Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ας πρόσεχε, τι τα ήθελε τα μεγαλεία και υπερμεγέθη ......Να καθόταν στο κλασικό στιλ του onlineshop, τα λάθη πληρώνονται...

• Απαντ. 272
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

Μια απαντηση στον φιλο με τα 17χρονα. Τα 70 e-shop points ανα την Ελλαδα ηταν ολα ιδιοκτητα. Το franchise που ειδες αρχισε οταν ηρθαν τα δυσκολα και ανεβηκε στο site τα περασμενα Xmas. Δεν νομιζω οτι υλοποιηθηκε ποτε αφου απο τοτε δεν εχει ανοιξει καποιο καινουριο καταστημα παρα μονο εχουν κλεισει.

Επισης, αλλη μια απαντηση στον φιλο που λεει οτι το e-shop πουλουσε με μια χαρα κερδη. Η εταιρια ειναι ΑΕ που σημαινει οτι δημοσιευει τους ισολογισμους της. Δεν νομιζω να γνωριζεις να διαβαζεις ισολογισμους αλλα βρες καποιον γνωστο να σου δειξει και οταν δεις οτι με 150 μυρια τζιρο ειχε καθαρα κερδη 1.7 μυρια ελα πες μου μετα με τι κερδος πουλουσε. Δεν χρειαζεται καν να δουλευεις/ες εκει για να γνωριζεις ποσο χαμηλα ηταν τα ποσοστα κερδους.

Τελος, δεν ειμαστε εδω για να κατακρινουμε η να κραξουμε το e-shop αλλα να δωσουμε ο καθενας το σχολιο του για το τι συνεβη με μια μεγαλη εταιρια πληροφορικης στην Ελλαδα. Φυσικα, ο καθενας θελει να μοιραστει την κακη η καλη του εμπειρια και φυσικα συμφωνα με αυτη να εκφερει και την αποψη του. Αυτο που δεν μπορω να χωνεψω εγω ειναι πως μια εταιρια παιρνει βραβειο για τα σταθερα οικονομικα της απο εναν διεθνη οικο αξιολογησης (ICAP) την ιδια στιγμη που ειχαμε καθυστερησεις σε μισθοδοσιες ανω των 15 ημερων το καλοκαιρι που μας περασε. Αυτο το βραβειο να ξερετε ειχε γινει insider joke στους εργαζομενους τοτε που το πηρε η εταιρια και το πιο γελοιο ηταν οτι βγηκε εντολη να ενσωματωθει στην υπογραφη ολων των mail του προσωπικου :D

Δημοσ.

.... Η εταιρια ειναι ΑΕ που σημαινει οτι δημοσιευει τους ισολογισμους της. Δεν νομιζω να γνωριζεις να διαβαζεις ισολογισμους αλλα βρες καποιον γνωστο να σου δειξει και οταν δεις οτι με 150 μυρια τζιρο ειχε καθαρα κερδη 1.7 μυρια ελα πες μου μετα με τι κερδος πουλουσε.....

Οι ισολογισμοί όλων των Ελληνικών ΑΕ είναι fake, για να φοροδιαφεύγουν. Αν υποθέσουμε ότι τα νούμερα που αναφέρεις, είναι ακριβή το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι ο ισολογισμός έχει μαγειρευτεί για να παρουσιάζει καθαρά κέρδη 1,13% επί του τζίρου.

Ο κόσμος πριν δύο χρόνια έπαιρνε καταναλωτικό δάνειο για να αγοράσει PC και να πάει διακοπές αλλά τώρα "τζού-τζου". Αυτή είναι η αιτία του προβλήματος και επηρεάζει τους πάντες και το μικρομάγαζο και το e-shop και το κάθε κατάστημα του είδους.

Είχα ακούσει κάποτε τον όρο "χλιδάνεργος", άνεργος που αγοράζει iPhone με πιστωτική κάρτα. Η ποιότητα τις πελατείας έκρινε και την τύχη του καταστήματος.

Δημοσ.

