Nikosgiann Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 με μιάμιση ώρα διακοπή δε λιώνουν στον καταψύκτη βρε τα παγάκια,άσε που όταν έβγαινα περιπολικό καλοκάιρι στη Πάρνηθα είχα παγάκια μαζί μου σε ισοθερμικό τσαντάκι,πάγος για ένα 8ωρο. ρε συ ipal το ότι μπορείς να πιείς εσπρέσσο στη μέση του πουθενά,στη κορυφή του βουνού, το καϊμάκι θα μας λείψει; Mη τα θέλουμε όλα δικά μας. εισαι αστυνομικος? στο θεμα τωρα,παλια οι ανθρωποι κουβαλαγανε το νερο απο τα πηγαδια κ τωρα αν δεν εχουμε εσπρεσσο σπιτι απο μηχανη θα μας πεσει ο κωλος
kwstas_pap Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Για βάλε κάνα link με την έρευνα... Να ξέρω αν θα αρχίσω να ανησυχώ ή θα το παραπέμψω στον Χαρδαβέλα το θέμα. ένα googlάρισμα και ιδού (μεταξύ δεκάδων όμοιων δημοσιευμάτων) : εδώ
stigmes Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 ένα googlάρισμα και ιδού (μεταξύ δεκάδων όμοιων δημοσιευμάτων) : εδώ για να υπερβεί κάποιος τα ανώτατα εγκεκριμένα όρια θα πρέπει να καταναλώσει τουλάχιστον 20 κάψουλες καφέ την ημέρα ή 200 στιγμιαίους καφέδες. αρα?
xouzel Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Bialetti Moka Express Espresso Maker, 3 Cup και με κομμένο ρεύμα από τη ΔΕΗ πάλι πίνω το φρεντάκι μου. ο νέος είναι ωραίος αλλά ο "αρχαίος" γνωρίζει καλύτερα. Ελεος "αρχαιε" μου ;; Εχεις πιει espresso απο αυτο το μαραφετι ;; Κι αν ναι, σου αρεσε ;; Συγνωμη, αλλα ειμαι της αποψης οτι ο καφες ειναι μια απολαυση κι οχι μονο ενας τροπος για να ανοιγει το ματι μας το πρωι !!!
sphinxgr Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 ψάξτε λίγο το θέμα με τις κάψουλες.. πέραν του οικονομικού που είναι αρκετά σοβαρό θέμα, έρευνα τις βγάζει όλες ανθυγιεινές.... Ισχύει
briemann Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 http://www.amazon.co.uk/NESCAF%C3%89-Piccolo-Krups-KP100640-Pressure/dp/B003LL2FTE/ref=sr_1_1?ie=UTF8&qid=1309015309&sr=8-1 55-58 euro περίπου. Οι 64 κάψουλες κοστίζουν πάνω από 15? αναλόγως τις κάψουλες αλλά έτσι και αλλιώς ναι πάνω...επιπλέον μη ξεχνάς τη διαφορετική πρίζα Ισχύει απορώ με τους δημοσιογράφους και αυτούς που αναπαράγουν αυτές τις 'έρευνες'(δεν εννοώ τον sphinxgr)...είναι δυνατόν οι ειδικοί επιστήμονες να λένε ότι άμα πιω 200 στιγμιαίους καφέδες σε μια ημέρα θα κινδυνέψω από το φουράνιο; έλεος... τίποτα άλλο...
