοράζει mp3 ?

Επειδή και μεγάλη τηλεόραση έχω 46'' και προτζέκτορα 120'' βγάζω στο πανί να σε πληροφορήσω ότι δεν έχω δει διαφορά μεταξύ 1080p και blu ray.

Υπόψιν ότι και τα δύο παίζουν από τον ίδιο media player το μεν 1080 σε mkv και το δε blu ray σε iso.

Να μου πεις για τα 720 p να εκεί υπάρχει διαφορά αλλά στα άλλα είναι σαν να ψάχνεις ψίλο στα άχυρα.

• Απαντ. 100
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

• Super Moderators
Δημοσ.

Δεν είναι δυνατόν ένα αρχείο 50gb να έχει ίδιο ήχο και εικόνα με ένα 4gb.

τότε ας κατεβάζουμε .mkv με μεγαλύτερο bitrate, πχ των 18-22GB :P

Δημοσ.

5 ΧΡΟΝΙΑ απραξιας και μακακιας, αφου πλεον οι περισσοτεροι χρησιμοποιουντα συμβατα μεσα στους φορητους τους, φυσικα μην ξεχνατε οτι πλεον τωρα υπαρχει το 'συννεφο' που δεν χρειαζεσαι τιποτα αλλο.....

Δημοσ.

Αν δεν πέσουν οι τιμές αρκετά δεν πρόκειται να γίνει ευρέως αποδεκτό. Οι τιμές στην Ελλάδα είναι απλά απαγορευτικές. Σε μεγάλο μαγαζί στο κέντρο τα Bluray ακρίβηναν πριν από λίγες μέρες !!! :mad:

Φαίνεται δεν τους ενδιαφέρουν να έχουν πελάτες. Έχω αγοράσει από το Amazon.co.uk Bluray σε πολύ ανταγωνιστηκές τιμές. Δεν πιστεύω μια ταινία σε Bluray να είναι απολύτως ίδια με ένα αρχείο 1080p. Εξαρτάται το αρχείο βέβαια. Υπάρχουν ταινίες σε 1080p που έχουν όγκο 18-19 Gb και άλλες που έχουν μόνο 6.9 Gb. Σε μεγάλα πάνελ θα φαίνεται η διαφορά.

Δημοσ.

Πραγματικά απορώ σχεδόν με όλες τις προηγούμενες απαντήσεις... θα κατανοούσα τέτοια reply αν ήμασταν στο 2007 άντε βαριά βαριά στο 2009... αλλα τώρα??? :P

Για άλλη μια φορα μου δίνετε το δικαίωμα να πιστεύω πως οι χρηστες εδώ μέσα ταυτίζουν έννοιες όπως το "παγκόσμια τάση" "κοινή γνώμη" "αγορά" κτλ με το τι κάνουν οι ίδιοι στο σπίτι τους και γενικά με τις προσωπικές τους ανάγκες... άντε το πολύ πολύ και αυτές των κολλητών τους και της γειτόνισσας :P

Το όλο εγχείρημα έχει αποτύχει. Το blu ray προσπάθησε να το σπρώξει η Sony μέσω του ps3, ότι ακριβώς έκανε με το ps2 και το DVD, δεν υπολόγισε όμως ότι οι καιροί έχουν αλλάξει και οταν έχεις σκληρούς δίσκους αρκετά πιο γρήγορους και αξιόπιστους απο ένα οπτικό μέσο απλά δεν έχεις ελπίδα. 5 χρόνια και δεν εχω πιασε ποτέ μου δισκακι blu ray αλλα εχω δει τα άπειρα mkv 1080p και blu ray iso, ο νοών νοειτω.

1)Καταρχήν η Sony δεν προσπάθησε να προωθήσει το DVD δεν ήταν δικη της πατέντα.. αυτό που προσπάθησε ήταν να προωθήσει τις betamax κασέτες παλιά και εκεί είχε αποτύχει

2)Είχε αποτύχει για τον ίδιο λόγο που πέτυχε με το blue ray!!! (πήραν το μάθημα τους φαίνεται :P ) τότε ανταγωνιζόταν το πρότυπο VHS (αυτό που ξέρουμε και αποκαλούμε "βιντεοκασέτες" ).

