Προς το περιεχόμενο

Επιλογή κάρτας γραφικών (μεσαία κατηγορία)

laskos0

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους..

Καιρό έχω να ασχοληθώ με το άθλημα και ομολογώ ότι όσο περνάει ο καιρός διαπιστώνω ότι οι εταιρίες μας μπερδεύουν όλο και παραπάνω... Τι εννοώ; Με μια γρήγορη έρευνα διαπίστωσα ότι κυκλοφορούν πολλές σειρές με υποστήριξη σε διαφορετικά directx, και σε πολλές περιπτώσεις σε μικρότερο directx καλύτερες επιδόσεις.. Επειδή λοιπόν βαρέθηκα να ασχοληθώ αρκετά έρχομαι εδώ για να με διαφωτίσετε!!!

Τι ζητάω : κάρτα γραφικών της τάξεως 80-130 €.

Το σύστημα μου : τροφοδοτικο CORSAIR CMPSU-650TX V2 650W , επεξεργαστής C2D E6700 (2.66 GHz) , μνήμη 4 GB DDR2 800 MHz

Χρήση : ως επί το πλείστον HD ταινίες και συνήθως προβολή τους σε τηλεόραση 32 " (έχω συνδεδεμένη μόνιμα την τηλεόραση ως επέκταση του monitor) και αρκετά συχνά παιχνιδάκια που προβάλλονται σε οθόνη TFT LG 22" (με ανάλυση 1680x1050)

Ελπίζω να περιέγραψα καλά τις ανάγκες μου και περιμένω προτάσεις..

Δημοσ.

φίλε Dbzakia ποιές οι διαφορές των 2 καρτών ;; Εννοώ μήπως υπερτερεί κάποια στα παιχνίδια και είναι καλύτερη η άλλη στην απεικόνιση και στο βίντεο ή είναι εντελώς όμοιες σε δυνατότητες και ποιότητα;

Ευχαριστώ.

Δημοσ.

φίλε Dbzakia ποιές οι διαφορές των 2 καρτών ;; Εννοώ μήπως υπερτερεί κάποια στα παιχνίδια και είναι καλύτερη η άλλη στην απεικόνιση και στο βίντεο ή είναι εντελώς όμοιες σε δυνατότητες και ποιότητα;

Ευχαριστώ.

απλα η μια ειναι πιο καινουρια απο την αλλη σε οτι συνεπάγεται αυτο... δλδ λιγη βελτιωση στην απεικόνιση, λιγη στα frames, στην ταχυτητα ιδιες ειναι νομιζω. γενικα οι gtx ειναι απο τις γρηγοροτερες καρτες!

Δημοσ.

απλα η μια ειναι πιο καινουρια απο την αλλη σε οτι συνεπάγεται αυτο... δλδ λιγη βελτιωση στην απεικόνιση, λιγη στα frames, στην ταχυτητα ιδιες ειναι νομιζω. γενικα οι gtx ειναι απο τις γρηγοροτερες καρτες!

Dbzakias2 πόσο ενημερωμένος είσαι για αυτα που λες και πόσο σίγουρος ότι δεν θα πάρεις κάποιο μη γνωστή στο λαιμό σου?

android.png

Δημοσ.

Dbzakias2 πόσο ενημερωμένος είσαι για αυτα που λες και πόσο σίγουρος ότι δεν θα πάρεις κάποιο μη γνωστή στο λαιμό σου?

android.png

ειμαι αρκετα καλα ενημερωμενος ετσι ωστε να εχω την δυνατοτητα να προτεινω (nvidia μονο) καρτες γραφικων ως γνωστης καθε καρτας διοτι τις εχω δουλεψει σχεδον ολες λογο της δουλειας μου...

Δημοσ.

Παλι μ@λ@κιες λες γιατι αμα μπερδεψες τα topics τοτε γιατι λες οτι προτείνεις nvidia μονο απο την στιγμη που στο τοπικ 470 vs 550 ειναι και οι 2 nvidia?

BUSTED

Δημοσ.

Παλι μ@λ@κιες λες γιατι αμα μπερδεψες τα topics τοτε γιατι λες οτι προτείνεις nvidia μονο απο την στιγμη που στο τοπικ 470 vs 550 ειναι και οι 2 nvidia?

BUSTED

διοτι με ειχαν ρωτησει και για μια ati 5770.

