epivitor Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Εγω παντως δεν πιστευω πως φταιει το τροφοδοτικο. Αν μπορεις δοκιμασε καποιο αλλο τροφοδοτικο εκει στα 600w απο κανεναν φιλο σου πριν προχωρησεις σε αγορα καινουργιου.
tarantino2004 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Φιλε pano, λες οτι μπορει να φταιει και η καρτα γραφικων? Μολις σημερα την εβγαλα απο την ζελατινα! Θα κοιταξω μηπως βρω κανενα τροφοδοτικο απο κανεναν φιλο. Υπαρχει περιπτωση να μετρησω το ρευμα που βγαζει το τροφοδοτικο με πολυμερο? Θα μου "δειξει@ την βλαβη?
tarantino2004 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μηπως ξερει κανεις να μου πει ποσο πρεπει να ειναι το minimum των ampere που πρεπει να εχει σε καθε rail το τροφοδοτικο για την gtx 570? Θελω να πω, αν λεει ενα τροφοδοτικο οτι βγαζει στα +12v απο 16A, υπολογιζω 2 rail (γραμμες), δηλαδη 2 επι 16A = 32A? Οποτε, αν η καρτα θελει maximum 38A, θα λειπουν τα 6A που ειναι η διαφορα του τροφοδοτικου με την καρτα? Μηπως με αυτη την λογικη εχω και τα restart? Διορθωστε με ρε παιδια, αλλα κατι τετοιο εχω καταλαβει...
kss207rc Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Οχι φιλε μου,πρεπει να ξερεις ποσα rail εχει το τροφοδοτικο και τι περναει απο το καθενα.Δηλαδη αν εχει 4 rail 12V απο 18Α το καθενα και εχει 2 6pin βυσματα για καρτες γραφικων οπου καθε ενα απο αυτα περνει απο ενα ξεχωριστο rail τοτε εχεις 18+18=36Α μονο για την καρτα γραφικων και τα υπολοιπα πανε στο συστημα(molex,sata,μητρικη κ.τ.λ).
Luciddream Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μηπως ξερει κανεις να μου πει ποσο πρεπει να ειναι το minimum των ampere που πρεπει να εχει σε καθε rail το τροφοδοτικο για την gtx 570? Θελω να πω, αν λεει ενα τροφοδοτικο οτι βγαζει στα +12v απο 16A, υπολογιζω 2 rail (γραμμες), δηλαδη 2 επι 16A = 32A? Οποτε, αν η καρτα θελει maximum 38A, θα λειπουν τα 6A που ειναι η διαφορα του τροφοδοτικου με την καρτα? Μηπως με αυτη την λογικη εχω και τα restart? Διορθωστε με ρε παιδια, αλλα κατι τετοιο εχω καταλαβει... βασικά ένα βασικό κομάτι είναι οτι δεν ξέρεις πως μπορεί να είναι. παίζει με το κάθε τροφοδοτικό. ο λόγος που βγάλαν τα multiple rails ήταν για να είναι σίγουροι οτι δεν θα γίνει τίποτα περίεργο με τα πολλά ampere που θα μπορούσαν να περάσουν κατα λάθος... υπάρχει περίπτωση η κάρτα να ζητάει 17ampere απο το ένα rail, και να ενεργοποιείται το OCP. και να κλείνει το pc. αυτό σε περίπτωση που το zalman δεν μπορεί να μοιράσει σωστά το ρεύμα στο κάθε rail (καλώδιο στην περίπτωση μας), η στην περίπτωση που η κάρτα ζητάει παραπάνω απο αυτό που πρέπει (άρα και δεν φταίει το τροφοδοτικό αλλα η κάρτα). Και αυτό τους γύρισε μπούμερανγκ. και γιαυτό έχουν γυρίσει όλοι στο να βγάζουν single rail PSUS. κοίταξα λίγο το δικό μου zalman (το έχω στο pc του πατέρα μου) και βλέπω οτι το πρώτο rail είναι για την motherboard, και έχει συνολικά 4... το κάθε ένα στα 16Α .. οπότε ΛΟΓΙΚΑ πάντα τα 2 καλώδια που βγαίνουν είναι το rail 2,3.. αν όντως η κάρτα θέλει 38Α, τότε καταλαβαίνεις οτι είναι λογικό να συμβαίνει αυτο που λέμε παραπάνω... αλλα και λιγότερα να ζητούσε, πάλι δεν ξέρεις πως τα διαχειρίζεται το τροφοδοτικό/μητρική/κάρτα... ίσως η κάρτα να θεωρεί όριο για το κάθε rail τα 20Α, και να τραβάει απο το 2ο rail τόσα και απο το 3ο τα λιγότερα... και γιαυτό να κλείνει. νομίζω οτι έτσι είναι και αν κάνω λάθος ας με διορθώσει κάποιος... edit: GeForce GTX 570 in SLI A second card requires you to add another 225 Watts. You need a 850+ Watt power supply unit if you use it in a high-end system (1 KiloWatt recommended if you plan on any overclocking). For each other card (3-way SLI) that you add, just add another 225 Watts and 20A on the 12V rails as a safety margin. What would happen if your PSU can't cope with the load? Here are some pointers: χοντρικά αυτά....
