Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το e-Shop για να αντιμετωπίσει το πρόβλημα ρευστότητας που αντιμετωπίζει κατέθεσε αίτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών για υπαγωγή στο άρθρο 99 ενώ με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε από το δικαστήριο ελήφθησαν προληπτικά μέτρα προστασίας του.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις το e-Shop εκτελεί ήδη πλάνο αναδιάρθρωσης και ζητάει στο διάστημα αυτό να μην πληρώνει τόκους για παλαιά βάρη.

43 εκατ. ευρώ υπολογίζονται οι υποχρεώσεις της εταιρείας από τα οποία τα 25 εκατ.ευρώ είναι οι οφειλές σε τράπεζες και τα υπόλοιπα 18 εκατ.ευρώ σε προμηθευτές.

Πάντα σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στη δημοσιότητα ήδη έχει ανασταλεί η λειτουργία 12 καταστημάτων.

Source.png Πηγή: newsit.gr

• Like 1
  • Απαντ. 272
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

οσο η ιστοσελιδα ειναι ανοικτη ναι θα λειτουργει κανονικα οταν κλεισει να εισαι ετοιος :eek: .Και ειπα να παω να παρω ενα headset απο εκει γαμ##3 :-( .

Δημοσ.

Κατά καιρούς έχουν ακουστεί διάφορα για τον "περίεργο" τρόπο με τον οποίο το e-Shop αντιμετώπιζε τον ανταγωνισμό, κατεβάζοντας τις τιμές κάτω από το κόστος. Αυτό που δεν μπορώ να καταλάβω είναι πως μια επιχείρηση, που διαφημίζει στην ιστοσελίδας της "Το 2008 η εταιρεία πραγματοποίησε κύκλο εργασιών 112 εκ ευρώ και σήμερα απασχολεί περισσότερους από 400 υπαλλήλους.", και με τίτλους όπως "ηλεκτρονικό κατάστημα της χρονιάς 2011", "Strongest Companies in Greece" και "e-shop της χρονιάς στα Tech Awards" καταφέρνει να χρωστάει τόσα πολλά λεφτά. Μου φαίνεται ότι μαζί τα φάγανε... :P

Δημοσ.

Τον τελευταίο καιρό σε κανένα απο τα προοιόντα του δεν υπήρχε διαθεσιμότητα.

Αν και γενικά ποτε δεν ηταν απο τις πρώτες μου επιλογές το συγκεκριμένο κατάστημα ειναι κρίμα αν κλείσει τελικα για ολο αυτον τον κόσμο που θα μείνει χωρίς δουλειά.

Δημοσ.

Πολυ κριμα και για τους εργαζομενους εκει,αλλα και για τον ανταγωνισμο.Ελπιζω να σωθουν εστω και με περικοπες.

Αλλα μην νομιζετε οτι το Πλαισιο ειναι πολυ μακρια απο την χρεωκοπια,η γκαμα και η παρουσια προιοντων του εχει φτωχυνει οικτρα εδω και κατι μηνες.Εδω το Πασχα δεν ειχε κουτια υπολογιστων να πουλησει.Τα πραγματα ειναι ζορικα γενικως.

Δημοσ.

Πολυ κριμα και για τους εργαζομενους εκει,αλλα και για τον ανταγωνισμο.Ελπιζω να σωθουν εστω και με περικοπες.

Αλλα μην νομιζετε οτι το Πλαισιο ειναι πολυ μακρια απο την χρεωκοπια,η γκαμα και η παρουσια προιοντων του εχει φτωχυνει οικτρα εδω και κατι μηνες.Εδω το Πασχα δεν ειχε κουτια υπολογιστων να πουλησει.Τα πραγματα ειναι ζορικα γενικως.

Εχουν κλείσει και μεγαλύτερες εταιρίες (βλ. Πουλιάδης) χωρίς να επηρεαστεί ιδιαίτερα η αγορά.

Μακάρι βέβαια να δημιουργηθούν προυποθέσεις για νέες επιχειρήσεις, πιο σοβαρές από το e-shop. Συνήθως από την υπεροψία τους κλείνουν οι πιο πολλοί.

Δημοσ.

εμένα πάντως το eshop ήταν από τις πρώτες επιλογές αν όχι η πρώτη.

έχω αφήσει πολλά χρήματα στο εν λόγω κατάστημα από το 2003 και μετά για ό,τι μπορείτε να φανταστείτε.

από χαρτιά εκτύπωσης και DVD μέχρι φορητό και τηλεόραση LCD. (αναλώσιμα, υπολογιστές, εκτυπωτές, ηχεία, κάρτες ήχου-γραφικών...) και αν σε αυτά υπολογίσω και όλους τους γνωστούς που έχω παρασύρει να κάνουν τους αγορές τους εκεί μιλάμε για μεγάλα ποσά.