Η Sony δεν έδινε τότε άδειες στα πορνογραφικά studio να χρησιμοποιούν το πρότυπο της (betamax) και γιαυτο όλες οι πορνοταινίες είχαν βγει σε VHS και αυτός είναι ο λόγος που συνέτριψε τότε το VHS το ανταγωνιστικό betamax! και γιαυτο οι περισσότεροι από εσάς δεν ξέρετε καν πως έμοιαζε μια κασέτα betamax ενώ όλοι ξέρουμε πως μοιάζει μια κασέτα VHS.. και έχουμε αυτή στο μυαλό μας όταν λέμε "βιντεοκασέτα"

Τώρα με το blu ray όμως μια από τις πρώτες κινήσεις της sony με το που έχανε έδαφος επί του HD-DVD ήταν να αδειοδοτήσει τα πορνογραφικά studio για να χρησιμοποιούν την τεχνολογία blu ray.. μέσα σε λίγους μήνες από τότε το blu ray συνέτριψε το HD-DVD.. και όλες οι HD ταινίες πορνό που έχουν βγει είναι σε blu-ray και ελάχιστες έως καθόλου σε HD-DVD...

3)και γενικότερα το blu ray σαν πρότυπο ανθεί βγαίνουν χιλιάδες τίτλοι και μάλιστα στα επόμενα 1,2 χρονια θα έχουν ξεπεράσει σε αριθμό τα DVD αν δεν το έχουν κάνει ήδη.. τελευταία φορα που τσέκαρα ήταν πέρσι και ήταν αρκετά κοντά {λαμβάνοντας υπόψη ότι ήταν φρέσκο προϊόν})

Αν και άργησα να απαντήσω... Ναι αμέ. Ο αριθμός καταστημάτων, αν θυμάμαι καλά, είναι μεγάλος. Αν δε κάνω λάθος, 100 σε όλη την Ελλάδα.

Ναι ρε γαμώτο δεν μπορώ να βρω κανένα seven κοντά.. όλο μάπα DVDάδικα βρίσκω που στην καλύτερη περίπτωση να χαρακτηρίζονται μέτρια που σημαίνει ότι ανταγωνίζονται σε παροχές ποιότητα ποικιλία και service το dvd club του χωριου μου :P

Οτιδήποτε είναι σε πλαστική μορφή πολυμερίζεται...Κοινώς χάνει τις ιδιότητές του και αλλοιώνεται (βλέπε CD/DVD/Blu-ray) με το χρόνο.Δεν είναι λίγες οι φορές που δισκάκια CD/DVD δεν είναι καν αναγνωρίσιμα τα δεδομένα τους ακόμα και από ειδικά προγράμματα που εξειδικεύονται στο recovery των CD/DVD.

Αντίθετα οι σκληροί δίσκοι, αν εξαιρέσεις τυχόν αστοχία υλικού ή κακή χρήση (βλέπε πτώση) είναι μακράν το ανθεκτικότερο μέσο.

Το οτι είναι πολύ πιο περίπλοκοι σαν συσκευές με κινούμενα μέρη δεν τους κάνει απαραίτητα και πιο επιρρεπείς στις κάθε είδους φθορές σε σχέση με ένα πολυκαρβονικό πλαστικό...

Από το 1993 που ασχολούμαι με τα pc δεν μου έχει χαλάσει ούτε μισός σκληρός δίσκος ακόμα και από δίσκους που ήταν σε αχρηστεία για πολλά χρόνια και όταν χρειάστηκε λειτούργησαν και μάλιστα υποδειγματικά.

Αντιθέτως, σε CD/DVD όλα αυτά τα χρόνια είχα ουκ ολίγες απώλειες...

Καταρχήν τα δεδομένα στα blu-ray αλλα και γενικά σε κάθε δίσκο (CD DVD κτλ) ΔΕΝ είναι γραμμένα πάνω σε πλαστικό.. και γενικά είναι εντελώς λάθος ότι γραφεις... ένα μπλού ray μπορεί χαλαρά να αντέξει 50 χρονια .. ένας δίσκος(HDD κτλ) σε απραξία μπορεί κάλλιστα να απομαγνητιστεί ειδικά αν είναι από τους πιο πρόσφατους (Γιατί έχουν μικρότερα μαγνητικά πεδία και άλλες τεχνολογίες που επηρεάζουν αρνητικά την πολυετή απραξία δηλαδή το να κάθεται ο δίσκος χωρίς να πάρει ρεύμα για πολύ καιρό )

Έπειτα ένας από τους κυριους λόγους της χρήσης του blu ray (πέρα από τις ταινίες πορνό :P ) είναι το back up... 50GB ανά δίσκο με ένα δυο euro (έχει και δίσκους με 128 GB ) είναι ότι πρέπει για back up!

