Προς το περιεχόμενο

Access ένωση πεδίων στην εκτύπωση

jamespr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Πάλι η πολύτιμη βοήθειά σας θα με σώσει...

Λοιπόν έχω φτιάξει μία βάση σε access και έχω μία έκθεση με κάποια αποτελέσματα. Σε αυτή θέλω να βάλω και μία υποέκθεση που φέρνει αλλα αποτελέσματα από άλλον πίνακα αλλά δε θέλω να τα εμφανίζει το ένα κάτω από το άλλο αλλά θα ήθελα κάπως έτσι

Αποτέλεσμα1, Αποτέλεσμα2, Αποτέλεσμα3 κ.τ.λ.

Έχετε καμία ιδέα;;

Οι πίνακες συνδέονται μεταξύ τους και τα αποτέλεσματα είναι εξαιτίας της σύνδεσης αυτής

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους.

Πάλι η πολύτιμη βοήθειά σας θα με σώσει...

Λοιπόν έχω φτιάξει μία βάση σε access και έχω μία έκθεση με κάποια αποτελέσματα. Σε αυτή θέλω να βάλω και μία υποέκθεση που φέρνει αλλα αποτελέσματα από άλλον πίνακα αλλά δε θέλω να τα εμφανίζει το ένα κάτω από το άλλο αλλά θα ήθελα κάπως έτσι

Αποτέλεσμα1, Αποτέλεσμα2, Αποτέλεσμα3 κ.τ.λ.

Έχετε καμία ιδέα;;

Οι πίνακες συνδέονται μεταξύ τους και τα αποτέλεσματα είναι εξαιτίας της σύνδεσης αυτής

Σας ευχαριστώ πάρα πολύ εκ των προτέρων για το χρόνο σας.

Θα ήθελες να γίνεις λίγο πιο σαφής?

Πχ ... θα μπορούσες να παίξεις με ένα Query και να κάνεις grouping στα πεδία ... αν είναι τιμές να κάνεις SUM και GROUP ώστε να σου φέρεί row ανά master εγγραφή (master/detail) ...

Εξαρτάται τι θες να δείξεις ...

Δημοσ.

Κύριε nspyrou καλημέρα. Σας ευχαριστώ και πάλι που απαντήσατε.

Λοιπόν είναι πεδία που περιέχουν ονοματεπώνυμα. Είναι ήδη περασμένα σε πεδία, και τα αποτελέσματα βγαινουν το ένα κάτω από το άλλο π.χ.

Αποτέλεσμα1

Αποτέλεσμα2

Αποτέλεσμα3

....

ενώ εγώ θέλω να το βγάζει το ένα δίπλα στο άλλο και με κόμμα μεταξύ τους π.χ.

Αποτέλεσμα1, Αποτέλεσμα2, Αποτέλεσμα3, .....

στο ίντερνετ βρήκα κάποιες λύσεις και με ερώτημα όπως μου λέτε αλλά δεν κατάφερα να κάνω κάτι. Ζήταγε ερώτημα το οποίο έστελνες σε πεδίο κειμένου και από πίσω έτρεχε κώδικας vba με τη συναρτηση lookup.

κάτι τέτοιο βρήκα

Me.BOUL = Nz(DLookup("[NAMES]", "NAMES_2", "[AA_SYND_NAMES] = " & Form_EGRAFA.EGRAFES), "")

αλλά όπως είπα δεν έκανα τίποτα γι' αυτό ζήτησα τη βοήθειά σας.

Σας ευχαριστώ και πάλι

Δημοσ.

Κύριε nspyrou καλημέρα. Σας ευχαριστώ και πάλι που απαντήσατε.

Λοιπόν είναι πεδία που περιέχουν ονοματεπώνυμα. Είναι ήδη περασμένα σε πεδία, και τα αποτελέσματα βγαινουν το ένα κάτω από το άλλο π.χ.