Χαίρομαι αφάνταστα!!!έχω μαγαζί με Η/Υ και SERVICE και είμαι πάρα πολύ ικανοποιμένος με αυτή την εξέλιξη.Ο κολοεταιρείες αυτές πουλάνε εμπορεύματα με λεφτά τραπεζών , όχι δικά τους , σε τιμές που ούτε εγώ αγοράζω σαν έμπορος.Κάτω του κόστους δλδ και όλοι μου έλεγαν αυτό το φορητό το έχεις πολύ ακριβά.Το E-SHOP το πουλάει πχ 50-100 φτηνότερα κλπ κλπ.Εγώ που είμαι μέσα στα πράγματα το ήξερα και τους έλεγα λογικό είναι αφού δεν πληρώνει όπως εγώ μετρητά ή το πολύ 3ΜΗΝΗ επιταγή μου , θα έχει τραγική κατάληξη όπως τόσοι και τόσοι άλλοι με εκατοντάδες ανέργους...Ακόμα και πολλοί φίλοι και συγγενείς πίστευαν ότι τους κορόιδευα.Και όλοι εσείς πηγαίνατε και ψωνίζατε από αυτά τα μαγαζιά και να η κατάληξη...Όπως όλη η Ελλάδα...καταχρεωμένη.Τώρα το άλλο λάθος που κάνετε είναι που ψωνίζετε από τα Γερμανομάγαζα τύπου saturn-media markt κλπ κλπ.Ε ρε γλέντια...υπαλληλάκια των γερμανών με 400 ευρώ και πολλά λέω το μήνα θα γίνετε.........................

μη χαιρεσαι ψωνιζουμε απο amazon.

Δημοσ.

Και όχι μόνο απο Amazon... να είναι καλά το ebay, το Play και πολλά ακομα. Έχω να πατήσω το πόδι μου σε μικρομάγαζο απο την εποχή του Νώε. Όχι μόνο για τις υψηλώτερες τιμές αλλά και επειδή ζητάς το ένα... "δεν το έχω", ζητάς το άλλο..."δεν το έχω", ε αντε γειά.

Δημοσ.

προτιμω να το παραγγειλω ονλινε απο ενα μικρομαγαζο που θα γλιτωσω ενα 10-15%,και ας περιμενω μια βδομαδα.

αλλα το να παω στο μαγαζι να το πληρωσω πανακριβο και να αργησει να το φερει?ουτε καν. :devil:

Δημοσ.

Αλλα μην νομιζετε οτι το Πλαισιο ειναι πολυ μακρια απο την χρεωκοπια,η γκαμα και η παρουσια προιοντων του εχει φτωχυνει οικτρα εδω και κατι μηνες.Εδω το Πασχα δεν ειχε κουτια υπολογιστων να πουλησει.Τα πραγματα ειναι ζορικα γενικως.

Έλεος το ότι κάποιος μειώνει την γκάμα του δεν σημαίνει ότι χρεοκοπεί... ΕΛΕΟΣ... που τα βρίσκετε πια... για όσους γνωρίζουν το Πλαίσιο είναι μία από τις ελάχιστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα τέτοιου μεγέθους, που πληρώνει τις υποχρεώσεις τις μετρητοίς στις 30-60 μέρες...

ΕΛΕΟΣ λοιπόν ξανά , ο καθένας ότι του κατέβει στο κεφάλι....

Δημοσ.

Συμφωνω με τον kfyros. Πες 20 e-shop points με 2 εργαζομενους Χ 12 μηνες! Εχουμε & λεμε, 20 Χ €700(που δεν το πιστευω)Χ12 για ενοικιο=€168,000 & 2Χ20Χ12Χ€600=€288,000 για μισθοδοσια των e-shop points, με μεροκαματα του τρομου! 1/2 εκατ. ευρω, λειτουργικα εξοδα των points, χωρις κοινοχρηστα, ΔΕΕς κλπ.

Λάθος τα μαθηματικούλια εδώ... ένας υπάλληλος των 600 euro καθαρά είναι κόστος για μια εταιρία μαζί με ικα, μικα, σικα περίποθ 850 €

οποτε 2x20x12x850 = 408,000 euro μισθοδωσία...

