jumper_ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Αν αλλαξω την κεραια του ρουτερ μου(του κατασκευαστει ~2.κατι dbi) με μια αλλη μεγαλύτερη θα μεγαλωσει η εμβέλεια και η ενταση του σηματος? Αντιστοιχα αν αλλαξω την κεραια μιας usb καρτας δικτυου που εχω σε ενα pc θα μεγαλωσει η εμβελεια της ωστε να λαμβανει σημα απο ρουτερς που ειναι πιο μακρυα??
De@th L0rd Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Αν αλλαξω την κεραια του ρουτερ μου(του κατασκευαστει ~2.κατι dbi) με μια αλλη μεγαλύτερη θα μεγαλωσει η εμβέλεια και η ενταση του σηματος? Αντιστοιχα αν αλλαξω την κεραια μιας usb καρτας δικτυου που εχω σε ενα pc θα μεγαλωσει η εμβελεια της ωστε να λαμβανει σημα απο ρουτερς που ειναι πιο μακρυα?? Βεβαίως. Αρκεί βέβαια να έχουν συμβατό το βύσμα reverse sma οι κεραίες που θα πάρεις. Να κοιτάξεις να έχεις μαζί σου το ρούτερ και την κάρτα δικτύου αν πας να αγοράσεις, για να μην πηγαίνεις πέρα-δώθε αν δεν ταιριάζει κάτι. Βέβαια με τις ομοιοκατευθυντικές κεραίες μην περιμένεις και πολλά αν είσαι πολύ μακριά. Άλλα αν είσαι μέσα στο σπίτι ή σε άλλο όροφο αν αλλάξεις και στα 2 σημεία κεραία από εκεί που δε πιάνεις καλά, θα έχεις πολύ πιο σταθερό σήμα.
jumper_ Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Βεβαίως. Αρκεί βέβαια να έχουν συμβατό το βύσμα reverse sma οι κεραίες που θα πάρεις. Να κοιτάξεις να έχεις μαζί σου το ρούτερ και την κάρτα δικτύου αν πας να αγοράσεις, για να μην πηγαίνεις πέρα-δώθε αν δεν ταιριάζει κάτι. Βέβαια με τις ομοιοκατευθυντικές κεραίες μην περιμένεις και πολλά αν είσαι πολύ μακριά. Άλλα αν είσαι μέσα στο σπίτι ή σε άλλο όροφο αν αλλάξεις και στα 2 σημεία κεραία από εκεί που δε πιάνεις καλά, θα έχεις πολύ πιο σταθερό σήμα. θεμα συμβατοτητας εχουν μονο αν κουμπωνουν τα βυσματα μεταξυ τους?αν βιδωνει δλδ?ή παιζει και καποια αλλη ασυμβατοτητα?κεραιες ηδη πηρα (10dbi) δεν ξερω κατα ποσο ειναι "καλες"..και λεω καλες γιατι δεν ξερω τι χαρακτηριστικα μπορει να εχουν και πως μπορει και αν μπορει καποια να ειναι πιο ποιοτικη απο την αλλη.. μενει να το δοκιμασω στο δικτυο που ειχα το προβλημα..
poulinos Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 εκτος αν πηρες κεραιες για 5ghz πραγμα δυσκολο. δηλαδη.κατα τα αλλα οπως ειπαν τα παιδια πιο πανω μην περιμενεις να κερδισεις και τιποτα σοβαρο αν ειναι omni οι κεραιες.πιο πολλα θα κερδιζες αν το ρουτερ ηταν 300Mw αντι για 100.αν εβαζες κατευθυντικες ναι θα ειχες καλυτερη αποδοση αρκει να μπορουσαν να μπουν στην δικια σου περιπτωση με βαση αυτο που θες να κανεις.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.