silentscream Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 καλησπέρα σε όλους είχα ζητήσει βοήθεια και πριν 2 μέρες για το λαπτοπ μου που αντιμετώπισε πρόβλημα και τελικά καταλήξαμε οτι η κάρτα γραφικών έχει καεί. Είναι η nvidia geforce 8600M GS, η συγκεκριμένη κάρτα βγαίνει εύκολα και μπορεί να αντικατασταθεί απο κάποια που θα αγοράσω απο κάπου αλλού (πχ ebay)??? To λέω διότι απο μια πρόχειρη έρευνα που έκανα οι κάρτες που βλέπω είναι σαν τσιπάκια και δεν έχω ιδεά πως κουμπώνουν αυτές.
porderakos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 καλησπέρα σε όλους είχα ζητήσει βοήθεια και πριν 2 μέρες για το λαπτοπ μου που αντιμετώπισε πρόβλημα και τελικά καταλήξαμε οτι η κάρτα γραφικών έχει καεί. Είναι η nvidia geforce 8600M GS, η συγκεκριμένη κάρτα βγαίνει εύκολα και μπορεί να αντικατασταθεί απο κάποια που θα αγοράσω απο κάπου αλλού (πχ ebay)??? To λέω διότι απο μια πρόχειρη έρευνα που έκανα οι κάρτες που βλέπω είναι σαν τσιπάκια και δεν έχω ιδεά πως κουμπώνουν αυτές. Πάρε αυτή για να σου φτουρίξει,η n-vidia (άμα πάρεις) θα τα ξαναφτύσει.
porderakos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Εύκολα,ανοίγεις το καπάκι που κρατάει (μεταξύ άλλων) κι αυτή τη κάρτα γραφικών μακρυά απ' τη σκόνη.Μετά βίδα-στη-βίδα αποσπάς τη κάρτα γραφικών και τοποθετείς την άλλη στη θέση της. Πάρα πολύ εύκολο,δεν χρειάζεσαι ειδικές γνώσεις. Σου βρήκα κι άλλον προμηθευτή Ενδεχομένως να αντιμετωπίσεις κριτικές του τύπου "τί πας να βάλεις,αυτή η κάρτα είναι ασθενέστερη" κλπ,αλλά είναι η μόνη σου εξασφάλιση ότι θα κρατήσει.
P270 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 ειναι απλο βγαζεις το καπακι βγαζεις την ψυκτρα στηριζεται σε 9 βιδες και μετα την καρτα στηριζεται σε 6 βιδες καθαριζεις και τον αναμιστηρα και την ψυκτρα απο σκονες χνουδια και βαζεις οποσδηποτε καλη θερμοαγωγημη συλικονη πολυ καλης ποιοτητας προσεξε μην ζασεις τα μπλε thermalpad και ολα θα πανε καλα και κανε μετα bios upadeta αν δεν του εχεις κανει το βοηθαει πολυ
silentscream Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Σου βρήκα κι άλλον προμηθευτή φίλε μου ευχαριστώ για την βοήθεια και αλλά η συγκεκριμένη κάρτα δεν είναι για xi2428 μοντέλο. παρόλαυτα αυτά βλέπω οτι έχει εγκοπές για να μπει σε slots όπως τα desktop. Στο λέω διότι οταν εγώ έψαχνα στο ebay, έψαχνα με το όνομα της κάρτας (nvidia geforce 8600m gs) και μου έβγαζε κάτι σαν τσιπάκι που ήταν και πολύ πιο φτηνό. προφανώς αυτό δεν είναι η κάρτα και δεν μπορώ να βάλω και πάνω στην κάρτα έτσι απλά.. παιδιά η δουλειά μου μυρίζει φόλα..μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να αλλάξεις την κάρτα χωρίς service manual και φυσικά χωρίς να έχεις εμπειρία. Και δεύτερον δεν βρίσκω πουθενά την συγκεκριμένη καρτα που φοράει το laptop
