johnieXoX Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 ναι, μια χαρά δούλεψαν.. και με τρομερή οικονομία κατάφερα με τη μία συσκευασία να φτιάξω την 4870x2, και αφού πρώτα φουρνίστηκε.., πλέον λειτουργεί μία χαρούλα.. βέβαια, η κάρτα έχει απαλλαχθεί από τα πλαστικά της και έχει αποκτήσει 2 12cm ανεμιστηράκια να την φυσάνε 48 βαθμούς σε 2d mode στα windows και μέχρι 92 βαθμούς μετά από ένα 3ωράκι civ-V με λίγο ψάξιμο στο uguru δεν θα ακούγονται καθόλου τα δύο Coolermaster SickleFlow LED Fan Blue 120mm ενώ στη κανονική τους λειτουργία, ακούγονται μεν, αλλά είναι αρκετά πιο ήσυχα από το fan της κάρτας.. ιδιαίτερα στο full load της..
Thanos1972 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Ρε johnie,το thermal pad αυτο κολλαει και μονο του?δηλαδη θα κρατησει μια ψυχτρα στα πλαγια?καταλαβες γιατι ρωταω ε? Παντως αφου καταφερες και φουρνησες την 4870Χ2 και δουλευει εισαι τυχερος.η προηγουμενη καρτα μου.πολυ δυνατη.και δεν θα την αλλαζα απλα παρατησα τα παιχνιδια......και ηταν κριμα να καθεται και να καιει τοσο ρευμα. Μωρε μου ψοφησε μια 1950 pro προσφατα.λες να την φουρνισω και εγω?για πες μπαμ μπαμ την διαδικασια.
juno12 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Ρε johnie,το thermal pad αυτο κολλαει και μονο του?δηλαδη θα κρατησει μια ψυχτρα στα πλαγια?καταλαβες γιατι ρωταω ε? όχι δεν κολλάει αυτό το pad. το akasa μάλλον θα σου κάνει καλύτερα.
johnieXoX Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 30 Ιουνίου 2011 Με ποσότητα για να καλύπτει τα 8 memory chips μπορούσε να κρατήσει την μεταλλική πλάκα της κάρτας, αλλά υποθέτω ότι με την θερμότητα θα μαλάκωνε και έπεφτε... είναι αρκετά εύπλαστο. Βασικά, είναι σαν θερμοαγώγιμη πάστα σε λίγο πιο σταθερή μορφή, Όσο για το φούρνισμα, προφανώς και δεν χάνεις κάτι αφού η κάρτα σου έχει χαλάσει.. Η διαδικασία αρκετά εύκολη. Εγώ την έλυσα την κάρτα εντελώς, την έπλυνα μέχρι να φύγει κάθε ίχνος πάστας και thermal pad, την άφησα να στεγνώσει καλά καλά, και στη συνέχεια ζέστανα το φούρνο κοντά στους 200 οC και έβαλα την κάρτα για περίπου 7 λεπτά. Στο φούρνο την ακούμπησα σε σχάρα του φούρνου, πάνω σε αλουμινόχαρτο και έχοντας φτιάξει τέσσερα μπαλάκια από αλουμινόχαρτο για να πάει η κάρτα στις άκρες της. Γενικά διάβασα για μέχρι 220 oC και 12 λεπτά. Μετά την αφήνεις να κρυώσει, βάζεις pads και πάστα, την ξαναδένεις και την δοκιμάζεις.. Εμένα πριν την φουρνίσω, μου έβγαζε παντού γραμμές, σε σημείο να μην βλέπεις τίποτα, άλλοτε δεν έμπαινε στα windows και στο τέλος το ip35 proδεν έβρισκε το bios της κάρτας και δεν άνοιγε καθόλου το pc...
caution Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 10 Ιουλίου 2011 Αν και αργά, for future reference - βλέπω και πράμα από Phobya εδώ
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.