Προς το περιεχόμενο

Radeon HD 6850 σε αδύναμο σύστημα

VeRDe

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Σκέφτομαι να πάρω μια Radeon 6850, κάρτα με τρομερό value for money (παίζει στα 150€ μαξ). Το σύστημα πάνω στο οποίο θα μπει είναι με μια CPU Athlon 64 X2 η οποία είτε θα τρέξει στα 2.8ghz stock είτε στα 3.2ghz όπως έχει δοκιμαστεί στο παρελθόν. επίσης φέρει RAM Corsair 2GB DDR2 στα 800Mhz (η οποία και αυτή έχει δεχθεί oc αρκετό στο παρελθόν και το setup το έχω έτοιμο στα 1050mhz).

Πριν προβεί κανείς σε προτάσεις τύπου "αναβάθμισε τον" κτλ να πω πως δεν σκοπεύω σε καμία περίπτωση να ξοδέψω πάνω από 150€ και δε πρόκειται να προβώ σε άλλη αναβάθμιση καθώς έχω ήδη XBOX 360.

Προφανώς και κάνω την αναβάθμιση μόνο και μόνο διότι είναι ευνόητο ότι τα παιχνίδια στον υπολογιστή κοστίζουν...λιγότερο...

Το ερώτημα μου είναι απλό: αξίζει;

Δηλαδή θα μπορώ να παίξω με τόσο καλή κάρτα γραφικών παιχνίδια όπως το battlefield 2 με καλά έως (σχεδόν) MAX γραφικά (φυσικά με πχ 4x anisotropic και όχι 16x) και χωρίς συμβιβασμούς στο quality των γραφικών; Εννοείται σε ένα FPS άνω του 30.

Παιχνίδια απαιτητικά όπως Crysis 2, Battlefield 2-3, Shift 2, Dirt 3 κτλ

(Υπάρχει και το ενδεχόμενο αν γίνεται μέσω Rivatuner να πειράξω και την GPU.)

Θέλω τις γνώμες σας... Έχει το σύστημα ελπίδα χωρίς o/c;

• Απαντ. 42
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Να μην δω μεγάλη διαφορά σε σχέση με την EAH2600 που έχω; E δε νομίζω...!

Το θέμα είναι αν θα υπάρξει αξιοπρεπές Gameplay...

Δημοσ.

Χα σε παρόμοια φαση ήμουν και εγω οταν εβαλα στον 4200Χ2 την 4870Χ2.το μονο σιγουρο ειναι οτι μετα δεν θα σε κοβει η καρτα.διαφορες θα δεις και πολλες μαλιστα.αλλα το θεμα ειναι,τι αναλυση παιζεις και τι τροφοδοτικο εχεις?

Δημοσ.

Οτι θα μπορεις να παιξεις τα παιχνιδια αρκετα καλα θα μπορεις απλα θα εχεις πολυ bottleneck απο τον επεξεργαστη και γενικα πιστευω δεν αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα απο την στιγμη που δεν θα εκμεταλευσε πλειρως την καρτα.

Δημοσ.

Χα σε παρόμοια φαση ήμουν και εγω οταν εβαλα στον 4200Χ2 την 4870Χ2.το μονο σιγουρο ειναι οτι μετα δεν θα σε κοβει η καρτα.διαφορες θα δεις και πολλες μαλιστα.αλλα το θεμα ειναι,τι αναλυση παιζεις και τι τροφοδοτικο εχεις?

1366x768

Τροφοδοτικό Trust 570watt.

Δημοσ.

H Trust μάρκα με έκαψες; (http://www.trust.com/)

Η ανάλυση σόρρυ είναι 1366x768.

Μητρική: Gigabyte GA-MA790X-DS4 AM2+

Ε τι ειναι η trust για τα τροφοδοτικα νομιζεις?μαρκα μεκαψες ειναι.μακαρι να ηταν καλη να αγοραζαμε καλα τροφοδοτικα στην τιμη που τα πουλαει αλλα δύστυχος δεν ειναι.

Τεσπα.η καλυτερη επιλογη που εχεις να κανεις ειναι αυτη...

AMD Athlon II X3 450 3.2 GHz Triple Core ΤΙΜΗ 61.97 €

ATI Radeon HD5770 1GB DDR5 ΤΙΜΗ 103.97 €

εκτος και εαν την παρεις μεταχειρισμενη την καρτα σε καλυτερη τιμη.