τις λίγες φορές πάντως που χρειάστηκα (ή οι γνωστοί μου) service μέσω εγγύησης δεν είχα ποτέ πρόβλημα (αντικατάσταση μέσα σε λογικο χρόνο).

απορώ πάντως για τα παράπονα που κάνουνε πολλοί για το θέμα service.

κριμα πάντως αν κλείσει.

πως διάολο καταφέρανε να έχουν τόσα χρέη είναι απορίας άξιο πάντως. το κατάστημα πήγαινε καλά.

• Like 1
Δημοσ.

Εγώ θα λυπηθώ άμα κλείσει γιατί πραγματικά ουδέποτε αντιμετώπισα πρόβλημα με το e-shop και πάντα ό,τι μου έστελναν ερχόταν γρήγορα κτλ

Ίσως ανοίχτηκαν πολύ σε άλλους τομείς πέραν των καθαρά τεχνολογικών προϊόντων.

Δημοσ.

http://www.capital.g...=6&OrderDir=asc

Ο γενικός διευθυντής της εταιρείας, κ. Απόστολος Αποστολάκης ανέφερε στο Capital.gr ότι «ζητήσαμε την υπαγωγή μας στο άρθρο 99 για να μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε απρόσκοπτα το πλάνο αναδιάρθρωσής μας χωρίς να πληρώνουμε τόκους για τις παλαιές μας υποχρεώσεις. Αυτό που θέλουμε είναι να αξιοποιήσουμε τις ευνοϊκές διατάξεις προστασίας του άρθρου 99 και να βγούμε από αυτό πιο δυνατοί σε έναν χρόνο».

ο κ. Αποστολάκης αισιοδοξεί για την επόμενη μέρα, επισημαίνοντας αφενός ότι οι λειτουργίες της εταιρείας συνεχίζονται κανονικά και μπαίνει και σε νέες υπηρεσίες και δραστηριότητες και αφετέρου «ήδη από τον Ιούνιο καταγράφεται αυξητική τάση πωλήσεων και καθώς δεν καταβάλλουμε τόκους, τα αποτελέσματα είναι θετικά». Ωστόσο σύμφωνα με πληροφορίες, οι πωλήσεις του πρώτου πενταμήνου κινούνται στο -25%.

Δημοσ.

Ηταν μία χαρά ηλεκτρονικό κατάστημα και πήγε και μου άνοιξε e-shop points σε όλη την Ελλάδα...

Τι τα θες τα φυσικά καταστήματα αγόρι μου; Ολοι πάνε στο ηλεκτρονικό εμπόριο και εσύ που είσαι ήδη εκεί, πας και ανοίγεις μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα;

Γιατί; Για να πληρώνεις ενοίκια ή μήπως και σου καθίσει καμία φάση στυλ Γερμανός και μοσχοπουλήσεις;

Το μάρκετινγκ μου μέσα...

Δημοσ.

...

Τι τα θες τα φυσικά καταστήματα αγόρι μου; Ολοι πάνε στο ηλεκτρονικό εμπόριο και εσύ που είσαι ήδη εκεί, πας και ανοίγεις μαγαζιά σε όλη την Ελλάδα;

Γιατί; Για να πληρώνεις ενοίκια ή μήπως και σου καθίσει καμία φάση στυλ Γερμανός και μοσχοπουλήσεις;

Το μάρκετινγκ μου μέσα...

Λογαριάζεις το κόστος συντήρησης του καταστήματος και το αντιπαραβάλεις με το κόστος αποστολής με curier, , τα στρατηγικά οφέλη που θα κλείσεις όλα τα μαγαζάκια στην περιοχή και θα χτυπήσεις multirama, Πλαίσιο, την αύξηση πωλήσεων που θα πάρεις με το άνοιγμα ενός eshop point γιατί πριν, πελάτης που ήθελε μια πενηντάδα CD των 12 ευρώ δεν τα παράγγελνε online να πληρώσει και 6 ευρά courier πήγαινε και τα έπαιρνε από τα Multirama ή από το supermarket της γειτονιάς του, ένα φτηνό κινητό, ένα Usb stick, μελανάκια για τον εκτυπωτή και φωτογραφικά χαρτιά, ανεμιστήρες κουτιών, μνήμες RAM 20-50 euro, ακόμα και ένα σκληρό δίσκο των 45 ευρώ σκεφτόσουν ότι πρέπει να καταβάλεις +6 και αυτό το +6 όταν το πρόσθετες στην τιμή έκανε το προϊόν ποιο ακριβό από το αντίστοιχο στα multirama η και στο μαγαζάκι της γειτονιά ακόμα. Οι πωλήσεις όλων αυτών των "τσίντζιρλι μίντζιρλι" προϊόντων απογειωνόντουσαν μόλις άνοιγε κατάστημα σε μια περιοχή, κυρίως επαρχία. Κάτι ξέρανε που τα ανοίξανε τα eshop points δεν τους έφταιγε αυτό. Απλά εκεί που είχες άνεργους να παίρνουνε iPhone και 42'' TV με δόσεις ξαφνικά και αυτοί που είχαν ρευστό άρχισαν να αναβάλουν τα ψώνια τους αναστατωμένοι από την κατάσταση της οικονομίας της χώρας και τον βομβαρδισμό με μαυρίλα από τα media.