Για να δούμε τώρα λίγο και την ελληνική πραγματικότητα... Πως μπορεί κάποιος που πουλάει π.χ ASUS μητρική στην Ελλάδα να έχει ίδια τιμή με κάποιον που πουλάει στην Ευρώπη που το ΦΠΑ εδώ είναι 23% και που οι φορολογία άμεση και έμεση που πληρώνεις είναι 20-30% πάνω?? Απλά τα πράγματα ΔΕΝ μπορείς. Με λίγα λόγια δεν πουλάς τα ίδια προϊόντα. Πουλάς 2η διαλογής προϊόντα.

Τρελή ασάφεια... ΤΟ ίδιο ASUS που πωλείται στην Ελλάδα πουλείται και στην Αγγλία και στην Γερμανία... το ΦΠΑ δεν παίζει ρόλο κανένα μιλάμε για διαφορα 2-4 % peanuts σε σχέση με το συνολικό ποσό.... Όσον για το φόρο να μην το συζητήσουμε προφανώς δεν γνωρίζεις ότι στην αγγλία ο φόρος εισοδήματος είναι 40% από την πρώτη πένα..... Οι διαφορες είναι δύο που κάνουν τις τιμές διαφορετικές :

α)Στην αγγλία δουλεύονται γενικά επώνυμα και όχι OEM... αυτό που εχουμε εδώ το κάθε μαγαζί μικρό μεγάλο να φτιάχνει ένα Pc με την φίρμα του δεν υπάρχει πουθενά στην Ευρώπη.... τα pc περιορίζονται σε Ηp, IBM, mac klp.

β) που είναι πολύ λογικό.. δεν μπορεί ο έλληνας να ανταγωνιστεί την τιμή του ευρωπαίου πολύ απλά γιατί ο έλληνας εισάγει αριθμούς προϊόντων με βάση την ανάγκη της χώρας του (10.000.000 κατοίκους) επομένως έχει και τις ανάλογες τιμές , ενώ πχ ο γερμανός με βάση τις δικές του ανάγκες (70.000.000 κατοίκους) οπότε πέρνει και τις ανάλογες τιμες... Εξίσου και η δυνατότητα των πολυεθνικών (Μedia Markt κλπ) να ειναι ανταγωνιστικοί σε τιμές διατηρώνοντας θυρία μαγαζιά κλπ .... ακόμα ....

Δημοσ.

Οι ισολογισμοί όλων των Ελληνικών ΑΕ είναι fake, για να φοροδιαφεύγουν. Αν υποθέσουμε ότι τα νούμερα που αναφέρεις, είναι ακριβή το συμπέρασμα που βγάζουμε είναι ότι ο ισολογισμός έχει μαγειρευτεί για να παρουσιάζει καθαρά κέρδη 1,13% επί του τζίρου.

Ο κόσμος πριν δύο χρόνια έπαιρνε καταναλωτικό δάνειο για να αγοράσει PC και να πάει διακοπές αλλά τώρα "τζού-τζου". Αυτή είναι η αιτία του προβλήματος και επηρεάζει τους πάντες και το μικρομάγαζο και το e-shop και το κάθε κατάστημα του είδους.

Είχα ακούσει κάποτε τον όρο "χλιδάνεργος", άνεργος που αγοράζει iPhone με πιστωτική κάρτα. Η ποιότητα τις πελατείας έκρινε και την τύχη του καταστήματος.

Fake δεν είναι. Μαγειρεμένα είναι. Το παράδειγμα του ισολογισμού ήταν για να πάρει μια γεύση ο φιλός και ο κάθε απέξω απο την εταιρία για τα ποσοστά κέρδους. Τα νούμερα είναι κατα προσέγγιση αλλά πιστεψέ με ουκ ολίγες φορές προιοντα πωλουνται -15% απο την χονδρικη για λογους ανταγωνισμου - "κραχτικης". Η πλειοψηφια των προιοντων πωλουνται με μονοψηφιο ποσοστο κερδους το οποιο ισως αυξανεται ελαχιστα με τυχον rebates απο προμηθευτη η διανομεα. Και επειδη δεν ξερω την ιδιοτητα σου ουτε την επαφη σου με την αγορα...αμα ριξεις μια ματια στα ποσοστα κερδους των ενδυματων για παραδειγμα (τριψηφια ΜΟΝΟ), η καταναλωτικων ειδων (πολυ κοντα σε τριψηφια) θα καταλαβεις περιπου τι παιζει.