Εδω η λιστα με τους επεξεργαστες που υποστηριζει η μητρικη σου και τα bios Cpu support list.

Δημοσ.

Θα έχει καλύτερη απόδοση λες το setup αυτό από την κάρτα 6850 μόνη της;

Για τι επίπεδο απόδοσης μιλάμε;

Αυτό που περιέγραψα εγώ πριν;

"Δηλαδή θα μπορώ να παίξω με τόσο καλή κάρτα γραφικών παιχνίδια όπως το battlefield 2 με καλά έως (σχεδόν) MAX γραφικά (φυσικά με πχ 4x anisotropic και όχι 16x) και χωρίς συμβιβασμούς στο quality των γραφικών; Εννοείται σε ένα FPS άνω του 30.

Παιχνίδια απαιτητικά όπως Crysis 2, Battlefield 2-3, Shift 2, Dirt 3 κτλ"

Δημοσ.

Η αναλυση που παιζεις ειναι μικρη και εκει παιζει πιο μεγαλο ρολο ο επεξεργαστης.

Στην περιπτωση την δικη μου που λες εγω μετα απο λιγο καιρο χρειάστηκε να αλλαξω ολοκληρο το συστημα γιατι ηθελα να εκμεταλλευτώ την καρτα.

Τεσπα.αυτο που σου προτεινω εγω ειναι ενα πιο ισσοροπημενο συστημα και λογικα σε συνολο θα εχεις καλυτερες επιδοσεις απο το να παρεις μονο την καρτα.τραβα και ενα πουλημα τον δικο σου επεξεργαστη να βγαλεις κατι.αληθεια ποιος ακριβως ειναι?

Η 6850 ειναι καλη καρτα αλλα δεν θα δεις τις δυνατοτητες της.οποτε τι να το κανεις?????

Δημοσ.

Το έχω γράψει πάνω: AMD Athlon II 64 5600+ D/C

Το αρχικό σκεπτικό μου ήταν:

Μια κάρτα γραφικών με παρόν και πολυ μέλλον

Για παιχνίδια του παρόντος

Σε ένα σύστημα χωρίς μέλλον

Σε τι επίπεδα απόδοσης θα κινηθεί η μία ή η άλλη λύση ξέρουμε;

Δημοσ.

Το έχω γράψει πάνω: AMD Athlon II 64 5600+ D/C

Το αρχικό σκεπτικό μου ήταν:

Μια κάρτα γραφικών με παρόν και πολυ μέλλον

Για παιχνίδια του παρόντος

Σε ένα σύστημα χωρίς μέλλον

Σε τι επίπεδα απόδοσης θα κινηθεί η μία ή η άλλη λύση ξέρουμε;

Ξερεις τι θα κανεις με αυτη την αλλαγη?για να σου δωσω να καταλαβεις?

Θα βαλεις fiat κινητήρα ας πουμε 1800 κυβικα και θα εχεις κιβωτιο απο Punto 1000αρι....

ενω στην αλλη περιπτωση θα ειναι 1400 κυβικα με κιβωτιο 6αρι αντιστοιχο 1400 Κυβικων.ποιο θα παει καλυτερα?

(η μαρκα ειναι λογω της υπογραφης σου).

Δημοσ.

Στο παράδειγμα σου τίθεται θέμα αξιοπιστίας γιατί η απόδοση θα είναι στην...6850.. Αλλά μάλλον κατάλαβα τι εννοείς..

Απλά ο επεξεργαστής δεν είναι και τόσο κακός και στηριζόμουν και εκεί...

Δημοσ.

Στο παράδειγμα σου τίθεται θέμα αξιοπιστίας γιατί η απόδοση θα είναι στην...6850.. Αλλά μάλλον κατάλαβα τι εννοείς..

Απλά ο επεξεργαστής δεν είναι και τόσο κακός και στηριζόμουν και εκεί...

Ο επεξεργαστης δεν ειναι και τοσο κακος,αλλα η 6850 ειναι πολυ καλη και δεν θα το δεις.ξερω εγω ρε συ,κανε το.

αλλα να ξερεις οτι εχεις και την αλλη επιλογη που σου ειπα.

ειναι και το τροφοδοτικο στην μεση....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...