kuzko21 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 καλησπερα παιδια, θα ηθελα να ρωτησω εαν γνωριζεται καποιο τροπο/εφαρμογη ωστε να αποκλεισω ενα συγκεκριμενο υπολογιστη απο τον να συνδεεται στο wifi μου... το router μου το εχω κλειδομενο και φυσικα ο υπολογιστης που θελω να αποκλεισω εχει το κωδικο μιας και συνδεεται , το θεμα ειναι οτι δεν θελω να αλλαξω τον κωδικο απλα θελω να αποκλεισω το συγκεκριμενο Pc. ειμαι ο και καλα διαχειριστης του ρουτερ , εννοω οτι εχω προσβαση και τους κωδικους για το setup menu... ευχαρισω εκ των προτερων... Υ.Γ εχω ενα thomson router , απο αυτα που δεινει η forthnet...αν θελετε μοντελα κλπ, πειτε μου...
parsifal Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 δεν θελω να αλλαξω τον κωδικο απλα θελω να αποκλεισω το συγκεκριμενο Pc. Αν και η πιο σίγουρη λύση είναι με αλλαγή κωδικού, θα μπορούσες να αποκλείσεις συγκεκριμένη συσκευή μέσω MAC filtering. Τα Speedtouch routers διαθέτουν ένα εκτεταμένο CLI (command line interaface) μέσω του οποίου μπορείς να πειράξεις διάφορες ρυθμίσεις που δεν είναι διαθέσιμες στο web interface τους. Συνδέεσαι στη συσκευή μέσω telnet client (τα Windows έχουν την εντολή telnet σε γραμμή εντολών). Στη συνέχεια, η προσθήκη κανόνα γίνεται με την εντολή: > wireless macacl add hwaddr = MAC_ADDRESS_ΣΥΣΚΕΥΗΣ_ΠΟΥ_ΘΕΣ_ΝΑ_ΜΠΛΟΚΑΡΕΙΣ permission = deny Για σιγουριά, τσέκαρε το CLI manual σε μορφή PDF για το συγκεκριμένο μοντέλο που διαθέτεις: http://www.technicolorbroadbandpartner.com/dsl-modems-gateways/products/data-wireless-.php ΥΓ: Έχε υπ' όψιν σου ότι ο παραπάνω τρόπος μπλοκαρίσματος δεν είναι και πολύ «στεγανός». Αν ο άλλος υποπτευθεί ότι τον έχεις μπλοκάρει με αυτήν την τεχνική, θα μπορούσε κάλλιστα να εφαρμόσει το λεγόμενο MAC spoofing και να ξανασυνδεθεί. Οπότε, φτου κι απ' την αρχή.
poulinos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 επισης νομιζω γινεται και απο εδω. Uploaded with ImageShack.us Πας wireless και σου λεει ποιος ειναι συνδεδεμενος εκει βρισκεις τον χρηστη.εμενα δηλαδη ειναι ο dsldevice και αφου κανεις κλικ και configure σου βγαζει αυτην την εικονα και εχει την επιλογη allowed on wlan.την ξετσεκαρεις.καντην δοκιμη με το δικο σου pc Πρωτα .απλα αμα σε πεταξει μπες με καλωδιο μετα για να το βγαλεις.δεν μπλοκαρει με το Name αλλα με την mac address
kuzko21 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 ευχαιρστω πολυ για τις απαντησεις και τους δυο σας. αυτα που μου εγραψε ο parsifal ομολογω πως δεν τα καταλαβα 100% μιας και λειπουν γνωσεις προγραμματισμου... δοκιμαζω τωρα τα γραφομενα του πουλινου.... EDIT δυστυχως δεν πιανει...το δοκιμασα με το κινητο να το αποκλεισω και δεν επιασε... οποτε αν εχει να προτεινει κανεις κατι αλλο...ή να μου τα κανει λιγο πιο νιανια ο παρσιφαλ...
parsifal Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 ή να μου τα κανει λιγο πιο νιανια ο παρσιφαλ... Κανένα πρόβλημα. Αρχικά, χρειάζεσαι τη διεύθυνση MAC της συσκευής που θέλεις να αποκλείσεις. Μπες στο μενού του router σου, πήγαινε στη λίστα με τις συσκευές που είναι συνδεδεμένες, κάνε κλικ στη συσκευή-εισβολέα και κατέγραψε τη MAC του. Έστω ότι αυτή είναι π.χ. 00:2D:7C:1A:80:4F Τώρα, υποθέτω ότι τρέχεις Windows στο PC σου. Για να συνδεθείς στο command line interface του router, άνοιξε γραμμή εντολων (Command Prompt) και δώσε την εντολή: > telnet speedtouch.lan Αν η διεύθυνση speedtouch.lan δεν αναγνωρίζεται, τότε: > telnet ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ_IP_ΤΟΥ_ROUTER π.χ. > telnet 192.168.1.254 Αν γίνει η σύνδεση, θα σου ζητηθεί username και password, αυτά είναι τα ίδια που βάζεις και όταν μπαίνεις στο μενού του router μέσω browser. Τα εισάγεις και στη συνέχεια θα βγεις σε prompt που περιμένει εντολές. Δίνεις την εντολή: > wireless macacl add hwaddr = 00:2D:7C:1A:80:4F permission = deny αντικαθιστώντας με τη σωστή MAC εννοείται. Αν θέλεις να σώσεις την αλλαγή ώστε να μην χαθεί στην επόμενη επανεκκίνηση του router, δίνεις και την εντολή: > saveall Κάνε και μία επανεκκίνηση του router για σιγουριά και τσέκαρε την κατάσταση.
