el02154 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Καλημέρα παιδιά.Σύντομα θα ξεκινήσω να φτιάχνω το πρώτο μου eshop με Joomla και VirtueMart οπότε έχω κάποιες ερωτήσεις. Καταρχήν όπως είναι κατανοητό θα πρέπει να αγοράσω ένα πιστοποιητικό SSL. Έχει κανείς να προτείνει κάτι σε αυτό τον τομέα γιατί δεν έχω ιδέα; Και κατά δεύτερον, αφότου το αγοράσω θα πρέπει να συνεννοηθώ με την εταρεία που μου κάνει hosting για να μου το εγκαταστήσουν και να ενεργοποιηθεί το https ή πρέπει να κάνω εγώ κάτι;
@sterios Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Καλημέρα παιδιά.Σύντομα θα ξεκινήσω να φτιάχνω το πρώτο μου eshop με Joomla και VirtueMart οπότε έχω κάποιες ερωτήσεις. Καταρχήν όπως είναι κατανοητό θα πρέπει να αγοράσω ένα πιστοποιητικό SSL. Έχει κανείς να προτείνει κάτι σε αυτό τον τομέα γιατί δεν έχω ιδέα; Και κατά δεύτερον, αφότου το αγοράσω θα πρέπει να συνεννοηθώ με την εταρεία που μου κάνει hosting για να μου το εγκαταστήσουν και να ενεργοποιηθεί το https ή πρέπει να κάνω εγώ κάτι; Θα χρησιμοποιήσεις module για credit card payments; γιατί αν ναι το ssl θα σου είναι άχρηστο. Ο λόγος είναι ότι κατά 99.9% θα χρησιμοποιήσεις την redirection μέθοδο, όπου οι συναλλαγές θα γίνονται στην πλευρά της τράπεζας, η οποία έχει ούτως ή άλλως ssl. Αν παρόλα αυτά θέλεις να αγοράσεις ssl κοίτα εδώ.
el02154 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση.Δεν ξέρω ακόμα τπτ από VirtueMart αλλά θα ήθελα να γίνεται η πληρωμή μέσω πιστωτικής και paypal. Ξέρεις αν για αυτό χρειάζομαι ssl;
@sterios Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Αν σε ενδιαφέρει πληρωμή μέσω πιστωτικής τότε δεν θα χρειαστείς ssl, εκτός αν το θες για την σύνδεση των χρηστών, αλλά και αυτό είναι λίγο too much. Ότι σου είπα στο προηγούμενο post είναι γενικά και δεν αφορούν μόνο το virtuemart, θα σου πρότεινα να μιλήσεις με κάποια από τις τράπεζες που έχουν αντίστοιχα συστήματα (eurobank, alpha, πειραιώς) για να σου λύσουν όλες τις απορίες. Ψάξε στο forum ή στο google για module που σου παρέχουν απευθείας σύνδεση του virtuemart με τις τράπεζες με κάποιο μικρό κόστος (50-75 euro). Για το paypal είναι άλλη ιστορία αλλά λίγο έως πολύ είναι παρόμοια η διαδικασία.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.