porderakos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 φίλε μου ευχαριστώ για την βοήθεια και αλλά η συγκεκριμένη κάρτα δεν είναι για xi2428 μοντέλο.Στο λέω διότι οταν εγώ έψαχνα στο ebay, έψαχνα με το όνομα της κάρτας (nvidia geforce 8600m gs) και μου έβγαζε κάτι σαν τσιπάκι που ήταν και πολύ πιο φτηνό. προφανώς αυτό δεν είναι η κάρτα και δεν μπορώ να βάλω και πάνω στην κάρτα έτσι απλά...παρόλαυτα αυτά βλέπω οτι έχει εγκοπές για να μπει σε slots όπως τα desktop. Σου έδωσα τη σελίδα του ανθρώπου,που μεταξύ άλλων καρτών πουλάει και κάποια σαν αυτή που θες. Δεν υπολόγισα ότι θα "καρφωθείς" μόνο στην πρώτη.. παιδιά η δουλειά μου μυρίζει φόλα..μου φαίνεται αρκετά δύσκολο να αλλάξεις την κάρτα χωρίς service manual και φυσικά χωρίς να έχεις εμπειρία.Και δεύτερον δεν βρίσκω πουθενά την συγκεκριμένη καρτα που φοράει το laptop Κοίτα,φόλα είναι να δώσεις στο "μάστορα" 120€ για να στη φυσήξει και μετά από τέσσερις (4) μήνες να θες τα ίδια,παρά να δώσεις 100€ και να αλλάξεις την κάρτα σου με τα χεράκια σου.Δέκα βιδούλες είναι,δεν θέλει ιδιαίτερες γνώσεις. Το μόνο που μπορώ να κάνω παραπάνω για σένα είναι νάρθεις στο χώρο μου με το laptop σου,να καρφώσουμε μία ati πάνω,να δούμε αν δουλεύει κι άμα ναι,να πας εσύ να παραγγείλεις μία απ' έξω και να σου δείξω πως αλλάζεται.Μυαλό δεν μπορώ να σου βάλω,λυπάμαι. Όλα αυτά στο τζαμπέ και με καφέ κερασμένο.* Τσαντίζομαι αφάνταστα όταν με αμφισβητούν,ιδίως όταν αυτά που γράφω και συμβουλεύω είναι από δικές μου προσπάθειες επιτυχούς έκβασης... *Όσο προλαβαίνεις ακόμη
P270 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 φιλε δεν ειναι φολα αν ακουλουθησεις τις οδηγειες που εγραψα θα την αλλαξεις σε 10λεπτα το πολυ και ξερω τι λεω αφου μεχρι και πριν απο 3 μηνες στην εταιρια του εργαζομαι καναμε το service στην fujitsu κια εχω ξαναγραψει οτι ειναι τεχνικος αν τωρα εσυ το φοβασαι ας το κανει καποιος φιλος σου που θα ξερει δωστου και τις οδηγεις μου αν θελεις και αλλη βοηθεια στειλε pm εννοητε ολα δωρεαν και κατι ακομα σε δοκιμες που ειχαμε κανει βαζοντας την καρτα του pi2550 ati 2400 ποιο παλια 2300 την εκαιγε το αντιθετο οταν εβαζες την nvidia στο pi2550 & 2530 επαιζε χωρις προβλημα αλλαζοντας ομως την ψυκτρα γιατι με εκεινη που ειχε βραχυκυκλωνε
silentscream Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Σου έδωσα τη σελίδα του ανθρώπου,που μεταξύ άλλων καρτών πουλάει και κάποια σαν αυτή που θες. Δεν υπολόγισα ότι θα "καρφωθείς" μόνο στην πρώτη.. Κοίτα,φόλα είναι να δώσεις στο "μάστορα" 120€ για να στη φυσήξει και μετά από τέσσερις (4) μήνες να θες τα ίδια,παρά να δώσεις 100€ και να αλλάξεις την κάρτα σου με τα χεράκια σου.Δέκα βιδούλες είναι,δεν θέλει ιδιαίτερες γνώσεις. Το μόνο που μπορώ να κάνω παραπάνω για σένα είναι νάρθεις στο χώρο μου με το laptop σου,να καρφώσουμε μία ati πάνω,να δούμε αν δουλεύει κι άμα ναι,να πας εσύ να παραγγείλεις μία απ' έξω και να σου δείξω πως αλλάζεται.Μυαλό δεν μπορώ να σου βάλω,λυπάμαι. Όλα αυτά στο τζαμπέ και με καφέ κερασμένο.* Τσαντίζομαι αφάνταστα όταν με αμφισβητούν,ιδίως όταν αυτά που γράφω και συμβουλεύω είναι από δικές μου προσπάθειες επιτυχούς έκβασης... *Όσο προλαβαίνεις ακόμη Εκτιμώ φίλε πολύ την προσπαθεια που κατέβαλες και το χρόνο σου για να μου απαντήσεις. Δεν είναι οτι σε αμφισβητώ ούτε οτι είμαι δύσπιστος. Απλά προσπαθώ να βεβαίωθω πριν κάνω κάτι διότι δεν εχω εμπειρία απο λαπτοπ. Η ιδέα σου να έρθω στο χώρο σου είναι πολύ καλή όμως φοβάμαι οτι θα είμαι λίγο μακριά, είμαι απο κρήτη, και φυσικά ο καφές κερασμένος παο εμένα ή μάλλον καμια ρακή.
