veteranos123 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μολις βρηκα ενα παλιο ραδιοκασετοφωνο αυτοκινιτου και θα ηθελα να το συνδεσω με μετασχηματιστη για να το λειτουργισο.Το μηχανημα βγαζει τεσσερις γραμες για ηχεια.Ποσα αμπ πρεπει να ναι το τροφοδοτικο και τι ασφαλειες θελει?.Επεισεις εκτος απο το μαυρο και κοκκινο καλωδιο για ρευμα εχει και αλλο ενα ρωζτι ειναι αυτο?Σορυ αν δεν ειναι στο σωστο μερος για το θεμα αλλα δεν ηξερα που να το βαλω.Ευχαριστο εκ των προτερων
kenmitsakos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Λοιπον απο οτι καταλαβα το θεσ στο σπιτι να το βαλεις ; Αν θες στο σπιτι θα χρειαστης ενα τροφοδοτικο που να εχει στην εξοδο του 12V με 1A θα εισαι comple και ασφαλεια θα εχει το τροφοδοτικο (λογικα). Μετα το καλωδιο το μαυρο ειναι το πλιν ground της πηγης και το κοκκινο ειναι για την τροφοδοσια στα +12V το ροζ τωρα που εχει ειναι για να κραταει τις μνημες στο ραδιοφωνο και αυτο συνδεεται στον + τις πηγης στα 12V και αυτο. Τωρα τα αλλα καλωδιο ειναι για τα ηχειο ετσι οπως λεες το καθε ενα ειναι οτι λεει και το βιβλιαρακη σαν αντιστοιχεια. ------edit------------------------- Τωρα ειδα την εικονα τα καλωδεια ειναι ετσι οπως σου το ειπα τωρα τα αλλανει ειναι οταν το ενα χρωμα ενος καλωδιο ειναι πορτοκκαλη και το αλλο πορτοκκαλη και μαυρο συμενει οτι το πορτοκκαλη ειναι το + και το πορτοκκαλη και μαυρο ειναι το - ( των μεγαφονων ) και μετα ειναι ειναι τα ηχεια που πανε μπροστα & πισω αριστερα και δεξια . Μετα ειδα και ενα καλωδιο κιτρινο που παει στην κεραια.
veteranos123 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Ωραια.εχω ενα προβλημα συνεδεσα τον μετασχηματιστη του παλιου montem πυ ειχα αλλα αναβει πολυ λιγο μονο ο φωτισμος ενοω μένα αντιστοιχο στα 500ma μου ανοιξε ενω απο τα ηχεια εκανε ενα μικρο βουητο.Πια η διαφορα μεταξυ μετασχηματιστη και τροφοδοτικο? με τροφοδοτικο ενος pc πχ αυτο ------edit------------------------- Τωρα ειδα την εικονα τα καλωδεια ειναι ετσι οπως σου το ειπα τωρα τα αλλανει ειναι οταν το ενα χρωμα ενος καλωδιο ειναι πορτοκκαλη και το αλλο πορτοκκαλη και μαυρο συμενει οτι το πορτοκκαλη ειναι το + και το πορτοκκαλη και μαυρο ειναι το - ( των μεγαφονων ) και μετα ειναι ειναι τα ηχεια που πανε μπροστα & πισω αριστερα και δεξια . Μετα ειδα και ενα καλωδιο κιτρινο που παει στην κεραια. τελικα πια εναι η σωστη καλωδιοση αν ειναι αυτη απο το μαυρο του ρευματοσ περνου ηχο και τα ηχεια?
kenmitsakos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 δεν καταλαβα στην αρχει τη ρωτας ;;;;; η διαφορα μετασχειματιστη με τροφοδοτικο ειναι οτι ο μετασχειματιστεις παιρνει στην εισοδο τα 230V τις πριζας που ειναι εναλασωμενο ρευμα AC και βγαζει στην εξοδο μια επειθυμητει ταση π.χ. 12V αλλα σε AC . Το τροφοδοτικο περειεχει τον μετασχειματιστει δηλαδη το τροφοδοτικο παιρνει τα 230V και βγαζει στην εξοδο του 12V ομως ειναι σε συνεχες DC που δουλευουν οι συσκευας μας. Μετα το τροφοδοτικο αυτο που δειχνει το συνδεεις στην πριζα στα 230V και στην εξοδο εχει πολλες και διαφορες τασης δεν το συνδεεις ετσι ευκολο μια συσκευεει με αυτο το τροφοδοτικο πρεπει να το ανοιξεις και τα το πειραξεις αν ενδιαφερεσαι πες μου. δεν εχεις κανενα βιβλιαρακη απο το ραδιο γιατι το χαρτακι πισω δεν εχει πληρες οδηγιες .
veteranos123 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 ωραια τωρα το καταλαβα αφου το εκανες οσο πιο λιανα γινεται.Βιβλιαρακι δεν εχω γιατι ειναι παλιο το ραδιοφωνο.Οι τιμες στα τοροφοδοτικα ξερεις ποσο ειναι και μπορεις να μου προτεινεις κανενα?
warewolf Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Αν εχει στο καλωδιο τασης καποια γυαλινη ασφαλεια, κοιτα ποσα Α ειναι. Το τροφοδοτικο που εβαλες 500ma ειναι παρα πολυ μικρο. Αν δεν βρεις καποιο αυτοκολητο επανω στο μηχανημα που να αναφερει τι ρευμα τραβαει ή δεν καταλαβεις απο την ασφαλεια να προσεξεις. Μερικα ραδιοcd τραβανε και 10Α ρευμα (ή καπου εκει). Καταλαβαινεις λοιπον οτι εσυ του εδωσες 20 φορες λιγοτερο. Ρωτησε σε καποιο μαγαζι με ηλεκτρονικα εξαρτηματα στη γειτονια σου ποσο πουλανε τροφοδοτικα, αν και να ξερεις δεν ειναι και φθηνα σε πολλα ampere. googl-αρισε και ψαξε για τροφοδοτικα 10-12 αμπερ ( ισως και μικροτερο 6-7 να αρκει, αλλα καλυτερα 10 για να μην φτανει στα ορια του) στα 12 volt ( ή 13,8 volt) αν δεν εχεις μαγαζι στη γειτονια σου.Θα μπορουσες να βαλεις και φτηνιαρικο, αλλα καλυτερα να ψαξεις (και να ζητησεις) σταθεροποιημενο τροφοδοτικο. Αν καταλαβα, ολη η φαση γινεται για τοποθετηση σπιτι. Επικροτω τετοιες ενεργειες, μιας και σημερα με τον καταναλωτισμο , lifestyle κλπ δεν θα το εκαναν πολλοι. Θυμηθηκα που πολλα χρονια πριν ειχα βαλει ενα εντοιχισμενο στο προσκεφαλο του κρεβατιου μο, μαζι με ηχεια αυτοκινητου και ακουγα αραχτος.
veteranos123 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Τα ραδιοcd τραβανε 10Α οπτε τα ραδιοκασσετοφωνα οπς το δικο μου λογικα δεν τηα τραβανε λιγοτερα Αμπ?Δυστιχος αυτος που το εβγαλε τοραδιο δεν εβγαλε και τις αντιστασεις ο μ*******ας
warewolf Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Τα ραδιοcd τραβανε 10Α οπτε τα ραδιοκασσετοφωνα οπς το δικο μου λογικα δεν τηα τραβανε λιγοτερα Αμπ?Δυστιχος αυτος που το εβγαλε τοραδιο δεν εβγαλε και τις αντιστασεις ο μ*******ας Για να εισαι σιγουρος, παρε ενα 10 αμπερ (θα φτασει και θα περισσεψει). εξ'αλλου δεν θα πληρωσεις πολυ παραπανω, ασε που αμα βαλεις κανα 5 αμπερ και δεν δουλευει, ή δουλευει οριακα θα ξαναπληρωνεις. Δεν καταλαβα για ποιες αντιστασεις μιλας. Σου ειχε βαλει αντιστασεις στις εξοδους ηχειων γιατι δεν ηταν συνδεμενα καποια ηχεια. ? Τι εννοεις. ?
veteranos123 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Οχι στο κοκκινο και ροζ καλωδιο εχει υποδοχι για αντιστασεις.Αν δεν βαλω πειραζει?
kenmitsakos Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Οχι στο κοκκινο και ροζ καλωδιο εχει υποδοχι για αντιστασεις.Αν δεν βαλω πειραζει? Τα κοκκινα ειναι για το + της πηγης αυτα πρεπει να τα συνδεσεις μαζι και το μαυρο
warewolf Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Οχι στο κοκκινο και ροζ καλωδιο εχει υποδοχι για αντιστασεις.Αν δεν βαλω πειραζει? Αν εννοεις κατι κυλινδρικα διαφανη (σαν καψουλες) εκει μεσα παιρνει τις γυαλινες ασφαλειες. Αν εννοεις τετραγωνο πλαστικο fix προφανως ειναι καποιο αντιπαρασιτικο φιλτρο. Μπορεις να ανεβασεις φωτο. ? πιθανολογω οτι εννοεις ασφαλειες, αν ναι, αν δεν βαλεις ασφαλεια δεν θα δουλεψει εκτος κι αν γεφυρωσεις τον αγωγο, που δεν το προτεινω για να εχεις προστασια απο υπερενταση.
veteranos123 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 τις γυαλινες ασφαλειες παιρνει.θα το σε κανενα καταστημα ηλεκτρολογικων να μου πουν τι παιρνει.Ευχαριστο παντως
_BASSstarlet_ Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Δημοσ. 1 Ιουλίου 2011 Έχω βάλει παλιό ραδιο-κασετόφωνο με απλό μετασχηματιστή 12volt που δεν είναι ούτε 5amp, και παίζει χωρίς πρόβλημα ένα ζευγάρι. edit 1,5 amper είναι
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.