Δημοσ.

ισως ανοιχτηκαν σε αλλους τομεις οπως λεει και ο παραπανω φιλος,στη προηγουμενη σελιδα εδω,ισως πουλαγαν τοσο φτηνα που με τη παροδο του χρονου " μπαινανε και μεσα" που λενε...ποιος ξερει πραγματικα...μονο ο ή οι ιδιοκτητες του...ξερουν την αληθεια!

για εμας τους καταναλωτες σιγουρα πρεπει να υπαρχει το e-shop γιατι ειχε και ποικιλια προιοντων υλικων κτλπ και παντα ειχε καλες τιμες. και ομορφο site με ωραια παρουσιαση προιοντων κτλπ!

ας ελπισουμε να μη κλεισει ποτε! ολοι ψωνισαμε η ψωνιζουμε απο εκει,χρονια και χρονια....

ΑΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟΡΙΑΣ αξιο,πως φτασανε ως εδω! κακη διαχειριση? ή σπαταλη ρευστου σε αλλους τομεις?

εγω θα ημουν "ευχαριστημενος" ως πελατης τους και ως καταναλωτης να εβγαζαν μια ανακοινωση στο site τους

επισημα, που να λεγανε γιατι συνεβη αυτο ή αν αληθευουν οι φημες που διαβαζουμε σε forum οπως εδω που αφορουν το e-shop . ετσι για να μη υπαρχουν σκιες και ψιθυροι.

εγω αν ημουν ο ιδιοκτητης του καταστηματος αυτου,ετσι θα εκανα! μια ανακοινωση επισημη για να ξερουμε .

Δημοσ.

παιδια δεν κλεινει το eshop. στο αρθρο αυτο ευελπιστει να μπει και το ALTER. ειναι μια μεταβατικη περιοδος αναδιαρθρωσης για να βρει απο την κριση που περναει.

νέας δηλαδή διαδικασίας που θεσπίζεται από τον Πτωχευτικό Κώδικα (άρθρα 99-106 του Ν.3588/2007) με σκοπό την πρόληψη της πτώχευσης οφειλετών που βρίσκονται σε οικονομική αδυναμία.

http://www.karlviktor.com/?mid=6&news_id=63&lang=gr

το αρθρο αυτο υπαρχει για να αποτραπει η πτωχευση :P

οποτε ηρεμηστε

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΚΤΟΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΣΥΝΔΙΑΛΛΑΓΗΣ

Άρθρο 99Προϋποθέσεις•

1. Κάθε φυσικό ή νομικό πρόσωπο από τα αναφερόμενα στο άρθρο 2 παράγραφος 1, το οποίο αποδεικνύει οικονομική αδυναμία, παρούσα ή προβλέψιμη, χωρίς να βρίσκεται σε κατάσταση παύσης των πληρωμών του, μπορεί να ζητήσει από το πτωχευτικό δικαστήριο το άνοιγμα της διαδικασίας συνδιαλλαγής.

•2. Στην αίτηση προς το πτωχευτικό δικαστήριο πρέπει να περιγράφεται η οικονομική κατάσταση του οφειλέτη, το μέγεθος και η κοινωνική σημασία της επιχείρησης από άποψη απασχόλησης, τα προτεινόμενα μέτρα χρηματοδότησής του και τα μέσα αντιμετώπισης της κατάστασης αυτής. Στην αίτηση επισυνάπτεται σε πρωτότυπο, με ποινή απαραδέκτου αυτής, γραμμάτιο κατάθεσης του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων πέντε χιλιάδων (5.000) ευρώ για την αμοιβή του εμπειρογνώμονα και του μεσολαβητή.

•3. Ο πρόεδρος του δικαστηρίου, αμέσως μετά την υποβολή της αίτησης, αν το κρίνει αναγκαίο, μπορεί να ορίσει με διάταξή του εμπειρογνώμονα που επιλέγει από τον κατάλογο πραγματογνωμόνων, για να διαπιστώσει την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη. Προς το σκοπό αυτόν, ο εμπειρογνώμονας ζητεί από τον οφειλέτη όλα τα κατά την κρίση του αναγκαία οικονομικά στοιχεία, κατά παρέκκλιση δε από τις κείμενες διατάξεις, μπορεί να ζητήσει κάθε πληροφορία και από πιστωτικά και χρηματοοικονομικά ιδρύματα και υποχρεούται να καταθέσει την έκθεσή του στον αρμόδιο γραμματέα εντός προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από το διορισμό του.

http://aigio.org/2009/01/99-35882007.html

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...