kwstas_pap Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 OFF TOPIC: σκεφτείτε το πιο σφαιρικά.. αν τσεκάρουμε πόσα πράγματα μας αφήνουν κάποιο ανθυγιεινό ίχνος αλλά είναι σε αμελητέα ποσότητα που θεωρείται ακίνδυνο τότε στο σύνολο ίσως βρούμε ότι δεχόμαστε τεράστιες ποσότητες που τελικά κάποτε θα τις..νιώσουμε! Για παράδειγμα: Λένε ότι το wifi εκπέμπει σε συχνότητα που δεν μας επιρρεάζει αρνητικά. Επίσης ότι τα κινητά δεν μας "ενοχλούν" όταν μιλάμε 1-2 λεπτά (ή ότι έχει πει ο καθένας) με κοινό παρανομαστή το ίδιο με το προηγούμενο. Η βάση του ασύρματου τηλέφωνο να είναι μακριά από υπνοδωμάτιο. (γενικά πάντως εκπέμπει συνεχώς είτε μιλάμε είτε όχι) Για τα κατσαρολικα κτλ ισχύει οτι: Τα αντικολλητικά τεφλόν (σχεδόν όλα τα τηγάνια της αγοράς (αλλά και οι επφάνειες απο τοστιέρες κτλ)) πρέπει να καταργηθούν λόγω καρκινογόνων ρύπων που εκπέμπονται με την θέρμανση. Να μη βάζουμε ζεστό/καυτό ή παγωμένο φαγητό σε ΑΛΟΥΜΙΝΕΝΙΑ & ΠΛΑΣΤΙΚΑ (δηλαδή φαγητό σε τάπερ στο ψυγείο ή σε μεμβράνη , σακουλάκια στην κατάψυξη) γιατί με την θερμότητα/ψύξη εκλύονται διοξίνες κατευθείαν μέσα στο φαγητό. (εννοείται όχι πλαστικά στον φούρνο μικρκυμάτων - αυτά που λένε οτι είναι κατάλληλα απλά εννοούν ότι δεν λιώνει το πλαστικό και όχι δεν εκλύουν διοξίνες) όλα τα παραπάνω αφήνουν ένα ίχνος.. μετρήστε τώρα πόσα "τρώμε" καθημερινά! Οπότε μπορεί για κάθε ένα να είναι αμελητέα ποσότητα.. αλλά είναι τόσα πολλά που το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να περιορίζουμε όσα γνωρίζουμε.. πάντα θα υπάρχει κάτι που θα μας κάνει κακό και θα το μάθουμε ύστερα από χρόνια. (δυστυχώς υπάρχουν δεκάδες ακόμα αντίστοιχα στοιχεία για αυτό πρέπει να είμαστε καχύποπτοι για τι μας προσφέρεται να κάνουμε.. υπάρχει οδηγία που είχε κυκλοφορήσει η γερμανική κυβέρνηση σχετικά με το wifi (2007).. η έρευνα συμβούλευε να το αποφεύγουμε γιατί "σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή ακόμα και όταν δεν έχουμε εμείς στο σπίτι μας wifi, δεχόμαστε τα "κύματα" από τα γειτονικά σπίτια. Άρα να συνετιστούνε όλοι και να καταλάβουν τον κίνδυνο που διατρέχουν") σόρρυ για το offtopic..
SilverCloak Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 ένα googlάρισμα και ιδού (μεταξύ δεκάδων όμοιων δημοσιευμάτων) : εδώ Καλέ μου συνωμοσιολόγε, το link που έβαλες αναφέρει το φουράνιο ως πηγή της επικινδυνότητας. Όπως λέει και το άρθρο που παρέθεσες αλλά και αυτό της βικιπαιδειας, είναι εξαιρετικά πτητικό--> εξατμίζεται σε θερμοκρασία δωματίου. (μην συζητήσω για τη διατύπωση του άρθρου. Κατάλαβε κανείς τι λέει; : "Ο λόγος για τον οποίο εμφανίζονται οι υψηλές αυτές συγκεντρώσεις οφείλεται στις ερμητικά κλειστές κάψουλες, προκειμένου να αποφευχθούν απώλειες του εξαιρετικά πτητικού φουρανίου, επειδή οι συγκεκριμένες καφετιέρες εφαρμόζουν μεγαλύτερη πίεση με καυτό νερό, για τη “δημιουργία” του ροφήματος» εξηγεί ο Santos.") Μιας και δεν έχω συνδέσει την εσπρεσομηχανή με τη φλέβα μου απευθείας, δεν κινδυνεύω και πολύ, πιστεύω. Άλλη μελέτη προς κατάρριψη ή προς μόρφωση;
kwstas_pap Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Πιο κατανοητός από το προηγούμενο post μου δεν μπορώ να γίνω. σόρρυ για το off topic.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.