Runner25 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 εχω ενα q9650 και το εχω οβερκλοκαρει απο τα 3.00 στα 3,87 με ψυκτρα zalman fatality και το πολυ καλο case zalman zmachine το απλο. επαιζα crysis 2 και ειδα τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη να βαρανε μεχρι και 68 βαθμους κελσιου ο επεξ ειναι κατασκευασμενος στα 42νμ θα πρεπει να ανυσηχω για αυτες τις θερμοκρασιες μηπως να χαμηλωσω
SPANK Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 68 βαθμοί μια χαρά μου φαίνονται με την συγκεκριμένη ψύκτρα σε παιχνίδια δηλάδη stress και δεδομένου οτι ειναι και καλοκαίρι. Γνώμη μου πάντως είναι οταν μπορέσεις να αγοράσεις μια καλύτερη ψήκτρα θα πέσει και αλλο η θερμοκρασία. Επίσης μια αλλαγή πάστας και ενα ξεσκόνισμα που και που και θα εισαι ακόμα πιο κρύος
rafail1994 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Όπως είπε και ο SPANK η θερμοκρασίες σου για καλοκαίρι είναι καλές . Ρίξε ένα καθάρισμα αλλαγή πάστας όπως είπε και πες μας
TheELF Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 εχω ενα q9650 και το εχω οβερκλοκαρει απο τα 3.00 στα 3,87 με ψυκτρα zalman fatality και το πολυ καλο case zalman zmachine το απλο. επαιζα crysis 2 και ειδα τις θερμοκρασιες του επεξεργαστη να βαρανε μεχρι και 68 βαθμους κελσιου ο επεξ ειναι κατασκευασμενος στα 42νμ θα πρεπει να ανυσηχω για αυτες τις θερμοκρασιες μηπως να χαμηλωσω Τα 68°C με ποιο πρόγραμμα τα μέτρησες;Είναι πολύ κοντά στα όρια που δίνει η Intel TCASE 71.4°C
Runner25 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Τα 68°C με ποιο πρόγραμμα τα μέτρησες;Είναι πολύ κοντά στα όρια που δίνει η Intel TCASE 71.4°C σοβαρα μιλας τοτε να ριξω το οβερκλοκινκ δε θα ηθελα να μου καει
TheELF Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 σοβαρα μιλας τοτε να ριξω το οβερκλοκινκ δε θα ηθελα να μου καει Αναλόγως με ποιο τρόπο μέτρησες την θερμοκρασία,υπάρχουν δύο τρόποι Tcase και Tjunction το πρώτο είναι η θερμοκρασία στο περίβλημα και η άλλη πάνω στον ίδιο των πυρήνα,για αυτό έχει σημασία ο τρόπος με των οποίο μέτρησες την θερμοκρασία αν τα 68°C είναι Tjunction τότε είσαι μια χαρά αν είναι Tcase τότε είσαι οριακά.
Luciddream Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Αναλόγως με ποιο τρόπο μέτρησες την θερμοκρασία,υπάρχουν δύο τρόποι Tcase και Tjunction το πρώτο είναι η θερμοκρασία στο περίβλημα και η άλλη πάνω στον ίδιο των πυρήνα,για αυτό έχει σημασία ο τρόπος με των οποίο μέτρησες την θερμοκρασία αν τα 68°C είναι Tjunction τότε είσαι μια χαρά αν είναι Tcase τότε είσαι οριακά. το Tcase δεν μπορείς να το μετρήσεις, οι σένσορες είναι τελείως ενδεικτικοί και δεν πρέπει να θεωρούνται ακριβείς μετρητές της θερμοκρασίας. Eπίσης το Tcase έχει σημασία μόνο στην περίπτωση που ο επεξεργαστής σου τρέχει σε stock καταστάσεις. σε περίπτωση που ελέγχεις την θερμοκρασία με πρόγραμμα όπως το RealTemp η CoreTemp το μόνο που μπορείς να γνωρίζεις είναι πόσο ακόμα περιθώριο έχει ο επεξεργαστής σου μέχρι το σημείο TjMax. Στον επεξεργαστή σου αυτό το σημείο είναι το 100. με λίγα λόγια όταν σου γράφει 68 (στους πυρήνες) σημαίνει οτι ο κάθε πυρήνας έχει ακόμα 32 (οχι απαραίτητα βαθμοί κελσίου) μέχρι να φτάσει στο σημείο οπου θα ενεργοποιηθεί η κατάσταση που θα τον προστατέψει απο προβλήματα. Σε αυτήν την κατάσταση ρίχνει την συχνότητα του επεξεργαστή για να πέσει και η θερμοκρασία. σε περίπτωση που δεν δουλέψει αυτη η κατάσταση και η θερμοκρασία συνεχίσει να ανεβαίνει, περίπου στους 120c κλείνει το pc για να τον προστατέψει. φυσικά όσο συμβαίνουν όλα αυτά αρχίζει και μειώνεται η ζωή του επεξεργαστή σου. εγώ πιστεύω οτι η ψύκτρα σου δεν κάνει και την καλύτερη δουλειά, αλλα 68 δεν είναι απαγορευτικά. απλά δεν είναι και ότι καλύτερο... καλό θα ήταν σε παιχνίδια να σου φτάχνει max 60-65 ειδικά όσο έχεις το overclock.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.