Sotosgl Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Οι θερμοκρασιες δεν μου λενε τιποτα αλλωστε απο το Laptop και το Desktop που εχεις προφανως δεν εχεις οικονομικο προβλημα.αλλα ο φιλος που ζηταει βοηθεια ειναι φοιτητης και για να ειναι στην εστια δεν ξερω την οικονομικη του κατασταση και επειδη σε 4-5-6-7 χρονια που θα κανει να τελειωσει την σχολη του κανενας δεν μπορει να του εγγυηθει οτι το Laptop που θα παρει θα του κρατησει (αν δεν μπει στην διαδικασια να το πουλησει με χασουρα και να τσονταρει 100ρικα ή 200αρικα συνεχεια για αγορα καινουργιου μοντελου παω πασο) Το πως σου ερχεται πιο φθηνα αν εισαι φοιτητης το λαπτοπ εξηγησε μου λιγο. Φιλαρακια εχουν Laptops 3 και 4 ετων που ζοριζονται στα βαρια προγραμματα που πρεπει να τρεχουν Fine,Autocad μεχρι και στο Office. Οντως η ανεση παιζει ρολο και τεραστιο οπως και η οικονομια χωρου αλλα και η καταναλωση λιγοτερο,αλλα αν δεν του λενε :ελα στο εργαστηριο με το Laptop σου τα αλλα ειναι απλα δικαιολογιες. Στο θεμα μας τωρα,γνωμη μου βολεψου με ενα midrange moντελο με καλη καρτα γραφικων και μη σπαταλησεις π.χ. 200€ ή και 400€ για μια διαφορα επιδοσεων της ταξεως του 5%. Αλλωστε ενα λαπτοπ σπανια θα σε βγαλει για ολη την διαρκεια των σπουδων σου (Θα υστερει σε επιδόσεις μετα απο μερικα χρονια,το φοιτητικο σπιτι δεν ειναι το ασφαλεστερο μερος για ευαισθητες ηλεκτρονικες συσκευες(κοκακολες καφριλες) και αν μενεις στις εστιες και απλα δεν επισκεπτεσαι φιλους σου για τις ταχυτητες ή για lanακι παρε ενα χρηματοκιβωιο και κλειδωνε το εκει μεσα) .
evagelou Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 οπως ποιο?προτινε μου τπτ με καλες καρτουλες....ευχαριστω κιολας φιλε μ
hawkpilot Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δεν έχω κάνει εξονυχιστική έρευνα αλλά αν η GTX 460 είναι το κριτήριο που βαραίνει πχ 80%, τότε πάρε το asus. Θεωρώ όμως λίγο δύσκολο να φτάσεις στα άκρα την 460 σε 15" FHD - νομίζω ότι θα αναγκαστείς να χαμηλώσεις ανάλυση γιατί θα σου φαίνονται όλα "ψείρες". Αν έπαιρνες 17" FHD θα είχε περισσότερο νόημα. Έχω laptop με οθόνη 15" FHD (και μάλιστα είναι 1920x1200 WUXGA), και, πίστεψέ με, είναι πολύ δύσκολο να δουλέψεις ή να παίξεις σε τέτοια ανάλυση.
Sotosgl Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Αυτο κοιταω αλλα συμφωνω με τον Hawkpilot πηγαινε σε μεγαλυτερες Inches μιας και δεν θα παιζεις μονο στο Laptop αλλα ειναι πρωτιστως εργαλειο για την σχολη σου και για να διαβασεις 360 σελιδες σημειωσεις σε PDF στις 15.6 σε βλεπω να τις εκτυπωνεις και να εχεις το Laptop για Games και καμια εργασια σε Word
evagelou Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 ναι εννοειτε μαρεσει με 17αρα αλλα ποιο παλι? χαχα το dell xps studio λεει τπτ?
