lak10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 παιδια πηρα σημερα το switch Cisco SG 100D-08 αλλα εχω το εξης προβλημα δεν μπορει να συνδεθει με την καρτα δικτου του pc που ειναι onboard στη μητρικη μου την Asus P5QD TURBO και το chipest lan ειναι το Atheros® L1E Gigabit LAN controller featuring AI NET 2 εβαλα εβγαλα drivers αλλα αρνειται να συνδεθει συνδεεται για λιγο και μετα χανει την συνδεση και ξαναπροσπαθει να συνδεθει καμια φορα συνδεεται αλλα μονο με 100mbps συνδεεται για λιγο με 1gbit αλλα μου λεει αγνωστο δικτυο και δεν μπορω να μπω στο ιντερνετ δοκιμασα και με αλλο καλωδιο αλλα τιποτα
jmil Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 καλημέρα 1. δοκίμασε να αλλάξεις καλώδιο δικτύου βάζοντας ένα εργοστασιακό και όχι φτιαγμένο στο χέρι. 2. δοκίμασε να κλειδώσεις την κάρτα στα 100mbit/10mbit και να δοκιμάσεις αν παίζει έτσι. http://www2.slac.stanford.edu/comp/winnt/faq/networking/nic_speed.htm 3. Δοκίμασε από την ίδια καρτέλα να απενεργοποιήσεις το offload της κάρτας.
lak10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 λοιπον κλειδωσα την καρτα 100/10 full duplex και παιζει το offload δεν μπορω να βρω πως λεγεται στα ελληνικα εγω θελω ενα 1gbit ταχυτητα τα 100 δεν μου κανουν λετε να χαλασε η καρτα δικτυου λετε να παραγγειλω μια pci καρτα δικτου να τελειωνω?
lak10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 δοκίμασε το καλώδιο πρώτα δοκιμασα και με αλλο κλαωδιο και τα 2 εργοστασιακα αλλα τιποτα
SPANK Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δοκιμάσεις να συνδέσεις το switch και με ενα αλλο pc να έχουμε μια ξεκάθαρη εικόνα αν πρόκειται για το cisco (αν και δεν νομίζω) η την κάρτα δικτύου σου
lak10 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 δεν εχω αλλο pc με gigabit ethernet μονο το ps3 εκει δεν μπορω να δω αν κλειδωνει σε 100 η 1000 mbps παντως οι υπολοιπες συσκευες παιζουν αδιαλυπτα
lak10 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 τελικα το δοκιμασα σε αλλο pc με gigabit και παιζει κανονικα αρα παμε για αλλη καρτα δικτυου ηδη εχω παραγγειλει αυτη εδω http://www.intel.com/Products/Desktop/Adapters/PRO1000GT/PRO1000GT-overview.htm η οποια ειναι pci σκετη αξιζει να παω σε μια pci express x1? γιατι αυτη ειναι λευθερη στην μητρικη μου ακουω προτασεις
SPANK Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 26 Ιουνίου 2011 Αν έχεις ελεύθερη pci express x1 θα έλεγα να χρησιμοποιήσεις αυτην αν δηλαδή χρειάζεσαι και την αλλη pci. Τώρα οσο αφορά την ταχύτητα δεν ειμαι σίγουρος οτι θα δείς καμία διαφορά απο την μια στην αλλη. Περίμενε να απαντήσει κάποιος αλλος περι αυτού σίγουρα.
poulinos Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 28 Ιουνίου 2011 και εγω ψηφιζω για pci express x 1 αφου την εχεις.αν και το Pci νομιζω αντεχει την gbit καρτα νομιζω.δεν θυμαμαι ποσο διαμεταγωγη εχει γενικα η pci.αλλα παρε την Pci express.αν μπορεις δοκιμαστικα κατεβασε drivers οχι απο την asus αλλα απο το Site του chipset που εχει η καρτα σου
lak10 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 την εβαλα και την αντεχει κανονικα αλλωστε αν δεν την αντεχε δεν θα την εβγαζε η intel σε pci παμε παρακατω ενεργοποιησα τα jumbo frames στα 9KB γιατι μεχρι τοσο σηκωνει το switch μου βοηθανε σε κατι ουσιαστικο? καπου διαβασα οτι ειναι καλο να ειναι ενεργοποιημενοςο ελεγχος ροης rx&tx τι ακιρβως ειναι αυτο?
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 καλα οτι την εβγαλε η Intel δεν σημαινει κατι.μου θυμιζει εξωτερικους δισκους.οκ gigabit ethernet και σουρνονται.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Τί σχέση έχει το PCI-e vs PCI με την διαμεταγωγή 10-100-1000 με τα JF ? Και το PCI και το PCIe έχουν αρκετή δύναμη για single interface Κάρτες δηλαδή μια τρύπα. Τα 100 με τα 1000 ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ έχουν 12,5 Mbyte /Sec με 125 MB/sec και αυτό είναι MegaByte όχι Megabit. Αυτές οι ταχύτητες επιτυχάνονται με αντίστοιχες συσκευές, δίσκους κτλ που μπορεί και να πιάσουν τον πιο ρεαλιστικό 80 ΜByte το δευτερόλεπτο, ( ΥΣ πολύ λίγες) Το JF είναι τεχνολογία του TCP και ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΉΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ εάν δεν υποστηρίζεται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ του δικτύου SWITCH/PC κτλ, ίσα ίσα προβλήματα θα σου φέρει.
poulinos Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Τί σχέση έχει το PCI-e vs PCI με την διαμεταγωγή 10-100-1000 με τα JF ? Και το PCI και το PCIe έχουν αρκετή δύναμη για single interface Κάρτες δηλαδή μια τρύπα. Τα 100 με τα 1000 ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ έχουν 12,5 Mbyte /Sec με 125 MB/sec και αυτό είναι MegaByte όχι Megabit. Αυτές οι ταχύτητες επιτυχάνονται με αντίστοιχες συσκευές, δίσκους κτλ που μπορεί και να πιάσουν τον πιο ρεαλιστικό 80 ΜByte το δευτερόλεπτο, ( ΥΣ πολύ λίγες) Το JF είναι τεχνολογία του TCP και ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΒΟΗΘΉΣΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΜΑ ΠΟΥΘΕΝΑ εάν δεν υποστηρίζεται ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΑΠΟ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΥΣΚΕΥΕΣ του δικτύου SWITCH/PC κτλ, ίσα ίσα προβλήματα θα σου φέρει. απλα νο reason να πας σε pci αν εχεις pci express .σιγα σιγα οι pci θα καταργηθουν.για αυτο το ειπα.τωρα αν κανει bottleneck η αλλο αυτο θα μπορουσε να οφειλεται σε απειρα πραγματα παρα στο pci η sto pci express.γρηγορες συσκευες για μεγαλες διαμεταγωγες μονο ssd δισκοι η κανα καλο raid. απλα οπως το ειπες ολα ειναι θεωρητικα.πολλα Nas δινουν gigabit αλλα παιζουν ουτε 10 Mbyte λογω chipset κτλ. για τα Jf ας τα κανει δοκιμη και ας δει ποσο καλα παιζει.
Επισκέπτης Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 29 Ιουνίου 2011 Αναλόγως εαν κάνεις SMB/ISCSI/NFS δεν έχει σημασία το chipset , για τα JF και τα Offload καλό θα ήταν εάν δεν είναι enterprise προιον να τα αφήσει ήσυχα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.