kuzko21 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 ευχαριστω πολυ για τη επεξηγηση, τωρα, δυστυχως οταν ανοιγω το Command Prompt μου γραφει αρχικα c:\users\Nikos> (απλα το αναφερω, δε νομιζω να εχει παιζει καποιο ρολο αυτο...) μολις γραφω το telnet 192.168.1.254 ή speedtouch.lan (το speedtouch γιατι το γραφω αληθεια; το ρουτερ μου ειναι αλλη μαρκα..) μου γραφει αυτο: 'telnet' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. μηπως πρεπει να κανω κατι αλλο? Α! επισης αυτο το δοκιμασα ενω ειμαι συνδεδεμενος με wifi στο router. Το pc μου τρεχει windows 7. ευχαριστω εκ των προτερων!
parsifal Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 τωρα, δυστυχως οταν ανοιγω το Command Prompt μου γραφει αρχικα c:\users\Nikos> (απλα το αναφερω, δε νομιζω να εχει παιζει καποιο ρολο αυτο...) Όντως, δεν παίζει κανένα ρόλο. το speedtouch γιατι το γραφω αληθεια; το ρουτερ μου ειναι αλλη μαρκα.. Ποιο ακριβώς μοντέλο router έχεις; Thomson δεν είπες ότι είναι; Τα οικιακά ADSL gateways της Thomson ανήκουν στη σειρά προϊόντων "Speedtouch". μου γραφει αυτο: 'telnet' is not recognized as an internal or external command, operable program or batch file. Λάθος μου, δε θυμόμουν ότι σε Vista και 7 πρέπει να ενεργοποιήσεις τον Telnet client. Εδώ τα βήματα.
kuzko21 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 οκ το ενεργοποιησα, το telnet θα το δοκιμασω σε λιγο, πρωτα με το κινητο μου (λογικα θα μπορω να το αποκλεισω , εφοσον εχει mac adress) και θα επανελθω... edit , το δοκιμασα στο κινητο μου και επιασε...αν θελω να το βγαλω τι πρεπει να γραψω σαν εντολη? να φανταστω οτι αλλαζω το deny με allow? accept? η κατι αλλο?
poulinos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 αντι για add βαζεις delete.ισως να μην χρειαστει το τελευταιο Permission = deny επισης τα Thomson ειναι ολα speedtouch.καποτε εγραφαν speedtouch πανω τωρα γραφουν Thomson. επισης απο telnet Οταν καποιος δεν βαζει κωδικο το username ειναι Administrator με A κεφαλαιο και password τιποτα.απο Http δεν εχει Password. Υπαρχει και Manual με ολες τις εντολες του cli.αμα θες το ανεβαζω. μπορει καποιος να γραφει και κομματι κομματι την εντολη και με ? να βλεπει τι μεταβλητες μπορει να βαλει vista και 7 αρια δεν εχουν telnet απο default.η την ενεργοποιησεις η κατεβαζεις το Putty η το secure crt που σου την δινουν.το πιο ευκολο ειναι να την ενεργοποιησεις. και η default ip ειναι σε ολα 192.168.1.254 εκτος απο τα πολυ παλια που ηταν 10.0.0.138. 530 και πισω δηλαδη.επισης τα νεα thomson εχουν και την 10.0.0.38 σαν gateway αλλα ο dhcp δινει 192.168.1.χ.οποτε για να μπεις με την 10.0.0.138 πρεπει να δωσεις καρφωτα στο pc σου ip.
parsifal Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 edit , το δοκιμασα στο κινητο μου και επιασε...αν θελω να το βγαλω τι πρεπει να γραψω σαν εντολη? να φανταστω οτι αλλαζω το deny με allow? accept? η κατι αλλο? Η σύνταξη της εντολής, τουλάχιστον στο Speedtouch 585v6 με firmware 7.4.3 έχει ως εξής: Επαναλαμβάνω, για σιγουριά κατέβασε το σωστό PDF για το δικό σου μοντέλο router.
poulinos Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 25 Ιουνίου 2011 και εγω delete εγραψα.απλα pars αμα θελει μπορει οπως γραφει την εντολη πριν γραψει την υπολοιπη να πατησει ? η /? και να του βγαλει τι εντολες μπορει να γραψει. επισης μπορει πριν γραψει καποια εντολη να γραψει menu εκει θα του βγαλει πινακακι με ολες τις εντολες .καθε φορα που παταει μια εντολη πχ wireless θα του βγαζει αυτοματα ολες τις αλλες επιλογες και παει λεγοντας.εκει παιζει με τα βελακια και με το tab kai enter
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.