Αποτέλεσμα1

Αποτέλεσμα2

Αποτέλεσμα3

....

ενώ εγώ θέλω να το βγάζει το ένα δίπλα στο άλλο και με κόμμα μεταξύ τους π.χ.

Αποτέλεσμα1, Αποτέλεσμα2, Αποτέλεσμα3, .....

στο ίντερνετ βρήκα κάποιες λύσεις και με ερώτημα όπως μου λέτε αλλά δεν κατάφερα να κάνω κάτι. Ζήταγε ερώτημα το οποίο έστελνες σε πεδίο κειμένου και από πίσω έτρεχε κώδικας vba με τη συναρτηση lookup.

κάτι τέτοιο βρήκα

Me.BOUL = Nz(DLookup("[NAMES]", "NAMES_2", "[AA_SYND_NAMES] = " & Form_EGRAFA.EGRAFES), "")

αλλά όπως είπα δεν έκανα τίποτα γι' αυτό ζήτησα τη βοήθειά σας.

Σας ευχαριστώ και πάλι

Για να καταλάβω ακριβώς πως θες να το βγάλεις:

Έχεις σε έναν πίνακα NAMES πχ πεδίο MemberId, FirstName, LastName, Address πχ ... και πίνακα MEMBERS με πεδία MemberId, RegistrationDate, Active κλπ ...

Αν φτιάξεις report για τον πίνακα MEMBERS στο subreport θα έχεις σύνδεση μεταξύ του MemberId και του MemberId από τους δύο πίνακες με inner join...

Οπότε θα έχεις στο subreport κάτι που προκύπτει ως αποτέλεσμα αντίστοιχα με αυτό το query,,::

>select LastName, FirstName, Address From Members, Names Where Members.MemberId = Names.MemberId ...

Άρα οι επιστρεφόμενες τιμές θα δείχνουν ως εξής:

Γιάννης Γιαννόπουλος Αγ.Παντων 15-20 Ανω Κωλοπετεινίτσα

Γεωργιος Γεωργιου Αρισταρχου 1 Κάτω Κωλοπετεινίτσα

Δημήτρης Μπαρμπαμήτσος Π.Ιωακειμ 22 Πέρα Κωλοπετεινίτσα

Νίκος Νικολακοπουλόπουλος Εθ.Αντιστάσεως 10 Δώθε Κωλοπετεινίτσα

βάσει των ανωτέρω,, πως θα πρέπει να εμφανίζονται τα παραπάνω δεδομένα?

Ακόμα προσπαθώ να καταλάβω τι θες να κάνεις ...

Δημοσ.

Αυτό που θέλω να κάνω είναι τα αποτελέσματα να φαίνονται στην εκτύπωση έτσι

Γιάννης Γιαννόπουλος, Γεωργιος Γεωργιου, Δημήτρης Μπαρμπαμήτσος, Νίκος Νικολακοπουλόπουλος

ακόμα και σε ένα πεδίο της φόρμας και από εκεί τα εκτυπώνω. Για να καταλάβετε είναι αποτελέσματα ενός πεδίου από κάθε εγγραφή και όλα αυτά τα θέλω στη σειρά να βγαίνουν.

Έφτιαξα ένα ερώτημα που τραβάει από ένα άλλο και τα αποτελέσματα τα φέρνει σε σειρά με το κώδικα

Ατομα: conc("Στοιχεία_ατόμου";"Αριθμος_Σύνδεσης";[Αριθμος_Σύνδεσης];"boul_1")

τώρα πως αυτά τα βάζω σε ένα σύνθετο πλαίσιο κειμένου για να τα εκτυπώσω;;

Εδώ "κολλάει" ο κώδικας

ή είναι όλο λάθος γιατί δεν ξέρω τι να τον κάνω.

Ξέρω σας ταλαιπωρώ αλλά δεν έχω που αλλού να απευθυνθώ

Σας ευχαριστώ και πάλι

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...