porderakos Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Εκτιμώ φίλε πολύ την προσπαθεια που κατέβαλες και το χρόνο σου για να μου απαντήσεις. Δεν είναι οτι σε αμφισβητώ ούτε οτι είμαι δύσπιστος. Απλά προσπαθώ να βεβαίωθω πριν κάνω κάτι διότι δεν εχω εμπειρία απο λαπτοπ. Η ιδέα σου να έρθω στο χώρο σου είναι πολύ καλή όμως φοβάμαι οτι θα είμαι λίγο μακριά, είμαι απο κρήτη, και φυσικά ο καφές κερασμένος παο εμένα ή μάλλον καμια ρακή. Nάσαι καλά καπταΣύντεκνε για τις καλές σου προθέσεις σχετικά με τη ρακή,ευπρόσδεκτη άμα βρεθούμε,όλα τα ξύδια τα πίνω. Σε μένα και σε ένα Χi2428 που μου πουλήσανε,είχε χαλασμένη n-vidia που μόλις δούλεψε για κανα-δυο μέρες στο full,τάφτυσε.Κύταξα στο google και σε ανάλογες βλάβες βάλανε ati.Φώναξα ένα φιλαράκι και του δανείστηκα την ati του (είχε διαφορετικό laptop απ' το δικό μου,πάλι όμως X-kάτι.Amilo),την κοτσάρησα πάνω,δούλεψε με τη μία και παρήγγειλα κατόπιν προτροπής ενός φραγκολεβαντίνου (που είχε τη καλή διάθεση να σχοληθεί από μακρυά με το πρόβλημά μου) πήρα απ' τη σελίδα που σου πρότεινα πριν μια παραπλήσια,τη κοτσάρισα και δουλεύει απροβλημάτιστα. Το μόνο μελανό σημείο,το κάλυμα των εξαγωγών (VGA κλπ),δεν ταιριάζει στις τρυπούλες και μέχρι να βρω dremmel και διάθεση να το "σκαλίσω" να χωράνε,το έχω αφήσει χύμα,με καμία επίπτωση στη λειτουργικότητά του,μόνο αισθητική.Οι βιδούλες όλες στη θέση τους. Από τότε όποτε συναντάω παραπλήσιο πρόβλημα postάρω τις εμπειρίες μου εν είδει ανταποδοτικού τέλους στη συμμετοχή μου στα δρώμενα,σαν τσ' Αγίους Ανάργυρους (δωρεάν ελάβετε->δωρεάν δώτε υμίν)... lol.
silentscream Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 23 Ιουνίου 2011 χαχαχα.... ωραία τα λες με χιουμορ...
porderakos Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 24 Ιουνίου 2011 Όσο για το βίντεο που μου έδειξες,κάνει το laptop βίδες χωρίς να χρειάζεται για το συγκεκριμμένο,μιας και είναι αφαιρούμενη η κάρτα γραφικών του,αλλά στο δείχνει για να πει τί μπορεί να κάνει το εργαστήριό τους. Αυτό δε που κρατάει η τσιμπίδα του είναι (και καλά...) το chipάκι που αφαιρούν και αλλάζουν άμα χρειαστεί.Και καλά λέμε...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.