Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

ξέρει κανείς αν είναι νόμιμη η κατοχή ματσέτας? για σπαθί katana και βαλλίστρα χρειάζεται άδεια ? (δεν μιλάω για διακοσμητικά). :mellow:

• Απαντ. 89
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.

ξέρει κανείς αν είναι νόμιμη η κατοχή ματσέτας? για σπαθί katana και βαλλίστρα χρειάζεται άδεια ? (δεν μιλάω για διακοσμητικά). :mellow:

μου φαινεται πως δε πρεπει να σε τσαντιζουμε εσενα.

• Like 3
Δημοσ.

να τα κουβαλας πανω σου η στο αυτοκινητο απ οσο ξερω απαγορευεται.

στο σπιτι μπορεις να τα χεις.

• Like 2
Δημοσ.

μηπως εισαι ninja?!

κοιτα αν δεν τα θες για διακοσμητικα τι σε ενδιαφερει αν ειναι νομιμα?

Δηλαδη θα προχωρας στο δρομο με μια κατανα/ματσετα στην πλατη...nic θα πετας και αστερακια?!

Δημοσ.

να τα κουβαλας πανω σου η στο αυτοκινητο απ οσο ξερω απαγορευεται.

στο σπιτι μπορεις να τα χεις.

ναι για κατοχή ρωτάω και εγώ. Το Katana θα το έχω σπίτι.

Οπότε δεν θα έχω πρόβλημα για άδεια κλπ?

μηπως εισαι ninja?!

κοιτα αν δεν τα θες για διακοσμητικα τι σε ενδιαφερει αν ειναι νομιμα?

Δηλαδη θα προχωρας στο δρομο με μια κατανα/ματσετα στην πλατη...nic θα πετας και αστερακια?!

Δεκτη η πλακα αλλα δεν άνοιξα το θέμα για να κάνω πλάκα. Όχι δεν θα γυρνάω στο δρόμο με το katana απλά μου αρέσουν και ίσως μου χρειαστούν ;)

-------------------------------------------------------------

Οποτε εφόσον δεν είναι παράνομα και δεν θέλουν άδεια, μήπως ξέρει κανεις μαγαζιά που να πουλάνε ματσετες?

Δημοσ.

ναι για κατοχή ρωτάω και εγώ. Το Katana θα το έχω σπίτι.

Οπότε δεν θα έχω πρόβλημα για άδεια κλπ?

Δεκτη η πλακα αλλα δεν άνοιξα το θέμα για να κάνω πλάκα. Όχι δεν θα γυρνάω στο δρόμο με το katana απλά μου αρέσουν και ίσως μου χρειαστούν ;)

πασσο.

Κοιτα δεν ειμαι 100% σιγουρος αλλα πανω απο 6 cm μαχαιρι αιχμηρο αντικειμενο δν μπορεις να το κουβαλας πανω σου χωρις αδεια.

..., βέλη και βελάκια, γάντζοι, παγοκόφτες, παγοπέδιλα, σουγιάδες ή στιλέτα με κάθε μήκους λάμα, μαχαίρια ακόμη και τελετουργικά με λάμα μήκους άνω των 6 cm ...

Δημοσ.

πασσο.

Κοιτα δεν ειμαι 100% σιγουρος αλλα πανω απο 6 cm μαχαιρι αιχμηρο αντικειμενο δν μπορεις να το κουβαλας πανω σου χωρις αδεια.

Δηλαδή αν πάω σε ένα μαγαζί και αγοράσω και γυρνώντας στο σπίτι με σταματήσουν για έλεγχο θα με τρέχουν εφόσον θα το κουβαλάω επάνω μου? :unsure:

Δημοσ.

Η βαλλίστρα σκέφτομαι να είναι τέτοιου τύπου με διόπτρα.

50265-1.jpg

Δημοσ.