Sotosgl Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Κοιτα αν πας σε 17αρα θυσιαζεις αλλα,... Tα περισσοτερα 17αρια εχουν i5 και 425m και οι πιο οικονομικες λυσεις βγαινουν με entry level καρτες γραφικων (οχι οτι δεν παιζεις παιχνιδια με αυτες αλλα οχι στο Ultra High που εχεις κατα νου) για την φορητοτητα δεν το σχολιαζω αν θα θες να κουβαλας μια τσαντα 1.5κιλα δεν σου ειναι τιποτα να κουβαλησεις μια με 2.3 κιλα.. Ψαχνω μια μεση λυση αλλα ειναι δυσκολο,ασε που θα πεσουν να με φανε οι τρελαμενοι εδω μεσα (Τι;;!!! αυτο εχει 0,54% χαμηλοτερες επιδωσεις απο το αλλο που κανει 300€ παραπανω) Αν μιλας για αυτο >http://www.skroutz.gr/s/334644/Dell-XPS-L702x-i7-2630QM-4GB-500GB.html στο χιλιαρικο νταν ειναι μια καλη λυση σηκωνει Crysis 2 στο High σε νορμαλ αναλυσεις ειναι στα ορια μετριας με καλη καρτας γραφικων για laptop. Και εγγυηση Dell που ειναι Epic Win.
evagelou Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 http://www.msystems.gr/index.php?category=1142&product=12426 για αυτο τι λες? αλλα θελω καλητερο....
ektor7 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Οι θερμοκρασιες δεν μου λενε τιποτα αλλωστε απο το Laptop και το Desktop που εχεις προφανως δεν εχεις οικονομικο προβλημα.αλλα ο φιλος που ζηταει βοηθεια ειναι φοιτητης και για να ειναι στην εστια δεν ξερω την οικονομικη του κατασταση και επειδη σε 4-5-6-7 χρονια που θα κανει να τελειωσει την σχολη του κανενας δεν μπορει να του εγγυηθει οτι το Laptop που θα παρει θα του κρατησει (αν δεν μπει στην διαδικασια να το πουλησει με χασουρα και να τσονταρει 100ρικα ή 200αρικα συνεχεια για αγορα καινουργιου μοντελου παω πασο) Το πως σου ερχεται πιο φθηνα αν εισαι φοιτητης το λαπτοπ εξηγησε μου λιγο. Φιλαρακια εχουν Laptops 3 και 4 ετων που ζοριζονται στα βαρια προγραμματα που πρεπει να τρεχουν Fine,Autocad μεχρι και στο Office. Οντως η ανεση παιζει ρολο και τεραστιο οπως και η οικονομια χωρου αλλα και η καταναλωση λιγοτερο,αλλα αν δεν του λενε :ελα στο εργαστηριο με το Laptop σου τα αλλα ειναι απλα δικαιολογιες. Στο θεμα μας τωρα,γνωμη μου βολεψου με ενα midrange moντελο με καλη καρτα γραφικων και μη σπαταλησεις π.χ. 200€ ή και 400€ για μια διαφορα επιδοσεων της ταξεως του 5%. Αλλωστε ενα λαπτοπ σπανια θα σε βγαλει για ολη την διαρκεια των σπουδων σου (Θα υστερει σε επιδόσεις μετα απο μερικα χρονια,το φοιτητικο σπιτι δεν ειναι το ασφαλεστερο μερος για ευαισθητες ηλεκτρονικες συσκευες(κοκακολες καφριλες) και αν μενεις στις εστιες και απλα δεν επισκεπτεσαι φιλους σου για τις ταχυτητες ή για lanακι παρε ενα χρηματοκιβωιο και κλειδωνε το εκει μεσα). Κοιτα,οταν μιλαμε για gaming laptop,πρεπει να θεωρησουμε οτι πληρει 3βασικα πραγματα: 1.Δυνατα χαρακτηρηστικα(gpu,cpu,οθονη κ.α)! 2.Καλο συστημα ψυξης! 3.Καλης ποιοτητας υλικα! Οταν εισαι φοιτητης στο εξωτερικο και ταξιδευεις με αεροπλανο και σε χρεωνουν 5ευρο/κιλο για το επιπλεον βαρος που εχεις(Το λαπτοπ δε το θεωρουν σαν επιπλεον αποσκευη,οσο μεγαλο και να ειναι.),κανε τους υπολογισμους σου!Ταξιδευω τρεις φορες τον χρονο,αλλα ειναι χ2 καθε φορα! Τα gaming laptop,εχουν τετοια χαραστηρηστικα,που τουλαχιστων,σε ολες τις αλλες εφαρμογες,σου βγαζουν περισσοτερο απο 4χρονια! Οσοι μενουν σε εστιες,εχουν ολοι λαπτοπ(γιατι μπορουν να το εχου μαζι τους και κυνδινευουν λιγοτερο απο κλοπη),μονο δυο παιδια που ξερω,εχουν ντεσκτοπ! Και το desktop,δε θα σε βγαλει σ'ολη την διαρκεια της σπουδης σου,απλα θα το αλλαζεις κοματι κοματι και θα σου ερθει και αρκετα πιο φτηνα,αυτη ειναι η διαφορα!Ασε που λαπτοπ,οπως αυτα της clevo,μπορει να τα αναβαθμισεις,αλλα αρκετα πιο ακριβα,απ'οτι ενα desktop!
