Προς το περιεχόμενο

Έκδοση Τιμολογίου Παροχής Υπηρεσιών

el02154

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλημέρα παιδιά. Εργάζομαι σαν συμβασιούχος σε μια εταιρεία και για αυτό τον λόγο έχω κάνει έναρξη επαγγέλματος. Πρόσφατα μου ζήτησε να του φτιάξω μια ιστοσελίδα και για να είμαι νόμιμος θα του κόψω μια απόδειξη παροχής υπηρεσιών. Θα ήθελα να ρωτήσω κάποιον που ξέρει αν και σε αυτήν την περίπτωση θα υπάρξει παρακράτηση φόρου 20%; Και αν ναι εγώ μετά στο τέλος του χρόνου θα πρέπει να πάρω το ανάλογο χαρτί από την εφορία; Ρωτάω γιατί είναι ιδιώτης (ισως και να έχει βέβαια και μια εταιρεία) και δεν ξέρω σε αυτήν την περίπτωση τι ισχύει.

Δημοσ.

Καταρχήν ευχαριστώ για την απάντηση. Είμαι λίγο παραπάνω από 300.Άρα γράφω την παρακράτηση και μετά παίρνω από αυτόν κάποιο χαρτί ή από τον λογιστή του;

Δημοσ.

Επίσης (αν δεν κάνω λάθος), η παρακράτηση δεν ισχύει αν το τιμολόγιο κοπεί σε ιδιώτη και όχι σε εταιρία.

Δημοσ.

Στους κωδικούς δραστηριοτήτων (ΚΑΔ) έχεις κωδικό για δημιουργία ιστοσελίδων;

Παρακράτηση 20% γίνεται μόνο όταν παρέχεις υπηρεσίες σε άλλη επιχείρηση. Σε ιδιώτη δεν γίνεται παρακράτηση.

Επίσης με το νέο νόμο, παρακράτηση γίνεται για καθαρή αξία άνω των 300 euro.

Όμως, αν εσυ του παρέχεις κατά διαστήματα υπηρεσίες (βάσει σύμβασης) και οι επιμέρους αποδείξεις που εκδίδεις προς αυτόν είναι μικρότερες των 300 ΑΛΛΑ αθροιστικά είναι μεγαλύτερες από 300 τότε κάνεις παρακράτηση και σε αυτές τις αποδείξεις.

Στο τέλος του χρόνου θα ζητήσεις από την επιχείρηση Βεβαίωση Παρακράτησης Φόρου με σφραγίδα της επιχείρησης και να προσέχεις στη βεβαίωση αυτή να αναφέρεται ο αριθμός του διπλότυπου με το οποίο πληρώθηκε στη εφορία ο φόρος.

Δημοσ.

Ο ΚΑΔ μου είναι γενικός "Σύμβουλος Δικτύων". Λες να έχω πρόβλημα; Πάντως ή θα κόψω κανονικά τιμολόγιο και θα ζητήσω στο τέλος του χρόνου να μου στείλει μία Βεβαίωση Παρακράτησης Φόρου είτε αν θέλει να το κόψω στο όνομα του σαν ιδιώτης για να μην έχουμε θέματα.

Δημοσ.

Δεν θα εχεις προβλημα.. Απλα αν θες να εισαι 100% τυπικος μπορεις να προσθεσεις τον σχετικο κωδικο για δημιουργια ιστοσελιδων.

Δημοσ.

Επίσης (αν δεν κάνω λάθος), η παρακράτηση δεν ισχύει αν το τιμολόγιο κοπεί σε ιδιώτη και όχι σε εταιρία.

Αν είναι ιδιώτης μιλάμε για απόδειξη και όχι τιμολόγιο. Εκ παραδρομής θα το έγραψες αλλά το διευκρινίζω για να μην μπερδευτεί κανείς.

Δημοσ.

Για τις συγκεκριμενες δραστηριοτητες εκδιδει μονο αποδειξη παροχης υπηρεσιων σε καθε περιπτωση! Ειτε προς ιδιωτη ειτε προς επιχειρηση.

Δημοσ.

Εγώ αυτό που ξέρω είναι ότι παρακράτηση 20% υπάρχει όταν έχεις πελάτη το δημόσιο, για παράδειγμα εάν φτιάξεις την ιστοσελίδα κάποιου νοσοκομείου.

φορο 20% σου παρακρατάνε μόνο αν το καθαρό ποσό είναι πάνω από 300euro (νεος νόμος)

Μπορείς να μου πεις ποιος είναι ο νόμος;

Δημοσ.

Οι παρακρατησεις των ελευθερων επαγγελματιων καθοριζονται στο αρθρο 58 του κωδικα φορολογιας εισοδηματος (2238/1994) ο οποιος τροποποιηθηκε με το νεο φορολογικο νομο 3842/2010.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...