maraki ! Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα! Είχα λειτουργικό ubuntu στο συγκεκριμένο σκληρό δίσκο. Χωρίς να τον κάνω NTFS τον έβγαλα από τον υπολογιστή (λόγω μεταφοράς του υπολογιστή σε τεχνικό). Τα ubuntu δεν τα έχω πλέον. Σαν εξωτερικός σκληρός δίσκος που είναι τώρα, τα Windows Xp δεν τον αναγνωρίζουν, δείχνει μόνο ότι σύνδεσα μια usb συσκευή. Πηγαίνω Ο Υπολογιστής μου -> Διαχείριση -> Διαχείριση Δίσκων άλλα δεν τον εμφανίζει. Δεν με ενδιαφέρουν τα αρχεία που περιέχει, θέλω να τον φορμάρω άλλα δεν ξέρω πως. Γνωρίζετε κάποιο πρόγραμμα που να μπορεί να τον μετατρέψει σε NTFS;
karmen1983 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μπες με ένα Live cd ubuntuuu και κάνε του ένα φορμάτ σε ntfs μέσω gparted...
maraki ! Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μπες με ένα Live cd ubuntuuu και κάνε του ένα φορμάτ σε ntfs μέσω gparted... Χρησιμοποίησα το gparted έσβησα όλα τα partitions και τον έκανα ΝΤFS. Τα windows βλέπουν usb device με 0 χωρητικότητα. Μπήκα ξανά στο live cd ubuntu και μόνο στο Disk utility τον εμφανίζει σαν συσκευή με 0 χωρητικότητα άγνωστης προέλευσης. Δεν με αφήνει να τον διαμορφώσω (τα δοκίμασα όλα στην λίστα) βγάζει σφάλμα. Τι λάθος έκανα; Μπορεί να διορθωθεί ή πετάω τον δίσκο;
rafail1994 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Ποιος είναι ο δίσκος σου ; Επίσης στην διαχείριση δίσκων δεν δείχνει απόλυτος τίποτε ; στο bios τον βλέπει ;
maraki ! Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Ποιος είναι ο δίσκος σου ; Επίσης στην διαχείριση δίσκων δεν δείχνει απόλυτος τίποτε ; στο bios τον βλέπει ; Wester Digital WD5000AAKS εξωτερικός σκληρός δίσκος Στην διαχείριση εμφανίζεται μόνο στις Μονάδες Δίσκων ως usb device. Όταν πατάω ιδιότητες στην καρτέλα Τόμοι και πατήσω το κουμπί Συμπλήρωση βγάζει: Δίσκος: Δίσκος 1 τύπος: Άγνωστος κατάσταση: Μη αναγνώσιμο Στυλ διαμερίσματος: Δεν υπάρχει Χωρητικότητα: 0 ΜΒ Ελεύθερος χώρος: 0 ΜΒ Δεσμευμένος χώρος: 0 ΜΒ Μπορεί να διορθωθεί;
maraki ! Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Πως το ελέγχω αυτό; (Συγγνώμη αν είναι άκυρη ερώτηση)
karmen1983 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Τι έγινε βρε Mαράκι; Sorry έλειπα... Τι έκανες απο gparted?
maraki ! Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Τι έγινε βρε Mαράκι; Sorry έλειπα... Τι έκανες απο gparted? του έβγαλα τα ματάκια... δεν πειράζει όμως. Είχε 3 partitions αρχεία του ubuntu. Τα έσβησα όλα και το μετέτρεψα σε ntfs.
karmen1983 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Γιατί ρε κουκλί; Απλή διαδικασία είναι... Τώρα από Live cd τι επιλογές έχεις στο gparted?
rafail1994 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Πως το ελέγχω αυτό; (Συγγνώμη αν είναι άκυρη ερώτηση) Θα μπεις στο bios και θα πας στην καρτέλα με τους δίσκους αν δεν τον δεις εκεί τότε κλαφτα Μαράκι
maraki ! Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Γιατί ρε κουκλί; Απλή διαδικασία είναι... Τώρα από Live cd τι επιλογές έχεις στο gparted? Καμία. Δεν τον αναγνωρίζει.
karmen1983 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μαράκι μου δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να έγινε... Για μπες στο Bios να δεις... Θα μπεις στο bios και θα πας στην καρτέλα με τους δίσκους αν δεν τον δεις εκεί τότε κλαφτα Μαράκι ok Με το Bios update τελικά δουλεύουν όλες οι μνήμες επι 2 ώρες
maraki ! Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Θα μπεις στο bios και θα πας στην καρτέλα με τους δίσκους αν δεν τον δεις εκεί τότε κλαφτα Μαράκι θα το ελέγξω και θα σας πω σε λίγο.
rafail1994 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μαράκι μου δεν καταλαβαίνω τι μπορεί να έγινε... Για μπες στο Bios να δεις... ok Με το Bios update τελικά δουλεύουν όλες οι μνήμες επι 2 ώρες Άιντε ; Επιτέλους και μπήκα και ρώτησα τι έγινε και κανένας δεν απαντούσε
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.