Thanos1972 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δυστηχως στην αρχη οταν αναβει ο υπολογιστης ζηταει και το περισσοτερο ρευμα...γιαυτο ισως να μην αναβει. Luciddream ποσο σιγουρος εισαι γιαυτο που λες για τα rails???
tarantino2004 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Αληθεια, ποιος μπορει να απαντησει σχετικα με την λειτουργια των rails?
NEKROMA Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 φιλε πριν παρω το 1000αρι ειχα ενα 600w premier τις πλακας και επαιζε η 480gtx κανονικα...(win/games) αλλα οταν πηγα να την ανεβασω 5mhz ηρθε το τελος. αν δεν κανω λαθος η gtx480 θελει minimum 600w!! αρα επρεπε εστω να τρεχει κανονικα με 550w η gtx570 αλλα δεν ξερω αν ειναι ανεβασμενη αυτη απο τη msi
pano Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Φίλε tarantino2004,έψαξα λίγο για το τροφοδοτικό σου και κατά πάσα πιθανότητα αυτό ευθύνεται για το πρόβλημα, ορίστε και μια επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας http://forum.zalmanusa.com/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=73&start=20 (είναι το post του wouter bruneel ).Από κει και πέρα πάντως όπως σου είπα και πρίν πρώτα δοκίμασε την κάρτα με άλλο τροφοδοτικό για να διαπιστώσεις τι πραγματικά φταίει.
Luciddream Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δυστηχως στην αρχη οταν αναβει ο υπολογιστης ζηταει και το περισσοτερο ρευμα...γιαυτο ισως να μην αναβει. Luciddream ποσο σιγουρος εισαι γιαυτο που λες για τα rails??? σίγουρος δεν είμαι αλλα υποθέτω οτι αυτό φταίει... η αλήθεια είναι οτι ψάχνω μήπως βρώ κάτι για το θέμα αλλα προς το παρόν δεν βρίσκω κάτι. πάντως η εμπειρία μου απο το Zalman είναι η εξής: με μια 4890 (reference με δύο τροφοδοσίες) δεν είχα κανένα πρόβλημα.... όλα καλά. μετά την πούλησα και πήρα 2 ATI 4890 της Connect3d οι οποίες είχαν μόνο μία τροφοδοσία... μόνες τους παίζαν μια χαρά... το πρόβλημα ήρθε όταν προσπάθησα να τις κάνω crossfire, πολύ απλά έσβηνε το pc μόλις πήγαινα να μπώ σε game. ίσως η 4890 να διαχειριζόταν καλύτερα το ρεύμα απο το κάθε rail.. η να χρειαζόταν λιγότερο.. ενώ η GTX 570 να ζητάει παραπάνω. @tarantino2004 άκου τι προτείνω να κάνεις.. πρώτον όπως είπε ο φίλος απο πάνω να δοκιμάσεις αλλού μήπως φταίει η κάρτα... μετά αν είναι μια χαρά η κάρτα να πάρεις απο το multirama ένα τροφοδοτικό να το ανοίξεις προσεκτικά να δοκιμάσεις και αν δεν δουλέψει το γυρνάς πίσω και παίρνεις τα χρήματα σου. edit: βρήκα κάτι. το Zalman 600HP μάλλον είναι σχεδιασμένο ώς εξής: 4 x 12V rails (EPS12V style) Originally implemented in EPS12V specification Because typical application meant deployment in dual processor machine, two +12V rails went to CPU cores via the 8-pin CPU power connector. "Everything else" is typically split up between two other +12V rails. Sometimes 24-pin's two +12V would share with SATA and Molex would go on fourth rail. Not really good for high end SLI because a graphics card always has to share with something. Currently Nvidia will NOT SLI certify PSU's using this layout because they now require PCIe connectors to get their own rail. In the non-server, enthusiast/gaming market we don't see this anymore. The "mistake" of implementing this layout was only done initially by two or three PSU companies in PSU's between 600W and 850W and only for about a year's time. απο τα παραπάνω νομίζω οτι βγάζουμε το νόημα οτι τα δύο πρώτα rail χρησιμοποιούνται για την CPU (χωρίς ιδιαίτερο λόγο) και μετά μένουν τα 2 άλλα... τα οποία χρησιμοποιεί η κάρτα ΚΑΙ οι συσκευές SATA κτλπ... οπότε εκεί μάλλον είναι το πρόβλημα. ίσως αν βγάλεις μερικές συσκευές και να αφήσεις μόνο ένα δίσκο π.χ πάνω να τρέξει το σύστημα... Φίλε tarantino2004,έψαξα λίγο για το τροφοδοτικό σου και κατά πάσα πιθανότητα αυτό ευθύνεται για το πρόβλημα, ορίστε και μια επίσημη ανακοίνωση της εταιρείας http://forum.zalmanusa.com/phpBB3/viewtopic.php?f=9&t=73&start=20 (είναι το post του wouter bruneel ).Από κει και πέρα πάντως όπως σου είπα και πρίν πρώτα δοκίμασε την κάρτα με άλλο τροφοδοτικό για να διαπιστώσεις τι πραγματικά φταίει. και αυτό μπορεί να φταίει αλλα γιατι να του το έκανε τώρα...?? απο ότι κατάλαβα με την προηγούμενη κάρτα δεν είχε κάποιο πρόβλημα.. όπως και να χει μπράβο που το εντόπισες
tarantino2004 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 ρε παιδιά, με την Radeon 5850 δέν είχα κανένα πρόβλημα. Μόλις πήρα την GTX 570 αρχίσαν οι επαννεκινήσεις. Απο ότι κατάλαβα, είναι πιό πολύπλοκο το θέμα απο ότι νόμιζα αρχικά. Υπάρχει μία ασυμβατότητα του chipset της συγκεκριμένης μητρικής με το τροφοδοτικό άλλα και σε συνδιασμό με το ποιά κάρτα θα συνεργαστεί. Σας ξαναλέω, με την 5850 ήμουν οκ, το τροφοδοτικό Zalman είναι με πολύ ελαφριά χρήση για να τα έχει "παίξει". Παίζω μόνο ταινίες με το pc αυτό, οπότε.. Επειδή δέν έχω τώρα -λόγω έλλειψης χρόνου- την δυνατότητα να δοκιμάσω άλλο τροφοδοτικό ή άλλη κάρτα, παρήγγηλα απο το amazon.de το Corsair CMPSU-850AXEU 850W στα 180 ευρώ με τα μεταφορικά μαζί, οπότε αναμένω να το πάρω στα χέρια μου. Είχα πεί παραπάνω πώς δέν ήθελα να ξεφύγω στα λεφτά και συγκεκριμένα δεν ήθελα να ξεπεράσω τα 130 ευρώ, άλλα μετά απο ώριμη σκέψη κατάλαβα πως το τροφοδοτικό δέν χωράει συμβιβασμούς.. Το Zalman, αφού παίζει οκ και μόλις βρώ λίγο χρόνο, θα το τεστάρω σε κάποιο άλλο pc και αφού δώ ότι είναι 100% οκ, θα το βάλω μία αγγελία εδώ στο site να το πάρει κανένας φίλος. Για πέστε τώρα, έκανα καλή επιλογή με το τροφοδοτικό της Corsair? Μόλις το παραλάβω, θα γράψω και εντυπώσεις, φωτος κτλ.
vaggelisp7406 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 ρε παιδιά, με την Radeon 5850 δέν είχα κανένα πρόβλημα. Μόλις πήρα την GTX 570 αρχίσαν οι επαννεκινήσεις. Απο ότι κατάλαβα, είναι πιό πολύπλοκο το θέμα απο ότι νόμιζα αρχικά. Υπάρχει μία ασυμβατότητα του chipset της συγκεκριμένης μητρικής με το τροφοδοτικό άλλα και σε συνδιασμό με το ποιά κάρτα θα συνεργαστεί. Σας ξαναλέω, με την 5850 ήμουν οκ, το τροφοδοτικό Zalman είναι με πολύ ελαφριά χρήση για να τα έχει "παίξει". Παίζω μόνο ταινίες με το pc αυτό, οπότε.. Επειδή δέν έχω τώρα -λόγω έλλειψης χρόνου- την δυνατότητα να δοκιμάσω άλλο τροφοδοτικό ή άλλη κάρτα, παρήγγηλα απο το amazon.de το Corsair CMPSU-850AXEU 850W στα 180 ευρώ με τα μεταφορικά μαζί, οπότε αναμένω να το πάρω στα χέρια μου. Είχα πεί παραπάνω πώς δέν ήθελα να ξεφύγω στα λεφτά και συγκεκριμένα δεν ήθελα να ξεπεράσω τα 130 ευρώ, άλλα μετά απο ώριμη σκέψη κατάλαβα πως το τροφοδοτικό δέν χωράει συμβιβασμούς.. Το Zalman, αφού παίζει οκ και μόλις βρώ λίγο χρόνο, θα το τεστάρω σε κάποιο άλλο pc και αφού δώ ότι είναι 100% οκ, θα το βάλω μία αγγελία εδώ στο site να το πάρει κανένας φίλος. Για πέστε τώρα, έκανα καλή επιλογή με το τροφοδοτικό της Corsair? Μόλις το παραλάβω, θα γράψω και εντυπώσεις, φωτος κτλ. Φιλε μου γιατι το πηρες απο Amazon και οχι απο καποιο καταστημα στην Ελλαδα?Θα γλιτωνες καποια χρηματα http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=15711&cat=17
NEKROMA Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 ρε παιδιά, με την Radeon 5850 δέν είχα κανένα πρόβλημα. Μόλις πήρα την GTX 570 αρχίσαν οι επαννεκινήσεις. Απο ότι κατάλαβα, είναι πιό πολύπλοκο το θέμα απο ότι νόμιζα αρχικά. Υπάρχει μία ασυμβατότητα του chipset της συγκεκριμένης μητρικής με το τροφοδοτικό άλλα και σε συνδιασμό με το ποιά κάρτα θα συνεργαστεί. Σας ξαναλέω, με την 5850 ήμουν οκ, το τροφοδοτικό Zalman είναι με πολύ ελαφριά χρήση για να τα έχει "παίξει". Παίζω μόνο ταινίες με το pc αυτό, οπότε.. Επειδή δέν έχω τώρα -λόγω έλλειψης χρόνου- την δυνατότητα να δοκιμάσω άλλο τροφοδοτικό ή άλλη κάρτα, παρήγγηλα απο το amazon.de το Corsair CMPSU-850AXEU 850W στα 180 ευρώ με τα μεταφορικά μαζί, οπότε αναμένω να το πάρω στα χέρια μου. Είχα πεί παραπάνω πώς δέν ήθελα να ξεφύγω στα λεφτά και συγκεκριμένα δεν ήθελα να ξεπεράσω τα 130 ευρώ, άλλα μετά απο ώριμη σκέψη κατάλαβα πως το τροφοδοτικό δέν χωράει συμβιβασμούς.. Το Zalman, αφού παίζει οκ και μόλις βρώ λίγο χρόνο, θα το τεστάρω σε κάποιο άλλο pc και αφού δώ ότι είναι 100% οκ, θα το βάλω μία αγγελία εδώ στο site να το πάρει κανένας φίλος. Για πέστε τώρα, έκανα καλή επιλογή με το τροφοδοτικό της Corsair? Μόλις το παραλάβω, θα γράψω και εντυπώσεις, φωτος κτλ. anyway φιλε καλη αγορα και ολα να ειναι κομπλε,με το 850αρι θα μπορεσεις αμα θελεις να τσιτωσεις την καρτα σου
Luciddream Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Φιλε μου γιατι το πηρες απο Amazon και οχι απο καποιο καταστημα στην Ελλαδα?Θα γλιτωνες καποια χρηματα http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=15711&cat=17 αυτό εδώ πήρε: http://www.visionstudio.gr/prodinfo.asp?id=20523&cat=17&sub=undefined&pmanuf=undefined&sort=undefined&step=undefined
vaggelisp7406 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 22 Ιουνίου 2011 Ουπς sorry.Για ενα γραμμα εκανα λαθος.Και αυτο θα σηκωνε και sli με gtx 570?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα