Προς το περιεχόμενο

ερωτηση για μητρικη gigabyte

zannikakion

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

δεν τα ξερω τοσο καλα.. και δεν εχει και δισκετα το pc.. βασικα κατεβασα το FI το εκανα extract.. εκανα reset και δεν εγινε κατι στις ram.. μετα εβγαλα το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη.. τον εβγαλα τελειςσ εκεινον.. ειδα οτι ολα τα pins ειναι οκ.. μετα τον ξαναεβαλα.. κ τιποτα παλι..

ΕDΙΤ

Ελπίζω να είσαι σίγουρος ότι έχεις ακριβώς αυτό το μοντέλο motherboard. πχ Δεν έχεις αυτήν GA-EX58-UD3R rev 1.6 ή αυτήν A-EX58-UD3R rev 1.0. Γιατί εσύ λες ότι έχεις αυτήν: A-EX58-UD3R rev 1.7. Πρόσεχε, γιατί δεν είναι να παίζεις με τα BIOS...

ναι το βρηκα το σωστο http://www.gigabyte.com/products/product-page.aspx?pid=3449&dl=1#bios

• Απαντ. 47
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Δες και το EDIT που έκανα πάνω.

Μπορείς και με άλλους τρόπους να κάνεις BIOS update όπως με USB stick. Εγώ πχ κάνω boot από ένα CD Win98SE, του δίνω να μπει σε DOS prompt και με έναν εξωτερικό δίσκο που είναι FAT32 κάνω από εκεί update (το DOS δεν βλέπει NTFS).

Αν είναι η πρώτη σου φορά θα σε συμβούλευα να φωνάξεις κάποιον φίλο σου που ξέρει να το κάνετε μαζί.

Δημοσ.

Αυτή είναι ΕΝΤΕΛΩΣ ΑΛΛΟ μοντέλο από τις προηγούμενες. Είναι η σειρά X και όχι EX. Στο ξαναλέω πρόσεχε...

Πες μας πιο bios φοράς τώρα. Το βλέπεις είπαμε μόλις κάνεις reboot. Συνήθως το λέει κάτω-κάτω στο πρώτο post που κάνει το PC

Δημοσ.

ναι σιγουρα αυτην εχω. gigabyte x58a-ud3r απλα δεν ξερω ποια εχω.. δηλαδη την rev(1.0) ή την rev(2.0)... πως μπορω να δω ποια εχω?

και στο everest λεει αυτο: Award BIOS Message X58A-UD3R FA δηλαδη μαλλον εχω την FA..

Δημοσ.

AN έχεις όντως αυτήν, δες την photo που έχει το site. Το ακριβές μοντέλο της mobo σου το γράφει ανάμεσα στο 3ο PCIX 16x και το PCI (ένα έχει όλο κι όλο). Γράφει Gigabyte και από κάτω με μικρά γράμματα το μοντέλο

Δημοσ.

Κι εγώ για σενα έψαχνα τόση ώρα. Κι εγώ κατέληξα ότι έχεις την rev.2.

Ελπίζω να έχεις ένα στικάκι. Ακολούθησε αυτόν τον οδηγό. 5 απλά βήματα είναι. Φτιάξε ένα DOS-USB stick, βάλε τα αρχεία και από το FF bios και κάνε boot από εκεί

http://www.biosflash.com/e/bios-boot-usb-stick.htm

EDIT:

Μην ξεχάσεις να αποσυμπιέσεις σε έναν φάκελο το USBDOS.zip που εμπεριέχεται μέσα στο zip γιατί το HP tool χρειάζεται τα DOS αρχεία για να φτιάξει το στικάκι. Στα ζητάει στην τελευταία επιλογή

Δημοσ.

Φιλε μαλλον εκανα κατι λαθος.. Ακολουθησα κατα γραμμα τον οδηγο.. Και οταν μου βγηκε το: c:\. δεν ηξερα τι επρεπε να πατησω και εκλεισα τον μηχανημα τωρα παει να ανοιξει και κλεινει απο μονο του.. Μπορω να κανω κατι η' καταστραφηκε η motherboard?

Δημοσ.

Ακολουθησα τα παντα στις οδηγιες.. Ναι εβαλα και αυτα που κατεβασα απο την gigabyte.. Αλλα τωρα δεν ανοογει καθολου ο υπολογιστης γιατι αποτι καταλαβα δεν εκανα save and exit.. Μπορω να κανω κατι τωρα;

Δημοσ.

Καταρχάς μην αγχώνεσαι. Η ΜΒ σου έχει dual bios.

Πίσω στην MB, εκεί που κουμπώνεις πληκτρολόγια-ποκτίκια-USB-κάρτες ήχου έχει το clear-CMOS button για BIOS reset. Πάτησέ το και ξανακάνε εκκίνηση

Δημοσ.

Οκ θα το κανω.... θα δω και αν υπαρχει που νομιζω οτι υπαρχει.. Δεν ειμαι στο μηχανημα τωρα.. Θα γιροσω σε κανα δυοωρο.. Ελπιζω να εισαι ακομα μεσα για να με βοηθησεις.. απλα θελω να μου πεις τι δεν εκανα σωστα.. Επρεπε να πατηαω κατι;

Δημοσ.

Έκανε το bios update? Ή απλά σε πήγε στο c: χωρίς να έχει κάνει κάτι.

Αν έκανε, είναι "υποχρεωτικό" να κάνεις ένα bios-reset για να δουλέψει σωστά το PC. Έτσι πρέπει.

Τώρα αν δεν μου πεις ακριβώς τα βήματα που έκανες αφού έφτιαξες το στικάκι, δεν μπορώ να καταλάβω τι έγινε

Δημοσ.

Λοιπον ακου, αφου εφτιαξα το φλασακι και περασα ολα τα αρχεια εκανα ενα reboot και μπηκα στο bios και του εβαλα να κανει boot απο το φλασακι.. Μετα ειδα που ελεγε erasing μετα copy και μετα το επιβεβαιωνε.. Αποτι καταλαβα εβγαζε τα παλια αρχεια Και περνουσε τα καινουρια.. Μετα εγραφε c:\. κ οτι κ αν πατουσα δεν γινοταν κατι.. Κ πατησα το κουμπι το on/off.. Και μετα ανοιγε το φως και εκλεινε επιτοπου.. Α. Και μην ξεχασω να αναφερω οτι εβγαλα το φλασακι οταν πια δεν ανοιγε ο υπολογιστης..

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...