Τώρα για το αν δεν διαβάζονται κάποιοι δίσκοι κτλ έχει να κάνει είτε με το ότι κατά την διάρκεια που γράφτηκαν υπήρχε κάποιο hardware/software πρόβλημα είτε ότι έχουν κακομεταχειριστεί (έχουν πέσει έχουν με μεγάλη δύναμη χιλιογρατζουνιστει"κτλ )

Τέλος δεν υπάρχει περίπτωση (τουλάχιστον μεγαλύτερη από το 0.0001%) να έχει εγγραφει σωστά -δηλαδή ούτε το hardware να έκανε κάποιο λάθος ούτε το software- ένας δίσκος και χωρίς να τον πειράξεις να μην διαβάζεται....

Σημείωση: τα πλαστικά δημιουργούνται μέσω του πολυμερισμού (αποτελούνται από ενώσεις πετρελοειδών η φυσικού αεριου) δεν κινδυνεύουν στα καλά του καθουμένου να πολυμεριστουν...

Δημοσ.

Ας μην ξεχνάμε όλους τους ταινιόφιλους που δεν είναι τεχνολογικά τόσο ψαγμένοι. Ένας πενηντάρης δεν θα κάτσει να ψάχνει τορεντάδικα, υπότιτλους και πως να τους περάσει στην ταινία και άλλα τέτοια. Θέλει ένα player κάτω απ' την τηλεόραση και την ταινία του σε δισκάκι να την βάλει στο tray και να την απολαύσει χωρίς να πρέπει να περάσει από υπολογιστή κλπ. Μην βλέπουμε μόνο τους εαυτούς μας που γνωρίζουν από Υ/Η και τους αρέσει να τους σκαλίζουν.

Πάντως οι ταινίες σε blu-ray είναι ακριβές, λες και η sony θέλει να βγάλει τα σπασμένα του beta.

Δημοσ.

Ας μην ξεχνάμε όλους τους ταινιόφιλους που δεν είναι τεχνολογικά τόσο ψαγμένοι. Ένας πενηντάρης δεν θα κάτσει να ψάχνει τορεντάδικα, υπότιτλους και πως να τους περάσει στην ταινία και άλλα τέτοια. Θέλει ένα player κάτω απ' την τηλεόραση και την ταινία του σε δισκάκι να την βάλει στο tray και να την απολαύσει χωρίς να πρέπει να περάσει από υπολογιστή κλπ. Μην βλέπουμε μόνο τους εαυτούς μας που γνωρίζουν από Υ/Η και τους αρέσει να τους σκαλίζουν.

Πάντως οι ταινίες σε blu-ray είναι ακριβές, λες και η sony θέλει να βγάλει τα σπασμένα του beta.

Καλά είναι και αυτή η κατηγορια που λες εσύ.. αλλα μην λέμε ότι θέλουμε.. κανένα streamed video και κανένα mkv δεν πρόκειται να έχει την ποιότητα και το "πακέτο" ενός blu ray... (εκτος αν το mkv είναι μέγεθος 60GB... )

Το blue ray το βάζεις και δουλεύει μπαμ μπαμ ούτε χρόνος για download (που άντε ξεχνα τα 60GB.. αλλα έστω τα 6 GB είναι ΠΟΛΛHΣ χρόνος αναμονής ειδικά για τις ελληνικές συνδέσεις...) ok θα πούνε κάποιοι με 2GB και κάτι, βλέπεις 720p... ναι θα απαντήσω εγώ αλλά τι 720p?? ΚΑΜΙΑ σχέση με την ποιότητα του "real thing" (που είναι και 1080..)