Sotosgl Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Ωπα κατσε ρε συ επιασες ακραιες περιπτωσεις τωρα εξωτερικα,αεροπλανα εγω απλα ρωτησα πως ενα laptop αξιας 1200€ και πανω (Gaming παντα) θα σου βγει φτηνοτερα απο ενα Desktop που εστω του αναβαθμιζεις την VGA μια φορα στα 3 χρονια.. Στην περιπτωση σου (εξωτερικο) σε συμφερει αλλα δεν ισχυει για ολους και στην τελικη αν ο αλλος που θα ανεβει 2 εβδομαδες για διακοπες Πασχα χρειαζεται κατι να ασχολειται ας δωσει 1000€ με οθονη (που ειναι και υπερβολικο ποσο για Desktop Gaming Pc φοιτητη) και να δωσει και ενα 400αρι ακομα (που θα το εδινε ετσι κ`αλλιως) και ας παρει ενα Laptop για να βλεπει ταινιουλες να ειναι στο Internet στο ταξιδι ή στο σπιτι του κλπ. Τεσπα στο θεμα μας παλι μιας και ψηνεται για Laptop και μονο Laptop 4 χρονια φοιτητικο (το τονιζω αυτο) Laptop εστω και Gaming δεν κραταει(Οχι τοσο απο επιδοσεις αλλα απο χρηση,κακουχιες,διαρκεια ζωης ελλειψη συντηρησης)και ο διπλα που εχει ενα 4 χρονια τωρα το εχει σε ενα στανταρ σημειο μονιμως κλειστο και κανει την δουλιτσα του με ενα netbook (Μπλιαξ) gaming ειναι και αυτου και ειχε δωσει 1300€ και τωρα κλαιει την μοιρα του HP ηταν το μοντελο θα το αναφερω οταν τον δω. Το Dell πως σου φαινεται πλακα πλακα;
ektor7 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Ωπα κατσε ρε συ επιασες ακραιες περιπτωσεις τωρα εξωτερικα,αεροπλανα εγω απλα ρωτησα πως ενα laptop αξιας 1200€ και πανω (Gaming παντα) θα σου βγει φτηνοτερα απο ενα Desktop που εστω του αναβαθμιζεις την VGA μια φορα στα 3 χρονια.. Το Dell πως σου φαινεται πλακα πλακα; Η περιπτωση η δικια μου και πολλων χιλιαδων αλλων φοιτητων,δεν ειναι κατι που θα χαρακτηριζα,ακραια περιπτωση! Σκεψου μονο,οτι οσοι κυπριοι σπουδαζουν στην Ελλαδα,δεν εχουν αλλο μεσο να ταξιδεψουν,εκτος απο το αεροπλανο!Στις πλειστες περιπτωσεις,το ντεσκτοπ,ειναι μακραν πιο φτηνη λυση! Το Dellακι που προτινες στα 1000ευροπουλακια,ειναι μια απο τις καλυτερες επιλογες σ'αυτα τα λεφτα!HP δε θα την προτινα ουτε στον εχθρο μου,εκτος βεβαια αν τον μισω υπερβολικα!
evagelou Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 σε ολα μαρεσει εκτος καρτας γραφικων που ειναι μαπα....
ektor7 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 σε ολα μαρεσει εκτος καρτας γραφικων που ειναι μαπα.... ενταξη! Το asus αν και 15αρι ειναι μια καλη προταση.Υπαρχει και 17αρι με τετοια χαρακτ.!
evagelou Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 KATI μ πατε ομως για τον επεξεργαστη του....
ektor7 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Θα σου ελεγα και το alienware αλλα με χαλαει το θεμα της αναλυσης(1600χ900). Ειναι κριμα,να δωσεις τοσα λεφτα και να εχει αυτη την αναλυση!Αν ητα να το συνδεεις σε εξ.οθονη,για παιχνιδια τοτε θα στο προτινα!Αντι του asus!
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.