YOU BUSTED!

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά θα πήγαινα σε αυτή για 3 λόγους:

α)Είναι ίδια σε επιδόσεις με την 6850 και καλύτερη από την 550 ti.

β)Υποστηρίζει physx που το χρησιμοποιούν αρκετά παιχνίδια και φαίνεται αρκετά εντυπωσιακό.

γ)Αν βάλεις ποτέ Linux,θα σου κάνει τη ζωη εύκολη όσον αφορά τους drivers.

Εναλλακτικά αν δεν σε ενδιαφέρουν το β και το γ,αλλά θες λίγο χαμηλότερη κατανάλωση,πήγαινε στην 6850.

Δημοσ.

το γ) έχει καταργηθεί εδώ και πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ καιρό (έχεις μείνει λίγο πίσω)

η 6850 είναι αρκετά καλύτερη από μια GTX 460 (και σου μιλώ ως πρώην κάτοχος μιας GTX 470!!)

χωρίς 2η κουβέντα η 6850 είναι καλή αγορά για οικονομική κατηγορία.

Δημοσ.

Ως Linuxas (soft βέβαια γιατί είμαι με Ubuntu) επιβεβαιώνω τον pokemon. Και wine μια χαρά σηκώνεις και όλα τα games μια χαρά (τουλάχιστον αυτά που έχω δοκιμάσω). Μέχρι και installer έχει πια :)

Τώρα η 460 δεν είναι τραγικά χειρότερη από την 6850, αλλά είναι σαφέστατα πιο ζεστή και θέλει πιο πολλά (A) από το τροφοδοτικό σου. Εγώ θα έλεγα να κάνεις την επιλογή ανάμεσα των 2 με βάση τι γουστάρεις περισσότερο ATI/NVidia. Αν δεν έχεις πρόβλημα, πάρε την 6850. Είναι λίγο καλύτερη σε όλα.

Δημοσ.

το γ) έχει καταργηθεί εδώ και πολυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυυ καιρό (έχεις μείνει λίγο πίσω)

η 6850 είναι αρκετά καλύτερη από μια GTX 460 (και σου μιλώ ως πρώην κάτοχος μιας GTX 470!!)

χωρίς 2η κουβέντα η 6850 είναι καλή αγορά για οικονομική κατηγορία.

Really?όταν λέμε πολύ καιρό,σε πόσο αναφέρεσαι;Εμένα την reference 5850 δεν μου την αναγνωρίζει με τίποτα καμία distro και αναφέρομαι στις τελευταίες εκδόσεις.Την 8500gt του 2006 από την άλλη ,μου την αναγνωρίζει αμέσως με τους default drivers.Όσο για αυτό που λες για την gtx 470 και την 6850,πολύ αμφιβάλλω ότι ισχύει (εκτός ίσως από κάποια games με tesselation) και δεν μπορώ να καταλάβω πως είναι δυνατόν μία κάρτα που είναι χειρότερη απο την 5850 σε απόδοση,να ξεπερνάει την gtx 470 που είναι αρκετά καλύτερη.Εάν αναφέρεσαι στον θόρυβο και τις θερμοκρασίες από την άλλη,η gtx 460 είναι πολύ καλύτερη από την gtx 470 αφού ήταν πολύ πιο ήσυχη και έπιανε πολύ χαμηλότερες θερμοκρασίες.Αυτοί εδώ δηλαδή,έβγαλαν ψεύτικα στοιχεία στη φόρα;

Όσον αφορά,την κατανάλωση σε ρεύμα,δεν νομίζω πως η διαφορά μεταξύ της 6850 και της gtx 460 θα φανεί ποτέ σημαντική στον λογαριασμό της ΔΕΗ εκτός βέβαια αν την τρέχεις στο φουλ 24/7.

Και οι δύο πάντως καλές κάρτες είναι και νομίζω εξαρτάται από το τι θέλει ο αγοραστής.Αν θέλει 3 οθόνες ή/και χαμηλότερη κατανάλωση πάει στην 6850.Αν θέλει physx,cuda ή 3d vision,η gtx 460 είναι καλύτερη επιλογή.Τώρα για gaming σε 1920*1080,οι διαφορές νομίζω είναι αμελητέες και ο καθένας θα είναι ευχαριστημένος και με τις 2.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...