Μετά όπως είπα είναι και το "πακέτο" η αίσθηση δηλαδή άνεσης και πολυτελειας.. βάζεις κάτι παίζει άμεσα με φουλ επιδόσεις και δεν είναι μονο η ταινία! είναι και τα special features είναι και τα τυχών παιχνιδάκια και easter eggs συνεντεύξεις soundtrack κτλ όλα αυτά συμβάλουν στην αίσθηση και την συνολική εμπειρία μιας ταινίας σε blu ray..

Με τα torrent παίρνεις σκέτη την ταινία συμπιεσμένη.. το ίδιο και με τα stream...

Ναι συμφωνώ ότι παλεύονται πλέον τόσο τα stream όσο και τα download από θέμα ποιότητας (και εγώ πολλές φορες τα τιμώ) αλλα μην λέμε και ότι θέλουμε η ποιότητα δεν είναι ίδια σε καμια περίπτωση.. εκτος και αν τα βλέπετε όλα από μια CRT οθόνη με μονοφωνικό ήχο.. τότε πάω πάσο..

Δημοσ.

Καταρχήν τα δεδομένα στα blu-ray αλλα και γενικά σε κάθε δίσκο (CD DVD κτλ) ΔΕΝ είναι γραμμένα πάνω σε πλαστικό.. και γενικά είναι εντελώς λάθος ότι γραφεις... ένα μπλού ray μπορεί χαλαρά να αντέξει 50 χρονια .. ένας δίσκος(HDD κτλ) σε απραξία μπορεί κάλλιστα να απομαγνητιστεί ειδικά αν είναι από τους πιο πρόσφατους (Γιατί έχουν μικρότερα μαγνητικά πεδία και άλλες τεχνολογίες που επηρεάζουν αρνητικά την πολυετή απραξία δηλαδή το να κάθεται ο δίσκος χωρίς να πάρει ρεύμα για πολύ καιρό )

Έπειτα ένας από τους κυριους λόγους της χρήσης του blu ray (πέρα από τις ταινίες πορνό :P ) είναι το back up... 50GB ανά δίσκο με ένα δυο euro (έχει και δίσκους με 128 GB ) είναι ότι πρέπει για back up!

Τώρα για το αν δεν διαβάζονται κάποιοι δίσκοι κτλ έχει να κάνει είτε με το ότι κατά την διάρκεια που γράφτηκαν υπήρχε κάποιο hardware/software πρόβλημα είτε ότι έχουν κακομεταχειριστεί (έχουν πέσει έχουν με μεγάλη δύναμη χιλιογρατζουνιστει"κτλ )

Τέλος δεν υπάρχει περίπτωση (τουλάχιστον μεγαλύτερη από το 0.0001%) να έχει εγγραφει σωστά -δηλαδή ούτε το hardware να έκανε κάποιο λάθος ούτε το software- ένας δίσκος και χωρίς να τον πειράξεις να μην διαβάζεται....

Σημείωση: τα πλαστικά δημιουργούνται μέσω του πολυμερισμού (αποτελούνται από ενώσεις πετρελοειδών η φυσικού αεριου) δεν κινδυνεύουν στα καλά του καθουμένου να πολυμεριστουν...

1.Καταρχήν δεν ανέφερα πουθενά οτι τα δεδομένα ενός CD/DVD είναι αποθηκευμένα πάνω σε πλαστική επιφάνεια όπως εσύ αναφέρεις...

2.Τα δεδομένα στα CD/DVD είναι συνήθως γραμμένα σε λεπτό φύλλο αλουμινίου ή άλλου υλικού, ακόμη και κράματος και έχει γίνει σάντουιτς με στρώσεις συνήθως πολυκαρμπονέιτ για λόγους προστασίας από φθορές (βλέπε γρατζουνιές).

ΟΛΑ τα πλαστικά υλικά στον πλανήτη γη πολυμερίζονται.Είτε σου αρέσει είτε όχι.Και ΝΑΙ πολυμερίζονται στα καλά του καθημένου (πάντα σε βάθος χρόνου).Το γεγονός οτι τα δεδομένα σε ένα CD/DVD πολυκαιρινό δεν μπορούν να διαβαστούν συμβαίνει κυρίως για 2 βασικούς λόγους.Είτε η πλαστική επιφάνεια είναι ταλαιπωρημένη από γρατζουνιές, είτε επειδή το προστατευτικό πλαστικό λόγω ακριβώς του πολυμερισμού έχει αλλοιωθεί στη μάζα του και διαθλά την ακτίνα του λέιζερ σε λάθος σημείο.Όλα αυτά ανεξάρτητα εαν τα αποθηκευμένα δεδομένα είναι προστατευμένα και ανέπαφα μέσα στη μάζα του δίσκου...

