felikas Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Αγόρασα προχθές τον SEAGATE ST2000DL003 2TB από την “προσφορά” του e-shop.gr, με την τελευταία firmware έκδοση (CC32). Τον εγκαθιστώ στην Gigabyte P55A-UD3 μητρική μου, τον αναγνωρίζουν τα Windows 7 (32bit), μέσω του Disk management φτιάχνω 2 partition του 1ΤΒ έκαστο (επιλέγοντας GPT partition και όχι MBR), κάνω quick format και όλα μια χαρά. Αναγνωρίζονται όλα κανονικά, αρχίζω να περνάω τα δεδομένα (μουσικές, ταινίες κ.ο.κ.), κάνω επανειλημένα restart και κανα-δυό defragments και όλα μια χαρά. Οταν ξανανοίγω το PC μετά από ώρες, κατά την εκκίνηση κάνει 9 ή 11 (δε θυμάμαι με σιγουριά) beeps, αλλά ανάβει κανονικά, μπαίνει στα Windows, ο σκληρός πουθενά. Πάω στο Disk management και μου εμφανίζει την επιλογή να διαμορφώσω τον Disk2 σκληρό, χωρητικότητας 3,86GB(!!!). Αλλάζω sata controllers (sata3, sata2 το ίδιο αποτέλεσμα). Εγκαθιστώ το Seatools της Seagate, αναγνωρίζει ότι υπάρχει ένας σκληρός με 2 partitions, κάνω διάφορα test (SMART check, Short drive self test, short/long generic) και σε όλα αποτυγχάνει. Κανένα εργαλείο ανάκτησης δεδομένων δεν αναγνωρίζει τον σκληρό (Test disk, File scavenger, Dup finder, Recuva), οπότε φάγαμε «άκυρο» και απο κεί. Θα δοκιμάσω να τον βάλω και σε εξωτερική θήκη μπας και... αλλά αμφιβάλω. Την συμβουλή σας παίδες σας παρακαλώ, γιατί οκ, το επιστρέφω στο «καλό» μας το κατάστημα και μου δίνουν άλλο, αλλά χάνω τα αρχεία και δεν θα είμαι και σίγουρος για το αν ο καινούριος σκληρός θα είναι σε καλύτερη κατάσταση. Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων.
gtsamour Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Αν έχει όντως πρόβλημα ο δίσκος, γιατί πιστεύεις ότι αν σου δόσουν άλλον δεν θα είναι σε καλύτερη κατάσταση? Και εγώ πήρα τον ίδιο δίσκο απο την προσφορά του eshop και λειτουργεί άψογα. Πάντως να ξέρεις ότι ειδικά σε καινούργιο δίσκο, όταν μεταφέρεις δεδομένα, τα κρατάς για λίγο και στο δίσκο που τα είχες ήδη, καλού κακού. Οι πιθανότητες λένε ότι αν ένας δίσκος έχει πρόβλημα το πιο πιθανό είναι να το εμφανίσει σχετικά γρήγορα. Αφού δοκίμασες όλα τα υπόλοιπα δε χάνεις τίποτα να δοκιμάσεις και εξωτερική θήκη. Η μητρική έχει SATA3? Λογικά και να μην έχει θα πρέπει να δουλεέυει ο δίσκος αλλά η Seagate λέει ότι σε περίπτωση που δεν, να βάλεις το jumper του δίσκου στο SATA2.
felikas Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Είναι γνωστό το πρόβλημα με τον συγκεκριμένο δίσκο (http://forums.seagate.com/t5/Barracuda-XT-Barracuda-Barracuda/ST2000DL003-Barracuda-Green-not-detected-at-BIOS/td-p/87154). Τον έβαλα κ σε εξωτερική θήκη κ κάνει ακριβώς τα ίδια beeps, οπότε δεν ήταν θέμα POST, αλλά του σκληρού. Σωστό το να κρατάς τα δεδομένα για λίγο καιρό, αλλά δυστυχώς δεν είχα τη δυνατότητα. Σκέφτομαι να ξαναπεράσω το firmware, να τον κάνω ένα format (αν τον βρω...), να ψάξω κ για τα δεδομένα κ μετά να τους τον πάω πίσω. Thanks gtsamour.
gtsamour Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Περίεργο όμως γιατί ο δικός σου έχει το firmware CC32 (όπως και ο δικός σου) οπότε δεν θα έπρεπε να το κάνει (αν είναι όντως θέμα του firmware. Ο τύπος στο link είχε την CC31. Πάντως για να του ξαναπεράσεις το fw, γίνεται μέσα απο windows με software και όχι απο bootable cd όπως παλιότερα οπότε μάλλον να φαίνεται μέσα απο windows πρέπει. Ελπίζω να μην είναι το ίδιο πρόβλημα που είχε η σειρά 7200.11, μέχρι τώρα την έχω γλιτώσει... Έχω δύο 7200.11 1ΤΒ ο καθένας και ευτυχώς δεν πρόλαβαν να μου βγάλουν πρόβλημα πρίν περάσω το "καλό" firmware. Ευτυχώς ακόμα είναι ΟΚ χωρίς κανένα πρόβλημα. Ελπίζω να μην κάνω σεφτέ με τον 2ΤΒ τώρα...
felikas Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Ουτε καν να περάσω από πάνω το ίδιο firmware δεν γίνεται. Το πρόγραμμα της Seagate λέει "this is not a seagate hard drive". Ο,τι να' ναι... DOA στο e-shop, τα λεφτά μου πίσω κ πάμε για έναν Western Digital ή Samsung κ ας είναι ακριβότεροι. Στο καλό η μουσική και οι ταινίες... Αλλά νταξει, αυτά τα ξαναβρίσκεις. Thanks για την βοήθεια κ ελπίζω να μην έχεις παρόμοια ζητήματα.
gtsamour Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Και ο αντίστοιχος Samsung έχει τα δικά του προβλήματα. Ρίξε μια ματιά http://www.insomnia.gr/topic/393462-samsung-f4-2%cf%84%ce%b2/
felikas Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Α καλά, ναι! Τα διάβασα κ γι' αυτόν. Ιδωμεν...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.