Οσον αφορα τα παρακατω σου σχολια για διακοποδανεια και εορτοδανεια...ευχαριστω πολυ. Η Αμερικανικη τραπεζικη κριση εσκασε λογω των subprime δανειων. Στεγαστικων κυριως αλλα γενικα τα νοικοκυρια ηταν υπερχρεωμενα. Την ιδια ταση ειχαμε και εδω εως οτου βγηκε στο φως οτι τα πολιτικα μας τζιμανια τα φαγανε ολα οποτε κλεισαν κ οι κανουλες των τραπεζικων χρηματοδοτησεων καθε ειδους. Ενω το ξεκινησες καλα και θα μπορουσες απλα να το συσχετισεις και να πεις οτι η ελλειψη ρευστοτητας στην αγορα φταιει για το κλεισιμο πολλων επιχειρησεων ειδικα σε προιοντικους τομεις που δεν θεωρουνται πρωτης αναγκης...το γυρισες στο επιπεδο της πελατείας το οποιο ειναι ψιλο-ασχετο. Η ελλειψη ρευστοτητας απο την αγορα γενικοτερα δεν εχει να κανει με το επιπεδο του πελατη.

Δημοσ.

Έλεος το ότι κάποιος μειώνει την γκάμα του δεν σημαίνει ότι χρεοκοπεί... ΕΛΕΟΣ... που τα βρίσκετε πια... για όσους γνωρίζουν το Πλαίσιο είναι μία από τις ελάχιστες επιχειρήσεις στην Ελλάδα τέτοιου μεγέθους, που πληρώνει τις υποχρεώσεις τις μετρητοίς στις 30-60 μέρες...

ΕΛΕΟΣ λοιπόν ξανά , ο καθένας ότι του κατέβει στο κεφάλι....

Ξέχασες άλλα 10 ΕΛΕΟΣ...έλεος!

Δημοσ.

κριμα για την εταιρεια

android.png

κριμα για τους εργαζομενους

μη χαιρεσαι ψωνιζουμε απο amazon.

γιατι του την σπας τωρα; :mrgreen: :mrgreen:
Δημοσ.

μην ξεχνας οτι οι μισθοι των ευρωπαιων εταιρων μας ,και ειδικα σε καποιες χωρες ,ειναι πολυ μεγαλυτεροι απο οτι στην ελλαδα ,ακομη και πρό κρίσης!!!!οποτε οι τιμες διαμορφωνονται και βαση αυτου του γεγονοτος !!!Και πολλα προιοντα ειναι ακριβοτερα στην ελλαδα και φθηνοτερα στο εξωτερικο οχι για τον αριθμο πλυθησμου ,αυτο δεν παιζει ρολο ,αλλα οι εισαγωγεις τι κομπινες κανουν(μεσαζοντες) ! στην ιταλια π.χ. η coca cola ειναι ακριβοτερη σε τιμη απο οτι στην ελλαδα ,και εχουν πληθυσμο περι τα 60 εκατ. και στη ρωσια εχει χαμηλοτερη τιμη με πληθυσμο τα 140εκατ. εκ των οποιων μονο τα 10εκατ. μπορουν να αγορασουν!!!!τα παρασκηνια ειναι πολλα που παιζουν στο εμποριο ,και μετραει και η κουλτουρα του καθε λαου ,το πως ψωνιζει!!!ο ελληνας αλλαζει κινητο καθε 6μηνο με χρονο ,και ο αμερικανος οταν χαλασει!!!!!

Συμβαίνουν τέτοια πράγματα στην Μέκκα του υπερκαταναλωτισμού;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.
  • Δημιουργία νέου...