Προς το περιεχόμενο

Δεν μπουτάρει

skim045

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Καλησπέρα παιδιά. Μία φίλη έχει ένα πρόβλημα με το mac της. Μία μέρα πήγε να ανοίξει το pc και το μόνο που κάνει είναι να φορτώνει μία μπάρα με το μήλο απο πάνω και αφού φορτώσει εξαφανίζεται η μπάρα και μένει το μήλο. Μόνο αυτό. Δεν ανοίγει καν. Η αιτία μάλλον θα είναι η μικρή της αδερφή, οπότε καταλαβαίνετε. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.

Σημ: Ούτε εγώ, ούτε εκείνη ξέρει πολλά απο mac...

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Καλησπέρα παιδιά. Μία φίλη έχει ένα πρόβλημα με το mac της. Μία μέρα πήγε να ανοίξει το pc και το μόνο που κάνει είναι να φορτώνει μία μπάρα με το μήλο απο πάνω και αφού φορτώσει εξαφανίζεται η μπάρα και μένει το μήλο. Μόνο αυτό. Δεν ανοίγει καν. Η αιτία μάλλον θα είναι η μικρή της αδερφή, οπότε καταλαβαίνετε. Οποιαδήποτε βοήθεια ευπρόσδεκτη. Ευχαριστώ.

Σημ: Ούτε εγώ, ούτε εκείνη ξέρει πολλά απο mac...

Ti Mac είναι(iMac,MBP) και αν έχει windows περασμένα με bootcamp, μπορείς να μάθεις?Ένας τρόπος για να μάθεις είναι να κρατήσεις το alt πατημένο κατα την εκίννηση οπότε θα εμφανιστεί αν έχει windows partition....

Ανεξάρτητα από μοντέλο ένα κόλλημα στην εκκινηση επιβάλει την εκκινηση από το DVD με το λειτουργικό που συνοδεύει το μηχάνημα.

Βάζεις το dvd μέσα και πατώντας command και C θα μπουτάρει από αυτό.

Κατόπιν στα utilities ανοίγεις το Disk utility και τσεκάρεις αν είναι ok ο δίσκος γιατί δίσκο θα κοιτούσα πρώτο εγώ και εκεί σνιφ σνιφ μου μυρίζει πρόβλημα.

Αμα δει το δίσκο είναι καλό!

Kάνεις verify disk στο first Aid, αν είναι οκ μετά κάνεις verify disk permitions και repair.

Αν όχι το βλέπουμε πάλι.

Ελπίζω όλα να πάνε καλα!

Ανεξάρτητα από μοντέλο ένα κόλλημα στην εκκινηση επιβάλει την εκκινηση από το DVD με το λειτουργικό που συνοδεύει το μηχάνημα.

Βάζεις το dvd μέσα και πατώντας command και C θα μπουτάρει από αυτό.

Κατόπιν στα utilities ανοίγεις το Disk utility και τσεκάρεις αν είναι ok ο δίσκος γιατί δίσκο θα κοιτούσα πρώτο εγώ και εκεί σνιφ σνιφ μου μυρίζει πρόβλημα.

Αμα δει το δίσκο είναι καλό!

Kάνεις verify disk στο first Aid, αν είναι οκ μετά κάνεις verify disk permitions και repair.

Αν όχι το βλέπουμε πάλι.

Ελπίζω όλα να πάνε καλα!

Eγώ το έχω πάθει αρκετά συχνά αυτο το φαινόμενο από BSOD σε 64bit vista που εχω στο bootcamp partition...Αλλα με τα από hard shutdown και start έπαιρνε μπροστά...

Πάντα έκανα μετά έλεγχο με το dvd και disk utility και τα έβρισκε όλα καλα.Επίσης κάποια μοντέλα θέλουν firmware update ίδιως iMac γιατί παρουσιάζουν ένα bug κατά την εκκίνηση και το shutdown(βλέπε Apple support)

O δίσκος ποτέ ως τώρα δεν μου έβγαλε πρόβλημα....ιδίως στον iMac που δεν μετακινείται ώστε να χτυπήσει από κραδασμούς...

Eγώ το έχω πάθει αρκετά συχνά αυτο το φαινόμενο από BSOD σε 64bit vista που εχω στο bootcamp partition...Αλλα με τα από hard shutdown και start έπαιρνε μπροστά...

Πάντα έκανα μετά έλεγχο με το dvd και disk utility και τα έβρισκε όλα καλα.Επίσης κάποια μοντέλα θέλουν firmware update ίδιως iMac γιατί παρουσιάζουν ένα bug κατά την εκκίνηση και το shutdown(βλέπε Apple support)

O δίσκος ποτέ ως τώρα δεν μου έβγαλε πρόβλημα....ιδίως στον iMac που δεν μετακινείται ώστε να χτυπήσει από κραδασμούς...

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που γράφεις :) Απλά μιας και δε μας έχει πει τα βασικά έγραψα και εγώ την πρώτη αντίδραση!

To θυμάσαι αυτό στην εκκίνηση χαχα, ε ρε κλάμα!

post-83359-0-90169700-1308743492_thumb.jpeg

Συμφωνώ απόλυτα σε αυτά που γράφεις :) Απλά μιας και δε μας έχει πει τα βασικά έγραψα και εγώ την πρώτη αντίδραση!

To θυμάσαι αυτό στην εκκίνηση χαχα, ε ρε κλάμα!

Δυστυχως δεν πρόλαβα να δουλέψω OS 9 παρα μόνο ελάχιστα στην 10.3 :cry: .....Πολύ φοβάμαι για να λέει οτι δεν έχουν ιδέα από mac οτι χρησιμοποιούνε αποκλειστικά windows....και κάτι πήγε στραβά και τους χάλασε ο bootloader....Αν καταφέρουν και βρούν το δισκάκι και τρέξουν το disk utility θα είμαστε τυχεροί :-D

Όχι, δεν έχει περασμένα windows. Θα δοκιμάσω αυτά που λέτε και θα ενημερώσω.

Όταν λες οτι θα πατήσω το command και C τι εννοείς? Θα μου βγάλει κάτι σαν γραμμή εντολών και θα πρέπει να το πατήσω εκεί? Είμαι τελείως άσχετος απο mac

Οχι οχι , πατας το power να ανάψει το μακ και κρατάς πατημένο το πλήκτρο αριστερα ή δεξια του πληκτρολογίου με το μηλαράκι και το γράμμα C. Υπάρχουν πολλά keyboard shortcuts στο Mac που άμα τα δουλεύεις σου κάνουν τη ζωή αρκετά ευκολότερη. Αυτό είναι εντολή να μπουτάρει από το CD/ DVD

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...