tarantino2004 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Καλησπέρα ρε αλάνια, παρέλαβα την Παρασκευή την καινούργια μου κάρτα γραφικών MSI GTX 570 OC Twin Frozr III..! Το πρόβλημα είναι πώς, αφού είπα να ξαναπεράσω τα Windows 7 Ultimate x64 για να είμαι τζόβενος, τα Windows δέν ολοκληρώνουν την εγκατάσταση αφού το pc-άκι σβήνει, κάνει επανεκινήσεις. Έριξα λοιπόν τα κόκαλα κάτω απο την πανσέληνο και ο αέρας ψυθίρισε: είναι το ρεύμα, είναι το ρεύμα..! Κοίταξα το τροφοδοτικούλι (ένα Zalman ZM600-HP στα 600w, link: http://www.zalman.com/eng/product/Product_Read.asp?idx=196) και μου βγάζει στα +12V τα εξής: +12V1 16A, +12V2 16A, +12V3 16A, +12V4 16A. Η κάρτα, απο ότι κοίταξα, θέλει 38A για να παίξει. Στην αρχή, σύνδεσα το ένα καλώδιο PCIE1 που έχει ήδη το τροφοδοτικό ριζωμένο στα σπλάχνα του και μαζί με το modular καλώδιο PCIE2. Η κάρτα, να πώ, έχει δύο υποδοχές PCIE για ρεύμα. Τίποτα, όμως.. Μέσα στην συσκευασία της κάρτας είχε δύο καλώδια που απο την μία ήταν το κλασσικό PCIe και απο την άλλη κατέληγε σε δύο ακροδέκτες Molex, το κάθε ένα. Δηλαδή, δύο ακροδέκτες PCIe που καταλήγουν σε τέσσερα συνολικά Molex. Έκανα και αυτή την συνδεσμολογία, με το ίδιο αποτέλεσμα. Σβησίματα του pc-ιού, επανεκινήσεις. Ρε παιδιά, κάνω κάτι λάθος στην συνδεσμολογία ή πάω για καινούργιο τροφοδοτικό? Άν παώ για καινούργιο τροφοδοτικό, προτείνετε κάποιο καλό άλλα όχι με τίποτα 170 ευρώ και τέτοια. Είναι δύσκολες οι εποχές... Την καρτούλα και γενικά όλο το pc-άκι θα το κρατήσω αρκετά χρόνια έτσι γιατί εκτελεί χρέη Home Cinema και δέν θα το πειράξω περαιτέρω..! Θέλω να πώ, με λίγα λόγια, χρειάζομαι ένα τροφοδοτικό "αφιερωμένο" στην GTX 570 και δέν σκέφτομαι SLI, overclocking κτλ. Να είναι καλό, όχι γυφτιές, αθόρυβο άλλα όχι και σε κατηγορία των 170-200 και βάλε. Ά, πρέπει να κοιτάξω σε Single Rail ή δέν είναι απαραίτητο? Είπαμε, το τροφοδοτικό θέλω να είναι κομένο και ραμένο στις απαιτήσεις της GTX 570.. Τόσα χιλιόμετρα έκανε άλλωστε απο την Γερμανία, να μήν την καλοδεχτούμε? Ακούω τα σχόλια σας, παίδες...
Luciddream Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 μάλλον πας για καινούριο τροφοδοτικό... είχα ακριβώς το ίδιο, δυστυχώς δεν τα πάει καλά στα 12v ... πόσα θέλεις να δώσεις? δεν είναι απαραίτητο να είναι single rail το ίδιο πράγμα είναι. υπάρχουν και μη-single rail που δίνουν 25A σε κάθε καλώδιο (50 σύνολο δηλαδή) μου κάνει εντύπωση όμως που σου σβήνει στα windows... τόσο ρεύμα τραβάει η κάρτα σε idle..?? στην μητρική έχεις συνδέσει την τροφοδοσία στο 12v.. ?
tarantino2004 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Όχι ρε γμτ...Δέν θέλω να δώσω πάνω απο 120, άντε 130 ευρώ.. Έχεις να προτείνεις κάτι σε αυτό το budget φίλε μου?
Luciddream Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Όχι ρε γμτ...Δέν θέλω να δώσω πάνω απο 120, άντε 130 ευρώ.. Έχεις να προτείνεις κάτι σε αυτό το budget φίλε μου? πρώτα απόλα για δές, έχεις συνδέσει αυτό http://www.zalman.com/images/productinfo/eng/ZM600-HP_img1.jpg (το δεξια δεξια) στην μητρική..? (αν και λογικά τότε δεν θα άνοιγε καν...) επίσης τροφοδοτικά υπάρχουν αρκετά, και σε πιο χαμηλές τιμές, 90 ευρώ π.χ
tarantino2004 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Φίλε μου, το έχω βάλει αυτό. Έριξα μιά ματιά στο 24άρι και έχει ένα συμπληρωματικό 4πινο που δέν το είχα κουμπώσει καλά..! Σάν να μου άνοιξες τα μάτια.. Το τσεκάρω λίγο και ενημερώνω.. Thnks
Luciddream Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 ok, σε περίπτωση πάντως που χρειαστείς καινούριο, μια φθηνή λύση είναι αυτή: http://www.skroutz.gr/s/302019/Corsair-Gaming-Series-GS700.html?keyphrase=GS700 και μια καλύτερη αυτή: http://www.skroutz.gr/s/59999/Corsair-TX-Series-TX750W.html
tarantino2004 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Τελικά το πρόβλημα συνεχιζεται. Πάμε για τροφοδοτικό.. Βλέπω έχεις μία προτίμηση στα Corsair. Είναι αθόρυβα, ξέρεις?