Δηλαδή αν πάω σε ένα μαγαζί και αγοράσω και γυρνώντας στο σπίτι με σταματήσουν για έλεγχο θα με τρέχουν εφόσον θα το κουβαλάω επάνω μου? :unsure:

Κοιτα τωρα αν τους δειξεις την αποδειξη οτι το αγορασες τωρα και πας σπιτι λογικα δεν θα σε παρουν αλλα και παλι ειναι στην κριση του μπατσου.

Αλλα πανω απο καποια εκατοστα πρεπει να εχεις αδεια.Δεν ειμαι 100 % σιγουρος οπως προειπα,για τα 6 cm.

Δημοσ.

σκεφτόμουν να βρώ και kakuni

Scorpion%27s_Kunai_Spear.jpg

αλλα δέν νομίζω πως είναι ευκολο να το χειριστείς.

Δημοσ.

Δηλαδή δεν θα πάρεις kakuna;

kakuni λέγετε και δεν νομίζω να πάρω γιατί πρέπει να είναι πολύ ατίθασο στον χειρισμό του.

Δημοσ.

Kakuna λέγεται και είναι όντως δύσκολο. Πρέπει να έχεις άδεια εκπαιδευτή αλλά μετά από καιρό μπορεί να εξελιχθεί σε μέλισσα και να κάνεις poisson sting

NarutoPlasticKunaiSet.jpg

Δημοσ.

Απ΄ ό,τι ξέρω, θεωρείται παράνομο και κατά συνέπεια απαγορεύεται να κουβαλάς πάνω σου οποιοδήποτε ΟΠΛΟ.

Αυτό σημαίνει πως αν σε πετύχουν στον δρόμο με βαλίστρες/σπαθιά μη διακοσμητικά κτλ. μπορούν ανετότατα

να σε συλλάβουν.

Το ίδιο ισχύει και με τα μαχαίρια.

Το μήκος δεν έχει καμιά σημασία, αυτό με τα 6 cm κτλ. είναι μύθος που έχουν φτάσει ακόμη

και αστυνομικοί να το πιστεύουν.

Η νομοθεσία αφήνει στην ευχέρεια του αστυνομικού να κρίνει το αν αυτό που κουβαλάς είναι όπλο ή όχι.

(για μένα λογικό). Τι σημαίνει αυτό με λίγα λόγια: Αν είμαι κυνηγός ή ψαράς π.χ. και κουβαλάω ένα μαχαίρι,

αυτό θα θεωρηθεί ΕΡΓΑΛΕΙΟ και θα με αφήσουν να φύγω, με λίγα λόγια δεν παρανομώ.

Αν βγάλω στην παραλία έναν σουγιά και καθαρίσω το πορτοκάλι μου, επίσης.

Αν πάω στο γήπεδο και έχω μέσα στο μπουφάν μαχαίρι, μπορούν να με συλλάβουν για οπλοκατοχή.

Αυτομάτως θεωρείται όπλο αν χρησιμοποιήσω κάτι για να επιτεθώ σε κάποιον.

Π.χ. και ελβετικό σουγιά να σου βγάλω και σου τον χώσω στον λαιμό, θεωρείται όπλο που κακώς κουβαλάω.

Αν σε τυχαίο έλεγχο με ελέγξουν και τον βρουν πάνω μου, αντιθέτως ΔΕΝ θεωρείται ότι παρανομώ.

Με λίγα λόγια το να πας να αγοράσεις μια βαλίστρα και να την κρεμάσεις στον τοίχο σου, είσαι άνετος.

Αν την κουβαλάς στο αμάξι ή ακόμα χειρότερα πάνω σου στον δρόμο, έχεις πρόβλημα.

Αυτά είναι αντικείμενα που δεν μπορούν να θεωρηθούν "εργαλεία" με την καμία, αυτομάτως πας μέσα για οπλοκατοχή.

Το ίδιο και με σπαθιά, αν το άλλο είναι ακονισμένο και επικίνδυνο, κουβαλάς όπλο, αν έχεις κανά ψεύτικο που δεν κόβει

θεωρείται διακοσμητικό (όχι ότι δεν μπορείς και πάλι να βρεις τον μπελά σου αν ο άλλος είναι περίεργος).

Γενικά είναι περίεργη η νομοθεσία στο θέμα αυτό. Το ζουμί είναι ότι για να είσαι 100% καλυμμένος,

ΔΕΝ κουβαλάς πάνω σου μαχαίρια, σιδηρογροθιές κτλ.

Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα την νομοθεσία.

• Like 1
Δημοσ.

τη ταινια ματσετε την εχεις δει?

ναι!ο machete είναι η έμπνευση μου!

Απ΄ ό,τι ξέρω, θεωρείται παράνομο και κατά συνέπεια απαγορεύεται να κουβαλάς πάνω σου οποιοδήποτε ΟΠΛΟ.

Αυτό σημαίνει πως αν σε πετύχουν στον δρόμο με βαλίστρες/σπαθιά μη διακοσμητικά κτλ. μπορούν ανετότατα

να σε συλλάβουν.

Το ίδιο ισχύει και με τα μαχαίρια.

Το μήκος δεν έχει καμιά σημασία, αυτό με τα 6 cm κτλ. είναι μύθος που έχουν φτάσει ακόμη

και αστυνομικοί να το πιστεύουν.

Η νομοθεσία αφήνει στην ευχέρεια του αστυνομικού να κρίνει το αν αυτό που κουβαλάς είναι όπλο ή όχι.

(για μένα λογικό). Τι σημαίνει αυτό με λίγα λόγια: Αν είμαι κυνηγός ή ψαράς π.χ. και κουβαλάω ένα μαχαίρι,

αυτό θα θεωρηθεί ΕΡΓΑΛΕΙΟ και θα με αφήσουν να φύγω, με λίγα λόγια δεν παρανομώ.

Αν βγάλω στην παραλία έναν σουγιά και καθαρίσω το πορτοκάλι μου, επίσης.

Αν πάω στο γήπεδο και έχω μέσα στο μπουφάν μαχαίρι, μπορούν να με συλλάβουν για οπλοκατοχή.

Αυτομάτως θεωρείται όπλο αν χρησιμοποιήσω κάτι για να επιτεθώ σε κάποιον.

Π.χ. και ελβετικό σουγιά να σου βγάλω και σου τον χώσω στον λαιμό, θεωρείται όπλο που κακώς κουβαλάω.

Αν σε τυχαίο έλεγχο με ελέγξουν και τον βρουν πάνω μου, αντιθέτως ΔΕΝ θεωρείται ότι παρανομώ.

Με λίγα λόγια το να πας να αγοράσεις μια βαλίστρα και να την κρεμάσεις στον τοίχο σου, είσαι άνετος.

Αν την κουβαλάς στο αμάξι ή ακόμα χειρότερα πάνω σου στον δρόμο, έχεις πρόβλημα.

Αυτά είναι αντικείμενα που δεν μπορούν να θεωρηθούν "εργαλεία" με την καμία, αυτομάτως πας μέσα για οπλοκατοχή.

Το ίδιο και με σπαθιά, αν το άλλο είναι ακονισμένο και επικίνδυνο, κουβαλάς όπλο, αν έχεις κανά ψεύτικο που δεν κόβει

θεωρείται διακοσμητικό (όχι ότι δεν μπορείς και πάλι να βρεις τον μπελά σου αν ο άλλος είναι περίεργος).

Γενικά είναι περίεργη η νομοθεσία στο θέμα αυτό. Το ζουμί είναι ότι για να είσαι 100% καλυμμένος,

ΔΕΝ κουβαλάς πάνω σου μαχαίρια, σιδηρογροθιές κτλ.

Αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος που γνωρίζει καλύτερα την νομοθεσία.

άπειρα thanks. ;)

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...