Ο μόνος τρόπος να καταφέρεις να διαβάσεις ένα τέτοιο χαλασμένο CD/DVD είναι να του ξεκολλήσεις το προστατευτικό αυτό φίλμ.

Σε αρκετά πολυκαιρινά δισκάκια που έχουν περάσει κατά καιρούς από τα χέρια μου , μόνο σε 2 κατάφερα να αφαιρέσω επιτυχώς το φίλμ με λεπίδα και να καταφέρω να διαβάσω τα δεδομένα του.Συνήθως ο τρόπος με τον οποίο πρεσσάρονται δεν σου επιτρέπει να καταφέρεις να τα ξεκολλήσεις επιτυχώς.Συνήθως σπάνε σε κομμάτια.

3.Ένας σκληρός δίσκος (ειδικά σημερινής τεχνολογίας) είναι τρομερά δύσκολο εως αδύνατο να καταφέρεις να τον απομαγνητίσεις ακόμα και εαν τον έχεις ξεχασμένο στο ράφι για αρκετά χρόνια.Παράδειγμα δικής μου εμπειρίας ανέφερα στ προηγούμενο post και έχω και παραδείγματα από πολλούς φίλους με κάτι ξεχασμένους σκληρούς των 20GB...

4. Ένα blu-ray είναι η χειρότερη επιλογή για backup και από θέμα κόστους, και από θέμα ταχύτητας...

10 ευρώ έχει ένα φτηνό 50GB blu-ray μιας χρήσης και σε ταχύτητα εγγραφής 4Χ...

Δες πόσο χρόνο θέλεις να κάψεις ένα δισκάκι τέτοιο και δες μετά τον αντίστοιχο χρόνο που θα σου έπαιρνε η ίδια εγγραφή σε έναν φτηνιάρικο σκληρό δίσκο...

50GB->10 ευρώ άρα 40 δισκάκια συνολικής χωρητικότητας 2ΤΒ κάνουν 400 ευρώ....

Αντίστοιχα ένας δίσκος 2ΤΒ κάνει 65-70 ευρώ...

Πες μας και πόσες μέρες θέλεις για να κάψεις 40 blu-ray... :lol: :lol: :lol:

Δημοσ.

πολύ σωστός ο tarantules ! και εγώ αυτό ακριβώς θέλω να πω. Για backup υπάρχουν λύσεις, αγοράζεις και NAS με μερικούς 2Tb πάνω και με raid 1,5,10 Κ.α. και το έχεις για χρόνια. Αρκεί οι δίσκοι να μην είναι τίποτα WD green που έχω χωματερές από τέτοιους στο μαγαζί που δούλευα. Ψοφάγαν ο ένας μετά τον άλλο ειδικά ο 1TB.

To blu ray είναι η απόλυτη αποτυχία για εμένα, οι τιμές είναι αρκετά απαγορευτικές (για εδώ). Όταν βγάζεις βασικό μισθό ειδικά, στο εξωτερικό βγάζεις 3 χιλιάρικα και έχεις 1000Ευρώ για να τα τρώς και σε burger, εδώ ούτε τσίχλες δεν μπορείς να πάρεις!

Δημοσ.

1.Καταρχήν δεν ανέφερα πουθενά οτι τα δεδομένα ενός CD/DVD είναι αποθηκευμένα πάνω σε πλαστική επιφάνεια όπως εσύ αναφέρεις...

2.Τα δεδομένα στα CD/DVD είναι συνήθως γραμμένα σε λεπτό φύλλο αλουμινίου ή άλλου υλικού, ακόμη και κράματος και έχει γίνει σάντουιτς με στρώσεις συνήθως πολυκαρμπονέιτ για λόγους προστασίας από φθορές (βλέπε γρατζουνιές).

ΟΛΑ τα πλαστικά υλικά στον πλανήτη γη πολυμερίζονται.Είτε σου αρέσει είτε όχι.Και ΝΑΙ πολυμερίζονται στα καλά του καθημένου (πάντα σε βάθος χρόνου).Το γεγονός οτι τα δεδομένα σε ένα CD/DVD πολυκαιρινό δεν μπορούν να διαβαστούν συμβαίνει κυρίως για 2 βασικούς λόγους.Είτε η πλαστική επιφάνεια είναι ταλαιπωρημένη από γρατζουνιές, είτε επειδή το προστατευτικό πλαστικό λόγω ακριβώς του πολυμερισμού έχει αλλοιωθεί στη μάζα του και διαθλά την ακτίνα του λέιζερ σε λάθος σημείο.Όλα αυτά ανεξάρτητα εαν τα αποθηκευμένα δεδομένα είναι προστατευμένα και ανέπαφα μέσα στη μάζα του δίσκου...

Ο μόνος τρόπος να καταφέρεις να διαβάσεις ένα τέτοιο χαλασμένο CD/DVD είναι να του ξεκολλήσεις το προστατευτικό αυτό φίλμ.

Σε αρκετά πολυκαιρινά δισκάκια που έχουν περάσει κατά καιρούς από τα χέρια μου , μόνο σε 2 κατάφερα να αφαιρέσω επιτυχώς το φίλμ με λεπίδα και να καταφέρω να διαβάσω τα δεδομένα του.Συνήθως ο τρόπος με τον οποίο πρεσσάρονται δεν σου επιτρέπει να καταφέρεις να τα ξεκολλήσεις επιτυχώς.Συνήθως σπάνε σε κομμάτια.

3.Ένας σκληρός δίσκος (ειδικά σημερινής τεχνολογίας) είναι τρομερά δύσκολο εως αδύνατο να καταφέρεις να τον απομαγνητίσεις ακόμα και εαν τον έχεις ξεχασμένο στο ράφι για αρκετά χρόνια.Παράδειγμα δικής μου εμπειρίας ανέφερα στ προηγούμενο post και έχω και παραδείγματα από πολλούς φίλους με κάτι ξεχασμένους σκληρούς των 20GB...

4. Ένα blu-ray είναι η χειρότερη επιλογή για backup και από θέμα κόστους, και από θέμα ταχύτητας...

10 ευρώ έχει ένα φτηνό 50GB blu-ray μιας χρήσης και σε ταχύτητα εγγραφής 4Χ...

Δες πόσο χρόνο θέλεις να κάψεις ένα δισκάκι τέτοιο και δες μετά τον αντίστοιχο χρόνο που θα σου έπαιρνε η ίδια εγγραφή σε έναν φτηνιάρικο σκληρό δίσκο...

50GB->10 ευρώ άρα 40 δισκάκια συνολικής χωρητικότητας 2ΤΒ κάνουν 400 ευρώ....

Αντίστοιχα ένας δίσκος 2ΤΒ κάνει 65-70 ευρώ...

Πες μας και πόσες μέρες θέλεις για να κάψεις 40 blu-ray... :lol: :lol: :lol:

Με συγχωρείς αλλα παραπληροφορείς το γεγονός ότι υπάρχει η τιμή 10 euro ανά BR δεν σημαίνει ότι το φτηνότερο κάνει 10 euro... http://www.amazon.com/Blu-ray-Blank-Memorex-Write-Single/dp/B002YSH6FI

http://www.amazon.com/Verbatim-97237-Blu-ray-Double-Recordable/dp/B003S51GUC/ref=sr_1_1?s=electronics&ie=UTF8&qid=1308914928&sr=1-1

http://www.skroutz.gr/c/472/cd-dvd-media.html?keyphrase=bd-r

Πολυμερισμός ονομάζεται η συνένωση μικρών μορίων (μονομερή) που ως προϊόν έχει τον σχηματισμό ενός μεγαλύτερου μορίου, που ονομάζεται πολυμερές.

Άρα συμβαίνει σε μονομερή μόρια κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες... το πλαστικό είναι πολυμερές άρα δεν γίνεται να πολυμεριστεί (εκτος από ειδικές περιπτώσεις κάτω από ειδικούς παράγοντες)

και γενικά στο πολυμερισμό κάτι "μετατρέπεται" σε κάτι άλλο.. δηλαδή αν πολυμεριστεί το πλαστικό δεν θα θολώσει... θα γίνει πχ υγρό.. η κάτι άλλο τέλος πάντων από πλαστικό.. (και το ξέρω ότι δεν είπες ότι οι δίσκοι γράφονται σε πλαστικό.. αλλα είπες ότι το πλαστικό μπορεί να επηρεάσει τον δίσκο... που είναι το ίδιο πράμα.. )

μετά δεν ξέρω πόλους σκληρούς δίσκους να άντεξαν 50 χρονια...

Τέλος το "x4" του BR δεν είναι η ίδια ταχύτητα με το "x4" του DVD όπως και το "x4" του DVD δεν είναι το ίδιο με το "x4" του CD... ο ρυθμός μετάδοσης δεδομένων κατά μια εγγραφη "x16" ενός dvd είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ από τον ρυθμό εγγραφης "x48" σε ένα cd!!

Τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς τα kbps αλλα φαντάζομαι στο nero η σε κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα θα αναφέρονται οι σχετικές ταχύτητες.. το x4 λοιπόν είναι αρκετά γρήγορο ποσο μάλλον το x6...

• Super Moderators
Δημοσ.

μετά δεν ξέρω πόλους σκληρούς δίσκους να άντεξαν 50 χρονια...

Τέλος το "x4" του BR δεν είναι η ίδια ταχύτητα με το "x4" του DVD όπως και το "x4" του DVD δεν είναι το ίδιο με το "x4" του CD... ο ρυθμός μετάδοσης δεδομένων κατά μια εγγραφη "x16" ενός dvd είναι ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ από τον ρυθμό εγγραφης "x48" σε ένα cd!!

Τώρα δεν θυμάμαι ακριβώς τα kbps αλλα φαντάζομαι στο nero η σε κάποιο αντίστοιχο πρόγραμμα θα αναφέρονται οι σχετικές ταχύτητες.. το x4 λοιπόν είναι αρκετά γρήγορο ποσο μάλλον το x6...

ουσιαστικά ούτε cd/dvd/BD ξέρεις που να έχουν αντέξει τόσο :P

προφανώς δεν είναι ίδιο το 4Χ του BD με το αντίστοιχο του DVD και του CD αλλά και πάλι είναι αρκετά πιο αργό από το να μεταφέρει data σε HDD..

Δημοσ.

Βασικά το googlάρα.. όπως βλέπεις εδώ: http://www.osta.org/technology/dvdqa/dvdqa4.htm το "x5" του DVD είναι περίπου 6 MB ανά δευτερόλεπτο που ισούται με το "x54" του CD!!!

Το "x1" του Μπλού ray είναι 36Mbps άρα το "x4" είναι 144 Mbps η αλλιώς 18 MB ανά δευτερόλεπτο δηλαδή ισούται σχεδόν με το "x16" του DVD...

Το "x6" είναι 27 MB ανά δευτερόλεπτο δηλαδή περίπου "x21" σε ταχύτητα DVD...

@ ThReSh Καταρχήν είναι ολοφάνερο ότι αντέχουν περισσότερο μιας και είναι πολύ πιο απλή κατασκευή.. όσο πιο πολύπλοκο ένα πράμα τόσο πιο εύκολα φθείρεται δεν χρειάζεται να είσαι επιστήμονας..

Έπειτα το 50 χρονια το είπα με βάση τα στοιχεια της Sony...

EDIT: Με πρόλαβε ο pagratios .. να ξεκαθαρίσω επειδή και αυτός το ανέφερε.. δεν είπα ότι τα BR είναι καταλληλότερα για BU λόγο της ταχύτητας σε σχέση με έναν HDD η SSD... δηλαδή μην τρελαθούμε! τις ταχύτητες τις ανάφερα επειδή προφανώς ο tarantules ανέφερε το "x4" ως κάτι πολύ αργό.. προφανώς επειδή θα το σύγκρινε με το x4 του DVD recorder του..

• Super Moderators
Δημοσ.

Fedona έτσι κι αλλιώς κανείς μας δεν κρατάει δίσκο τόσο πολύ...

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...