pano Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 tarantino2004 υπάρχει η δυνατότητα να δοκιμάσεις την κάρτα σε κανά άλλο pc (π.χ ενός φίλου σου); Το λέω αυτό γιατί το τροφοδοτικό σου αν είναι στα καλά του δεν πρέπει να έχει κανένα πρόβλημα να ''σηκώσει'' την gtx 570( η οποία παρεμπιπτόντως θέλει το πολύ 20Α και όχι 38Α). Επίσης από τι άλλο αποτελείτε το pc σου;
tarantino2004 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Μέλος Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 CPU:Intel Core i5 760 2.80 Ghz MOBO:Gigabyte P55-US3L RAM:4GB (2x2) Corsair XMS3 1600mhz DDR3 GPU:MSI GTX 570 OC Twin Frozr III HDD: WD Caviar Blue 500GB PSU:Zalman ZM600-HP 600w SCREEN:Philips LCD-TV 32" CPU COOLER:Noctua NH-C14 CASE:Silverstone Lascala 17B MOUSE: Logitech MX Performance SPEAKERS:Monitor Audio RS8 5.1 AMPIFIER: DENON AVR-2809
pano Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Άσε tarantino2004 γκαβωμάρα . Με το σύστημα που έχεις λογικά το τροφοδοτικό σου δεν θα'πρεπε να έχει κανένα πρόβλημα,μόνο όπως σου είπα και πρίν αν το τροφοδοτικό σου δεν λειτουργεί σωστά ή η κάρτα έχει πρόβλημα.
Luciddream Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Τελικά το πρόβλημα συνεχιζεται. Πάμε για τροφοδοτικό.. Βλέπω έχεις μία προτίμηση στα Corsair. Είναι αθόρυβα, ξέρεις? τα τροφοδοτικά δεν κάνουν τόσο θόρυβο... τι εννοώ.. τα ανεμιστήρια του cpu σου η της κάρτας γραφικών σου θα κάνουν περισσότερο θόρυβο απο το τροφοδοτικό σου 100%, μάλλον όποιο και να πάρεις... τα corsair τα προτείνω γιατι είναι κορυφαία.. αν και δεν τα φτιάχνει η corsair. τα περισσότερα καλά τροφοδοτικά τα φτιάχνουν κάποιες άλλες εταιρίες και τα δίνουν σε εταιρίες όπως η corsair, οι οποίες τα ομορφαίνουν λίγο και τα βγάζουν για πούλημα... υπάρχουν και άλλες καλές μάρκες.. προσωπικά θα ήθελα να δοκιμάσω και τα καινούρια enermax αλλα πάνε απο 170 ευρώ κ πάνω... τα ίδια και τα καινούρια corsair. πάντως και εγώ δεν πίστευα οτι έφτεγε το Zalman μέχρι που το άλλαξα. εμένα έκλεινε μέσα στα windows, όποτε άνοιγα το everest... ούτε καν δηλαδή να δείξει γραφικά (είχα 2 κάρτες σε crossfire βεβαια)
kss207rc Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Φιλε μου και γω νομιζω το τροφοδοτικο ειναι,χωρις να ειμαι σιγουρος η 570 πρεπει να θελει η 28Α η 32Α τα 20Α ειναι πολυ λιγα παντως για τετοια καρτα(αν κανω λαθος διωρθωστε με).Αν και δεν φενεται να εχει προβλημα προτυνω οπως σου λενε τα παιδια ποιο πανω να δοκιμασεις σε ενα αλλο pc αν εχεις την δυνατοτητα. Αν τελικα πας για καινουργιο τροφοδοτικο πανε για το corsair tx που σου προτυναν αν και γνωμη μου ειναι να δωσεις κατι παραπανω και να παρεις το corsair hx 750w γιατι με το τροφοδοτικο καλο ειναι να μην κανεις περικοπες.
pano Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Φίλε kss207rc μίλησα για την κάρτα μόνο και όχι για όλο το σύστημα.
Luciddream Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 αν και γνωμη μου ειναι να δωσεις κατι παραπανω και να παρεις το corsair hx 750w γιατι με το τροφοδοτικο καλο ειναι να μην κανεις περικοπες. αν είναι έτσι όμως να δώσει και κάτι παραπάνω και να πάει στο AX750, το οποίο ρίχνει χαλαρά ξύλο στο HX .. (με μόνο 30 ευρώ παραπάνω).. αλλα εκεί φτάνουμε ήδη στα 170 ευρώ :/ καλώς η κακώς έτσι έχει η κατάσταση όμως.. ότι πληρώνεις παίρνεις.. !! το καλό είναι οτι σου δίνει και 7 χρόνια εγγύηση οπότε ότι και να πάρεις χαμένο δεν θα πάει....
kss207rc Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Δημοσ. 21 Ιουνίου 2011 Και γω μονο για την καρτα μιλαω,μου φαινονται λιγα τα 20Α μονο.Η nvidia λεει παντως πως το ελαχιστο ειναι 550watt τροφοδοτικο με 38Α(για ολλο το συστημα). Φιλε luciddream γι αυτο λογο δεν προτυνα το ax γιατι ξεφευγει αρκετα απο το budget,αν και τα αξιζει.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα